![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Testinizi Doldurun
Kuşatınız tüm çevreyi saldırın Fakirleri yeryüzünden kaldırın Çalın çırpın vatandaşın cebinden Su akarken testinizi doldurun. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Türkiye'nin Hali
Bir yanda irtica bir yanda terör Ne olacak Türkiye'nin bu hali? Kalpler zayıfllamış beyinler tümör Ne olacak Türkiye'nin bu hali? Her gelen bir parça aldı götürdü Banka hortumladı çaldı götürdü Bu ülkeyi bu zihniyet bitirdi Ne olacak Türkiye'nin bu hali? Fiyatlar cepleri yakıp yıkıyor Açlıksa mideye kurşun sıkıyor Yetkili soruna kulak tıkıyor Ne olacak Türkiye'nin bu hali? ALİ der; bu yurdun varisi yok mu? Bir Atatürk çıktı gerisi yok mu? Hiç helal süt emmiş birisi yok mu? Ne olacak Türkiye'nin bu hali? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Türkiye Zam Şampiyonu
Tarlasını eller alır Köylüler gam şampiyonu Ekin eker yeller alır Çiftçiler sam şampiyonu Fare görse hemen tutar Çiğnemeden yalar yutar Mart ayında cirit atar Kediler dam şampiyonu Bu ülkede hayat bitti Çektiğimiz cana yetti Olgunlaşamadı gitti Alayı ham şampiyonu Biri yapar biri yıkar Feryatlara kulak tıkar Pencereden seyre bakar Olmuşlar cam şampiyonu Tutmadılar söz verdiler Hepside obur kediler Bizleri çiğ çiğ yediler Bunlar yamyam şampiyonu Avrupadan getiriyor Kendi yiyip bitiriyor Zengin tonla götürüyor Fakir gram şampiyomu Gönlünüzü eylersiniz Hakkımızı paylarsınız Siz komedi oynarsınız Bizler dram şampiyonu Hiç bakmayın tiplerine Güvenmeyin iplerine Doldururlar ceplerine Hepsi haram şampiyonu Zaman olmuş kötü zaman Aman dikkat dostlar aman Villa için yanar orman Olmuşlar çam şampiyonu ALİ der geriçi olduk Her şeyi yerici olduk Dünyada birinci olduk Türkiye zam şampiyonu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uçkuruna Düşkünler
Göbekleri şişkinler ne yazık ki bizdedir Vurdum duymaz pişkinler ne yazık ki bizdedir Bütün maymun iştahlı, bir türlü doymayanlar Uçkuruna düşkünler ne yazık ki bizdedir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umut Can'a Mektup (Yeğenim Umut Can Dilki'ye)
Ooo Merhaba merhaba Umut Can'ım sen misin sefa geldin hoş geldin hoşnutlar getirdin. Nerelerde kaldın? dokuz aydır bekliyoruz gözlerimiz yolda kaldı. Bir haftadır Yenimalle Zeytinburnu arasında mekik dokuduk. Ha geldin ha geleceksin diye. Birden rahmetli babannemi hatırladım. Oda köyden gelirken hangi arabayla geldiğini söylemezdi. Hakkı deden baban Latif amcan ve ben Topkapı eski otogarında bir trakya garajına bir anadollu garajına gider gelirdik Sevgili Umut Can çok güzel bir ülkeye geldin. Fakat çok kötü bir dönemde geldin. Ekonominin iflas ettiği insan değerinin yok denecek kadar ucuzladığı bir ortamda geldin. Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu güzelim yurdumuzun değerini bilemedik size ujçan kuşa borçlu bir ülke bıraktığımız için özür diliyoruz. Sevgili Umut Can; Sizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu ülkeyi ancak Umut Can'lar Ümit Can'lar Kemal Can'lar Uğur Can'lar kurtarır. Sevgili Umut Can; Oku tahsilini yap ailenden çevrenden hep haberdar ol. Haddini bil Büyüklerine saygıyı küçüklerine sevgiyi hiç ama hiç ihmal etme. Sabırda babana iyi niyette annene ivedilikte Hakkı dedene sakinlikte Memiş dedene misafir perverlikte anneannene insanlıkta babaennene çalışkanlıkta halana efendilikte Latif amcana yardımseverlikte Ayşa ve Havva yengene başarıda İlker abine güzellikte Burcu ve Mısra abkana demokratlıkta bana benzemeni isterim. Sevgili, Umut Can; Ben biraz fazla konuştum galiba. Biraz da sen anlat. Dokuz aydır neler yaptın? Sizin ülkede durumlar nasıl? Ordada eflasyon yüzde yüz mü? Trafik canavarı can alıyor mu? Emekliler banka kuyruklarında ölüyorlar mı? işçi memur meydanlarda polislerden cop yiyorlar mı? Gazeteci