![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her Gidiş Bir Ölümdür
Her gidiş bir ölümdür Bir film karesinde bir çocuk ağlar Hiç kimseler görmeden Küçük bir andır zamanın sonsuzluğunda Ancak ömürdür bir yürekte Her gidiş buğulu bir otobüs camı Camın arkasında anlaşılmayan Çılgınca merak edilen son cümleler Bir bakışa sığdırılışı Bir ömre sığdırılamayacak kadar çok kelimenin Yitirilen çocukluk hayalleri gibidir şimdi Her giden otobüs, Her gidiş bir ölümdür Ve buğulu bir otobüs camında Gizlice ağlayan bir çocuktur hasret... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her İnsan Kendine Aşıktı Aslında
Hiç olmadık bir zamanda Başka yerde olmak gibi Hürriyet gibi Şiirlerce, romanlarca özlediğim Çok uzaklarda olsan bile Hemen yanı başında olduğunu hissedebilmek Haylaz bir çocuğun Duvara çizdiği resim gibi Ellerimle yarattım sevgiyi Vazgeçtiğim gün ise Hasret çekmeye başladım Bakışını unuttuğum gün Vazgeçtim sana aşık olmaktan İşte o an Belki binlerce dize silindi şiirlerimden Oysa ne kadar cümle vardı Söylemek isteyip de bir türlü söyleyemediğim Vazgeçti artık kanat çırpmaktan Yüreğimde hasretle çırpınan kuş Hiç kimse gibi bende kabullenemedim o gerçeği; Herkes kendine aşık olurdu aslında en çok Bunun için vazgeçemezdi asla yaşamaktan Kendine aşkından acı çekerdi kanatıldığı zamanlarda Ve sevildiği için mutlu olur du belki en çok Onun içindir ki her insan kendi aşıktır aslında... Milli J. Komando Taburu ŞIRNAK Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Kavga İsyan Kokar
Bir kokusu vardır hayatın Burnunun direğini sızlatırcasına keskin Tüm ayrılıklar hüzün kokar Tüm otogarlar, Tren istasyonları, Vapur iskelelerinde ayrılık, Her kavga isyan kokar Ve gelecek Bir kokusu vardır “Bizimle bitmez bu kavga” diye haykırmanın İntikam kokusu zulmün dağlarında Ve yüreğine aşk düşmeyenin duyduğu sadece Çatlamış damarlardan sızan sıcak kan Bir kokusu vardır seni seviyorum demenin Fabrika bacalarının griye kesmiş dumanı Ve yanık lastik kokusu Sararken şehrin göğünü Kaplar geceyi güneyli rüzgarlarla Yalnız kokusu yoktur ölümün Ölüm kokusuz Renksiz Sensiz Bensiz Ve aşksız... 22 Ocak 2003 01: 56 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Mayın Bir Tohumdur Ayrılığın Bahçesinde
Her mayın bir tohumdur ayrılığın bahçesinde Oysa biz sadece sevgi olsun istedik aşk bahçelerinde O bahçelerde koşup oynasın çocuklar Kolsuz bacaksız kalmadan O çocuklar tüm renkleriyle görebilsinler dünyayı. Her giden Dönebilsin geriye Kimse ölmesin aşk çağında Hem de sebebini bile bilmediğini bir kavgada. O çocuklar büyüyebilsinler istedim Küstürülmeden hayatlarına Yorulduğumuzda devam edip bıraktığımız yerden yürümeye Yarım kalan şiirlerimizi tamamlasınlar diye. Her mayın bir tohumdur ayrılığın bahçesinde Oysa ölmesin istedim ben kimse Aşk çağında... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Ölüm Yazılmaya Başlanamamış Bir Şiirdir
Her ölüm Yazılmaya başlanamamış bir şiirdir. Her ölüm Tükenmiş bir kalem Yazmak istesen de bitmiştir mürekkebin Kitap yarıda kalmıştır Çoktan papatyalar bitmiştir mezarlarında Dün elini öptüklerimizin Çok ayrıdır artık Bir demet kır çiçeğini koklamakla Büyütmek göğsünde... Her ölüm inmiş bir perde Oyuncular çoktan gitmiştir evlerine Salon; Sessizdir artık Ne birkaç damla gözyaşı Ne bir yudum sevinç Her ölüm yazılmaya başlanamamış bir şiirdir Perdesi inmiş bir oyun... 16 Şubat 2003 02: 07 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Şehir Bir Parça Memlelet
