![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kaynayan Su
gidiyorum kendime ıslanmayı aldım bir elime kaynayan bir su, sıcak karnım açılmış ve elin değmiş içime yüzüme yağan yağmur sığdı diğerine hazzın benim içimdeki titrek dili ve izin verdi hep ona turuncu yağmurluğum gülümseyerek oynaşan gökkuşağının uyanacak öfkesine aslında kusmalıyım herşeyden çok yaşamsa bir duygudur açılarak uzanan parmaklarının arasından süzülen bir soluk -senin soluğun- kusmalıyım aslında herşeyden çok -esniyorsun yatağında kalkıp perdeyi açıyorsun gökkuşağı giriyor seni yaşatırcasına hepsi hepsi bir yağmur- bir eline ıslaklığın değiyor ışıkta kırılmış senin halin utangaçlığın, ayıplanmışlığın diğerine değdirip parmağını kustuğun boynundaki benim nefesim gidiyorum kendime her elimde bir başka sen diğerlerimde senin kadar kırılma kaynayan su Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kendi Bulutun Olacaksın
göğün kırıltısı uyanacak bir gün kırılganlığına benzer bir kırıltı bir ağaç yaprağından düşen umursanmayan bir toprak taneciği karanlığına ölümün aydınlığını saçarak berrak bir su kadar masum kırılacak bir gün kendisi gibi bir kırıltı hiç girilmemiş bir mağaranın duvarlarına değer gibi hissedecek ellerin seni açıklayacak bir anlam o kadar keşfetmiş o kadar hissetmiş yeniden olmuş ne olduğunu bilmemiş kırılmış, o kadar bacakların terleyerek akacak anlamsız, senden kaybolan su yerçekimi içecek seni aldırmayarak korkuna bir kitabın sayfasında bir ayraç kıvrılması bir çizgiyle alıkonulmuş satır içi bir açıklama kendin -kendi ışığının altında kavrulan bedenine ne söyler yaratılışın- sen uykuda kal göğün kırıltısı uyanacak bir gün senin hiç sevmediğin bulutun olacaksın Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kendinle dalga geçebilir misin?
hey cumhur hey benim deli tanrım, yarım akılla yarım sapıttım tam akıl verseydin ya şu bana ne güzel tamlıkla sapıtırdım Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırılarak Renklerine Ayrılan
bırak koltuğunun altından ayaklarına sürünerek geçen her yaratık bırak kendi içinde çırpınan her kırılganlık çıkarak kendi merdiveninden bırak toz tutan her yaprak kendi dalında ıslanarak bırak yaşasın bırak -ne kadar güzel kırılarak renklerine ayrılan gökkuşağı ne güzel kabukların çatlaması- Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırmızısın
-Gel ve gör* Gözlerini algılayan yerinde- Bir suyun altındasın. bu yukardan dökülen güçlü bir “şey“ diye uyarıyor kafandan gelen kemik sesi ama sen durgun ve umursamazsın durgun ve umursamaz -şimdi algılayabileceğin yerdesin- önce koku tanımadığın bir koku yani bilmediğin bir görüntüdesin -göz kameran hızla yaklaşmalı.. önce kırmızı.. kırmızı açılıyor, kameran dışa çekilirken.. sen koşturan görüntülerdesin.. oysa biri sana eğiliyor, başı yana yatarak eğiliyor.. hayır başı zaten eğik.. hayır eğik olan sensin.. yanındaki bir çocuğun iniltisini hissediyorsun.. ses yok artık sadece hissedebiliyorsun.. bir diğeri çocuğa yaklaşmakta.. hissediyorsun.. başka biri.. hayır aynı kişi.. başka biri.. karıştırdın.. artık karıştırıyorsun.. çocuğu kucağına alıyor..hissediyorsun.. çocuğun başı arkaya inanılmaz sarkıyor.. hissediyorsun.. çocuk kırmızı.. sen kırmızısın.. elin betondaki senden sızan sıvıda.. hissediyorsun.. hissediyorsun.. - derinliğe güven derinliğe güven kendi derinliğine -psikolojik…o sensin…ve boynunda açılan çiziğin derinliğine.. güven…o da sensin.. yeterince kırmızısın.. – uzaklaşsan da sende kalacak kadar derin üstelik ve hala kesik sallanıyorsun ve hisset –artık sadece bunu yapabilirsin- sallanan sen değilsin sen kesiksin kırmızısın durgun ve umursamazsın durgun ve umursamaz suyun altındasın kırmızısın *Gel ve Gör filmini bilir misiniz? Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Merhabam, Canım
