![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Herşey Senindir Aslında
Her zaman umduğun yerde değil beklediklerin Yarattığın yerde başlar bütün sevmelerin Sımsıcak bir odadan Buz gibi bir karanlığın ortasına dalar gibi Ve küçücük bir kıvılcımla Koskoca bir ateşi yakar gibi Ruhunu kaplarken uzun bir sessizlik Bütün duygularının sustuğunu sandığın bir zaman Daha hızlı çarpmaya başlar kalbin Milyonlarca dize yırtılıp çıkar yürek kafesinden İşte o zaman Özgürlük tadında bir türkü takılır dudaklarına Öfken kırar bileklerine dolanan paslı zincirleri Gökyüzü bütün sonsuzluğuyla uzanırken tepende Esir olmak da senindir, Dört duvar arasında bütün dünyayı dolaşmak da Yarattığın yerde başlar bütün sevinçlerin Cesur bir merminin şarjöründen sıyrılışıdır artık kaderin Yavru bir kuşun boşluktaki ilk kanat çırpısıdır Kaçmak senindir Yada kovalamak hayatın güzel yanını Yaşarken her gün ölümü ensende hissetmek de senindir Ölüm döşeğinde hayatı anlayan şiirler söylemek de senin... 2004 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hicaz Makamında Bir Yürek Sancısı
Şarkılar bu kadar güzelleşeceklerini biliyorlardı elbette Onun içindi bu alaycı bakışları gözünün içine Sözlüklerin en kuytuluk yerinde saklı kalan O kelimeler biliyorlardı elbet kendi anlamlarını aşacaklarını bir gün Söylemek vardı o şarkıları Yalnız başına kalmadan, Yeniden yazmak tüm güzellikleriyle o kelimeleri Harf harf, hece hece Her şeyi ve herkesi tanımlamak yeniden Yaratmak isyanla yüreklenmiş dizeleri Ve anlatmak Yürekten söylenmezse o şarkıların Aşk denilen varoluşun imkansızlığını Bu yürek erozyonu Bu azalış gün be gün -yeşillendirmeli insanlığın dik yamaçlarını geceye şarkı ekmeli- Çalmasa o keman nasıl aşık olur insan Yada aşk olmasa artık bu dünyada Nasıl çalar o şarkılar bir daha Hicaz makamında bir yürek sancısıdır bu Tarihin en acımasız sayfalarında sıkışıp kalan Bestecisi kayıp Yalnız bir şarkıdır söylenilen... 24 Şubat 2003 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç Ama Hiç Büyümedim
Kader dediğimiz Dalından zamansız düşen bir incir tanesi Yahut bir çiçek mevsimsiz açan Bir türlü inanmak istemediğimiz Ama yaşadığımız Ve büyümek Kabullenmekti acıları Hiç büyümedim ben bu yüzden Onun için çocuksu bakışlarım Dediler ki Acılarını içine atacak yaştasın Hapsetmeyi öğren artık gözyaşlarını Hep çocuk kaldım inadına Sevdim hayatı ilk satırından Son satırına kadar, Hiç ama hiç büyümedim Gülen gözlerle bakabilmek için dünyaya... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç Dönmeyecekmiş Gibi Bırakıp Gitmek Bir Şehri
Hiç dönmeyecekmiş gibi bırakıp gitmek bir şehri Bir ölüyü toprağa bırakıp gitmek gibidir En çok onda kanasan da Onda ağlasan da en çok Bir şehri terk etmek Eski bir sevdadan vazgeçmek demektir Dost gülüşlerinden Güneşinden ve ıslaklığından Bahaneler aramak ne kadar gereksiz artık Kader diyerek adına yaşanılan bütün saçmalıkların. Evet bırakıp gittim Aslında bırakıp gittim de diyemem Sadece gittim... Sadece gülüşlerimi bıraktım size Çok ağlamıştım fakat hiçbiriniz görmemiştiniz... Sadece gittim Mazeretler uydurmadım Ve nefret etmedim vazgeçtiğim hiçbir şeyden Fırtınaya kızıp ıssızlığa sığınmaktı belki de benimkisi Sadece gittim Gitme kal diyen yoktu çünkü ardımda... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç Kere Daha Seveceğim Seni
