![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Deliksiz Uykuyu Özlemişim
Önce yükseklerden düştüm gibi oldum Sonra çakıldım beynimin üstüne Ve ilk kez “düşünmeye” başladım! .. ……… Daha önce niye gitmedin ki sen? ... Dedim işte! .... İyi ki gittin! .. Demek ki “dermişim! ....” Oh be! ... Allah razı olsun Deliksiz uykuyu özlemişim! ... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Delitmeyin Ya! ..
Benden tebessüm bekliyor yüzümden gülüşü çalanlar 'Hüznün' benimle özdeş olduğunu ifade ederek! .. Kör bir insana renkleri anlatır gibi, Mutluluğu tarif etmekte gaflete düşmüş biri Hayal sınırlarımın içine nüfuz etmeye çalışırken gerçek dünyanın bir gaib-i Savrulmakta yüreğimin tufanıyla tövbe tövbe! .... Kangren olmuş hastaya apandist ameliyatı olur mu ya! ... Sapla, kara saplı hançeri tam hançereye Al sana kesin sonuç! ... Çevreciler de sevinir. Ağırlamasını bilmiyorsan bari 'kovmasını' bil! ... Çünkü bu 'yaşamak' değil! .... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Derdimi Yıldızlara Diyem
Hoşgelmişsen dostum hoşgelmişsen Hele otur otur, emme tikkat et, iskemle kırıhtır Şimdi diyacahsan ki 'iki çivi vuramadın mı' Ne diyem! .. Benim vurduğum çivi tutmaz Tut ki tuttu! .. Öte yanından yine kırılır Sen otur otur emme tikkatli otur Hani derler ya; 'Mal sahibine benzemezse mundar olur' ................................. İki satır sohbet edelim he! .. şöyle ağız tadıyla Karıdan kızdan bahsetmeh yoh! Masamız çilingir, her kapıyı açar nasılsa Şimdi diyacahsın ki 'Neyden bahsedeh' Ekmeğin fiyatından,fasulyenin kırusundan... Değil değil Bir satır aşktan.... Bir satır sevdadan Emme içinde karı kız yoh! Sonna söylemedi deme! Bi yerlerden içine karışacah bilirim de.. o zamanda bir süre susah! O gidene kadar gonuşmayah! Sonna galdığımız yerden koşturah! Bende ki eski defter! Çoh eski bir kitap.yaprahları bilem sarı Bir onlar beni ohir bir ben onları .................................... Ben çoh ağlırem bilirmisen! İç çehirem sıh sıh Hem ohirem hem dayanamıyrem Şimdi diyacahsın ki; Ohuma! .. O zaman da onlar beni ohir! .. Yine ağlırem Hani..Karıyı kızı bi tarafa at içimde yara var çoooh derin O kadar derin ki çıhışı yohtur içine girenin Bende inemem tutsam bi tarafından Delirirem.. Çıldırırem... Baş edemirem Ah! .. Çoban yıldızı, ah kadim dostum Sen de olmasan ben, bunu kimseye anlatamırem ...................... Sana da dedih yanımıza otur Gittin yine kuruldun anasının gözüne Öyle uzah durmah hoşuna mı gidir? Nazire mi edirsin? Dinler dinler cevap vermezsin... Boyun posun devrilsin Sana niye anlatırem ki? Ne anlıyacahsan? Ben gonuşacam sen susacahsan Boş ver be! ... Gonuşma daha evla! .. Diyacah neyin ola ki? Teselli edemirsen, çare bolamırsen pi poha yaramırsen! ... Emme dinlirsen, sağırsan, dilsizsen Bilirem bilirem sen en parlah yıldızsan ya göhyüzünde Şişirsen.. havalara girirsen.. o yüzden uzahlarda durursen İçine edim böyle şansın! ... Kime canım dedim ise uzahlara gidir Bende uzahlara gidirem emme uzahlar daha da uzahlaşır İşte o zaman..... Bilirmisen Bilirmisen yanahlarıma bir damla göz yaşı nasıl yahışır? Boğazıma düğüm olur yuthunurem Yuthundukça içimde ki alev yellenir, yanar yanar kavrulurem Söyle be çoban yıldızı söyle Ben delimiyem divanemiyem? ..... Mecnun niye çöllere varmış ki? Ben çölü yüreğimde taşırem! .. .................................... Hani demin demiştim ya! Kırık iskemle sahibine benzer Benim de kırıktır