![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hazreti Şah'ın Avazı
Hazreti Şah'ın avazı Turna derler bir kuştadır Asası Nil deryasında Hırkası bir derviştedir Nil deryası umman oldu Sarardı, gül benzim soldu Bakışı aslanda kaldı Dövüşü dahi koçtadır Nerde Pir Sultan'ım nerde Özümüz asılı darda Yemen'den öte bir yerde Daha Düldül savaştadır Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hele Bir Yol Sefa Geldin Desene
Böle midir sizin ilin töresi Hele bir yol safa geldin, desene Geçer bu güzellik sana da kalmaz Hele bir yol safa geldin, desene Öl dediğin yerde ölürüm , derdin Kal dediğin yerde kalırım, derdin Her derdine derman olurum, derdin Hele bir yol safa geldin, desene Sarardı gül benzim ayvaya döndü Hakk'ı söyledikçe müşkülüm kandı Ayrılık ateşi sinemi deldi Hele bir yol safa geldin, desene Yatarım Muhammed, kalkarım Ali Gittiğimiz on'ki İmam yolu Pirim Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hele bir yol safa geldin, desene Kırmızı güller solmaz mı sandın Pir Sultan Abdal'ı gelmez mi sandın Bir safa geldin de demez mi sandın Hele bir yol safa geldin, desene Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Sabah Her Sabah
Hak peyik yollamış selam eylemiş Her sabah her sabah yalvarır kullar Onlar da özünü Hakk'a yetirmiş Her sabah her sabah yalvarır kullar Uymayasın kör şeytanın sözüne Dön gidelim Muhammed'in izine Kul olanın uyku girmez gözüne Her sabah her sabah yalvarır kullar Uyuma ki Muhammed'i göresin Yaradan Allah'tan kısmet alasın Günahlıysan günahsızdan olasın Her sabah her sabah yalvarır kullar Nuh'u Nebi ile kaldık gemide Tabip gerek bu yarama em ede Kimi kilisede kimi camide Her sabah her sabah yalvarır kullar Pir Sultan Abdal'ım hayal düş gelir Her gün bahar gitmez bir gün kış gelir Yaradan'a yalvarması hoş gelir Her sabah her sabah yalvarır kullar Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Sabah Yüzüme Gülme
Her sabah her sabah yüzüme gülme Kalbinde Hakk'ın yok dilinden gayrı Adet eylemişsin dara durmayı Alnında günah çok terinden gayrı Dil ile her yola varmak istersin Varıp o dil ile geri dönmezsin Hak cemine varıp Hakk'ı görmezsin Karşında kız ile gelinden gayri Kız, geline bakan sofu değildir Kalbinin ecesi safi değildir Gelme sen Hak ceme yeri değildir Gelsen de yerin yok külhandan gayrı Derde düş oluben derman ararsın Nereden gelip de nere gidersin Her geldikçe sen yüzüme gülersin Gerçeğin görmedim yalandan gayri Pir Sultan Abdal'ım hakkına bakar Kamil olan çatlar gönlümü yıkar Kötünün kokusu komşuya sızar Gelse hayrın görmez şerinden gayrı Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hey Erenler
Hey erenler bir hayale uğradım Gafilim bu yere geldim bu gece Garip düştüm kimse bilmez halimden Kadir Mevla'm eyle yardım bu gece Katar katar zibalar, sen ben güzel Yaran güzel sohbet güzel cem güzel Doldur doldur doluları sun güzel Sanırım Kadir'e erdim bu gece Bülbül gibi şakır m'ola dilleri Sema döner kadeh tutan elleri Firdevs bahçesinde gonca gülleri Aklıma geldi de derdim bu gece Pir Sultan'ım faş eylemez bu sırrı Etrafımız aldı ihlasın kızı Huri midir melek midir her biri Sanırım Cennet'e girdim bu gece Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hızır Paşa Gibi Zalim Var İse
