![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
..Yâr
ellerimle besteledim saçlarına gecenin ak çiçeklerini sakın ellerimi bırakma sakın ellerimi bırakma düşümde, yürekte beni aklım, hayâlinin yüzün, gözlerimin içinde sen yoksan ben kimim bu yüzen kim yüzlerimin içinde kanatınca sitem gözlerindeki renge kanayan elbisem, bin yüzüm içinde karanlık, gece doğar ve ışıktan aynalar yasan hep yüreğimde değiştir beni yâr sende mantığımı çıldırtan denge bir ihtişam ki her yerde gerçeği görmek gözlerinle lütfun bana erişince. varlığın, bana öğretilen herşeye ters gerçeğin, mantığın iflas ettiği yerde... 1999 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
..Yâr Hayâli (Naat)
Korkarım gül yüzün doğsa rûhuma Saygıda kusurum çok olur diye Derdimi bir parça anlatsam sana Ağlarım dertler de yok olur diye İstemem ömürden gülmekli birgün Şu yalan dünyayı sevmekli birgün Olurum şu tenden emekli birgün Gayrı alem bana yük olur diye Islanmış gözlerim aldanma kuru Şu gönlüm yüzümün ıslak çukuru Beklerim geçmesin ecel vapuru Sevinmek o bir dem hak olur diye 1997 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Baba Seni Özledim
baba seni özledim kaç gece gözyaşlarımı bürüyerek uzandım yastığa biliyor musun kaç gece uykularımdan korkarak uyandım yokluğun düşünce hatrıma baba seni özledim baba seni özledim gözlerimde eski zaman renkler intizârımı sürerek toprağa bürüdüm yüzünü limon çiçeklerine içimde soluyor yaşama isteği solunca hayat dolu güller durmayınca yanaklarımda gözyaşlarım yine... hani gözyaşım dedim ya inanma, ağlayamıyorum hiç gönlümce yüzümde derin çizgiler gönlümde bir isyânı besliyorum: «niçin gittin uzaklara niçin? baba seni özledim.» gönlümü incitiyor her tebessüm kalbim çarpıyor her baba lafına şimdi daha çok ilgimi çekiyor ölüler âşinayım yeşil-beyaz mezârlarla her yerde haykırıyor ölüm: bana gel! bana gel! korkuyorum o kadar yarım kaldı ki işlerim belki de imkânsız tamamlanması ölümü düşünüyorum baba acaba nasıl birşey sen bilirsin karanlığa nasıl alışır insan dostsuz- arkadaşsız sadece yıldızlarla nasıl yaşar insan mezarda babasız baba! bak hâlime gidişim hoş değil gönlüm vuracak atını ölümün yeline kıpırdayacak çiçeklerde sadece hasretim belki iki-üç dost yaşatacak hayâlim ama baba seni özledim özledim derken sanma çıkıp gittin dünyamdan sanma silinip gittin baba öylece sende kaldım şimdiyi unutmuş öylece boğazımda düğümlenen hıçkırıklar, zehir olan yemekler içtiğim su bile acı düşününce toprak olduğunu ayrılık ateşi çoktaaan harâb etti mülkümü geriye kalan bir yangın yeri baba geriye kalan bir ölünün evi göğsüme işlenen sapsarı yüzün ak saçların, merhametli bakışın baba sesin nerede gözlerin, ışığı mı süslediler hani bayramlarda öptüğüm o gül kurusu el hani canım babam gülüşlerin nerdeler boğazımda kuruyan unutulmuş 'baba' sözü gözyaşlarımda sessiz yetim ayrılıklar özledim baba özledim hayatım karanlık bir zindandan farksız ışığım ol gel ışığım ol asıl şimdi yitirdim güneşimi asıl şimdi yetim kaldım ölüme al canımı ey her kimsen zulmün bu kadarı yeter babama kavuştur beni ey toprak babamı bana geri ver affet babacığım verdiğin emekler için geç anladım seni özledim diyebilmek için her gece yastığımda için için ağlarım yokluğunla gel artık babam seni özledim 2002 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Beyitler
Kainat sırrına ermek, yolu sırlı yerden geçer. Çok az kişi bilir ammâ, kimbilir o da nerden geçer? İmân, bir mıktanıs; çeker edep-erdemi, İbâdettir bilinse, geçer ömrün her demi! Gençliğinin kıymetini sen de gençsin, bilmezsin. Hele belin bükülsün, «nerde gençliğim âhhh» dersin. Gönlümde hicrânım, merhemsiz bir yara gibi... Korkuyorum, bu dert benden gidecek uzak yere gibi... Görene halk'tan görün; kalbin Hakk'la olsun! Görenler 'bizden' desin, çözene bin aşkolsun! Nasîbin, aşktan her cefâya katlanmaksa.. Eksik olsun gayrı bir milim aşk şu dünyâya! Mâ'rifet, bir aynadır; seyredersin eşyâyı.. Bâzen farkedersin, eşyâ değil Mevlâ'yı! Boşluklarda yürümek, en büyük muallâktır Sen boşlukta yürürsün; boşluk, seni geri alır! Bir mezâr kazılır, ölenin ismi konulur taşa.. Taş ne bilir adını, ister içinde bin yıl yaşa! Allah'a kul-köle ol; nefse ise efendi. Dünyâya gözü tok; var Allah'a dilenci... Ömür, bir kor gibi; kısacık ve sönücü.. Bir rü'yânın sonunda, herkes O'na dönücü.. Rab'binin emrine bu cesârety, haddin neden? Geçeceksin unutma, birgün sen de kabirden! Kader'e boyun eğ, düşün HAKK böyle ister; İtirâz etmeye bize söyle ne hak