![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Otobüs Durağında
Benim gibi, Herkes ekmek peşinde Dolu caddeler insanlarla, Belediye otobüsleri dolu Üstüste, tıklım tıklım Gitmek için bir yerlere İşçisi, öğrencisi, memuru, pazarcısı Hep sevdiğim insanlar bunlar. Sabahları böyle olur Koşarız evimizden durağa Gözler uykulu, Çocukluların ardından Çocuklar ağlar, Ya atıştırmış birşeyler, Ya geç kalmak korkusuyla - aç. İnsanlar caddelerde - Hep sevdiğim insanlar bunlar Sabah ve akşamları yollarda, Sabahı ve akşamı duraklarda, Herkes ekmek peşinde Benim gibi. (23.11.1981-İzmit) Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Öğüdüm ve Her İkisi de Gülmekte
Her bir başa gelenin bir de benden öğrenin Can tatlıdır üzmeyin biraz da gülümseyin Lirik olmayabilir ama dinlenebilir Çatmayın kaşları siz, hadi, gülümseyiniz! Evlat bana seslenmekte: -Ellerine sağlık anne, Çay çok güzel olmuş mu ne? ! Anne gururla dönmekte: -Eh, olacaktır elbette, Çay bir saat demlenmekte. Tatlı sesle irkilmekte... -Çay olsaydı demlikte? ! ...Unutursan bu günlerde ...Çaysız çayın demlenmekte. Ana oğul hep birlikte İkisi de gül, gülmekte! (Nisan 2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öyle Mi?
Herşey yepyeni de, gözlerin 'eski' Yepyeni bir yaşam, nefis araban - Herşeyin yeni, de, bakışın 'eski' ... (09.1980/Ank/ Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öyle...
Uykusuz *******im anlatsın İnsanları ne çok sevdiğimi, Hayatı, seni - ne çok sevdiğimi... Öyle içesim geldi Kullanmadığım sigarayı, Öyle içesim geldi... Öyle diyesim geldi Diyemediğim sözlerimi, Öyle diyesim geldi... Öyle gidesim geldi Ayrılamadığım Başkentten, Öyle gidesim geldi... (12.06.1981 - Ankara) Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özledim
Senden uzakta, seni özledim Neden, soramam, seni özledim. Senden uzakta anladım kendimi, Şimdi anladım, sevdiğimi seni. Döndüm, caddeler boyu aradım Her yer insan dolusu, sevgilim, Öyle sevgiyle dolu... Buldum seni, Neden soramam, özledim seni. Yürüdük. Aşktan uzak sözlerim, Bir çırpınır yanında yüreğim, Seninle paylaştım yalnızlığımı Söyleyemem, seni sevdiğimi. Senin yanında, seni özledim... Her yer insan dolusu, sevgilim! Senden uzakta da seni özledim, Senin yanında - özledim, özledim... Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özlem
Ağlar ******* karanlıkta Özlem dola sabahlara Her köşe, bir sır, gizli Her adım tehlikeli. Sıra sıra evler Neye baksam hep kara İnsanlar, caddeler Özlem dolu sabahlara! (12.04.1982 - İzmit) Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Para
Elime aldım kesesini, Satıverdim de 'efesini' - Darboğazına girdiğim gün... Onsuz, yaşamaktayım, bugün! (01.00-15.01.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pisi pisi
Canım cicim, pisi pisi Söyle bakim, sen kiminsin? Bir can taşır mini mini Eritiyor yüreğini. Kucağımda kalakaldı Mübarek de 'ana' sandı Donmuş canım kulakları, Tokmak tokmak yanakları. Kollarımda uyur pisi Pisi pisi, sen kiminsin? Sen kimlerin kedisisin? Bizim bizim, sen bizimsin. Elin acır, kol ağırır Kıyamazsın uykudadır O da minik bir can taşır Söyle onu kim yaratır? Teslim olur hemen sana Kıy bakalım, bıraksana! Adı Paşa, kendi paşa Canım Paşa, sen çok yaşa! Anası yok, babası yok! Kardeşi yok, bacısı yok! Ya aç gezer ya karnı tok Bir gün bulur, bir gün hiç yok! Ne edersin bu feleği Arabanın tekerleği Üzerinden geçivermiş Minik yavru bitivermiş! Görmüşler bu can pazarı Mahallenin çocukları Kutu bulmuş, koyuvermiş Ne yerlerse onu vermiş. Bir gün yavru bize gelmiş Aramıza girivermiş Şirin şirin ve sevecen Hanemize 'hoş gelmişsen'. Dolanıyor etrafımda Bak atladı, kucağımda Kendi geldi pisi pisi Sevgi nedir, öğretirsin. Elceğzimi sanki arar Usul usul, karar karar Uzattım da bir elimi Beklermiş de desteğimi. Ağırlaştı uyudu da Sanki bebe kucağımda Yaslandı da mırmır eder Sevincinden türkü söyler. Gönlün eğer elverirse Gel de şimdi kımılda sen Kucağında minik bir can Bırak bakim, sen, kıyarsan! (09.02.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rastlantı
Seni görmek ne güzelmiş meğer Sanki gençliğimi tekrar yaşıyorum Seni sevmek ne güzelmiş meğer Ve sanki hala sen-ben biz seviyoruz. Seni görmek ne güzel, ne güzel Ben de sevdim diyebilmek için Mutlu günlere dönmek için Anılar, anılar ah ne güzel. Ne sözler ne de sevgiler Yaşamıyor artık içimde Anılar anılar, ezgiler... Bir rüzgar eser derinden. Seni görmek ne güzelmiş meğer Sanki gençliğimi tekrar yaşıyorum Seni sevmek ne güzelmiş meğer Ve sanki hala sen-ben, biz seviyoruz. Ne sözler ne de sevgiler Yaşamıyor artık içimde Anılar anılar, ezgiler Bir rüzgar eser derinden. (29.08.1979, Ankara) Vasfiye Çetin |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sade Kahve
Kırk yıl hatırı vardır İçilen kahvelerin Sohbetlerinde kaldı Tadı sade kahvenin. Şimdi burdayım dostlar Birazcık zamanım var. Selamlar hepinize: Zamanım birazcık dar. (Derince,25.06.07) Vasfiye Çetin |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|