sarımsı, sarı bile değil ne bir renk ne de bir sen ama benim de hakkım bazen dalga geçmek sokağın başındayım sadece tükrüğümü yere boşaltarak ve kıvırtarak kalçalarımı kimseye görünmemenin zevkini tadıyorum sadece ve başımın üstünde mavi görünen şeye değemeyecek kadar sokak davranıyorum yani sarı davranıyorum yani sarımsı yani renksiz ve bir gem sıkıştırıyor benim dudaklarımla yerinden sıçrayan dişlerimi merhabam, pırıltıyı veren sensin onlara deniz köpüklerini bir fahişe, bir kadın benim bacaklarımı titreten koku dolu şalını yüzüme sürten, bir sürtük, bir kadın -konuşurken bir mum yaktım ve o şalını çıkardı sonra ne varsa onu- merhabam bir tanem, fahişem -koskocaman bir masanın başında serseriliğim göğüslerinle kocaman iki elini yaslayarak kıvırtarak kalçalarını tam da istediğim gibi dansetti dansettin- merhabam etim benim -elin yanağımda, kendinden yükselen bir su gibi kırılarak döküldün- merhabam, ne yapsan, ben iki büklüm uyarım sana, fransız balkonumdan memelerim uzar, erkek sütü salgılarım onlardan yer beton, çatlamışımdır ayrık otları aralamıştır beni, aralayıp itmiştir kendimi oysa sırf sen istedin diye sönmeye yüz tuttu derin soluğunla ve artık sokakta ince bir ateş kokusu sokakta yerdeki tükrüğüme yapışan lastiği düşmüş topuk sesi tahtası inciniyor lastiksiz ses, düşüyormuşum gibi çınlıyor -bir renge bürünüyorum bir sarıyım belki belki de sarımsı oysa sokak başındayım sadece ve başımın üstünde mavi görünen şeye değemeyecek kadar sokak ve bazen dalga geçmek benim hakkım bir zevkteyim- merhabam, canım.. Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Çok Benziyorum
kaçmıştım kentin adını bilmiyorum senin gülümsemeni duydum elinde bir portakalla kolunu sallıyordun bana uzaktan -ne çok severdin portakalı- konuştun 'yeni bir şey yapıyorum', diyordun 've ona ne çok benziyorsun' ne çok benziyorum değil mi ve ne kadar uzağım sevinç gamze oldu yine ağzının kenarında -evet dedim içimden ona ne çok benziyorsun- gülümsedin yeni olan ne diye sormadım biri seslendi ince bir dal gibi esnedin gitmen gerkiyordu, gittin gözlerinde bir şaşkınlık vardı yine de 'ona ne çok benziyorsun' ne çok benziyorum değil mi ve ne kadar uzağım ne çok benziyorsun Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Çok Yaşamışsın
sevdiğin yerde olmanı isterim salkım söğütün tohumlarını üstüne saçtığı gölgede; çay saatidir, masa kurulmuş, peynir ve zeytin de vardır üstelik insanlar uzanmıştır elleriyle masa bir insandır ılık bir yayla kokusu seninle beraberdir, dirseklerini dayarsın firezlerden yükselen yanık rengine batmakta olan güneş çok yakındır ve tırmanmaktan hoşladığın patikalara bakıp hissedersin, orada değilsin artık uzağa gittiğin yerdesin yaşadıkların arkandaki bir gökkuşağı, kafanı geriye her döndürüşünde görüyorsun, bulut aşağılara uzanan bir nemle yaşadığın yere sarkmış yüzün sırılsıklam ne çok yaşamışsın hala daha tohumlar yapışıyor geçmişine Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Güzel Yaşadın
ne kadar güzel yaşadın göğsünde çuval ipliğinin izi ne güzel yaşadın ayaklarının altında yerin sertliğine benzeyen çuval ne güzel yaşadın göğsüne hapsedilmiş çuvalda gezinen lağım faresi ayaklarının altında, biraz daha yukarda daha yukarda ne güzel yaşadın ısırığı hayalarındaki belinde senden izinsiz açılan deliği sen artık insan değilsin hiç bir şey insan olduğunu söyleyemez karnında değil belindeki bir göbek deliği bir fare ısırığı acının ruhuna sorduğu yer bunu hiç bir şey anlatamaz bir insan değilsin artık ne güzel yaşadın içinde gezinen bir lağım faresi gezinen içindeki ne güzel yaşadın -haksızlık- Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Zor Soruların Var Senin
hiç böyle olmasını istememiştim ama hep böyleydim, hırçındım, böyle olduğum için damlıyordu terim burnumun ucundan dilimde tuz ve ateş evet hoyrattım, ateşliydim kasıklarımda pişen kokum dudaklarıma kadar yayılıyordu seni yaslayıp karanlığına, dilimde ne varsa bulaştırıyordum ve göğüs uçlarım dikleşiyordu hırçınlıktan sanki seni arzular gibi orada bile değildim oysa bir damla düşüyordum yaprağının ucundan kendi sesime bile benzeyemeden bir karaltı gibi damlıyordum, damlayıp parçalanıyordum boşluk gibi bir açıklık giderek ben olan boşluk gibi bir açıklık. kokum.. ateşe benzeyen hıçınlığım kimindi onlar ne zaman kayboldum peki ne olacak şimdi ne olmalıyım belki gecenin nemiyle kızışan bacakların olmalıyım dudakların gittikçe kırmızılaşıyor tenin tatlı bir esinti gibi durulaştı belki artık sokulduğunda beni okşayan uzun ve siyah kirpiklerin olmalıyım belki -senin ne zor soruların var- Cumhur Boratav |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|