![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özgürlük Nedir?
Özgürlük nedir? Dilediğini yapabilmek mi? Sınırsız ve sonsuzluk içinde yaşamak için bir zaman dilimi mi? Vakit ayırabilmek mi? Yarin dudaklarında süzülebilmek mi? Ya da bunu başaramayıp,ona ulaşamayıp, Kapatıp gözlerini,yarin gözlerini hayal etmek mi? Özgürlük nedir? Düşündüklerini gerçekleştirebilmek mi? Yoksa; düşünebilmek mi? Gerçek özgürlük nedir? Dört duvarın dışına çıkabilmek mi? Ya da beyninin içinde Dünya yı dört döndürebilmek mi? Göz görmeli mi? Kulak duymalı mı? Eller devamlı sıcak mı? Kalmalı. Bir dokunuşta titreyebilmek mi? Özgürlük dediğin bu mu? Bunu yakalayamadığında Gelmişine,geçmişine küfretmek mi? Yakarmak mı? Yoksa; Dört duvarın dördüne de şiir yazabilmek mi? Deli divane hasretinle,bağır çağır şarkı söylemek mi? Satın alabilme gücü mü? özgürlük. Yahut da kazanabilmek mi? Bir kalbi Söylesene özgürlük nedir? Gezinebilmek mi? Dilediğince,yürüyebilmek mi? Koşturabilmek mi? Gelmişini geçmişini içinde. Sonsuzu hayaletmek mi? Sonunu düşünebilmek mi? Özgürlük nerede? Aynaya baktığında Gördüğün bedeninde mi? Bakıpta göremediğin, bedeninin içinde mi? Söylesene özgürlük nerede? Gerçek özgürlük nedir? Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özlenen Duygular
Bilmem neden böylesine duygular Yüreğime çöker, Süzülür sessizce derinliklere. Bulanık duygular içerisindedir beynim, Delice aranır yüreğim. O duyguları hissetmek ister bedenim. Gel gitlerle sarsılmış benliğim. Deli divane aranmakta her an için, Yitirdiği duyguları geri döndürmek için. Savrulup durur gönülden gönüle Kavuşmak isteğiyle. Varolmuş boş bedenler Ruhsuz kolsuz gezen yürekler, Duygu yüklü hislerime Cevap veremez bu boş bedenler. Dolanıp durur çaresizce Aşkı tatmak ümidiyle. Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sağır Kalpli
Bir kum torbası gibi, Her defasında vurdun kalbime. Kabuğuma sığınmak istedim Kaplumbağa misali. Ama benim aşkım ortada, Vur bütün hırsınla. Öldürdün her vuruşunla. Ama ölümün arkasına Turnike yerleştirdim. Her yok ettiğinde yeniden Doğup haykırmak için. Sağır kalpliydin, Beni de kalbimden ettin. Sonunda paramparça Bir hale getirdin kalbimi. Kurtulduğunu sandın bu yüzden. Ama yanılıyorsun. Her parçada ayrı bir sevgi Besledim ta derinden. Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Saklı Korkular
Gizli kapaklı sakladım Hep en arka sıralarda Seyretti Gönlümde aşk Kalın bir kapı çektim üzerine Anahtar deliğinden Bakmaya çalıştığım an bile İçim ürperir korkardım Neler yaşayacağımı bilmiyordum Bilinmezliklerle dolu Bir yoldu bu Korkularım Bir mayına basıp Yokolurum diye bu yolda Ama bir gün Bir el uzanıverdi kapının tokmağına Destursuz giriverdi korkularıma Dur bile diyemedim Karanlık korkularıma Parıldayan Gözleriyle Işık olmuştu adeta Bir tebessümü yetmişti Kara bulutları dağıtmaya Avuç içime kondurduğu öpücük Karınlıklarda önümü görebileceğim Bir meşaleyi yakıyor gibiydi Mutluluk sözlük anlamından İleri bir ifade taşıyordu artık Ama ne olduysa birden Şimşekler çakmaya başlamış Kara bulutlar geri dönmüştü Evet kapı tekrar kapanmıştı Üstelik açılan eller tarafından Korkularım yersiz değilmiş Şimdiye kadar O gözler karanlığımı aydınlatmayacak artık Gelişinde olduğu gibi Gidişinde de dur diyemedim Meşale gözyaşlarımla sönmüş Karanlığım daha hiddetlenmiş Kapının arkasına taşıyordu Ben artık yavaş yavaş Yok oluyordum Evet hep korktuğum O mayına basmıştım artık Şimdi o kapının arkasında Kocaman bir mezar Barındırıyorum Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Hala Duymuyor musun?