gönlüm, yaralıdır, hemi de derbeder İz vardır ki diz boyu öyle böyle değil Lakin dilimi eşeh arısı sohsun! .. Dedim ya Karıdan kızdan bahsetmeh yoh! Yohta! .. o melehtir zaten Ben melehten bahsedirem! Hani belkim inanmazsın ya! Hani yersen Kanadı yohmuş! Varsın olmasın. Yüreği var ya Bir gözleri var ki; Eladan daha ela, lakin başa bela O gül olmuş ben bülbül, aşiyanım o, amma senin gibi uzah Anlamışam ki sen bir yalansın, o bir tuzah Onu yıldız sanırdım.... Getti Seni adam sandım 'Sende yıldızın çobanı çıhtın! ' Get lan! .. get ordan.... kalk iskemlemden Sen..... Bana ordan, taaaa yuhardan baharsın ben minnacıh Şimdi diyacahsın ki 'Haddini bil' Ve beni yüreğimden vuracahsın. Diyacahsın ki; Sen kim ben kim? Canımı alacahsın Beni al yıldızın çobanı beni al! .. Lakin canımı alma! Ben ona 'canım' demişem, ben ona canım vermişem Başha yıldıza vereceh can kalmamıştır Zaten bilirem... bilirem ki; 'Can alan yıldızın yaldızı da kalmamıştır' .................................. Bırah! ... Bırah derdim kalsın sararmış yaprahlarda Gökyüzü de senin olsun o diğer yıldızlar da Bir beni bana bırah, bir de iskemlemi Şems doğar az sonra.... doğar da o zaman görürüm seni Yıldızmış! ...... Ben yiyem senin yıldızını emi! Allahın çobanı seni . Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deyiver gitsin
Albümde görürsen resimlerimi Elinin tersiyle itiver gitsin Sonbahar döksede çiçeklerimi Bu onun kaderi deyiver gitsin Yolların yarısı geçilmiş bile Gönüllere sultan seçilmiş bile Ne dertler yaşanmış çekilmiş çile Bu onun kaderi deyiver gitsin Dökülse bir an da ismim dilinden Zavallı zavallı deyiver gitsin Çıkarıp at beni sil defterinden Bu onun kaderi deyiver gitsin Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dilara
Siyah’ı gözlerin de gördüğüm gün sevmiştim Bahtı kara olanın ilacıyım Dilara Sevda buysa; sen bana, kördüğümsün demiştim *******in renginden davacıyım Dilara Sapsarı başakların arasında simsiyah, Saçlarına tutuldum, yüreğim de o nigah Bir kor’du o cehennem, ah ki, derinden bir ah Ben dinmez acıların baş tacıyım Dilara Sıla da ektim seni, gurbette filizlendin Güneş veda ettikçe ******* de gizlendin Benden umudu kesip bir yabana sözlendin Şimdi gönlüme bile yalancıyım Dilara Koklamaya kıymazdım, koptun dalından gülüm Çok yazık, sevdamıza, geldi zamansız ölüm Gayrı nefes alınmaz, çekilmez ki bu zulüm Doğduğum topraklara yabancıyım Dilara İsminde saklı mana, ben de tecelli etti Çeldin işte gönlümü, o bakışların yetti Süzülenler yaş değil, bu aşk’tan şikayetti Yaşanacak her aşk’ta ben sancıyım Dilara Yaprakların dalıyla öpüştüğü yerdeydik Misafirin mahkumla görüştüğü yerdeydik Akılların yürekle dövüştüğü yerdeydik Gayrı bu yol üstünde ben hancıyım Dilara Hangi söz anlatacak, hangi cümleler bizi Hangi şaire ilham, hangi şiire dizi Sevda; Şeceresine, not edip ikimizi Anıtını yükseltmiş, ben harcıyım Dilara İşte şimdi aşkların, en yücesine doğru Yürüt bizi İlahi! ... Yürüyelim dosdoğru Elbette aşk deyince,“Yunus” olmak en zoru Her şeyimle sana da, yardımcıyım Dilara Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dilim Varmıyor
