![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Boraninin yüreği nerde durur
Aklıma düştükçe efsane adın Kuş gibi çırpınır vurur bu yürek Sevdana gezdirir hep adım adım Hep başıma bela olur bu yürel Gahı yüksek gahı engine iner Yanan ile yanar sönenle söner Çırpına çırpına deliye döner Bilmem ki ne zaman durur bu yürek Göğüs kafesinde sevda fırını Yüce dağlar göndermiyor karını Belli değil bu günleri yarını Bir gün belasını bulur bu yürek Benim derdim böyle işte sultanım Dert ile gam ile doldu dört yanım Bir gün damarımdan çekilir kanım Aynen konca gibi kurur bu yürek Aşık boraniyem sevdalar hoştu Sevgisiz yaşamın manası boştu Gördüğü güzelin peşinden koştu Sevgisiz yaşamaz durur bu yürek Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Borçluyum insanlığa
Borçluyum insanlığa Ödeyemedim anamdan emdiğim O apak sütün hakkını Ateşten gül uzatıyorlar insanlığa Dalında Halepçe var Yaprağında Kerbela kokuyor Yakıyor dünyayı it oğlu itler Savaşın leş kargaları Kurşun döküyorlar gülen çehrelere Dur diyemedim savaşlara Hala ağlıyor kadınlar Hala öksüz kalıyor çocuklar Yapamadım aşıklığımı Borçluyum insanlığa Borcum var Çanakkale şehitlerine Borcum var Kocatepe’ye Borcum var Mustafa Kemal’e Utanıyom Pir Sultan’dan Utanıyom Karacaoğlan’dan Borçluyum Yunus Emre’ye Yapamadım aşıklığımı Ruhum gitsin istediği yerlere Neye yarar bu kokuşmuş beden Atın kül erimi Diçli’ye Fırat’a Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Boyun bükermiydim sen olmasaydın
Vefası olmayan kısır yıllara Tohum eker miydim sen olmasaydın Sevgisiz saygısız nankör kullara Boyun büker miydim sen olmasaydın Meyvelerim olgunlaşır yeterdi Dallarında kumru kuşlar öterdi Gam kasavet gider çilem biterdi Cefa çeker miydim sen olmasaydın Bir türbe eyledim mezar taşını Gece gündüz bekliyorum başını Her gün höykürerek gözüm yaşını Ağlar döker miydim sen olmasaydın Borani'yim gidiyor mu hoşuna Beni koydun cehaletin taşına Bir sefa sürmeden boşu boşuna Ömrü söker miydim boşu boşuna Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu borani gülüm cemale aşık
Ta kalu bela dan gelen aşığım Bu yıl bıldır aşığından değilim Elest meçlisinde badeyi içtim Doldur kaldır aşığından değilim Bir ulu dergahtan himmetim aldım Aşkın kanununu zimmetim aldım Sevgi güzel dedim nimetim aldım Vurdur öldür aşığından değilim Arıyorsan hakkı özünde ara Arifi kantarda çeker mi dara Ben secde etmişim cemal i yara Yatır kaldır aşığından değilim Didarda hak gördüm dilim dolaşık Sevgi sofrasından ye kaşık kaşık Bu borani gülüm cemale aşık Bacak baldır aşığından değilim Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dünyaya döner döner gelirim
Ben ölünce umudunu yitirme Yıldızlara biner biner gelirim Devam etsin muhabbeti bitirme Bulutlardan iner iner gelirim Cahil akıl edip bunu bilir mi Cenneti bırakıp geri gelir mi Beden ölür ama uruh ölür mü Ufo gibi yanar söner gelirim Bence kıymeti yok mezar taşının Eğlencesi olmam körün şaşının Göklerden inmeyen huma kuşunun Yuvasına tüner tüner gelirim Bizim kuyumcunun el obasına Söylen düşmesinler gönül yasına Muhammet alinin dost abasına Arasına siner siner gelirim Boraniyim pir sultanın izinde Belki yatar bir güzelin dizinde Bakarsımız bir ceylanın gözünde Bu dünyaya döner döner gelirim Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu gün burcu burcu koykuyor didem
