![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sorma bana...
İnsan nasıl satılıyor Satanları sorma bana Dirhem dirhem çalınıyor Çaldımmı ki sorma bana Ne bilem can almayı Ne bilem hak çalmayı Takma sakın o kancayı Taktımmı ki sorma bana Yarı yolda dönenleri Ana avrat sövenleri Isıran o köpekleri Kuduzmu ki sorma bana Para etmez ciğerine Vu birini ötekine Çal kazmayı döneğine Döndümmü ki sorma bana Hırsız insan gelemez ya Yatağıma giremez ya Beni benden edemez ya Yattımmı ki sorma bana Bu değirmen hep döner mi Suları hiç kesilmez mi Bitlerimiz ezilmez mi İşte bunu sorun bana Yolu düşer gelir sana Kardeş kardeş gelin bana Başkaldırı doruğunda Kardeşleri sorun bana
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sormalıyım...
Anlatılan gerçeklerden Ben yolumu bulmalıyım Yalan yanlış bilgilerden Doğruları sormalıyım Pir Sultanlar haklı mıdır Aşık Veysel aşık mıdır Popçular da halkçı mıdır Halkçıları sormalıyım Anlatanı dinledik biz Yazılanı okuduk biz Oynayanı seyrattik biz Figüranı sormalıyım Emeğimiz emek midir Bu köpekler köpek midir Sağılanlar inek midir Sağanları sormalıyım Her gördüğün insan mıdır Kazandığı hakkı mıdır İçimizde yara mıdır Yaralıyı sormalıyım Versem bile nefesimi Kesemem ki ben sesimi Soyarlarken memleketi Hesabını sormalıyım Yusuf Ziya kurşun yese Vurulup da düşse yere Namlu olur düşünceye Gerçekleri sormalıyım
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Söyle babam...
Neyin vardır söyle babam hem ağlarsın hem gülersin ne umdun ki bu dünyadan sen ağlarsın sen söylersin Mevlana'dan Pir Sultan'dan feyz alır dem geçersin yüreğindeki sırattan bir yürürsün bir düşersin Kızılırmak boylarından hem ekersin hem biçersin Şekip'inden Veysel'inden sen alırsın sen verirsin Yusuf Ziyam sazın balam sen öpersin sen seversin türkülerin buram buram dağlarında sen esersin.
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Söyle usta
Şeker döksen de içtiğin rakına Kum doldursan tabaktaki aşına Beton da atsan üç dönüm tarlana Söyle usta, ne işin var dünyada Ekini eken, bedava veren de İnsanı seven biz, sonra yeren de Kuşu besleyen biz, sonra kesende Söyle usta, ne beklersin dünyada Güleriz ya biz bebekler doğarken Ağlarız ya biz insanlar ölürken Senet mi yaptık bu hana gelirken Söyle usta aktin mi var dünyada Şu sıra dağları bir bir geçsen de Kalbur olup toprağı elesen de Gün olur toprağa gidersin sende Söyle usta can kalır mı dünyada
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Su Uyur da Düşman Uyumaz
Körü körüne gittiğin bu yolda Işık bulamazsan ay da ışıtmaz Yüreğini açıp sunmazsan dosta Bil ki su uyur da düşman uyumaz Cihana dolsa da düşmanlar bir bir Senin silahın hak ve yarenindir Sen de saf tutarsa o dostlar bir bir O zaman düşmanın geri çekilir Fidan süren yeşil yaprak kurumaz Kesilmiş ağaca çare bulunmaz Haramdan gelecek lokma yutulmaz Bil ki su uyur da düşman uyumaz Cehalettir ilim irfandan kaçan Öğrenmektir senin önünü açan Okumaksa senin ruhunu saran Harflerdir yarına ışıklar saçan Saadet parayla asla satılmaz Tarla faresine kanat takılmaz Yerinde sayarsan ayak taşımaz Bil ki su uyur da düşman uyumaz
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sus konuşma!
Sus konuşma, açma ağzını. Ben görmek istiyorum güzellikleri. Anlatma ağacı, meyveleri ördekli dereleri... Toprakta yetişen çiçeği Tarladaki üreyen ekini Ben görmek istiyorum esmer çiftçiyi.. İnsanlar gülüyor deme bana. Vapurda şakalaşan trende konuşan parklarda oynayan çocukları süzmek istiyorum yıkarak bu duvarları... Sus, açma ağzını. Anlatma bana duyduklarını. Yarından korkmayan gözlerinde çiçek açan insanları istiyorum. Onlarda mutluluk onlarda güzellik görmeyi bekliyorum. Sus, konuşma. Senin tatlı dilini değil, Gözlerindeki gerçeği ver bana. Gözlerimde yaşat dünyayı Ben görmek istiyorum yürekten gülen insanları...
