![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karalara Büründü Tarihler
eski bir hastalık gibidir gençliğimden kalma ürpertiler ne zaman bir el dokunsa omzuma tüm hayallerim kanat çırpar uzaklara bürünürüm yalnızlıklara anlıkta olsa boğar kanat sesleri on ikilerden kalma hastalık gibi ne çok zaman verdik yaşamdan ne çok besledik toprağı güneşin doğumu için karalara büründü tarihler yetmedi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karanfil Çıplaklığımla
Sana koşuyorum Karanfil çıplaklığımla Pembeler açmış gülümsemen Sen yolumu gözleyen kız Perdelerin duman karası olmuş Yolumu örtmeyin Akşamın sarhoşluğunda oynaşan Ateş böcekleri gibi olmuş farlar Kıyısında dolaşıyoruz dalgaların Dalgalar ateş, dalgalar mor menekşe Sana koşuyorum Beyazlara bürünmüş gelincik Ateş topu çemberlerden geçerek Çatlamış dudaklarla geliyorum Solgun renklerden uzak Açık kalsın kapılar Örtülmesin güneşlikler Al içeriye Benimle beraber Dünyalara sığmaz sevgi getiriyorum Seni sana getiriyorum güzel kız |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlığın Efendisi
Dinle! ... dinle bak sanadır sözlerim, yüzüne aydınlığın maskesini takmış efendi, sanma ki geniş caddelerle kaplı, günlük, güneşlik bölgelerden geldiğimi, balçık yok diye ayaklarımda, öyle bataklıklardan uzakta değildi gül bahçelerim, bedel ödemesini bilirim. ne tuhaf,.. ne tuhaf dudaklarının arasından çıkan hoş kelimeler, zaman süzgecin den geçerken ıssız bir sokaktaki yol kestiren harami komutanını andırıyor. biliyorum ki geldiğinde yollarına gül serecekler rengarenk kokusu olmayan sözlerine eş değer coşkuna coşku katacaklar yeşillerine yeşil karana kara çalacaklar Karana kara çalacak bilincim de bil ki geldiğinde yenik düşecek zamana seralarla kaplı Gül bahçeleri bilincimde isyan olacak her yanına aldığın insan bağrımda hançer misali dinmeyen sızı olup akacak topraklarımın üstüne dinlesen de anlamazsın beni anlasan da aldırmazsın devam et bak sızılarımla toprağı sulamama hasatım alınacağı zaman uzakta olsa derler ya bir gün mutlaka anlamasan da, aldırmasan da bağırsalar da tüm içtenlikleriyle yıkılacak elbet duvarın senin ile gurur duymayacaklar ….seninle gurur duyuyor çığlıkları ve ayaklar altına serilen kokusuz sera çiçekleri büyümeyecek duvarının altında kalacak sözler çığlıklar kokusuz güllerin daha bir çok şeyin sonra sonra daha güzel güzel olacak her şey demiyorum tüm çiçekler hoş kokuları ile açacaklar ayaklar altında kalmayacaklar yeni yeni tohumlar toprağı delecek tomurcuk olacak başak olacak fidanlar yetişecek güller açacak güneşe doğru bakacak biliyorum istemesem de gelmeni geleceksin yinede alkışlar arsında getirecekler seni tavuk karasına bürünmüş gözleri yığınların ortasında olacaksın hüznüm toprağa akacak Bir gün erken gidersem eğer çığ düşmeden, seni mutlu etmeyeceğim, küçük bir kar topu gibide olsam yuvarlanacağım, belki ardımdakilere pek fazla bir şey bırakmayacağım, mirasım bir avuç sevgi, birkaç kitap, birkaç satır olacak, yeşile bulanmamış duygular içinde, Şunu bil ki çocuklarım benden daha da yiğit olacak…Dağların eteklerine ulaşacak… |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlık Bir Dehliz