Bir kavşağa vardı ömrüm Aşınmış yolları bırakarak arkasında Her karışında bir dost yüzü kaldı Her karışında bir o kadar ihanet Kusursuz değildi hiç kimse Tertemiz bir eli tutacak kadar Aynalarda ufalan gözlerimde Benden uzaklaşan bir şeyler içimde Uzak şehirler çağırıyor beni Beni arıyor birileri Hiç bilmediğim coğrafyalarda Büyümeyen bir çocuktur Her yol kavşağında içimi kemiren hasret, Karanlık ve dar yollar var önümde Hangi şehirlere çıktığını bilmediğim Belki yüzünü hiç görmediğim insanlar çıkacak karşıma Ne bir dost olacak yanı başımda Ne sırtımda bir ihanet Belki göçeceğim yine soğuk denizlere Eski bir şarkı gibi doğduğum topraklar Kucaklar mı yine beni çocukluğum gibi Gurbet-Sıla karıştı beynimde Bu kavşakları yalnız geçecek artık ömrüm Olmayacak bir ışık tutan Dostun omzu olmayacak omzunda Tökezlediğin çukurlarda Giderken ağlayacağım her yerdir artık sıla Şiir yazdığım her şehir bir parça memleket... 20 Ocak 2003 01: 37 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Şeye Yeniden Başlamanın Zamanı Geldi
Her şeye yeniden başlamanın zamanı geldi artık Eski bir kitabı kurtarıp tozlu rafların tutsaklığından Okumaya başlamalı eksik kalmış yerinden Tam o anda en sevdiğim türkü çalmalı radyoda Ve annem bilmemeli Şiirler çıkartıp yüreğimin kınından Her gece gizli gizli ağladığımı Tamamlamanın zamanı geldi artık Yarım bıraktığım her bir şeyi Hiç görmediğim şehirleri gezmeliyim Yeni insanlarla tanışmalıyım Ve düşmeliyim apansızın yürekli bir sevdanın koynuna Uçurum olsa da yolum Kan revan içinde kalsam da her düştüğümde Vazgeçmemeliyim inandığım hiçbir şeyden Ne olursa olsun Vazgeçmemeli insan asla Sevmekten... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Şiir Yarımdır Aslında
Her şiir yarımdır aslında Her ömür gibi Bir satır daha yaşamak ister çünkü her insan Bir gün daha yazabilmek, Bir kelimeye sığdırabilmek Koskoca bir kitabı Bir anı tutup avuçlarının içinde sımsıkı Bir ömrü yaşayabilmek yeniden... Her şiir yarımdır aslında Her ömür gibi Her şairin en az bir dizesi vardır çünkü Son akşamında Yazılamamış... 2004 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Türküde Havada Olacak Yumruğum
Her türküde havada olacak yumruğum Tükenmedikçe sol yanımı Sıtma tutmuşçası titreten o sevda Biter mi kısa çöpün Uzun çöple olan hesabı, Hangi aşık vazgeçer sevdasından Bizim türkümüzdür çalınacak Hınca hınç meydanlarında şehrin Hayır, mahşer değil bu yaşanan Tarihte özler kendini kimi zaman Bastırılmış bir isyan yüreklerdeki Her kış yeni baharların ümidiyle yaşayan, Bayraklarını zulalarında taşıyor o kalabalıklar Sakladıkları gibi yıllar yılı kanayan yaralarını Tarih de özler kendini Ve kendine döner bir gün mutlaka... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Veda Bir Kitaptır Şaire
Her veda Bir kitaptır şaire Uzaklaşırken hızlı adımlarla Ardında buğulu bir camda Ağlayan bir kadın yüzü bırakır. Gelip çatar ayrılık vakti Saatin akrebi acımasızdır her zamankinden Bir adam içine atar yangınını. Klakson sesleri arasında Başlar acımasız bir vedanın Hüzün makamında melodisi Düşlediğim yerde başladı o bitiş O son bakış saplandı kaldı adımlarıma Ne olur ardımda bırakmayın buğulu gözlerinizi Hangi bavula sığar şimdi bu hasret Hangi odanın terli duvarları arasında yazılır O kan kırmızı şiirler Dedim ya Her veda bir kitaptır şaire Kavuşmak Üç ciltlik hayat ansiklopedisi... Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|