![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Umudum...
Mor menekşenin tonunda gezen hayallerim güneşi gördükçe canlanır, ayaklanır yaprağının kaydıracındadır damlacıklarım umudumun gemleri hep yarınımdadır Bir kelimeyim yeni dillenen bebelerde içtikleri sütün kaymağıyla günlerim dünlerim ezilir altındaki bezlerde bir umudum kalır yavruların gözlerinde Şefkat beslerim ana gibi kendime kucaklarım düşüncelerimi sımsıkı umuda giden yolu beslerim göğsümde sevgiye katık eylerim adımlarımı
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Umudumuz sizde oğlum...
Uğurlarda yıldız vardı Yazılarda doğan aydı Kaleminde mermi diye Kahpelerce bombalandı Aydınlara düşman boldur Sen beynine ışık doldur İlim irfan sende olsun Karanlığa beyaz koydur Yandı Maraş, yandı Çorum Gençlerimiz kandı oğlum İşkenceler can alırken Patronlar da çaldı oğlum Savaşa sürerler seni Alanda ezerler seni Hayatta zayıf kalırsan Kurşuna dizerler seni Kalemin bir silah olsun Namlusuna barış dolsun Cana kıymak çare değil Umudumuz sizde oğlum
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umut beklemeli...
İnsan yüzünün diğer yarısı Hazanda delice esiyorsa, Dökülmüş kuru bir yaprak gibi Dünki mazilerin arasında Yel misali uçuyorsa Öbür yüzün de destek çıkmalı Gelecek günleri karartmadan Umutla açmalı yarınları Umudu dost tutmalı kırmadan Önündeki günleri yırtmadan Bir yüzün her iki yarısı da Yarına bakmalı usanmadan Zamana çivi çakmışcasına Boşa beklemenin faydası yok Ayakların taşıyorsa seni Yerinde durmanın anlamı yok Yükü kaldırmak zor geliyorsa Bu diyardan çıkıp gitmemeli Uykudan şafakta uyanıyorsan Gözün, günden umut beklemeli İyi tutmalısın hayatını Geçmişinden dersini alarak Yeni sevdalara koşmalısın Toprağı,zamanı dost tutarak Kimvurduya giden dünlerinin Yeşil yaprakları kuruduğunda Geleceğini yeşertmelisin Umutla bakmalısın yarına..
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umutların önümde yürür
Umudum gözyaşımı kucakladığında Dünler arkamdan ağlıyorsa Gözümden bir damla yaş düşer denize Alt kirpiklerimi yalarcasına. Deniz, hissetmese bile damlamın derdini hissetmese bile düştüğü yeri.. Yüklerim umutlarımı bir kısrağın sırtına. Diyar diyar koştururum ordan oraya. Yılların köşebaşlarında düşmanlar birer birer çıksa da üzerlerinden atlarım kısrağımla dörtnala.... Sırtıma yüklerim umutlarımı bir hamal gibi. Ben durdukça durur ben yürüdükçe yürür. Kaybetmek istemiyorsam eğer ki, Ben gölgesi olurum umutlarım önümde yürür...
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umuttu onun adı...
Kilitlenmiş gözleri buz gibiydi elleri Omuza alınınca kar gibiydi kefeni Umuttu onun adı yarına az kalmıştı Davasının uğruna canı çıkarılmıştı Sağa sola sordular anasını buldular Sahip çıkan olunca tabutunu koydular Umuttu onun adı yay misali kaşları Yerinden bir kalkınca tay gibiydi adımı Anasının feryadı yıktı dağları taşı Evladın acısıyla aktı gözünün yaşı Umuttu onun adı güneşine az vardı Zapdetmek zor olsa da içinde umut vardı Söğütlerin yanında yatırdılar toprağa Umudun yollarında dostları çıktı yola
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Unutamazsın...
Beni unutmak kolay değil, yıllar bir bir geçse de Hatıralarım bırakmaz ki, sen hiç istemesen de Vebalim peşini bırakmaz diyarlara gitsen de Sen bir beni unutamazsın, başkasını sevsen de Sevdamı kazıyamazsın, istesen de o kalbinden Maziler peşini bırakmaz, koşarlar hep gölgenden Unutmak o kadar kolay mı, silemezsin içinden Silemezsin atamazsın sen bu aşkı yüreğinden Senin peşin sıra gelirim, ben kabusun olurum Kaçma kurtulamazsın benden, gece düşün olurum Nereye baksan ben çıkarım, senin aynan olurum Yüzünü yıkamak için su, baktığın göz olurum
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Unutma ha! ..
İnsanların satıldığı Kahrolası şu dünyada Mevlana'yı, Pir Sultan'ı Unutma ha, öğren yavrum Dürüstlüğün, iyiliğin Kaybolduğu bu ortamda Bilmediğin cahaletin Düşmanındır, unutma ha Dürütlüğü gül yapıp da Yağmur gibi gökyüzünden Gülerek dök başımıza Unutma ha güzel yavrum Güneş gibi gökyüzüne Aydınlığı getirecek Senin gibi ezgilere Gebeyiz biz unutma ha Halkımızın yüreğinde Kalemlerin dillerinde Sazımın şu tellerinde Tezene ol, unutma ha
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Unutmadım unutamam...
Zor günümde kucak açan Bir sevdalım bir de anam Bizi vuran kahpe düşman Unutmadım unutamam Bizi bizden alanları Üç kuruşa satanları Emekleri çalanları Unutmadım unutamam Ozanları yakanları İnsanlıktan çıkanları Dini alet yapanları Unutmadım unutamam Yoksulluğuna çaresiz Ondan bundan daha temiz İnsan gördüm elbisesiz Unutmadım unutamam Yusuf Ziya görür gözün Kurda kuşa değer sözün Allahsıza yetmez gücün Unutmadım unutamam
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Usta...
Umuda yolculuk nereye kadar be usta Git git bu yollar bitmiyor ki Gökyüzünü kulaçlamak, Denizi adımlamak gibi Kör bir yarasa misali Gözleri bağlı gidiyoruz yarınlara. Sen bunları aşmışsın be usta... Dününe mazi, yarınına kimbilir diyorsun Umudun bittiği yerde, Başka umutlara yürüyorsun...
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uyan adamım
Tut ki; Soluduğun nefesi çaldılar Alın, sizin olsun mu diyeceksin. Sübyan yaşta, gelin oldun diye Kocamış bir katıra, nal niyetine çakacaklar Töredir diye boyun mu eğeceksin... Tut ki; Eline bir silah tutturacaklar Namustur, kandır diyecekler. Kendini düşmanlığa köle mi edeceksin. Uyan adamım uyan kör uykulardan Cehalettir seni senden çalan. De ki; Bize bu katı kuralları koyan kimlerdir yarınları karartan. Kimlerdir saman altında öküz arayan. Yaşasalardı, araçların inadına eşekle mi gezeceklerdi. Yıkanmak için hamamın zıttına mil dolu dereye mi gireceklerdi. Torunu yaşındaki nalına karım mı diyeceklerdi. Yaş kemale dayandığında gencecik çiçekleri nasıl gizleyeceklerdi... Uyan adamım uyan çocuk doğurmak varken düşman doğurmak neyine. Dost katmak varken yüreğine kısır kalmak niye. Uyan adamım uyan, boşa geçiyor zaman...
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|