düşer? Dünyâ serveti kapında râm olsa fayda ne? Sultan olmuşsun dünyâ'ya, O istedi, sana ne? Sevdâlar, çileler.. O'nun yolunun bir yolu! Çekenler bilir ki her çile, ümit dolu! Gençsin,güzelsin.. Böyle devam eder gençlik sanma! Nefsinin tatlı sözüne, kanıp gidersin aldanma! Böbürlenme insanoğlu, hayat uzun rü'yâdır! Bu rü'yâda tek gerçek, o Yaratan Hüdâ'dır! Dünyâ, bir elmadır, küçücük ve ömürsüz.. Belki sana hoş gelir, kanar gidersin yüzsüz... Gül'ü gül eden, bazân bir bülbül olur. Gül, bülbül olmasa, sadece adı gül olur. Arayışın nedir bunca gerçek önündeyken Birgün öleceksin de; peki bu nazın neden? İnandım diyorsun da.. Kalbin hiç öyle demiyor; Dilin 'Allah' söylüyor, kalp gözün hiç görmüyor! Allah'ım, ömrümü eğer hayırlıysa uzat! Günâhsa her adımım, istemem bir gün daha yaşat! Ramazan, 1997 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Çığlık
(Mefkûre Ablama...) Sesime bir ses, gönlüme gönül, hâlime mücessis.. Çığlıklarımı duyacak bir rûh nerde var? Şu nihayetsiz çilede beni dehliz dehliz Arayacak beni hangi, o hangi vefâkâr? 1998 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Eskiden ~Yarım kalmış bir şiir ~
Ellerini tutarken aklımdan aşk geçerdi Dudağını öpünce, rûhum donar, erirdi Şimdi yok saçlarımı böbürlenip de tarayan Yitirdiği hasreti gözlerimde arayan 1991 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Esmer Gülüşlüm
/ sevgili dostum`a.../ I esmer gülüşlüm gezme bu yerlerde bu saray eski avlanmış ceylanları bütün bir ömrün eğlenme diyorsam elbet bir sebebi var niçin nasıl gönül bilmez ki... II ülkesiz baharlar yetimi saçlarım dizkapaklarımda titreyişi ölümün bak 'gülgün'ün soldu esmer gülüşlüm arsız hüzünler dudağı şiirler gibi. okuma gözlerimi karanlıkta ne olur karanlıklar yüreğimi bölüşür oldu III ödedim erken gelişini bir baharın sana yorgun / bak / harfler bıraktım üşürsün diye avuçlarımda kırmızı açmayı son`dum çiçeklerden IV umarsız bu toprakta güneşi bekleyiş çelmedi umudumu esmer gülüşlüm V azabın sararken eskimiş yüreğimi eğlenme var git sen açtıgın ovalarda yitik sarkılar besteler bu toprak görme sakın solarken beni uzanıp giderken acılarımla VII adımı şiirlerde arama n'olur okuma karanlıkta gözlerimi eğilip yamaçlarına eski bir su gibi bak yandı damarlarım esmer gülüşlüm unut ki dinsin bu gözyaşım sancısı yüreklerimde bütün bir ömrün... 1999 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Gözlerini Kelebeklere Verdim
gözlerini kelebeklere verdim kokunu güllere /seni ben gözlerimde mavi ve ak.../ gözlerini kelebeklere verdim her adım atışım sana koşmak için her gülüşüm (!) ismini anınca hatırlayınca esmerliğini düşlerimin ıslanınca gözlerim günâhsızca gözlerini kelebeklere verdim hep bir YAĞMUR`u biriktirdim avuntularımda korkmadım yangından / ve yanmaktan.../ elimi soksun diye bir yılana gözlerini kelebeklere verdim sustum, ağlamadım aydınlığında hiç sabahın temmuzda düşmüş bir esmer gölge gibi biriktim ve söndüm avuçlarında seni öyle ceylanında bir baharın seni öyle suskunluğunda bir âh'ın seni öyle.. bir daha yeniden başlamamacasına SEVDİM, SEVDİM SEVDİM ben - ki eyyy ölü gözleri siyah perçemli okyanus kızı söndürüp tüm *******i cismimde günahsız şu gönlümü sana, şu gönlümü sana, gözlerini kelebeklere verdim 2001 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Kayaları Ağlatanlar
sanma ki yanına kalır yaptıkların seni de yıkan olur elbet seni de ağlatan saçlarına aklar düşüren olur gün olur anarsın adımı doluverir ya siyah gözlerin gün olur ıssız bir mezarda gözyaşı akıtırsın başucuma bir çiçek koyduğun olur anlarsın ki boşunadır herşey fayda etmez ağlamaklığın kayalar da ağlar mı deme bana ONLARI AĞLATAN DA YOSUNLAR OLUR 08.02.1995 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.Kısa Med - Cezirler
~f.d.'ye~ sineme sar gitsin yılları ömrüme say gitsin ağaran saçlarımdan hesabını her telin hüzünlü kalbimden sil hâtırâları ellerin, denize düşer şimdi ellerin yanan bir saman alevinde öyle özgür okunmamış aşk mektupları ateş değil yanan sensin yandığım hasretinle bu son gündür aştığım bu son dağı kederin kızıl gözlerimi de yanında götür emanet bıraktığın bu acıyı yarım bıraktığın bu masalı... acı bir gülüştür belki bıraktığım şimdi yüzünde sahte bir düştür belki birgün unutursun akıp gidiyor zaman yeryüzünde yarın kimimiz için belki sönmüştür arasında iki dünyanın yaralı ve yetim onun 'adı bende saklı' ben onun dudağında hür. 2002 Mehmet Akif Ardıç |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|