![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kuşatılmış Bir Eylül Akşamıdır Gözlerin
Kuşatılmış bir eylül akşamıdır gözlerin Kırmızı ve kederli Ve anlaşılması zor olan bir denklem gibi Sokaklarında yanık lastik kokusu Kaldırımlarında polisler ve askerler Güneşi çalınmış bir gün Yıldızları kaybedilmiş bir gece gibi. Biz güneşi arıyorduk oysa Gece yarılarında bile. Güneşi arıyoruz şimdi Şimdi kırk mumluk bir ampulün Titrek ışığına muhtaç edilmiş gözlerimizle, Ve güneşi arayacağız yarın Gece yarılarına inat... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kuzeyden Esiyor Bütün Rüzgarlar
Kuzeyden esiyor bütün rüzgarlar Mevsim yaza dönmekte Oysa bir yerlerde direniyor hala sonbahar Anlıyorum Bu gitmelerin ardı arkası gelmeyecek Gönüllü değil hiçbir sürgün... 23 Nisan 2003 02:32 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Küçülüyorum Karşınızda (Ama Bilin ki Beynim, Yüreğim Değil...)
Evet küçülüyorum karşınızda Ama bilin ki beynim Yüreğim değil... Basitleşiyorum karşınızda Konuşabileceğimi düşünürken Ömrümün sonuna dek Üçüncü cümlede tıkanıp kalıyorum Kalabalıklaştıkça daha da yalnız Konuştukça suskun Yürüdükçe asi bir karanfil oluyor bakışlarım Güneş batıyor Akşam olup türkü söylensin diye... Yarım kalmış şiirler bitsin diye Büyüdüğümü düşünürken Sürekli küçülüyorum İnanmak istemiyorum gerçek olana Dostların sesini duymak zor geliyor, Hayali hançerliyor sırtından Gerçeğin acımasızlığı Düşünmek çok ağır Hayatın hiçbir zaman hak ettiğini vermeyeceği gerçeğini Umuttan söz edin bana Gerçeği kabullenebilecek kadar büyümedim daha Ellerinde kalın kitaplar Sürekli bir şeyler anlatıyorlar Globalleşme, Sermaye, Daha çok kazanmalı diyorlar Daha da fazla Daha da Bütün inceliklerini öğretiyorlar Nasıl sayılacağını yağlı avuçlarına Kalın enseli para babalarının O korkunç yeşil canavarın (diyordum ki kendi kendime bu çarkın dişlisi değil bir çark olmalısın kendi başına) Yorgundum Tükenmemiştim ama Yenildiğimi sandılar Nasıl da aldandılar Dişlerimi sıkıp gezdikçe Gerçek bükemez boynumuzu Evet küçülüyorum karşınızda Bu sevgisizlik küçültüyor günden güne beynimi Ama yüreğimi değil asla... 21 Şubat 2003 21: 56 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kül Rengindeki Yalnızlık
Yine kül rengi bir yalnızlık kalır bize temmuzdan Toprak unutur suyun rengini Unutur o sevdalılar Yürekteki depremi Alevler sarar her yanı bir anda O kül yığınından geriye Bir tek kavgam kalır... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Manifesto
Şiir değil bu Bir yüreğin manifestosu Delikanlı bir öykünün Ömrümüzün tam ortasına çizdiği Benzersiz resim. Aşkın tanımı Aşksız zamanlarında Kansız ve silahsız Tek kavgası Yeniden kurulacak olan O masmavi dünyanın. Yeryüzüne adanmış İmzasız bir yazı İnsan olabilmenin Kalıbından çıkarılmış, Adlarını ve isimlerini bilmeden Milyonlarca Milyarlarca Sevebilmenin Kağıtlara dökülmemiş destanı. Şiir değil bu Bir yüreğin manifestosu Dilimde acılarınızdan bana kalan İlk ve son şarkı Şiir değil bu Kavganızın en büyük mirası... 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Masaya Bırakılan Not
Tüm kadehler karıştığı zaman birbirine Devrilen son şişenin dibinde Bekliyor seni gülümseyişim... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mavi Kaplı Kitap
