![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sen Olmasan
Sen olmasan hangi bulut ağlar kederinden Hangi toprak susuz kalır Hangi çiçek büker boynunu ey can Şu koca evrende Bir küçücük nokta Çölde bir kum tanesi olsan da Yine de duymalısın yüreğinde varolmanın o müthiş hazzını Öyle ki Sadece bir zerre iken Hayatın o büyük dolaşımının içinde Ne olduğunu ve olacağını düşünmeden Bırakmalısın kendini sonsuzluğun o muhteşem döngüsüne Daha çok sevmelisin Çiçekte moru Gün batımında turuncuyu Bir gün öleceğinin düşüncesi bile Kaçıramamalı gözlerindeki yaşam parıltısını... Okyanusta bir damla su Uçsuz bucaksız çöllerde bir kum tanesi olsan da Ne mutlu sana Varmışsan varoluşun o muhteşem sırrına... 2006 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sen Yüreğime Çizdiğim Resimsin
Sen yüreğime çizdiğim resimsin. Gökyüzüyle boyarım gözlerini, Saçlarını sabah güneşiyle. Ne zaman bütün acemiliğimle Alsam fırçayı elime Dünyanın en güzel resmini yaparım. Öyle zor ki seni sana anlatmak Sığdıramam kağıtlara güzelliğini Aldığım her nefesin birazı sen, birazı şiir Gerisi mi? Gerisi koskoca bir boşluk Gerisi; Vazgeçmek demek yaşamaktan Tadına varamadan şu kısacık hayatın Çünkü sende saklıdır Görülen görülmeyen bütün renkler Senin için yazıldı şiirlerin en güzeli Senin için kazındı tırnaklarla duvarlara aşkın en yüreklisi Sen yüreğime çizdiğim resimsin Anlatamam seni sana Anlamazsın Anlatsam da güzelliğini... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Zihnimde Yarattığım Kahramanımsın
Sen zihnimde yarattığım kahramanımsın benim Çeşme başında çocuklayan kadınım Sonsuz yeşilliğimde özgürce koşturan kısrağım Issız bir sokakta kaşından kan sızanımsın Gerçeğim ve en büyük yalanımsın Sen benim zihnimde yarattığım kahramanımsın Yürekli bir kavgada düşüp kalanımsın benim Okul yolunda gözyaşı donan yavrumsun En uzak coğrafyalara sürülen öğretmenimsin Düğünlerde gülen Her ölümle biraz daha ölen insanımsın benim, Gerçeğim ve en büyük yalanımsın Sen benim zihnimde yarattığım kahramanımsın Yarını ertelenmiş halkımsın benim Dağlarda tüfek çatanım Aşık olanım, ağlayanım Göz yaşı yerine kan akıtanımsın Gerçeğim ve en büyük yalanımsın Sen benim zihnimde yarattığım kahramanımsın... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sende Kalsın Çocuk Yüzüm
Acılar mıydı büyüten yüzünü Hep çocuk kalmak isterken Toprağın kuruyan yüzümüydü Yaz sıcağında Böylesine çatlatan ellerini Senin harcın mıydı Doldurmak boş kalan her satırı, Boşaltmak denizlere Yüreğinin ırmaklarını Sessizliğin kulakları sağır eden gürültüsü Sarıyor her yanı Dile geliyor kapkara yazılarıyla Eski bir mezar taşı Belki bu ilk şarkı yaşarken yazılamamış, İlk şiirdir Sevdiğini ömrü boyunca bir defa olsun anlatamamış Büyüdüm işte Sende kalsın çocuk yüzüm Anladım ki tutulmaz çıplak ellerle o sonsuzluk Yaklaştığını sanırken sürekli bir şeylere Uzaklaşmak vardı sürekli Zamansız bir ayrılık olmak vardı Kavuşmaktan bahsederken... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senden Sonra
Söyle bu kaçıncı ayrılık Belki aynı şarkıydı Binlerce kez dinleyip hüzünlendiğimiz. Kaç insan tanıdım senden sonra Kendi yangınında kavrulmuş kaç esmer yürek, Kaç iklim gördüm senden sonra Hepsinde ayrı üşüdüm Ayrı terledim her temmuzda Soluk alıp vermek kadar kısaydı sanki vakitler Başımı çevirdiğim vakit akşam oluyordu Dağ başlarında keklik takımları koşuyordu gökyüzüne doğru Koşuyordu yorgun ayaklarıyla Yenilmiş düşler ordusunun esmer çocukları Gözyaşı döken dağlardan O çok sevdikleri şehirlere dönmenin umuduyla Kaç şehir gördüm senden sonra Hepsinde farklı yaşanıyordu ayrılıklar Farklı telden çalınan bir türkü gibi Ama aynı yürek yakıcılığında Kaç kez belalara bulaştı asi başım senden sonra Sabahladım sorgularda ******* boyunca Uğruna dövüştüklerim hiç tanımamışlardı oysa beni Duymamışlardı meydanlarda gürleyen sesimi Acıyan bir bakış bıraktılar sadece ardımca Hiç aşık olmadım senden sonra Belki hiç unutamadığımdan gözlerini Belki kapanmadığı için yüreğimde açtığın o yara, Sana benzeyen kadınlar gördüm Çok uzak şehirlerde Ama senin gibi bakmıyordu hiçbiri Hiçbiri senin gibi yüreğimi yakmıyordu. Kaç kez döndüm derin uçurumların kıyısından Binlerce kez tükürdüm ölümün çirkin yüzüne Yok, korkmadım hiç ölmekten Alışkın değilim sadece Kavuşması olmayan ayrılıklara. Hiç aşık olmadım senden sonra Belki hiç unutamadığımdan gözlerini… |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni Sana Anlattım Seninle