şair yazarlar düşündükleri için mapusta yatıyorlar mı? Anneye babaya karşı gelen çocuklar var mı? Devlet bankalarını hortumlayan örtülü ödenekten zimmetine para geçiren var mı? Öğretmenler pazarlarda çorap satıyorlar mı? Seyyar satıcıların arabalarını zapıtalar kırıyorlar mı? O güzelim ormanlar yakılıyor mu? Turistler dolandırılıyor mu? Sanatçılar açlıktan ölüyorlar mı? Böbrek mafyası var mı? Bakan çocukları askerlik yapmıyor mu? Zenginler vergi kaçırıyor mu? Torpil adam kayırma var mı? Sevgili Umut Can'ım Bu ilk mektubumu burada noktalarken o minik gözlerinden öper, seni ham yaparım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umutları Yeni Yıla Bağladık
Açlıktan kırıldı bu sene millet Umutları yeni yıla bağladık Çok zormuş yoksulluk denilen illet Halimize oturup ta ağladık Umutları yeni yıla bağladık Her gelen bizlerin hakkını yedi Büyükler dayanın sabredin dedi Bir an önce gelsin ikibin yedi Halimize oturup ta ağladık Umutları yeni yıla bağladık Çoğu vatandaşım kömür almadı Bir huzur içinde ömür almadı Kapımızı kimse gelip çalmadı Halimize oturup ta ağladık Umutları yeni yıla bağladık Onlar sırtımızdan dönerken köşe Bizler tabanvayla gideriz işe Bütün tırnakları takmışız dişe Halimize oturup ta ağladık Umutları yeni yıla bağladık Pazarın yolunu unuttuk çoktan Kimse bahsetmiyor hukuktan haktan Her şeyi beklemek olur mu Hak’tan Halimize oturup ta ağladık Umutları yeni yıla bağladık Daha boğazımız kısılmaz diye Hayata darılıp küsülmez diye Tanrı’dan umutsa kesilmez diye Halimize oturup ta ağladık Umutları yeni yıla bağladık ALİ: Tok anlar mı halinden açın Otelde doları savurun saçın Böyle yaşamanın içine sı..n Halimize oturup ta ağladık Umutları yeni yıla bağladık. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Unutma
Yanlış sapma hep doğru git yoluna Çakılırsın; kaçamazsın unutma Kanadın sıkışır ağaç dalına Takılırsın; uçamazsın unutma Bırak bir kenara bu kötü huyu Hepimizin yeri karanlık kuyu Tanrı nasip etmez bir yudum suyu Tıkanırsın; içemezsin unutma ALİ der; kaçırman bu kadar dozu Sanmayın milleti koyunla kuzu Çok fazla yemeyin çerezi muzu Ikınırsın; s.çamazsın unutma. Ali Dilki |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üç Günlük Dünyada Beş Gün Yaşayanlar
Her gün bir karı alıp birini boşayanlar Fakirin parasını cebinde taşıyanlar Emekçiye yaşama fırsatı vermediniz Şu üç günlük dünyada siz beş gün yaşayanlar. Ali Dilki |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üçün Biri
Biraz önce burdan geçti Köye dönü göçün biri Kendine ölumu seçtti Garibanın açın biri Peşimizde dolanıyor Haram yiyip yalanıyor Çocuklara sulanıyor Şerefsizin ***in biri Fakir halkı yok sanıyor Aç karnını tok sanıyor Kendini bir bok sanıyor Bana göre hiçin biri Borsamızı batırdılar Bu ülkeyi bitirdiler Yine şapa oturdular Lekelendi kıçın bir Milletini hiçe saydı Gittide şeytana uydu O binlece cana kıydı Bağışlandı suçun biri Amarika neler etti İnan canımıza yetti Hiç uğruna ölüp gitti Babayiğit koçun biri ALİ der ki, çaldığını Benim sanır bulduğunu Herkez aldı aldığını Bize kaldı üçün biri. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üzülüyorum
Yıkılan dünyamın altında kaldım Hergün biraz daha eziliyorum Bir yana bıraktım tüm dertlerimi Senin bu haline üzülüyorum Kimseye açamam durumlarımı İpotek etmişim yarınlarımı Unuttumda kendi sorunlarımı Senin bu haline üzülüyorum Gizli bir sevdadır yanar döşümde Dolanıp duruyor garip başımda Ne olursun mahçup durma karşımda Senin bu haline üzülüyorum Uyan bu gafletten uyan da ayıl Anla artık sana vermişim meyil Ne bileyim işte elimde değil Senin bu haline üzülüyorum ALİ der; kalbimi dağlatacaksın Göz pınarlarımı çağlatacaksın Ağlama beni de ağlatacaksın Senin bu haline üzülüyorum. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|