![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Konuşma Benimle
sessizce öylece- söyleme! çok çok özenerek gitmeliyim, bir şey bulacaksam eğer-, ve yalnız başıma gitmeliyim, bulacaksam bir şey eğer- şimdilik bir şey bulmadım daha- ne evimi ne sevgilimi ne de tarlalarımı bulabildim- henüz varmadığım bir yerlerde olmalı- şimdiden epey yol aldım- belki çok yolum var daha gidecek- ve yalnız başıma gitmeliyim ve öyle korkunç özenle gitmek zorundayım, bir şey bulacaksam eğer- benim de bir yerim olmalı ama- bir yerlerde bir evim olmalı- biliyorum ki, evim ve tarlalarım var bir yerlerde- sevdiğim sürekli beklemez ki- şimdiden epey yol aldım- söyleme bana- eğer çok uzun yolum varsa daha gidecek, belki de çok geç olur- söyleme- sus-! bulmak zorundayım kendi evimi- |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kontra Tankçı
Bildik sedef dalları yalnızca, denizin ve göğün haleleri, bir defne rüzgârı sizler için, meşe ormanının kahramanları sizler, kontra tankçılar. Sizler savaşın gecesel uçurumundaydınız ateşin korkunç melekleri, toprağın temiz oğulları. Böyleydiniz, serpilmişsiniz tarlalar üstüne, tohum tanesi gibi karanlık, yayılmış, beklersiniz. Ve yüz yüze fırtınalı demirle yalnızca sürüklemediniz solgun bir parça patlayıcı maddeyi canavarın göğsüne doğru, fakat derinliğinizi de, için için yanan yüreği, öyle yıkıcı bir kırbacı ve barut gibi maviyi. Doğruldunuz, soylu, emsalsiz zulmün dağlarına karşı, toprağın ve ünün çıplak oğulları. Daha önce hiç görmemiştiniz zeytin ağacından başka bir şeyi, balık pulu ve gümüşle dolu ağlar: topladınız hasadın ve inşaatın aletlerini, demiri ve keresteyi: ellerinizde çiçeklendi en güzel orman narı ve sabah soğanı, birden buradasınız, şimşekle kuşanmış, sıkıyorsunuz ünü, çatlatıyorsunuz öfkeli kuvvetlerle, yalnız ve sert, yüz yüze karanlıkla. Özgürlük seçti sizi madenlerde ve barış istedi pulluklarınız için: Doğruldu barış ağlayarak yollar boyunca ve bağırdı evlerin koridorlarında: tarlalarda koştu sesi portakallar ve rüzgâr arasında ve çağırdı olgun yürekli adamları, ve geldiniz, ve buradasınız, utkunun seçilmiş oğulları, sık sık öldünüz, yok olmuş ellerle, parçalanmış kıkırdakla, susturulmuş ağızlarla, ezilerek yok edilmiş bir sessizlikle: fakat birdenbire kasırganın ortasında başkaları doğruluyor içinizden, yüreklerin ve köklerin esrarlı, kundakçı bütün soyu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Koni Gibi Yuvarlak Salyangozlar
Koni gibi yuvarlak salyangozlar deniz kızlarının memeleri midir? Ya da taşlaşmış dalgalar mıdır ya da köpüğün kımıltısız oyunu mu? Çayırlıklarda yangın mı çıkarmış yabanıl ateşböcekleri? Güzün berberleri midir Kasımpatıların saçını dağıtan? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kondor
Kondorum ben, uçarım dolanarak üstünden, ve birden dönüşüyle rüzgârın, tüyün, pençelerin, saldırırım sana ıslık çalan kasırganın coşkun soğuğuyla. Ve kar kuleme, kara mağarama götürürüm seni, ve yaşarsın orada yalnız, ve örtersin kendini tüyle ve uçarsın dünya üzerinde, kımıltısızca, yüceliklerde. Dişi kondor, haydi atılalım o kızıl ava, haydi parçalayalım çarpan nabızla geçen hayatı, ve haydi uçalım uzaklara yabanıl kaçışımızda. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kiraz Ağacının Güneşinde
Kiraz ağacının güneşinde ölümün yaşadığına inanmıyor musun? Seni de öldürmez mi ilkbaharın bir öpüşü? Senin yazgının bayraklarını senden önce yasın taşıdığına inanmıyor musun? Ve keşfedebilir misin atalarının kafatasında kemik olmaya mahkûm olduklarını? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kime Soracağım Saatin Kaç Olduğunu
Kime soracağım saatin kaç olduğunu eğer ölürsem şimdi farkında olmadan? Bütün bu yapraklarını nereden almış Fransa’daki ilkbahar? Nerede yaşayabilir ki acaba arıların sürekli izlediği bir kör? Bir gün eğer o sarı buğday tüketilirse neyle yapacağız o zaman ekmeği? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kime Sorabilirim Burada
Kime sorabilirim burada ne yapılacağını bu dünyada? Niçin deviniyorum istemeden, niçin sakin duramıyorum? Niçin tekerleksiz dönüp duruyorum, uçuyorum kanatsız ya da tüysüz? Ve kemiklerimin evi Şili’deyken niçin gidiyorum yabancı ülkelere? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kimdir Geçen Yeşil Korudan
Kimdir geçen yeşil korudan Eğilirken önünde her ağaç ilkyazda? Kimdir geçen neşeli korudan Çıldırtmak için yeşili curcunayla? Kimindir bu usul adımlar Gün ışığında yollarla tanış? Şirin gün ışığında geçen kimdir Yüzünde saf bir gülümseyiş? Bütün yolları ormanın Pırıldar uysal ve altın bir alevle - Kimin için süslenmiş acaba bu güneşli orman Bu güzelim entariyle? Ah, benim büyük sevdam hürmetine Ormanların yapraklarla süslenmesi - Benim büyük sevdam hürmetine, Ah, sevda öyle de taze ve değerbilir ki. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kimdi Acaba Seni Sevmiş Olan O kadın
Kimdi acaba seni sevmiş olan o kadın düşte, yatıp uyurken sen? Nerededir bütün o düşlenilen şeyler? Başkalarının düşlerine mi giderler? Ve düşlerde yaşayan o baba, yeniden mi ölür, büyürken sen? Çiçeklenir mi düşlerin bitkileri ve olgunlaşır mı ağır meyveleri? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kim Yiyip Bitirdi Gözlerimin Önünde
Kim yiyip bitirdi gözlerimin önünde sivilcelerle kaplı bir çekiç balığını? Kim suçluydu, köpekbalığı mı yoksa kanla lekelenmiş balıklar mı? Sürekli bir kırılma mı bu düzen ya da savaşım? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|