![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hoş gör
Gafiller dövüşsün sen dur uzakta karışma kavgaya kulları hoş gör sana ibret olsun kavgaya bak ta bırak giden gitsin yolları hoş gör kavgaya dövüşe etme iltifat Karışma şer işe bulmazsın sebat Zaten rüya gibi geçiyor hayat Kızma çingeneye falları hoş gör kavganın eveli ahiri kandır senin zulmettiğin oda bir candır bu gün kul olanlar yarın sultandır insanda değişen halleri hoş gör Adalet arama cehli cezadan Vefa bulunur mu hükmü kazadan Arif ol ayrılma babı rızadan kırma yaprağını dalları hoş gör seni yaratanın emrinden çıkma üç günlük dünyada kendini sıkma insan gönlü kabe vurup ta yıkma insanları saran kolları hoş gör Borani gönülde sevgi alayı Aldırma cehalet kursun sehpayı Sen gene düşünme dövüş kavgayı Arıyı çiçeği balları hoş gör Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hoş görelim sevilelim sevelim
Benim istediğim sevgi dostluğu sevgi pınarından açın musluğu benim dünyam kabul etmez küslüğü hoş görelim sevilelim sevelim nefsinden şeytanı öldürmek gerek kalbinden nefreti kaldırmak gerek özünü sevgiyle doldurmak gerek hoş görelim sevilelim sevelim insanlar layıktır gülün hasına boşuna düşmesin gönül yasına gamı hicran dökme sevgi tasına hoş görelim sevilelim sevelim kafayı yoralım akılda fende bırakıp gitmeyin hiç başka yönde ikilik kalmasın mesep te dinde hoş görelim sevilelim sevelim yolun düzü varken gitme yokuşa sevgi tezgahını yatır nakı şa paha yetmez sevgi ile bakışa hoş görelim sevilelim sevelim borani yem sevgi ile yarışak sevgi yollarında birlikte koşak bitsin düşmanlıklar gelin barışak hoş görelim sevilelim sevelim Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islak yatağımı düşleyen yıllar
Gönül bağım eşkiyaya bastıran Güp güzel yaşamı heşleyen yıllar Acılı hicranlı zehir kusturan Gelipte başımda kışlayan yıllar Kitlemiş kapıyı açmak bilmeyen Kırılmış kanadı uçmak bilmeyen Kötü talih gibi geçmek bilmeyen Sevgi mabedini taşlayan yıllar Geçen yıllar kadirimi bilmedi Kan kusturdu hiç yüzüme gülmedi Atmış yıldır bekliyorum gelmedi Islak yatağımı düşleyen yıllar Bulanık su gibi görünmez dibi Kin kibir doludur yakası cebi Mavzerli hançerli bir cellat gibi Beni kurşunlayıp şişleyen yıllar Gülem desen şadolupta gülemen Gelem desen yol bulupta gelemen Dakkasını saatini bilemen Zaman diliminde işleyen yıllar Hangisi eskidir hangisi yeni Bir birine benzer uzunu eni Köstebek misali kemirdi beni Ömrümü bitirip dişleyen yıllar Borani'yem bir sefasın sürmedim Atmış yıldır bir hayrını görmedim Nasıl geldi nasıl geçti bilmedim Her sene yeniden başlayan yıllar Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhanetlerin şehri
Islık çaldım kentin sağır sokaklarında. Yağmur bekledim çorak topraklar gibi Döl tutmayan *******in içinde. Bir çarkı felek. Kentin katran gibi kara sokaklarında Bitiyor sandığım *******, Yeniden başlıyor. Pulsuz mektup gibi ihanetlerin şehri. Yağmalanmış umutlarım, Bir düşte kaybolmuş gibiyim, Dilleri memede çocukların Kimlik arıyorlar haritalarda. Kentin neresinden baksam Kimliksiz sesleri İpotek altında yağmurları. Bir avuç sevgi diyorlar, Bir avuç şefkat diyorlar Ve hep bekliyorlar. Bir eylül güneşine toplanmak Ve gülerek bağırıyorlar Yağmalamayın umudumuzu. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İinadına sevgi inadına aşk
İlaç diye zehir sürse hekimler İnadına sevgi inadına aşk İdamıma hüküm verse hakimler İnadına sevgi inadına aşk Sevdalar tutuşsa ciğerim yaksa Silerim toprağa gözyaşım aksa Yerle gök birleşse kıyamet kopsa İnadına sevgi inadına aşk Bulutlar devrilip bir yana ağsa Bahtımın güneşi tersinden doğsa Cehalet celladı yüz kere boğsa İnadına sevgi inadına aşk Mecnun gibi ateş yaksam çöllere *******im kurşun sıksa güllere Türkülerim esir olsa dillere İnadına sevgi inadına aşk Denizler göl olsa göller kurusa İnsan vazgeçer mi yari bulursa Yıkılsın bu dünya yarsız olursa İnadına sevgi inadına aşk Aşık Borani'yim boynumu büktüm Ben ne çektim ise sevdadan çektim Ben kalbe sevgiyi ömürlük ektim İnadına sevgi inadına aşk Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkinci ihanet