Karanlık bir dehliz Arka sokakları Sevginin Cirit atıyor yan kesiciler Ama çalamazlar ki Yüreğimizden Sevgiyi Siz küçük olmayan Bir bebeksiniz Yan kesici köşe başında Köşe başı ıssız Bebekler çaresiz Bebekler ağlıyor Bağlayın yürekleri Yüreklerinize Yüreklerinizi Yüreklerimize Bağlanın sevgi zinciri ile Kopmaz halkalar olalım Bir avuç gök yüzünde Özgürlüğe ezgiler olalım |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlıklar İçerisinde
inatlarımla vuruşuyorum bu gece yenik düşen rüyalar uyku tutmuyor vuruşmanın sıcağında tenim ılık tenim yorgun bir de direnci olmasa koyacağım başımı toprağa biraz toprak çekecek biraz ay biraz yıldız değecek kim düşerse yenik hiçbir şey fark etmeyecek inatlarımla vuruşuyorum bu gece karanlıklar içerisin de |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karantina
ne zaman parfüm yüklü bir kadın görsem karantinaya alırım tüm yabancı duygularımı, cezayiri düşerim notlarıma afrikayı orta doğuyu Fransa gelir aklıma İngiltere İspanya İtalya işgale kapansam da işgalle iç içe yaşantımız karantina aslında gereksiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karası Kömürün
gözleri geliyor gözlerime karanlık bakıyor içime içimde zakkum çiçekleri yol kenarları göz yaşı belikli hıncı belikli kini neon ışıklarında gecenin karartısı besliyor akıtır gibi zamanı beyazı karın karası kömürün düşündürür ayazını kışın bir parça ateş gerek vuran kendini kızıllığa hangi rengin yazgısı neon ışıklarının altında öylece duran titrek it gibi gölgenin yatışı zamana bürünecek ağarmış saçlarım ardır adamı ayakta tutan utandırıyorsa bir parça bakan gözlerim onurudur insanca yaşatan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kavga Oldu Adım
Her satırımı Soluksuz Roman Yazar gibi Yaşadım Kavga Oldu adım Sevdalara Karıştım Küçük Şeyler den öteye Gitmedi Düşlerim Doyarak Yaşadım Buğu doldu Yüreğim Kırılgan Oldum Alev oldu Yüreğim Yangınlara Karıştım Yok olmadım Sevdalarda Ektiğim terdi Harf harf Hece hece Hasatsız Kalmadım Güne uzandı Yüreğim Sevgisiz Kalmadım Aç bırakmadılar Sevdalılarım beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayan Yıldızlara
Yıl 1984 Şirin yer Askeri Cezaevi Demir parmaklıklar ardında görüyorum gökyüzünü Yinede susmuyor sevdamın yüreklerdeki yükseliş ezgisi Yüzümü parmaklıklara dayayarak yukarıya çeviriyorum gözü Gökyüzü karanlık, havada nem kokusu, toprak suskun ay suskun Yüreğimde bir özgürlük türküsü, öylesine hafiften esip gidiyor uzaklara Diyorum ki; Niçin bu kadar azsınız bu gece gökyüzünde, sizde mi cezalandırıyorsunuz beni, bu gece size sunabileceğim, sadece bir avuç sevgi, oda milyarlarca zerreciğe bölünmüş, yüreğimden bir parça, alın götürün, götürün benden uzaklara, bom boş bir yürek kalmayacak geride, biliyorum, her gece yeni bir gün’e gebe…Biliyorum her zerrecik bire on veren başak gibi, dönecek yeni sevgilerle,.. Avluya çıkışlarda Bağırtılar duyuyorum Yeni gelenler oldu diye Diyorum ki; Neden bu kadar azsınız bu gece, bir önceki, ondan önceki gecede aynı idiniz, Demir parmaklıkların, soğuk duvarların arasında kalmış silik ışıklar gibisiniz, alın götürün yüreğimdeki geriye kalan sıp sıcacık sevgiyi de, bir parça katkısı olacaksa eğer, hazırım boş bir yürekle yaşamaya,.. Yüreklerde yaşayabilmek için |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayıplara Karışan
hangi anlamda beğenmişti şiiri açım kayboldu çok mu uzaklaştım konudan, yada göremeyecek kadar yakına mı durdum kayıplara karıştı bir şeyler |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|