![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İçlerinden Biri
Bir orman düşün İçinde yüzlerce tür Binlerce ağaç Milyonlarca dal Trilyonlarca yaprak. Ormanın umurunda mı Düşerse ağaçtan bir yaprak Bir derya düşün İçinde yüzlerce tür Binlerce çeşit balık Milyonlarca yavru Trilyonlarca yumurta Deryanın umurunda mı Bir yumurtayı kapsa bir balık Bir zalim, sevgili düşün Biri O’na aşık Onlarca hayran Ardında, yüzlerce yangın Binlerce yanık aşık Zalimin umurunda mı İçlerinden biri yansa, kavrulsa Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İki Ateş Arasında
Bir kalp çınlaması, Bir yürek seğrimesi Kesif bir yanık kokusu Yangın var! .. Gönlüm ağır yaralı… İçimdeki yangınlar büyük Ucundan tutuşturduğun Söndürmeye denizler yetmez Bir ucundan da ben yakayım En büyük yangınlar İki ateş kavuşunca söner Hiçbir yangın Sonsuza dek sürmez Derler… Yüreğimdeki bu yangın da Sönecek… Sönecek bir gün Yanacak hiçbir şey kalmadığı zaman… (30.04.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlikle-Düğme
Bir ilgi var Aramızda senin ile İlik ile düğme gibi Kavuşmalı bir bedende Sen ayrı bir yakada İlik Ben ayrı yakada düğme Mümkünü yok Bir araya gelemedik Aşktı bize büyük gelen Bir türlü iliklenemedik Ya sen yırtık Ya ben kopuk 21.10.2006 İzmir Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlkim
Hani vardır ya İlk bakış İlk gülüş İlk öpüş Sen de benim ilklerimdensin İyi ki dokundu parmakların İyi ki okudun Naçizane 'ÖZLEYİŞ'i İyi ki buldun beni Lütfedip yazdın duygularını Ya dokunmasaydı parmakların Ya okumasaydın Ya yazmasaydın duygularını Demeseydin sevgiyle kalın Bir yeraltı nehri gibi Kaybolup gidecektim Kimse farkımda olmayacaktı Güller diyarının Gülü Sen olmasaydın (İzmir 09.12.2005) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnadına Açtım!
Eğildi önümde dağlar Dağıldı gecenin karanlığı Yollara düştüm Zil çaldı etekleri dağların Serilmiş Bütün çıplaklığıyla Sergiliyordu güzelliğini Fütursuzca Yakaladım onları Dudak dudağa Sevişiyorlardı Issız, tenha kıyılarda Çekiyordu Hoyratça kendine Sarmak istiyor, Çekiyordu içine içine Direniyor Tutunmaya çalışıyordu Ayrılmak istemiyordu Diğer kum tanelerinden Huzurla öpen deniz Hiddetleniyor muydu ne Bembeyazdı dudakları Köpük köpük Açtım! Utandı sahil Çekildi deniz Yüzüme bakan duvarlar Aydınlandı, güldü çiçekler Yüzü güldü Limonların, portakalların Benden aldılar renklerini Açtım! İçinin güneşi açmayanlara inat. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul - Kuşlar
On beş milyon içinde yaşar Bir o kadarı gelir geçer senden Tabii ki; en çok sen görülecek, Sen konuşulacak ve sen yazılacaksın “Ah Güzel İSTANBUL” Tabii ki; en güzel güfteler sana yazılacak Sana yapılacak bestelerin en güzeli Sende yaşanacak, aşkların en güzeli Sana yazılacak şiirlerin en liriği “Ah Güzel İSTANBUL” Kaç kişi görmüştür, Dağ Marmara’yı Kaç kişi duymuştur adını İlk okula giden çocuk bilir de Marmara’yı Nereden bilebilsin, bizim Dağ Marmara’yı “Ah Güzel İSTANBUL” Hakları da yok değil, seni bilmemeleri doğal. Saklanmışsın Turgutlu, Bayındır, Ödemiş üçgenine Sende Kiraz, Kestane, ceviz ağaçları varmış Asırlıkmış çınarların, çamların, kim bilir kıskanır mı “Ah Güzel İSTANBUL” Çayların, derelerin kızılcıklarla doluymuş Soğuk pınarların, serin yaylaların varmış Yağız delikanlıların bağlarmış umutlarını Ayşe’lere, Zeynep’lere, bir de sana “Ah Güzel İSTANBUL” Senden çıktığımda gurbet yoluna Yolun da yol değildi ya! Toz, toprak, duman Umutlar Kafdağı'nın ardında, aşmak zordu Oyuk başını, ama düşlerimde sen “Ah Güzel İSTANBUL” O çayları dereleri, toprak damlı evleri Sapanla kuş avladığım yerleri Ben herkesten çok bilir, çok da severim Ne işim vardı gurbette, orasıydı yerim “Ah Güzel İSTANBUL” Gel zaman git zaman Kuşlar’ın yolunu asfalt etmişler Evlerin çatıları da kiremit olmuş Elektrik de bağlamışlar, ama “Ah Güzel İSTANBUL” Yoksulluğu da yenmişsin çok şükür Çocukluk hazlarımı bulamasam da şimdi Yeşillerin arasında kırmızı çatılı evlerinle, Kuşlar Gözüme bir başka güzel görünüyorsun da “Ah Güzel İSTANBUL” Kuşlar’da; bülbüller, kuşlar Gözde, gönülde özleyişler Ne varsa yine sende var Kuşlar bir yana, sen bir yana “Ah Güzel İSTANBUL” Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul
Hangi coğrafyada sorsam, yoktur seni bilmeyen Çok şey söyleyebilir hakkında, seni hiç görmeyen Şanslı kişilerdenim şükür, seni dünya gözüyle gören Ama pek çoktur boğaz derdiyle, sende yaşayıp Muhitinden çıkıp da İSTANBUL Boğazını görmeyen Belki göçüp gideceğiz çoğumuz seni göremeden Dilimizde feryadımız olacak görmek, ölmeden Herkesin bir söyleyeceği vardır İSTANBUL’LA ilgili Seni görsün-görmesin, olsun-olmasın bilgili En azından bilirler, bir Yeni Çağ açan fethini Her çağında umuttun, aş’tın, ekmektin Anadolu’ya Her zaman taşın toprağın altın İSTANBUL Bir, bile değilken on beş milyon oldun Ne ciğeri beş para etmezler adam oldu da sende Ne değerleri, ne güzel insanları öğütüp yuttun İki yakan bir araya gelmezdi zaten ezelden Getirmek için çifte köPage Rankingüler yaptık tez elden İki yakan arasında mekik dokuduk İSTANBUL Yetmez oldu yollar, gemiler, köPage Rankingüler Boğazına tünel açmak son çare dediler Asırlardır, üzerinde yaşamış dostça, yan yana ayrı inançlar Şimdilerde başkalaştı, ayrılmaya başladı Bir inançlar Bir de, bu günlerde senin iki yüzünden bahseder oldular. Önce İSTANBUL’U eğlence dünyasında böldü uşaklar Kendileri Tarabya’da, Etiler'de yumuşaklar *******inde sefahat, Kumkapı, Beyoğlu’nda kirlenenler Bir yanda, sabah Eyüp’te dua ile temizlenenler, dediler Bu yaşananlar gerçek ama, amaçları nedir bilinmez Ben mi yanlış anlarım, bölmek mi amaçları tam sezilmez Ama örümcek kafalara iyice yerleşsin ki; İSTANBUL bölünmez Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadınlarımız
Sıkıntılarımızı özenle katlayan kadınlarımız Yaşantınız, davranışlarınız ve dişiliğinizle Fikirlerimizi *******e sapladınız Sınırsız gerilimler içindeyiz Susamışlığımızın göstergesi Bir su sesi, bir de sesleriniz Takılır kalır aklımızda, kanatmayan, Geceden kalma tırnak izleriniz (12.10.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahırlı Akşamlar
Akşam hüznü çökünce omuzlarıma Lanet ederdim kahrına, kahrolası akşamların Korkuturdu beni karanlık, gayyaya düşerdim her akşam Sabah olmayacak, seni, gözlerini, Bir daha göremeyeceğim sanırdım Titrek mum ışıklarında sabahlardım Uyuyup bir daha uyanamamak kaygısıyla Her sabah gözlerini seyrederdim doğada Gün alması gözlerim Gözlerinde dünyayı görmeyen gözlerimle *******den birinde karanlığa kapadım gözlerimi Hayal dünyamın ışıklarıyla aydınlattım gecemi Hayallerimle derin uykulara dalmışım Olanlar olmuş; sabahı, gözlerini görememişim Bu acıyla irkildim; uyandım! Mumlar erimiş, sönmüş, her taraf kapkaranlık! Yırttım gecenin karanlığını çığlıklarımla! Fırladım çıktım gecenin karanlık sokaklarına Bu karanlık sokaklarda biri, belki benim gibi Sordu:' işin ne gecenin üçünde buralarda' Kapandım ayaklarına, ellerini öptüm, öptüm... Meğer sabaha iki saat varmış! Ben rüya görmüşüm Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalan *******ini Benim Gibi Yaşa
Bırak meyhaneci masayı Olduğu gibi kalsın Koy bir hüzzam Gidenlerin ardından çalsın Bırak söndürme mumları Ömrüm gibi erisin, sönsün Anlarsa sevginin değerini Ağarmadan gün, geri dönsün Hiçbir şey söylemeden çekip gidersin Düşünmeden kalanın hali nice ola Rabbim uzun ömürler versin Kalan *******ini benim gibi yaşa Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|