![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Baksana Şu Halime
Halime Baksana şu halime Bulamadım kendimi Anlatacak kelime Kelepçeler vuruyor Mahcubiyet dilime Halime Baksana şu halime Zalime felek tutuşturmuş Yanlızlığı elime Zemheri soğuğunda Sevda düştü gülüme Halime Baksana şu halime Rüzgarlar kucak açmış Bedenimin külüne Tanrı emrini vermiş 'Defterimden siline' Halime Baksana şu halime Gönlüm ki param parça Yüreğim lime lime Kasırgalar yetişmez Gün kurusu yelime Halime Baksana şu halime İnan kul köle oldum Sana okuma yazma Öğreten muallime Tanrı beni yöneltsin Bir gün aklı selime Halime Baksana şu halime Ah bir bilsen güzelim Neler çıktı falıma İkimizden yar olmazmış Herkes kendi yoluna Halime Baksana şu halime Yokluğun pusu kurmuş Sağıma ve soluma Almak kısmet olurmu Bir gün seni koluma Halime Baksana şu halime Dayanamıyorum artık Yaşadığım zulüme Yaşamak çok anlamsız Gidiyorum ölüme |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Balıklar Üşümüştü Bir Kez
Balıklar üşümüştü bir kez Beni salladığın oltanın ucunda Ne çıkarırsın bilinmez Bilinmez duygularımın omurgasında Neler olduğu Benden sonra Sana hayır yok benden Anladın mı Oltanın ucunda kurşun olsam nafile Ben ağırlığımı çoktan bıraktım Pişmanlık okyanusunda Bunu sakın unutma |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barbut Oyunu
Barbut oynardım Tam on sekizinde İstasyon caddesinde Favorilerim siyah ve uzundu Kemerim deri ve kalın Ayakkabım yumurta topuktu Ve İspanyol paça pantolon giyerdim Doğduğum şehirde Sarı kehribar tesbih taşırdım Kayısı güzeliyle Bütün şehrin kıskandığı O on sekizlik aşkı yaşardım Delicesine Ve Sami Kasaptan Belediye Çay Bahçesinde Makberi dinlerken Gizli gizli ağlardım Karizma çizilmesin diye Bir barbut oyununda bıçakladım Kernek'li Hacı Hamo'yu Duymasın dedim yarenlere Sevdiğim,güzelim Bir katil olduğumu duymasın Duyupta ağlamasın Güneşin yedi renginin siyaha dönüştüğü O günü yaşamasın Güzelimin gözlerine Gülmek yaraşır Güzelim sevmiş beni Gönül vermiş Aşk dilenmiş Yol almış Mani söylemiş Kim ne karışır Bir barbut oyununda Kaybettim herşeyi Sevdiğim mişmiş güzelim Bir senin sevdan kaldı gönlümde O güzel günlerden emanet |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Basamaklar
Basamakları çıcaksın ya Kimileri merdiven diyor Ben ayakcak diyorum Bu basamakları besmeleyle çıktım Düşmemek için Düşüpte ölmemek için Sende çıkacaksın Ayakların titreyecek Basamaklar yükseldikçe Tütecek başında Tanımadığın bir duman Uçacaksın sarhoş olmadan Bu senin yazgın Çıkacaksın o basamaklardan Saçların ağaracak belki / boyayacaksın Ama o basamaklardan çıkacaksın Kurtuluşun yok Biri tutup çekiyor sanacaksın aşağı Ama çıkacaksın Güzel kızlar geçecek sokağından Belki çarpılacaksın Ama yine ilk basamaktan başlayıp O ayakcağı çıkacaksın Çık be oğlum Yapma bu kadar naz Başın dönmez korkma Yeter ki gönlün ilk basamakta kalsın Ve ayağı yere basanları sakın unutma Gelecek senin Ve basamakların ucunda başlıyor yaşamın Yaşamı kuracaksın Ve basamakları daha önce çıkmadığına Oturup Sessizce ağlayacaksın |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayrağıma
Rengine aşığım o al rengine Beni de al götür gökle cengine Aşkınla bin kere secde ederim Gönlümü kul ettin mavi engine Yıldızın çoğalır omuzlarımda Hilali ararım yar gözlerinde Savaşlar yaşadım senle birlikte İstiklal marşının ilk sözlerinde Ne güzel serinler ateşten yürek Özgürce yaşarken senin gölgende Ölüme koşarız cesurca tek tek Senin aşkın ile en kötü günde Gönderin olsaydım etten kemikten Sana uzansaydım bir ince ipten Bahtiyar olurdum gururdan şevkten Ellerimle tutup seni öpmekten Ayıramaz kimse birbirimizden Etle tırnak olmuşuz asırlar gibi İnsanlık korkmasın bu sevgimizden Biz ona mecburuz esirler gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Sabahı
Bir bayram sabahı Ellerimle getirdim Babamı sana anne Sonra bütün günahı Uykulara yatırdım Sığındım sana anne Ruhumda ki ilahı Bir yalanla bitirdim Kızmadım sana anne Yüreğimde ki ahı Şekerlere batırdım Busemle sana anne Belimde ki silahı Şakağıma götürdüm Sıkmadım sana anne |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bebeğim
Bebeğim di Yağmurda ki adam Ve sızlıyordu Ayaklarından gözlerine Yanlızlık İçimde ki Tavus kuşlarının İbibiklerine uzanıp Bebeğim di Nehirde ki adam Ve kıvrılıyordu gönlümden Yüreğimde ki vadiye Dönüşü olmayan Şarkıları söyleyip Bebeğim büyüyecek Bir gün Bir gece Bie ışıkla Bir buseyle Bir ninniyle uzanacak ayrılığa Sıla zindanlarında Hıçkıra hıçkıra Ağlayıp |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Adam Oluyorum Galiba
