![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hani Mesut Olanlar Nerede
Senle sensizlik arasındaki farkı Sen sorma bana Gurbet seni benden ayırır İki gündüzü ayıran gece gibi Hasretin, özlemin kalbimi döver Dalgaların rıhtımı inatla dövdüğü gibi Yaşamak dedikleri bu mu Hasret dolu, elem dolu Hani mesut olanlar nerede Benim bildiğim aşıklar Kavuşamamanın acısıyla inliyorlar Bilseydim sevmezdim Boyun eğmezdim feleğe Kaderimiz bu diyoruz Oysa ki ölümümüz Kendi elimizde Hatta kavuşmamız bile Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hayaller Hep Hayal Kalacak İçimde
Bir hayalim var; bizimle ilgili Kırık aynalarda çoğaltırım umutlarımı Aşkla okyanusları ebrularım Eli titreyen güneş grupla boyalı tuvale Çizer mutluluğumuzun resmini Hayallerim gökkuşağı kadar renkli Ay vurur yüzüne, benim yüreğime Tadı damağımızda kalır yaşamanın Bu aşık seninle ölür mü hiç, gülüm Kandırmaz badeleri içmek dudaklarından Avucundan içtiğim bir avuç su kandırmaz Kandırmaz gözlerindeki hülyalı bakışlar Dilinden akan, bal kattığın sözler kandırmaz Aşka yelken açan umutlarım Azgın dalgalarında okyanusların Çarptı mağrur, buzdan gülüşüne İlk seferinde parçalandı sandalım İçimdeki yalnızlık uzar kıyılar boyu Kendini beğenmiş kalabalıklar içinde Başlar yine acı bir poyraz yangınım Sevdaya susuzum okyanuslar içinde Uzakların çağırdığı rüzgarlara kapıldın Uzaklıkları kavuşturmanın onuru yelkeninde Yaşlarım değil, umudumun renkleriydi sildiğin Artık kayıp giden bir bardak yaşam, ellerimden Kuşların özgürlüğü uçmaya mahkumluğudur Şahin tutsaklığı utancım, bakamaz oldum el yüzüne Kuş bir kere örselenir, en zoru severken ayrılmak Sen de sevdiğimi anlayacaksın unuttuğum zaman Ben mi gizlemek isterim karanlıklara hüznümü Yoksa ******* mi çöktürür içime Niye geceye saklar açmalarını Yoksa yanılıyor mu sefa çiçekleri Kuşatıyor yalnızlığımı *******de Islığıma gizlediğim korkularım Şimdi hayallerim için ağlıyorum Bırakıyorum seni yalnızlığı seçme erdeminle Hayaller hep hayal kalacak içimde (15.04.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayaller Hep Hayal Kalacak İçimde (2)
Hayallerinizi gerçekleştirmek Cebinizden harcayabileceğiniz Ve bilginiz kadar Bir haylim var… Bir çuval soğanın hep cücüğünü yemek Hep hayal kalacak içimde… Fakirin hayali hep aynı biçimde Bir çuval soğanın cücüğünü siz yerseniz Daha öteye kurulacak hayal mi var Ötesini gerek yok söylemeye Hayaller hep hayal kalacak içimde (15.04.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayat
Mutluluktan uzak, taa ki Asırlar kadar Yine de mutluluğu Doğan güneşin kızıllıklarında aratan Hayat Parlak, umutlu yaşantılardan kopup da Karanlık, kapkaranlık Zindanları bile Karanlıkta bırakan Hayat Ümit edebilir miyim Mutluluğu Mutsuz yaşamaktansa Mutluluğu ölümde aratan Hayat Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hazları Paylaşalım
Hadi gel paylaşalım hazları Kardeş payı, bir sana bir bana Beyazlar, aydınlıklar sana Karalar, karanlıklar bana. Yer benim, gök senin Yağmurlar bana,bulutlar sana Sap, saman bana Çiçekler, reyhanlar sana Vuslatlar sana, ayrılıklar bana Bölmene gerek yok mutlulukları Olsunlar hepsi sana Acıları, kederleri paylaşalım Bu da yeter bana. Yansın yüreğim aşkınla Taşlar benim bağrıma Sen yüreğini sar pamuklara Sırça kavonazlarda sakla Ne çok oldu bana Haksızlık bu yaptığım Adil olamadım yine, vazgeçtim Ya hepsi sana, ya hepsi bana. (10.04.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüzün
Hüzün kocaman bir ağaç... Bizim göz yaşlarımızla beslenen Ve gittikçe büyüyen, genişleyen Gölgesinde kaldığımız... Bir güneşe çıksak Bir kurtulabilsek; Sığındığımız konağından... Boğulacak kendi gölgesinde o zaman. (08.01.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüzün...