allahım verdiğin can emanettir bilirim Kalbim de emanete hiyanet bulunmuyor Sırtımda ki küfenin yükü ağır bilirim Ama bir derdim var ki 'buna dayanılmıyor' Her gece bir şafağa gebedir ya bilirim Fakat güneş ufukte zevkle seyredilmiyor Dünyevi dertler kula imtihandır bilirim Ama bir soru var ki 'cevabı verilmiyor' Gönlüm isyana küskün sabıra boyun eğmiş İlaç yaptım zamanı yara iyileşmiyor Tevekkül eden yürek mutlak galip değilmiş Ama bir kulun var ki 'ona gücüm yetmiyor' Acz içinde faniyiz bu dünyada misafir Herkes geçici ancak hürmet gösterilmiyor İsterdim ki alemde gönüller bir aşklar bir Ama bir sorun var ki 'kimse değer bilmiyor' Beden cana gömlektir bir düğme bir de ilik Ne hikmetse yakası bir türlü birleşmiyor Aradım hep dünya da bir muhabbet bir dirlik Ama bir gözüm var ki 'yağmurları dinmiyor' Kaderim ateş oldu yüreğimi dağladı Feryadım semaları bulut gibi kaplıyor Öyle azap çektim ki meleklerin ağladı Ama bir kulun var ki 'bir türlü anlamıyor' Allahım emanetin zarar görecek kuldan Korumak çok zorlaştı dermanım kesiliyor Yıllar tükenip gitti dönmeyecek o yoldan Ama bir çözüm var ki 'söze dilim varmıyor' Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Doyamıyorum
Bana sevdiğini söyle sevgilim Bu söze bir türlü doyamıyorum Sevgine çok hasta hatta deliyim Ben senin aşkına doyamıyorum Her derdin çaresi ilacı sensin Kalbimin yegane sahibi sensin İn misin cinmisin söyle sen kimsin Sevgine aşkına doyamıyorum Nasıl da kendine bağladın beni Beni hep mutlu et göreyim seni Özletme ne olur sıcak buseni Bin kere öpsende doyamıyorum Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Döneceksin
.......Ve bir gün döneceksin Gittiğin gün ki gibi genç ve mutlu değil Belki üzgün, belkü yaşlı, belki yıkık dökük Ama döneceksin! .... Adına inandığın gibi inan buna Ne alın yazını okudum senin Ne bir rüra gördüm ortasın da gecenin -Gaibi bilmem falcı değilim -Sorma! ..Cevabı yok ki vereyim Lakin; Döneceksin! ...Bilirim! .. ....................... Gittiğin gün ki gibi heyecanlı değil Hatta biraz yorgun, çizgiler belirgin Sahip olduğu her şeyi kaybeden Bir insanın kahrını taşıyarak! .. Ezgin ve bitkin Ama döneceksin! .... Gidişin kadar gerçek! .. İnan buna Ne yıllar sonrasını yaşadım zaman tünellerinde Ne arşa yükselip konuştum meleklerle -Ati-yi bilmem, ermiş te değilim -Sorma! ..Cevabı yok ki vereyim Lakin 'DÖNECEKSİN' bilirim! .... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dönmeyegörsün
Severken kendine güvenme sakın Gönlüne vedalar düşmeyegörsün Sanma ki kalacak mecnundan farkın İnsanın şansı ah dönmeyegörsün Tutunduğun dallar kırılır bir bir Gelir mi bir daha giden kim bilir Ardında ne mahzun başlar eğilir İnsanın şansı ah dönmeyegörsün Vururlar sırtından hançeri dostum Darbeler ard arda gelmeyegörsün Böyledir her aşkın adresi dostum İnsanın şansı ah dönmeyegörsün Gözünden bir damla kanlı göz yaşı Yol bulup yanaktan inmeyegörsün Vallahi dikerler bir mezar taşı İnsanın şansı ah dönmeyegörsün Ağlama ardından böyle ağlama Hazan bu baharı silmeyegörsün Mutluluk senin de hakkındı ama İnsanın şansı ah dönmeyegörsün Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dört Duvar
Istanbul zindanım dardayım darda Hayalin yeter be yaşamak için Başımı göğsüne koyamasam da Dört duvar yeter be ağlamak için Ben yandım bilirim bilmez kimisi Yalanmış gül yüzlüm yalan gerisi Erkekler ağlamaz demiş birisi Dört duvar yeter be ağlamak için Ne kadar dert varsa topladım bir bir Tatmadığım acı var mı kim bilir Sen unutsan bile yaradan bilir Dört duvar yeter be ağlamak için Sitem doloyum ya! Söz bulamadım Aradım senden bir iz bulamadım Başımı koyacak diz bulamadım Dört duvar yeter be ağlamak için Kadir Albayrak |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|