Seni sana anlattım seninle Seni sana anlattım bensiz zamanlarda Sen çizerken kendini ak kağıtlara Ben yoktum sokaklarında şehrin Kırgındın, Üzgündün, Öfkeliydin, Umutsuz değildin fakat Yorgundun, Susamıştın, Acıkmıştın, Beter hırpalanmıştın kuytularda, Bir tas su veremedim sana Bir somun ekmek veremedim Saramadım durmadan kanayan yaralarını, Göremedim seni meydanlarda Yürürken sokaklarda, Bağırırken tenhalarında şehrin, Süremedim yüzüme dalgalanan bayrağını, Ben yalnız seni sana anlattım senin güzel sesinle Seni anlattım sana bensiz zamanlarda, Düşüşünü anlattım, Hiç girmediğim o çıkmaz sokaklarda. Seni anlattım; Haykırışını gökyüzüne Korkusuz gözlerini, Ben seni anlattım sana sonsuzluğunla Kavgamız kadar güzel gözlerini senin, Seni sana anlattım umudunla, Yarını... 13 Aralık 2002 22: 26 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni Sevmek
Seni sevmek Daha dün bahçemde koşturan çocuk Seni sevmek Ellerimi hissetmeyene dek Tutmak o sonsuz beyazlığı Ve sonra küfretmek bütün ayazlara Seni sevmek Kalın bir romanın son satırında Tattığım sonsuz mutluluk Kaybedilmiş bir kavgada Yine de dövüştüm diyebilmenin Verdiği tarifsiz gurur Seni sevmek Baharda olsa dallarının kırıldığı vakit Kırıklarımı sevmek Ve adam gibi bir şeylerden yandığı için Sahiplenmek o koskocaman yüreği Seni sevmek Yaşamak için bir sebep yaratmak demek kendine Daha önce hiç duymadığım bir türkünün Yarattığı müthiş keder Ve hiç ummadığım anlarda Ansızın kapımı çalan tarifsiz sevinç Seni sevmek ölmek gibi bir şey Gerektiğinde inandıklarına inanmayanlar uğrunda Seni sevmek Dün bahçemde koşturan çocuk Ne çocuk büyüdü Ne ben vazgeçtim ellerimi hissetmeyene dek Sarılmaktan o sonsuz beyazlığa... 2004 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni Unuttuktan Sonra
Seni unuttuktan sonra Seni anımsatan hiçbir şarkıya ağlamadım İçimde derin bir boşluk bıraktın sadece Kelimelerimi çalıp şiirlerimden Beni kendi hüznüme hasret bıraktın Seni unuttuktan sonra Seni değil En çok kendimi özledim ben Mısra döküp hala kanamakta olan yaralarımdan Sabahlara kadar şiirler yazmayı Seni sevdiren Senden daha güzel bir şeyler vardı Tanımlayamadığım Ve binlerce şairin adını koyamadığı Aşk kadar temiz Ekmek kadar kutsal Ve yaşamak kadar güzeldi Seni unuttuktan sonra Küsmedim hiçbir şehre Ve suçlamadım kimseyi kendimden başka Öyle göçebe gibi kentten kente savruluşum Alın yazımdır belki bilinmez Seni unuttuktan sonra Taşlar savurmadım hiçbir denizin karaltısına İçinde adının geçtiği bütün muhabbetlerden Ayak izlerinin olduğu bütün yollardan koşar adım kaçtım Seni hatırlatacak her şeyden soyutladım kendimi Bir tek yüreğim kaldı Çıkartıp yerinden atamadım... 2004 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senin Bildiğini Sandığın...
Kitaplarda yazıldığı gibi değil Yaşamadan bildiğini sandığın Senin bildiğini sandığın Beyninin derinliklerinde renklendirdiğin Bir anlık resim Göğün o sıradan mavisi Yaprağın yeşili Ölümcül hastaya sor Yaşamanın kıymetini, Özgürlüğü Bütün ömrünü dört duvar arasında çürütene Güneşte kalana sor gölgenin kıymetini... Öyle zor ki İçinden ölüm geçmeyen şiirlerde Ölümü anlatmak... Kara kalemle yazabilmek Gülü kendinden utandıran kan kırmızını... Kitaplarda yazıldığı gibi değil Bildiğini sandığın Senin bildiğin Çatlayan dudağına değen tuzun acısı kadar ancak... 2006 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senin İçin Yazılmadı Bu Şiir
Sararmış bir eylül akşamı Çıplak adımlarla bastım Hüzün mevsiminin sararan yapraklarına Yeni doğmuş bir kız çocuğunun İlk çığlığından almışçasına adını Bir sonbahar hüznü taşıyordu göğsünde Olduğu yerde öylece dönüp durdu dünya Farkında değildi yitirdiklerimizin Gidenler unutuldu İyileşti hiç kapanmayacak sanılan yaralar Tam yarım kaldım derken Adı konmamış bir mevsim gibi düştün aklıma Rengi yoktu çiçeklerinin anlatamadım Sadece seni yaşadım sende Sana bile ihtiyaç duymadan Kaybetti benliğini Şiirimde o düşünce Demiştim ya sana “SENİN İÇİN YAZILMADI BU ŞİİR BU ŞİİR YAZILDIĞI İÇİN GELDİN DÜNYAYA” |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|