Balkondaki çiçeklere sürünmüş Bugün burcu burcu kokuyor didem Giyinmiş kuşanmış hurü görünmüş Sevgi ocağını yakıyor didem Onu sevgi tezgahları işlemiş Rüyasında yeni sevda düşlemiş Haki katın arıları dişlemiş Mana tezgahını dokuyor didem Karanlık üstüne gün olup doğmuş Özünden nefreti kibri kovmuş Kara kaş üstüne kakülü yığmış Bugün baygın baygın bakıyor didem Tatlıdır yar ile yenilen aşlar Dünya sevgi ile dönmeye başlar Selam söylen benden turnalar kuşlar Ankara ilinde okuyor didem Aşık Borani'yem güzele bakın ALLAH nazarını eylesin yakın Eroin esrarı deme sakın Bu yalancı dünya kokuyor didem Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu sevda olmaz gülüm olmaz
Benim saçlarımda ak Senin ellerinde yaz Benim ellerimde kar Aramızda mevsimler var Bu sevda olmaz gülüm olmaz Sen bir yarış tayı Ben bir eylül güneşi Senin dudağın kiraz A kız düşün biraz Bu sevda olmaz gülüm olmaz Rüyalarda gerçek gibi Seni sevdalar işlesin Renk renk ballı çiçek gibi Seni arılar dişlesin Benim ellerimde saz Sende işve ile naz A kız zor biraz Bu sevda olmaz gülüm olmaz Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bunca sahtekara sur oldu para
Dolar markın uşakları çoğaldı Kirli bedenlere sır oldu para Sevgiyle güzellik arada kaldı Hırsız soyguncuya sur oldu Tek Asalet sevgi nerden bilecek Paraya bağlandı bütün gelecek İnsanların ıskatına kalacak İnsanlara oynaş yar oldu para Kimisine haçlık bağ zen hediye Neden icat oldu bilmem ki niye İnsanlar sevgiyi unutsun diye Sanki onun için var oldu para Ulamayım diyen sahte dindarlar Sevgiyi bilmeyen kalbi kindarlar Ateşte yanası kirli mundarlar Şehlerin elinde nur oldu para Borani paraya pula bakmıyor O olunca sevgi seli akmıyor Bana piyangodan güzel çıkmıyor Güzelin yerine sar oldu para Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bülbülün çilesi güledir çağlar
Lafı anla tamam gönlü deliye Hem ıslandım hem tutuldum doluya Bülbül gagasını vurmaz çalıya Bülbülün cefası güledir çağlar Durmaz eğri odunun semerde tayı Hayvana karıştı insanın soyu Başka şey bilmiyor bayanı bayı Bütün bildikleri hiledir çağlar Adam yemez ilk baharın kurtları Belli olmaz nakısların yurtları İnsan sevdiğine vermez dertleri Aşığın çektiği çiledir çağlar Gammaz bilir birbirine takmayı Yılan sülaleden bilir sokmayı Dişler çiğner boğaz yutar lokmayı Yükün ağırlığı diledir çağlar Aç tavuk darıyı görür düşünde Hile vardır haramzade işinde Boraninin gönlü sazın döşünde Onunda cefası teledir çağlar Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cahil hak yüzünü görmez bilesin
Meşin yuvarlağa sığmaz ki dünya, Yedi düvel saraç olsa emmoğlu. Yıkılıp bir yana ağmaz ki dünya, Bütün eller araç olsa emmoğlu. Her akıl gerçeğe ermez bilesin. Karanlıklar ışık vermez bilesin. Cahil Hak yüzünü görmez bilesin. Geçen günler miraç olsa emmoğlu. Cehalet ariften sır olur kaçar. Hangi dalı tutsa kalıyor naçar. Sabır ile diken bile gül açar. Tüm topraklar kıraç olsa emmoğlu. Ne kadar yörüsen yorulmaz dünya. Pis nefis var iken durulmaz dünya. Boşa kucaklama sarılmaz dünya. Bütün kollar kulaç olsa emmoğlu. Borani şafaksız horoz öter mi? Yanmayan ocaktan duman tüter mi? Zengin çalımına paye yeter mi? Cehennemde haraç olsa emmoğlu. Halil Çimen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|