Hızır Paşa gibi zalim var ise Ne yapayım benim de bir ahım var Senin tuğlu padişahın var ise Benim arkam kalem bir Allah'ım var Şol icra Tanrı'sız yatmaz uyumaz Kimsenin hakkını kimseye komaz Hünkar sağır olmuş ünümü duymaz Masumlar boğdurur padişahım var Gönül verdim ikrar verdim Haydar'a Geçmem beni etseler pare pare Irafızı diye çektiler dara Acep benim bunda ne günahım var Pir Sultan Abdal'ım yed-ullahımız Batına hükmeder padişahımız Sahip çıkar miskin kul'Allah'ımız Şefaat edecek güzel Şah'ım var Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hünkar Hacı Bektaş Veli
Arzuladım size geldim Hünkar Hacı Bektaş Veli Eşiğine yüzüm sürdüm Hünkar Hacı Bektaş Veli Pir elinden dolu içtim Doğdum elinize düştüm Ak cenneti gördüm geçtim Hünkar Hacı Bektaş Veli Güvercin donunda duran Cümle eksikler bitiren Beş taşı şahit getiren Hünkar Hacı Bektaş Veli Kırk Budak'ta şem'a yanar Dolusun içenler kanar Aşıkların sema döner Hünkar Hacı Bektaş Veli Bahçende gördüm gülünü Erenler sürsün demini İmam Rıza'nın torunu Hünkar Hacı Bektaş Veli Balım Sultan er köçeği Keser kılıncı bıçağı Cümle erenler gerçeği Hünkar Hacı Bektaş Veli Pir Sultan'ım gerçek veli Erenlerden çekmem eli On iki İmamın yolu Hünkar Hacı Bektaş Veli Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçeri Gireyim Destur Olursa
Temennaya geldim erenler size Temenna edeyim destur olursa Mürvet kapıların bağlaman bize İçeri gireyim destur olursa Pirim deyü divanına geçeyim Destinizden ab-ı hayat içeyim İzniniz olursa ağzım açayım Bir mana söyleyim destur olursa Talib günahkardır pir meydanında Zülfikar oynuyor durmaz kınında Rehberin önünde pir meydanında Kemerbest olayım destur olursa Rehbere bağlıdır talibin başı Durmuyor akıyor didemin yaşı Arafat dağında koçun savaşı Erkana düşeyim destur olursa Pir Sultan Abdal'ım hey güzel Şah'ım Günahlıyım arşa çıkıyor ahım Pire kurban olsun bu tatlı canım Terceman olayım destur olursa Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkrar Verdim Bu İkrarı Güderim
İkrar verdim bu ikrarı güderim İkrarımdan dönmem yolun ucundan Eksikliğim bilip yoldan kalmadım Tarikim ararım dinin ucundan Gelin seyredelim bad-ı sabaha Yerle gök bend olmuş şemsinen maha Üç bölük turnam çıkmış seyrangaha Ayrılmam katardan telin ucundan Üstümüzde bir nur doğdu dolunmaz Her kula bir sevda vermiş bilinmez Ya Ali bu dünya sensiz olunmaz Çok emek sarfettim la'lin ucundan Yaz gününün suyu bulanık akar Kişi sevdiğine böyle mi bakar Yaz bahar eyyamı bülbül yas çeker Harına dağlattım gülün ucundan Pir Sultan Abdal'ım Muhammet Ali Yardımcımız olsun ol Hızır Nebi Görmeyeli seni del'oldum deli Halini sormazam ilin ucundan Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkrara Da Bağlanmıyor Neyleyim
Sıdk ile Ali'yi severim dedi İtikadı beklenmiyor n'eyleyim Güzel Şah yoluna iverim dedi İkrara da bağlanmıyor n'eyleyim Arz edip lokmayı yiyemiyorlar Günahlı günahın diyemiyorlar Yuyucular meyti yuyamıyorlar Söz çok amma söylemiyor n'eyleyim Hak ile tercüman lokma yenmiyor Her günah sorulup derman olmuyor Anınçün nüfuzlar yerin almıyor Söylesem de dinlenmiyor n'eyleyim Şab ile şekeri seçemiyorlar Hak edip dünyadan göçemiyorlar Günahlı günahın açamıyorlar Şimdi haber anlanmıyor n'eyleyim Pir Sultan Abdal'ım özün yoklamaz Kulum der de pir eşiğin beklemez Ben sofuyum deyü nefes saklamaz Şimdi nefes saklanmıyor n'eyleyim Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|