![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne düşünüyorsun Teri
Ne düşünüyorsun yine Teri, Çok düşünceli görüyorum seni. Sen çizdin ama kendine bu geleceği, gri dumanlı masalarda yarenlerin çok idi, artık evde Keliternos da yok idi. Ortanca oğlun Kos'da tıb tahsili yaptı şimdi doktormuş duydunmu Hipokrat yemini törenine seni davet etti de neden gitmedin hımbıl ihtiyar görmemek için sanırım Keliternos'u oğlun isterdi senin orada olmanı kankan Epiktotes bile seni ikna edemedi oğlunun diploma törenine katılmana. Her ikindi vakti gözlerin takıldı güneşin batışına. Kızıllıklar kaybolurken lacivert semada Terinos adanın ucunda, seyretti Kos'u hayaller kurdu, Timenos artık diplomalı ve yeminli bir doktordu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neler Olmalı
Vatandaş haklarını bilmeli, Nezle olan burnunu silmeli, Özelleştirme yapılırken işçi hakları gözetilmeli, İslamın şartını herkes öğrenmeli, Devlet firmalar kurup, sonra özelleştirmeli, Yöresel gıdalara önem verilmeli, Bankaların provizyon ücretleri denetlenmeli, Noter kaldırılmalı, Muhtarlık vazifeleri gözden geçirilmeli, Ev telefonlarında 'hesaplı hat' tercih edilmeli, Üretime asker güç vermeli, Kooperatifler işlemeli, Halk tarafından seçilen milletvekilleri, Parti değiştirmemeli Gece hastaneler sigortalı hastayı tedavi etmeli, Tatiller azaltılmalı, gerekirse kaldırılmalı, Pazar terörüne mani olunmalı, İş hayatında kesinti olmamalı, Ufak esnaftan defter tutma kaldırılıp, Götürü vergi alınmalı, Kırtasiye ve bürokrasi azaltılmalı, Üretime teşvik ve ödül getirilmeli, Esnafa maliye kuponla uzun vadeli iade pay vermeli Bu paylar günü geldiğinde vergi yerine kullanılabilmeli İhracatçı ödüllendirilmeli, Yurt dışına çıkışlarda iş adamlarından pul kaldırılmalı, Türkiye kendi register' ını kurmalı, Geliri Türkiye Cumhuriyeti'nin olmalı, Hapishaneler fabrikaya dönüşmeli, Gece bekçisi sistemi getirilmeli, Bekçiler belli yerlerde kart çekmeli, Cep telefonlarına hediye kontür gönderilmemeli. Bunlar sadece bir öneri, Tercih yetkililere kalmış değilmi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nemli Bir Öpücük
Sapanca gölü uyumuş kalmış, Kış gününde hayale dalmış, Tepeler beyazlanmış, Sapanca'da bir slov dans başlamış. Hava karardığında melekler, Sapanca Gölü'ne inecekler, Müzik ahenk demekse eğer ortam sesli, Tabiat bu dansa hevesli. Devam edecek sabaha kadar bu vals, Sabah başka bir senaryo, başka bir dans. Sürer günlerce Sapanca'da bu türbülans. Nemli bir öpücük duyarsınız çehrenizde, Kapılırsınız bu büğüye istesenizde...istemesenizde.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nigar Hanım
Nigar Hanım Macar asıllı Osman Paşa'nın kızıydı Kadıköy, yatılı fransız okulunda kaldı. Okulda Arapça, Farsça, Almanca, Rumca ders aldı Müzikle şiirle ilgilendi, Yakalandığı tifüs hastalığından can verdi. Önceleri Abdülhak Hamit ve Recaizade Ekrem'in Sonra, Tevfik Fikret ve Cenap Şahabettin'in etkisinde kaldı, Küçük yaşta şiir yazmaya başladı. Fransızca şiirlerini Niyran adlı yapıtında topladı, İlk şiirleriyle bazı anı yazılarını Efsus adıyla yayımladı, Nigar Hanım Osmanlı gibi giyindi, Osmanlı gibi yaşadı, Bilenler onu beyaz şapkası ve transparan peçesiyle anımsadı Daha sonra eserleri oğlu tarafından Nigar Binti Osman Hayatımın Hikayesi adlı eseriyle yayımladı, Tarihten bir Nigar'da böyle anımsandı, Ellialtı yaşında hayata gözlerini kapadı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nihavent Makamı