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Susma ne olursun...
Susma ne olursun, bana bir şeyler söyle Gözlerindeki çocuk ürkekliğini terket Baharları iste benden diğer mevsimlere inat saf rüzgarları estireyim yüreğine duru suları serpeyim ateşine... Gözlerime bak, suçlu değilsin Utanma, tek sevdalı sen değilsin. Çekme üzerine perdeleri Güneş üstüne gelsin. Leyla veya Aslı olabilirsin ama, dilin olmazsa sevdayı alamazsın... Bir menekşe, bir karanfil misali avuçlarına doldurup sevgini sun bana kana kana içir kutsal su gibi. Susma ne olursun, kaçırma gözlerini saçma da olsa bir şeyler söyle. Ben senin sesinin titrekliğinden anlarım şifreni, söylemek istediklerini ama, söyleyemediklerini.. Konuş bana, bir şeyler söyle hiç değilse; 'seni seviyorum' de. İşte bu kelime senin titrekliğinde, senin gözlerinde ama dönmüyor şu dillerinde! ..
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sür beni...
Öyle aç ki bayrağını güneşte gölgem, yağmurda şemsiyem olsun. Öyle tut ki ellerimden savaşta kalkan, barışta sevdam olsun. Öyle bir sev ki beni zincirimde çiçek kelepçemde kelebek olsun. Öyle bir sür ki beni sevdam bulut, yağmurum umut olsun.
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şarap, aşk ve mimoza
Bir mum ışığında tutsaydım ellerini seçebildiğim kadar da gözlerini... Bir keman sesiyle dansetseydi parmaklarınmız bir sağa bir sola çarpmadan masadaki mimozaya... Şarap, aşk ve mimoza; Gözlerinde daldığım kırlarda Bir tahta masa bir sen, bir de ben. Dalmışken bu sevdaya Uyandırma beni bu alemden. Titrek gözlerimi uazattığımda sana İyi tut gözlerinle sakın bırakma Planga vur at beni zındanına. Yeter ki seni hücrene gireyim Sana bağla beni bu masada... Ya da; İzin ver okşayayım yapraklarını Sen diye, karşımda duran bu mimozayı çiğ verip canlandırayım göz verip ayaklandırayım. Şarap, aşk ve o mimozaya Bugün bir hatıra katayım.
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şarapçı Baba...
Altımdaki halılar yazın karton, kışın çim olur ama, boğazımdan süzülen şu şarabım hiç mevsim tanımaz. bir rengini bilirim kan gibi kırmızı su gibi beyaz. İnsanlardan alamadığım tatta sevgi içerim yudum yudum. Ne işim var mutluluk olmayan sarayda anlık sevinçler yetiyor bana bu köprü altında. Ben Şarapçı Baba, kimine dilenci, kimine kalmamış direnci. Çocuklar sever beni, analarından korksalar da. ******* ayyaşım amma, gündüzlerde bebelere oyundaşım. Taş atarlar bana, babalarının tekme attıkları gibi. sevilenim ben oyundaşta itilenim ben tekme attıkça... Bir şarabım, bir de köprü altım var duvarsız sarayım. İhanetim yok ki kendime kazık atayım. Param yok ki duyguları satın alayım! Ben Şarapçı Baba, kimine göre babaların yüz karası, kimine de şişelerin en babası! Babalar sevmez beni hükümet baba devlet baba mafya baba, bense bunların arasında sahte baba! Bir de amca var, dedemizin nerden torunuysa! Bazen ben de aldatılırım dost bildiğim şişelerce. Bir bakarsın lebelep sevgi dolu bir bakarsın dibine inmiş, sevgi bitmiş bana ihanet etmiş... Ben de sahip çıkarım denizime sizler kadar Lakin, siz dışarıda giyinikken ben çıplağım, Siz burada çıplakken ben giyiniğim. Yıldızlar benim de yıldızım, benim de ayım, Lakin, siz sevgilinizle mehtaba giderken ben şişemle sevişirim. Siz, cam bardakları şerefinize vururken ben şişeleri göğsüme çarparım... Ben Şarapçı Baba; Siz yaşarken küçük bahçede ben dolaşırım koca evrende çok şey yaşayamasamda pencerelerde gerçekleri görürüm gözlerimle! .. Amcalarım, babalarım takmasalar da beni takacak şeyler bulurum sevgisizlik, insanlık gibi. İtilen canlara tekme atmak çalanlara madalya takmak gibi. Köprülerin altında yatmak zındanda yatmaktan, yargısız insaftan daha da iyi. Yozlaşmış, yozlaştırılmış insanların şerrinden daha da iyi. Verilseydi insana insan değeri ne işim vardı bu şaraplarda yoksa olur muydum ben Şarapçı Baba! ...
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|