Islak dudaklarıma sürmek isterdim Dudaklarında ki kırmızı rujun senfonisini Yeleğimde ki düğmelerde saklı bilirmisin Natürel erkekliğimin volkana dönmüş kül yangınları Bunun için bazan özlerim Dağlarda ki bozkırın özgürlüğünü aptalca ve masum Bugün gördüğüm mavi gökyüzünün bulut yorgunluğunda Koca bir hiç yaşamın kendisi Saklayamam asla badana lekeli gömme dolaplarda Sevginin yansayan yüzünün içtenliğini Geleceğin günü beklerken Bir çocuk olarak yalanlarında Yalanlarımın renklerine ortak olacaksan gel diyorum Sivri bir tepenin kulesinde Bir çelik yığınının altında belki Pariste Belki şu bizim İstanbulda bulurum seni Ağlayıcılar tutacağım her yaştan Sonra bir planörle bir ormana düşüp Varlıkta yok olacağım Düşün eşşekçesi böyle bu gece kalemimin ucunda Hastalık sarısı ve teslim beyazı Renk delisi olunca şiirlerimde Bil ki seni özlüyorum Ölümden kortuğum kadar özlüyorum seni İşaretler veriyorum bazan bir terlik atarak Telefonu kapının girişinde yüzüne fırlatarak Ama ben anlamıyorum fendini Kendi fendimi yenmeden Akçem de kalmadı biliyorsun Boş beynimi en ücra köşesinde Ayaklarımın altında yer Kafamın üstünde gök Öylesine duruyor Güneşin battığı yer doğduğu yerle kavgasız artık Geçek olan bir avuç su içtiğim Buz gibi Bronşitlerimin en amansız düşmanı Çelişkilerim muğlak ve tek düze yaşamın verdiği rütbelerle Bir çengelin ucunda ki cansız bir et parçasıyım satırları bekleyen Işığımı çaldın Aldın mumlarımı gözlerimden Kuru piller gibi şarzada giremiyorum romantik şarkılarla Bir gül bir kokulu mendil değiştirir mi metalik düşlerimi Sen ol veya olma ben durduğum yerde döndükçe Mevlana bil kıskanır kararsızlığımı Boş caddelerde sallanırken paralı ışıklar Sis ve buharla mevsim alış verişi yaparken Kunduralarıma göz dikiyor aç köpekler İnsan eti yeseler dost olacağız belki Bedenim para edecek kemiklerimin kalınlığınca Yoruluyorum sensiz ölüyorum yavaş değil hızlıca Değişim zevk vermiyor bir acı kahve kadar Dost olamıyorum bir türlü kahveci güzeliyle Kirli şafak gridir benzin yakar eski taksi gibi gönlümde Bir şafak vakti bir eski taksi seneryonun kendisi Senin silüetin bir karanlığın arkasında Gümüş topuklu ayakkabı sesleri sonra Bu bizim ayrılık klibimiz rüyalarımda tekrar tekrar gördüğüm Gitarını kırıyorum içimdeki sokak fenerinde Yoğurtçunun sesiyle Tekmil alıyorum Mahmut Şevkat Paşa Kışlasından Ben adam oluyorum galiba |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Bay Karanlığım
Karanlığa adım atmam demiştin Oysa yüreğimde ki sevdan Bir evreni aydınlatacak kadar Işık yüklü Ve bir karanlığı yok edecek kadar Ateşli sıcak ve arzu dolu Güneşli bir günü Keyifli bir işi Ve sıcak bir aileyi En büyük aydınlık sanacak kadar Uzak kalmışsan sevdadan gülüm Ve sadece yansımalarla yetinmişsen Işık kaynağını hiç tanımadan Sen haklısın Karanlığa adım atmam demiştin Yüreği sevdadan gümbür gümbür atmaksa Tüm dünyayı yar uğruna bedavaya satmaksa Senden çok uzaklarda seni görmek için Gündüz düşüne yatmaksa Seni hissetmek Sesini bir kez duymak için Şu yalan dünyayı birbirine katmaksa Karanlığın tanımı Sen haklısın Karanlığa adım atmam demiştin Oysa sen Karanlıktan gelmedin mi doğarken Karanlığa gitmeyecekmisin ölümde Yetiyorsa güneşin ışıkları Yetiyorsa mevsim mevsim zamanlar Yetiyorsa bir ömürlük garanti Bir izdivaç bir yemin bir bağ Bir imza ve bir yorgun adam Herkes gibi yaşamak ve ölmek İstiyorsan Ben karanlığım Sen aydınlıksın Ve sen haklısın Karanlığa adım atmam demiştin Gözlerim ışıl ışıl Yüreğim derya deniz Gönlümde en coşkun çağlayanlar Yıldızlar kadar parlıyor bedenim Seni sevdiğim için Ben aydınlığı sende buldum Ve yandıkça bu sevdadan Bir alev topu gibi Işıklar saçarak dolaşıyorum Uzayın karanlığında Şarkılar türküler gırla Cümbüşler cenaze matemi kalır yanımda Karanlık buysa eğer Sen haklısın Ben bay karanlığım |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Böyleyim İşte
Yüreğimde kaynarken Volkanların en kızgını Gümbür gümbür Gözlerim Bir pirinç tarlası kadar menli Seni kaybederken böyle Sen; İstanbul'lu kız Ne istersin benden Bilmem ki Be böyleyim işte İstesende istemesende Ben böyleyim Bazan hayal vurgunu Bazan gerçek kırgını Bazanda hayat durgunu Stabil yani Yani sıfır noktasında bir bakış Ya terket git Yada atıl kollarıma Sarıp sarmala Sevgi uçmasın Konduğu yerden Çok korkuyorum |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|