Kalk güneş martılara gülümsüyor! Güneş sana bakıyor! Sen hala uyuyor musun? Kalk sevdam sana sesleniyor! Sen hala duymuyor musun? Günün ilk ışıltısı, mis kokusu, O güzelim esintisi. Narin tenime dokunup kaçışı, Nakış gibi içime işleyişi. Güzel Seni sevmek gibi. Sabahın ilk sesi Duygularımı har seferinde Yeniden uyandırıyor. Karşımda martılar dansediyor Beni sana yolluyor, ben sende oluyorum. Bak güneş yeniden doğuyor. Bir yerden doğuyor Bir yerden batıyor. Bana kendini gösterip kaçıyor. Sonra tekrar tekrar Gelip gidiyor. Asla her daim kendini yaşatmıyor, Doyamıyorum. Sen gibi her daim Gelip gidiyor. Bağlayıp vurup kaçıyor, Özletip yanaklarımı ıslatıyor. Sonra tekrar tekrar Gelip gidiyor. Tıpkı sen gibi. Kalk güneş martılara gülümsüyor! Güneş sana bakıyor! Sen hala uyuyor musun? Kalk sevdam sana sesleniyor! Sen hala duymuyor musun? Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Olmak
Cennet ve cehennem arası uzaklığı, Bir ömür boyu aşkın tutsaklığı, Bucak bucak sevda ocağı. Ocaklar tutuştu yüreğimde, sevda ocağı. Kah ateşim olmuşsun, Kah suyum. Söndürdüğünde buhar olur uçar gider, Yine sen olur dönerim. Yaktığında duman olur, döner dururum etrafında. Gölgen olurum. Her ne olursa olsun yine sen olurum. Sensizlik ölümün arka yüzüymüş meğerse. Ölüm ise bir karanlık kuyu. Sen attın o kuyuya beni, Aşkın attı. Aşk cennet kapısı diye bilirdim. Kapıyı göstermek senin işinmiş, İçeri girmek ise benim. Ya Yusuf olur çıkarım kuyudan, Ya Ney olurum çalarım aşkımdan. Her ne olursa olsun yine sen olurum. Ali BAYDERE Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen ve Ben
Görüyorum ki gözlerin yaşlı Yanakların ıslak Durma ağla Göz yaşların sel olsun Duyguların dışarı vursun Yüreğindeki ateş dursun Aşkını gösteren Yanan bir mum olsun Yangının olsun Biliyorum ki ben yokken üşüyorsun Yalnızlığı hissediyorsun Durma titre Titre ve kalbini hisset Bedenini hisset Beni içinde yükselen Bir alev gibi hisset Her yerde beni görüyorsun biliyorum Her seferinde beni anıyor Ve arıyorsun Bak iyice bak Gözünü gönlünün kapısını Aç ve bak Sen olmadan bende bir Hayal oluyorum Sesim kulaklarında çınlıyor Duyuyorum Duy sende duy Haykırıyorum Bende seni seviyorum Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni Seviyorum
Beraber oturduğumuz bankta Başka sevgililer oturuyor artık Beraber yürüdüğümüz taşların Üzerinden asfalt geçmiş Hatıralar birer birer Yok oluyor artık Seni seviyorum dediğim Ağacın önündeyim şimdi O da bir başına Solgun, bitkin, kuruyup gitmiş Sen yoksun ya deniz sakin Dalgalar sessiz Bu şehir bana küskün Dizlerimin üstüne çöktüm Yalvarıyorum; Toprağa, göklere, denize, bu şehre Seni geri versin diye Haykırıyorum Seni seviyorum Mezarının başında uyanıyorum Doğan güneş ile birlikte Seninle her gece Başımı dayıyorum toprağa Uyuyorum rüyamda yaşıyorum Evet delirircesine seni seviyorum Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Serzeniş
Güneş yine sensiz doğuyor buralarda. Bir gün doğuyor yine, Her geçen günün izleriyle. Günler, aylar, yıllar. Her geçen zaman, Yoketmeye yetmiyor senden kalanları. Bir rüzgar gibi usulca estin, Sızdın yüreğimin derinliklerine. Sensiz olmuyor yokluğunla yaşanmıyor. Anlamsız yaşam biçimiyle, Dalıp gittim sensizliğe. Bir gül ektin yüreğime apansız gelişinle. Şimdi sen neredesin ben nerelerde, Olmuyor böyle gülüm sessiz gidişinle. Kör bir dipsiz kuyu yüreğimdeki. Sonu yok bu gidişin. Işığımı kaybetmişim, herşeyimi yitirmişim. Senden gayrısını yaşatmam yüreğimde, Yokluğunla serzenişlerde. Yüreğim dayanmasada, Ölüm beni çağırsada. İnadına yaşayacağım, Bu aşkın varlığıyla. Ali Baydere |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son Çeyrek
Yine bir Eylül akşamı. Soğuk bir rüzgar esiyor, Pencerenin kenarından yüzüme. İçim ürperiyor. Kalbim son çeyreğe Girmiş bulunmakta. Dışarıda cıvıl cıvıl bir dünya. Ben ise pencerenin kenarında, Olup bitenleri seyrediyorum. Son bakışım belki bu hayata. Kaderimle başbaşayım Bu Eylül akşamında. Odamda kulakları sağır eden Bir sessizlik hakim. Bu sessizliği bozmaya inat Birleşiyor akrep ve yelkovan. Saat gecenin 12’si Çan sesleri beynimi bulandırmakta. Son anlarımı yaşadığımı İşaret ediyor bu ses bana. Dışarıda cıvıl cıvıl bir dünya. Ben ise ölümün kucağında. Ali Baydere |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|