Yıldızsız gökyüzü altında Sana hiç kere aşık oluşumun Kaçıncı gecesidir bu yaşanılan Hiç kere unuttuğum sesindi Her konuştuğunda yüreğimde ormanlar yakan Hiç kere ölüşümdür bu benim Kara toprağı ellerime bulaşan Buz kesmiş ayazlarda Demli sıcak bir çay gibi düşlediğim Yahut bir yürüyüşün en yorgun adımlarında Bir ilkbahar günü gibi fikrimi zapteden Acını eritiyorum içimde ne zamandır Ama izi kalıyor tenimde yaşananın Sen ki yalancı düşü *******imin Hiç kere daha seveceğim seni... 2004 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç mi Suçu Yok Gözlerinin
Hep ben çağırdım seni ******* boyu Sadece ben yazdım o şiirleri Hiçbir zaman okumayacağını bile bile. Suçluyum Kabul ediyorum En çok ben sevdim seni. Peki ama söyle bana Hiç mi suçu yok gözlerinin! Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiçbir Kente Ait Değil Hiçbir Acı
Hep kaçtım Bir tek kendimden kurtulamadım En çok kendimi kanattım Her insan yangınını içinde taşırdı Ve hiçbir kente ait değildi hiçbir acı Çok geç anladım Yalnız bu şehrin ayrılıkları mı vururdu insanı Sadece bu şehirde mi uykusuz kalırdı insan aşk acısından Hep aradım Bir tek kendimi bulamadım Hiçbir sokakta Hiçbir şarkıda Hiçbir aynada Gülen yüzüme rastlamadım Hep savaştım Bir tek kendime yenildim Yüreğiyleydi en büyük kavgası insanın. Kendimden başka herkesi suçladım Oysa hiçbir kente ait değildi hiçbir acı Ve herkes içinde taşırdı yangınını Kül olduktan sonra anladım... 2004 Düzenleme-2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiçlik Bulutları
Artık sadece uzak dostların Cenazelerinde karşılaşan Yüzü unutulmuş Eski dostlar gibi yabancıyız birbirimize Aramızdan geçen Ne yıllar, ne asırlar Aramızdan geçen bir hiçlik bulutu Gri bir sis çöküyor üzerimize Yüzün, kayıp bir çocukluk düşü Yüzün, düşüp kaldığım çıkmaz sokak Yabancıyız artık seninle birbirimize Sığdıramasam da içime... Seni görmek için Ölmesi mi gerek Bütün eski dostların Yoksa bütün akrepleri tersine mi çevirmeli Kazanmak için yeniden Kaybettiklerimizi... Dağıtıp bütün gri sisleri Çizmek kayıp yüzünü ellerimle, Sonra seslenmek sana çok uzaklardan Duymayacak olsan da hiçbir zaman Bilsem de bir gün tersten dönmeyeceğini bu dünyanın Yine de beklerim Hele esmeye başlasın rüzgar Dağılsın yüzünü saklayan o gri sis Gider uzaklara o hiçlik bulutları Yüzün döner Güzel günlerine bir gün... 14 Mayıs 2003 23:40 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hissetmek Yaşamaktan da Öte
Şavkında boğun beni Bölüşmek suçsa eğer ay ışığını, Yakın beni Kızıllığını türküme kattığım Güneşin sıcaklığında, Sevdamı kazıdığım ağacın gövdesinde Kurşunlayın bedenimi Şiirlerimi de asın Yaftamın yanına Her ölüm bir diriliştir aslında Söylenir meydanlarca Susmak; Şimdi en gürültülü eylemdir. Susmak; Seni sensizliğinde Ne kadar sevdiğimi söylemektir. Yazdığım hiçbir dize yalan değil Yalan değil Ruhumu çığlıklar içinde dağlayan o yalnızlık Hissetmek; Şimdi yaşamaktan da öte. Haydi yaz adımı sonsuzluğa yokluğunla Abıhayat içelim Aşkın sımsıcak koynunda. Ne ellerin kalır Ellerimde oldukça Ne gözlerin kalır gözlerime baktıkça Hissetmek şimdi yaşamaktan daha da öte Haydi ölümsüzleştir adımı Sensiz bırakarak mısralarımı... 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoşgeldin Aşk
Hoşgeldin aşk Seni bekliyordu yorgun başım Yaslanabilmek için omuzlarına Bir parça şiirim Ve sadık yalnızlığımla Hazırım bütüm varlığıma ortak olmana Senin olsun Sevgiliye söylenebilecek En güzel sözlerim Ve ******* boyu Beynimi zapteden bütün hüzünlerim. Hoşgeldin aşk Misafirim ol Bilmelisin ki Yüreğimin üzerinde yerin var… Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|