Yanı başımda yirminci sayfasında bırakılmış Mavi kaplı bir kitap Beş yarda keten bezi Üç ceket Ve emeği ellerinin Sahte gülümseyişi satılmış sermayenin Paylaşılmış dünyaların Patlamaya hazır volkanları ile Dipdiri bir dünya Ve dev kazanlar içinde eritilişi günden güne İnsan beyninin II. Koşun: Sirenler çalıyor Kuşatıldı gökyüzü tepemizde Ölümün en kalleşi sırtına Kör bir bıçak gibi yaklaşıyor bu gece Koş çocuk Bu kuytuda sinerek ölmek sana yakışmaz Düzlüklere çık aç göğsünü zulmün yüzüne Koş çocuk Belki ağır ağır çürümeyecek etlerin Ağır betonlar altında bitecek bu zulüm bir anda III. Bütün bunlar Yirminci sayfasında kaldı diyedir Mavi kaplı kitap Yirminci sayfasında kaldı diyedir Beş yarda keten bezi Üç ceket Ve emeği ellerinin Yirminci sayfada kalmış diyedir Sahte gülümseyişi satılmış sermayenin... Cilt bir sayfa yirmi Döneceğiz sana ayaklarımızdaki Zincirlerimizi sürükleyerek Tamamlanacak eksik kalmış ne varsa... 23 Ocak 2003 23: 59 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Maviye Hasret
Unutma, Denizi hiç görmemiş birisi Hasret kalmaz hiçbir zaman Hiçbir maviye, Aşkı hor görmesi gibi Yüreğine ateş düşmeyenin. Oysa ben bilmiştim kıymetini ellerinin Hiçbir zaman tutmamış olsam da Hiç bakmamış olsan da gözlerime En çok ben kaybolmuştum derinliğinde Hiç birini okumamış olsan da En çok ben şiir yazmıştım sana gece yarıları Sen farkında değildin belki Hiç sevmemiş olsan da En çok ben sevmiştim seni. Unutma hiç sevilmemiş biri Sevilenden daha bilir aşkın kıymetini... Öyle özledim denizi Bir de hayal etmeyi Başımı omzuna koyup ağladığımı sabahlara kadar... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Merhamet Yalın Ayak Gezer Dağlarda
I. Merhamet yalın ayak gezer bu dağlarda Tabanlarını sıcaktan çatlayan Çakmak taşı kayalar keser Bir türkü söyler Kürtçe Dokuz -onbir nöbetinde Mehmet Çavuş Yamaçlarında çiçekler açan dağları anlatan Ben ağlarım Türkçe... II. Yakup, On bir yaşında, Denizi hiç görmemiş hayatında. Bir salkım üzüme uzanır gibi Sevmiş yeryüzünü Yeryüzünün de onu sevmesini beklemeyerek. Uzatır bana daldan koparttığı üzümleri. Hoşçakal der giderken Kürtçe Ben saçını okşarım onun Türkçe... III. Agit, Kömür karası bulaşmış ciğerlerine Cudi’nin kar tutmayan tek yamacında Sekiz nüfus Tek göz odada Onun eline bakmakta Ve o sabahtan akşama Kara dumanında Cudi’nin Karın tokluğuna çalışmakta... IV. Ölüm İkiz kardeşidir bu dağlarda hayatın Vurulur düşlerin kardeş sandığın kalleşin Silahından çıkan kurşunla. Senin kanınla yazarlar çorak toprağa O en büyük yalanı Barış derler adına Anamın gözlerinden dökülen her damla gözyaşının Demokrasi derler İtalyan mayınıyla kopan bacağımın... Ve tek bir cümle kalır geriye Bir mezar taşının beyaz gövdesine kazınmış: “Hiçbir kavgayı sevmedim ben Yaşamak kadar...” 2005 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Militan Bir Ağrı
Militan bir ağrı Saplanır göğsüme Nefes aldığım her dakika Bana tehlikeli şiirler yazdırır. Sahte aşklar bulurum sürekli Doldurabilmek için Göğsümü kaplayan O büyük boşluğu. Düşlerim kör bir bıçakla Bölünürken binlerce parçaya. Bir damla yaş akmaz eylülün gözlerinden. Sokaklardan esirgeyip selamını Yiten günlerin yalancı aydınlığı Yarım kalan mevsimler gibi göçüyor Adını duymadığım çok uzak coğrafyalara. Sen, doğmamış çocuklarımın hüznü Saçımda sarı ıslaklığı yağmurlarının Ne olur çek ellerini Son yaz çiçeklerimden... 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|