Yaşayamadım çocukluğumu doyasıya Hiç olmadı oyuncaklarım benim Kamyonlarım taksilerim Zil çalmadı ray üstünde trenlerim Sevende olmadı beni Ana gibi yar gibi Hangi mevsimdi bilmem Biber sürüp te verdiler ağzıma emziği Tiksindim acılardan kahrettim insanlığa Parmağımı emdim yedisine kadar Bilemedim anamın öldüğünü Yaşım üç müydü dört müydü Utandım kimseye soramadım Hep kurşun gibi kaldı içimde Ana hasreti ana şev katı İlk dostum bir güvercin yavrusu oldu Kanadı kırık gönlü buruk Sardım kanadını sıvazladım gönlünü Uçalım dedi gök yüzüne Yem yedirdim ağzımdan su içirdim Besledim kendi elimle uçurdum Bir daha gelmedi güvercinim İlk ihaneti ondan öğrendim Bir daha sevsem de korkarak sevdim Vuruldum komşu kızına İkrar verdik sakız ağacının altında Şahidimiz üveyikler tırtıllar kumrulardı Anamın mezarından kına vurduk elimize Gelinlik güveylik kınasıydı Öpüşmedik dudak dudağa Utandık anam dan İnan ki gülüyordu tabiat halimize Ön ayakları havada sincaplar Bizi alkışlıyordu Kertenkeleler dil çıkarıyordu Öpüşün diyordu Öpüştük doyasıya sarılıp yattık Anamın mezarı başında ilk hazzı tattık Çocuklarımız oldu al yanaklı sırma saçlı Birden döndü kaderim tersine İhanete uğradım Ve ömür boyu bu ihanetle yaşadım Ve bir ömür boyu bu ihaneti Sırtımda taşıdım Yoruldum tanrım yoruldum Utanıyorum sırlarımı sayıp dökmeye Tahammülüm yok bir üçüncü ihaneti çekmeye Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlham ve şiir şairler günü özel
Şiir kendi yazılmıyor deftere Beynim ile topluyorum şiiri İlham perisinden gelen habere Bayram edip kutluyorum şiiri Bazen ufkumuza güneş doğuyor Bazen kader hicranında boğuyor Bazen ilham yağmur gibi yağıyor O gün beşe katlıyorum şiiri Yakar aşk ateşi yüreğim közler Bakar gamlı gözler periyi gözler Bazen kaymak ile bal olur sözler Şeker katıp tatlı yorum şiiri Güzellikten alır sevgi yazarım Hoş görünün denizinde yüzerim Yazıları boncuk gibi dizerim Sayfalara ipliyorum şiiri Borani yem ben kendimden geçerim Defter kapatırım defter açarım Ben soframda şiir yiyip içerim Bardak bardak dipliyorum şiiri Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlim deryasında saldır öğretmen
Şu müspet ilmin kapısın açan Uygarlığa giden yoldur öğretmen Bu vatana en çok emeği geçen İlim ağacında daldır öğretmen Ortaçağın karanlığını yıkarak Önder Ata tür ke sahip çıkarak Öğrenciyi kovanına tıkarak İşte tıklım tık lım baldır öğretmen Didinirler sınıflarda bıkmadan Öğretirler hatır gönül yıkmadan Atatürkçü ilkelerden çıkmadan Kıvançta tasada birdir öğretmen Hak bildiğin yola doğru gidensin Ezik gönülleri birlik edensin Bu kutsal hizmetin nasıl ödensin İlim bahçesinde güldür öğretmen Sayfalar dolusu nazım nesirden Hoş görün var bahsetmesin kusurdan Anlat insanlığa çağ çağ asırdan İlimle kafayı doldur öğretmen Borani kurbandır bilim ordumuz Cehaletle savaş büyük derdimiz Ellerinde yükselecek yurdumuz Tutuş el ele de kaldır öğretmen Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlim irfan aşılanmaz cahile
Ağzından yeyipte kursaktan döken Ömür boyu yerde doymuş sayılmaz İlim irfan aşılanmaz cahile Sallar kafasını duymuş sayılmaz Dağa duman çöktü ise kar gelir Yola çiçek ekti isen yar gelir Hayasıza ne giydirsen dar gelir Hülle donu versen uymuş sayılmaz Gerçek dergahına seren postunu Kavi yapar bahçesini büstünü Arif döne döne bulur dostunu İkrarı kadimdir caymış sayılmaz Borani zorlama ahiri ölüm Konuşurken dilin sofrada elin Dört mevsime göre açıyor gülüm Yolundan bir adım kaymış sayılmaz Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan desinler
Ufacık bir gölün dalgası olmaz. Ummana karış ki insan desinler. Dostsuz gezen derdin çaresin bulmaz. Dost ile sarış ki insan desinler. Gurur kibir yaklaştırma yurduna. Bencil olup kendin yanma derdine. Sen de emir eyle vicdan orduna. Nefisle yarış ki insan desinler. Kurumuş ağacın gölgesi olmaz. Dökülür yaprağı dalında kalmaz. Cahiller yaraya dermanı bulmaz. Arifle buluş ki insan desinler. Bahar gelmeyince bülbüller ötmez. Güneşi görmeyen, ham kalır yetmez. Dinleme cahilin boş sözü bitmez. Arifle konuş ki insan desinler. Borani gark oldu feryada aha! Dayanmaz derdime sahralar vaha. Nefsini kurban et yüce Allah’a, Dünyayla barış ki insan desinler. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|