![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dizelerimi hissetmiyorsun IV
çok yalın oldukça yalın sadece, seni seviyorum demek gibi masada niye ekmek yok der gibi kendini seyrederken bir de ayağımı uzatacağım bir “şey” yok der gibi elindeki parmağın yeni boyandı boyanmakla kalmadın ben kazanacağım der gibi kırıldın, kırıldığında sayıkladın, sayıkladığında güçlendiğin gibi sana bir cümle sundum yabancı bir dil gibi ne satır araların var ne satır aralarını anladın hissetmiyorsun… Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dizelerimi Hissetmiyorsun V (Gece Öteki Yüzümü Söyledi)
gece öteki yüzümü söyledi. kaldırıma düşmüş yüzüm aydınlandı ayın ışığıyla ve kanımın yere akmasıyla artan susuzluğum yaşamı hissettirdi bana uykum, sürekli beni çağıran uykum, kaldırımlarımdan yatağıma taşıdı beni -gecenin düşünde bir şeyi iki kere yaşayamaz insan bir şeyi iki kere göremezsin kafanı döndürüp yeniden baktığında biçim değiştirmiştir yaşayan- düşüm gecenin düşüne karıştı değişti gece boyunca ve her şey değişti, nasıl bir ışık gözlerime değecek yarın nasıl bir bir şey kalkacak esneyerek yanımdan, kollarını açarak gerinen gövdem, yeni bir uçurumdan bakarak nasıl bir boşluğu yaratacak her şey kaldırımın kenarında… her şey alnımdan, düşüncemden sızan bir kaldırımın kenarı zaman, beni yatağıma taşıdıkları zaman düşümü görüyorum not: bu notu sana yazıyorum ama bilmiyorsun ışık ve gece değişiyor aynı kalmak istiyorum ama farkına varamadan değiştim, değişiyorum ellerim bile bir ahtopot gibi sekiz bacaklı oldu ben tek bacaklı oldum sen tek bacaklısın.. (hissetmiyorsun) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dizelerimi Hissetmiyorsun VI (Gen Bencildir*) **
*Richard Dawkins'in Gen Bencildir (Selfish Gene) kitabını okudunız mu? **Dostum Haldun Hakman'a Gün ışığının keskin kenarını Bilediği günlerdi Aslında zaman gün değildi Boştu O sıralar Sen bir hiç bile değildin Fazla sıcak Ve fazla soğuktun Buradan baktığımda karanlıktın Benim noktacık gölgem Su ve ışık, işte sen bundan doğdun Kendine sarmalanmamıştın bile daha Hapşırmak ya da burnunu silmek Heyecanlanmak, sevişmek Uzak biçimlerdi bunlar Yapacak bir şeyin yoktu, Amaç Varmak istediğin yer Hepsi hepsi bir rastlantının keskin kenarı Belki de bir olasılık Hani olabilme olasılığı Yaşamda kalabilmek bir bencillikti Çoğalmak bir yoketme Bencil olmadan ben olamazdın Sana bir sır İnsan olacağını bilmiyordun aslında Sen en bencil olasılıktın Artık ne fazla sıcaksın Ne de fazla soğuk, ama derini ve kaslarını Kemiklerini Üstünden sıyırarak bak Noktacıklarındaki gün ışığı hala keskin İçindeki küçük su hala dansediyor onunla Hala kaynıyorsun Ve sen Hala daha bir rastlantısın (Hissetmiyorsun) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dizelerimi hissetmyorsun II
gözyaşlarım açıklayamaz seni; benden anlamlı sözler bekliyorsun onlar da açıklayamaz! kaldırımın kenarında durup bir an şu mazotla ışıltılanmış su birikintisine basmam açıklayamaz seni. otobüste sabah giderken yanımdakinin yüzüne astığım aynam ve indiğimde adımlarıma karışan şu mini etekli kızın yatağıma taşıdığım bacakları: bugün sinemaya gittim,gördüğüm film her akşam ev yolunda karanlıkta önüme düşen şu güleryüzlü adam -biliyor musun oyumu ona vereceğim- -ama- yine de açıklayamaz seni. sen orada,ben burada birbirine ulaşması olanaksız iki hızdayız şimdi hiç düşünme açıklayamazsın ne yapsan beni. Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dokunamayacağım Bile Tenine