En sadık dost, ömrümüzü gölgeleyen Son durağa kadar biletsiz yolcusu Can yoldaşımızdır hüzün Bizimle birlikte o durakta zorunlu inen Ömür yarışımızda arda kalanların Yakalarına sımsıkı yapışan, Ellerine tutuşturulmuş Yarışta el değiştiren Bir bayraktır artık o andan itibaren (04.06.2007 İzmir) Metin Soydeveli Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Irakta
Irakta tütüyor bacaları ağır sanayinin Yükseliyor milli gelirleri; mutlu azınlık Ellerinde mecmuaları, gazeteler Bilmem kaçıncı sayfada, sıradanlaşmış haberler 45 ölü daha; vuruluyormuş Irak’ta insanlar On binleri aşmış sayısı vurulan sivillerin Çetelesi tutulmaz olmuş, kaçı erkek Kaçı kadın, kaçı çocuk; adı yok insanın. Kabzaları ateşten, dipçikleri çivili olsa tüfeklerin Yer çekiminden kurtulsa, kanatlansa bombalar Takılsalar albatros kuşlarının peşine Aşarken okyanusları, kaybedip takatlerini Düşseler; gömülseler derinliklerine Soluklansa, nefes alsa Irak’ta insanlık. Bir kuş tünesin namlunun ucuna Yuva yapsın nişangahına bir diğeri Felç olsun zulmü zalimlerin Karıncalansın tetikteki parmaklar Ocağını yakmak yerine, barışa bir çubuk Yaksan, ataların gibi, tüttürsen uzaklardan. Temelindeki dürtü kaygı duymak, başarının Barış adına hiç kaygısı yok, dünya jandarmasının Huzurdan huzursuz, umudunu bağlamış kaosa Bir ayağı çukurda dünyanın. Ne yüzü gülen var, Ne adını anan kalmış Kurbanın, bayramın Hepsi kurban; ne anlamı kalmış, ne karşılayanı Bize de haram olsun gülmek, Kurban, Bayram Gülüşünüze kurban olduğum Gülüşünüzü gördüğüm gündür Bayram (10.01.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Islık Çalan Sonbahar
Gökten yıldız toplamak sevgiliye, hayal… Yarınlara çıkabileceğimiz ise meçhul Gelecekle ilgili hayaller kurmak nafile Ayağına değen bir kum tanesi olmak güzel Yaşadığımız ana geçer hükmümüz Dünlerde kalır hep pişmanlıklar. Hovarda, ıslık çalan sarı sonbahar Çalmaya alışık, kim bilir neler Götürecek hayatımızdan neler Metin Soydeveli |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İçimden Neler Geçer
İçimden neler geçer Neler… Bir bilsen Aklıma düştüğün zamanlar… Güller Dudakların Sözlerin Gözlerin geçer Sen geçtiğin zamanlar Yollar geçer Kara, hava, demir yolları… Okyanuslarda Batar gemiler Ölüm geçer… Boşalır içim Öylesine boşalır… İçim bile geçer, içimden Senin geçmediğin zamanlar. (06.11.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|