Dil-i mahzun diye Gülşen-i bülbül susmuş, Bir bad-ı sabah gibi Mahbûbun yüzü solmuş Navefa bir sevgilinin uğruna Binlerce mah yüzlü maşuklar Harap olmuş... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Bir Hiç
O bir hiç, Hiç konuşmuyor, O bir hiç, Hiç bakmıyor, O bir hiç, Hiç gülmüyor, O bir hiç, Hiç ağlamıyor, O bir hiç, Hiç bir şeyi belli etmiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Ki Kim Mi Arkadaşım
O ki, nihavendi severdi, şiirlerinde; Ay ışığına inat, ışıksız, loş yerlerde gezerdi. Tüllenirdi gönlünde sevgi, özlemleri; Islak bir hanımeli, erguvan kokulu up uzun asma bahçeleri, kimsesiz sokakları, iklimin hazanını, mutluluğun ılık nefesini ve aşkın en yücesini. Li olmalıydı bir şeyler li; İnişli, çıkışlı, aşklı, sevgi li. Atila Işık 'a ithafen; 14 ekim 2006 (Gerçek doğum gününden 2 gün evvel) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Kişi
Beklemeyi seven bir adam tanıdım Baktı bana, Beklemeyi seven bir adam tanıdım, Baktı yere, Beklemeyi seven bir adam tanıdım, Daldı masmavi gökyüzünün derinliklerine, Beklemeyi seven bir adam tanıdım, Bekliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Sekar Ki
Sekar nedir bilir misin? Nereden bileceksin! (1) Sekar cehennemde ateş kuyusu, insanı tenine kadar eriten bir kuyu, onunla da kalmayıp, tekrar eski haline çeviren ve bu işi tekrar eden.(2) Vay! vay! vay! vay! ... Vay ki vay! Anlayamıyoruz biz bunu. Bir hafta, bir ay, bir yıl düşünmek gerekli. Ne gibi olaylar var gelecekte? Ama bu günkü yaptıklarımızla bunu önlemek elimizde, biraz da irade. Bu bir öğüttür kurandan, buna şahittir ay, dönüp giden gece, ağaran sabah vakti,(3) o sekar ki belanın en müthişi.(4) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Of Of
Yok yok diyorsun bitti bu iş Buraya kadarmış Herşeyin bittiği gibi Gözlerin hiç öyle söylemiyor kaçak mahkumlar gibi Yüzüme bakamıyorlar Bir sonbaharda tanımıştım seni Ne tesadüf mevsim gene sonbahar Havada pus ve kara bir duman var Beni ise ne bir arayan ne bir soran var Şehrin arka sokaklarına döndü Ömrümün son dönemleri Artık istesemde olamam bir serseri Kimsesizliklere alıştım Kim mutlu edecekmiş beni Yıllar sildi hercail esintilerimi Kalın duvarlardaki sakin taşlarla arkadaş oldum Biliyormusun geçenlerde ne dedi Unut be arkadaş Birşey düşünme benim gibi Zerzavat mı satsam sokak sokak Benim sonum ne olacak Hiç bir şeye üzülmüyorumda Benim yerimi de bir gün biri dolduracak Darcık yollar mahalle araları Havuzlu villalarda kimler oturacak Acaba onlarında sonları ne olacak İstanbul sokakları hiç boşalmayacak Kediler, kargalar, martılar Birde hıyar satan zerzavatçılar. Cadde kenarında ayakta ölecek çınarlar Bunu böyle bilsin insanlar. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|