sana ille de böyle ol diyemem belki de çaresizimdir ben öyle olduğum için belki de hissedilmek için senden bu isteğim belki de olup biteni anladığım için sana anlamıyorsun da demeyeceğim huzursuzlanırsın sonra kendimi tanıyorum huzursuzluğunu daha da artırmayı denerim sonra hayır bunu isterim sadece uykunda yanına kıvrılabilmek sadece bu, senin üstüne yağan pus kardeş yapacak bizi belki de sevgili terlemiş bir sevişme dudağına gömdüğüm pustan öğrendiğim bir gülümseme oysa dokunamayacağım bile tenine Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Duvarların Hep Aynı Renkte Seslendi
kim tanıyabilir.. duvarların aynı renkteydi, aynı renkte seslendi sana kim tanıyabilir... ayrıntılarında o kadar iyi biliyordun ki saklanmayı.. bana sadece bir esinti, cama seslendiğin bir kucaklama (elim ustalığını niye anlatıyor ki bugün günışığı herzamanki gibi ateşe yakınlığın ondan olmalı aynı yerdesin, zaman, kaybolduğun zaman) (bulmacayı çözen yapanla aynı kavşakta.. kim tanıyabilir bir cam sanatçısını kim hisseder? ..) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşten Kaçan Uzun Uykusu İçin
uykusunda soluğu sıklaşmıştı duvar,yılansı bir görünümde kıvrılarak ona arkasını dönüverdi ve sonra gece, gündüzde başlayan uykusuna hiç bir günü saymadan ansızın giriverdi pencerenin baktığı meydan soğudu kuşlar gürültüyle çatılara uçtular hiç bir ayak sesi rahatsız etmedi ve gözkapaklarında titreyen düşü uyanmaya kaçana dek kovaladı onu Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ete Batan Tırnak
hiç de öyle bir dönemimde değilim yani biraz romantik biraz hırçın ve haşin su akıp gidiyor koltuğumdan ayak bileklerim masanın altında sıkıntılı, pişik yapmış bir dert gibi bakıyor bir surata, yani biraz pişkin çokça bıkmış gibi mum ışığım, bir yağ gibi eritiyor kendini, birkaç dizene vurulmak, yağ gibi eritiyor hareketlenemiyorum, beni sen yapman gerekiyordu, yaptın biraz kırılacak cam eşya çokça dolaplara itilmiş bir kitap biraz yarı erkek yarı kadın ve sadece bir mum ışığı gücünde yanımda yanan mum ışığım saydamlaştım kırılırken bir yabancı ekmeği yazmıştı sanki ekmekmiş gibi -ve ne yaman bir yalancıydı peteklerinin arasından sıcak damlıyordu yeni yıkanmış elinde kahve ve konyağı- tırnak ete geçtiğinde, tırnak makası kırılganlığında bir erkek kırılganlığında bir kadın yeter ki içine alıp içine girip onunla uyansın gün ışığı kırılganlığında gece onunla uyusun -gecenin sana sunduğu düşünü uyardım- Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Feridun Nevzat Unan için -Dizelerimi hissetmiyorsun III-
ışıklar kararmadan önceki son replik dışardan ve üstünden kendine bakıyorsun, burun deliklerin gölgeliklerin arkasından sahneye uzanıyor sadece saçmalıyorsun, her şeyi unuttun 'Ooo, karanlığı görüyorum burada ve o birazdan üstümden size ulaşacak ne güzel sizin sayıklamalarınızdaydım ve unuttum kırıtarak ayrılmalıyım sahneden yarı güldürmeli, yarı anlamlandırmalı çokca oynamalıyım çünkü unuttum herşeyinizi, hem de çokca hem de zevkle hem de utanmadım' 'Ooo, sahnenin çok uzağından girmiştim son sözlerim unutturmuş size kapılarak gelmiştim, ışıklar çoktan yanmıştı, duşa girer gibi atılmıştım oraya, bacaklarımın gerginliği ağrıdan inildeyerek saklamıştı kendini kuğu boynu görüntülerine' evet böyle... olmuştu, oluyor.. anlamayacaklar bir şairin şiirinin neden yasaklandığını... umursamayacaklar... hissetmiyorsun.. Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Geldiğini Yazamıyorum
geldiğini yazamıyorum bir türlü uzanamıyorum ışığının altındaki gölgene, dokunamıyorum kelebek kanadı kırılganlığı aynı hırçın sular yazsam insan dolardı kağıdım, hepsi sen gülümsemeli, hepsi birinden çıkmış gibi her biri için bir kalem geldiğini yazamıyorum bir türlü daha hüzünlü oluyor daha fazla hiç sevinemedim daha fazla yumuşak, daha beni sever gibi her gidişin aynı hırçın sular Cumhur Boratav |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|