![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kadere Küfretmiyorum Artık.
Yıkılan hayallerimin, Altında eğilmiyorum artık, Kadere de küfretmiyorum, Sensizliğe de ağlamıyorum, Bende bu yürek, Bu gönül oldukça, Sana yer yok güzelim. Bu günleri yarınlara, Sensizde bağlıyorum.
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kadınlar Vardır.
Kadınlar vardır, Kamaştırır gözleri, Bakamazsınız, Şuh ve Muhteşemdir, Her yanı albeni söyler, Sarılmak istersiniz, Sarılamazsınız,Naz eder, Kadınlar vardır, Şarap gibidir, Yıllandıkça olgunlaşır, Olgunlaştıkça abideleşir, Gönlünüzde taht kurarsınız, Kalbinizin sultanı olsun diye, Bir ömür o sultanla yaşamak, Bir ömrü tüketmek, Sultanınızın aşkı ile. Kadınlar vardır, Hayyam’ın testisinde, Yıllanmış şaraptan kalan, Son kadehteki tortu gibi, Bırakmaya kıyamazsınız, İçmek istersiniz son yudumu, Korkarsınız,sonsuza kadar, Sarhoş edecektir sizi, Kadınlar vardır, Gönül hırsızı, Doymayan gönülleri, Talan edip kaçarlar, Sizi kendine aşık edip, Aşk ateşine atarlar, Ateşin harı geçip de, Köz olmaya başladığınız anda, Yeni ateşler yakmak için, Külünüzü savurur, Orta yerde korlar sizi. Kadınlar vardır, Vicdanı cüzdanıdır, Acımasız yaratıklar, Deymeye görün bir, Bin yıl yanarsınızda, Külünüz bile kalmaz hiç, Yanardağ gibi yakar sizi, Fosilinizi bile bulamazlar. Kadınlar vardır.? ? ? ? ? ? ?
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kadınlarımız
Önceleri düşünürdük Kadınlar nedir diye? İnsandılar biz erkekler gibi. Sen gibi, ben gibi, hepimiz gibi, değilmi? Dünyayı yöneten biz erkekler buna dayanamazdık Nasıl? nasıl olurdu bu. Bizler dağları delen, devrimlerin savaşçıları Tarihleri değiştiren, güçlü pazularıyla Gücün timsali, biz erkekler Hayır kadınlar insan olamazlar, olmamalılar; Kadınlar, bizim kadınlarımız, onlar Bizim malımız, Tohumlayıp çimlediğimiz Toprağımız. Düşünmezdik hiç, bizi insan yapan Toprağında bizi çiçek çiçek açtıran, Erkekliğimizi yaratan, Yaşatan Teninde yaşarken o mutlu anları, Sevdasında enginlere yol alırken, Yıldızlara bakıp, başlarına yıldızlardan taç yaptığımız En acılı anlarda ayaklarına kapanıp Tapınaktaki kraliçe gibi taptığımız. Sonrasında acımasız debbah gibi yerden yere vurduğumuz, Anamız, yarimiz, sevdamız, uğruna dağları deldiğimiz, Çok zaman başımız dizlerinde, temel varlığımız, Erkekliğimiz yanında yere çalıp horladığımız. Karanlıkların içindeki kara erkekler hey Bizi erkek kişi yapanlar kimlerdir hey. Saltanatımız mı yıkılır, sevdamızın güllerine Sarılsak sıcacık muhterem ellerine Bizi biz yapan, mis kokan tenlerine Karışıp gitsek birlikte günün güzelliklerine. Birlikte yeniden insan olsak, birlikte yaşasak İnsanlığın kanatlarında enginlere birlikte ulaşsak
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kahpe Felek
Kahpe Felek Almış eline iki ucu da....oklu değnek, Nasıl bir şey bu ey kahpe felek, Acıya aşık olmak, ne demek Yada hüzne sevdalanmak. Sevdiğine uzatmış hüznün çöplerini Felek, Acı ve hüzün çekeceksin, hangisini çekersen çek, Hepsini kırmış, kahpe felek, çaresiz kodu biz aşıkları, Tek çare var, acıyı, yada hüznü çekecek. Ne biçim kader bu? Acının ve hüznün çöpünü çekmemizi isteyecek. Mutluluğun çöpünü kime çektirdin ey kader, Sen birazda bize ondan haber ver, Gideyim mutluluğun çöpünü kendim bulayım, Bir kez olsun, mutluluğun çöpünü çeksin diye, Mavi gözlü sevgilime sunayım. Ey benim mavi gözlü boşnağım, Duvarı nem, insanı gam öldürür derler, Hüznün içine dalarsak, oluruz birlikte heder, Tutun aşkının eline, bitsin bu kötü kader, Sen güçlüsün, düşün bir, gücün her şeye yeter, Senki, sehpadan indirdin beni, dolanmışken boynuma ipler. Ölmeye niyetim yok demiştin, yaşamak için, Boşnak damarım ve sana olan aşkım yeter, Bırak hüznün çöpünü çekmeyi, Gülsün artık sevdalı yüzler, Güzel günler yaşaman için, inan güzelim, Sana bu koca adamın yeter.
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kalebent Mahkum
Ey giden yıl! Nasıl dertlenmeyeyim senden? Beni kendimden koparıp, Gönlümü kaptırdın ‘O’ güzele, Sonra acımadın bana, Vurdun yerden yere. Ve bana gösterdin, Büyük bir ibretle, Ölümün ve yaşamın üstündeki, Elemin ve mutluluğun gücünü, Sevmeye aç,aşka aç, Yüreğimde,beyaz bir, Zambağı yeşerttin, Sevda çiçeğimi kurutup ardından, İçimdeki yalnızlığa kelepçeledin. Beni,yüreğimde, Onsuz yaşamaya kalebent edip, Müebbete mahkum ettin. Nasıl şikayet etmeyeyim senden. Şikayetlerimi anlatırken sana, Yaşamdan dertlenmiyorum ben, Bilirim ki ancak, Yaşamdan kuşku duyanlar, Şikayet eder,yakınırlar. Seninle geçen günlerimden, Pişmanlıkta duymadım, Çünkü yaşamdaki gerçeği, Arayanlar,benim gibi, Acı çekmeye mahkumdurlar.
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kandil Yıldızıyım Bu Gece
Bir birimizden uzaklardayız, Ama anlaşılmaz da değiliz, Sen beni beklemedesin, Ben sana kavuşma derdindeyim, Anlaşılmaz nesi var bunun? Sevdalı gözlerle yolumu gözlersin, Bense aşk ateşinde yanarım senin. Bak gökyüzüne bu gece, Kandil yıldızı olup sana gülümseyeceğim, Sabah şafağında uyanmaya bak, Gecenin yıldızlarının ve ay dedenin, Işıklarından konfetiler yağdıracağım. Aç ellerini semaya doğru, Aç eteklerini,doldur konfetileri, Yoldan geçenlere dağıt birer birer, Gecenin yıldızlarının ve ay dedenin, Işıklarından topladığım konfetileri. Bir tutam da kendine ayır,olur mu? Gece olunca beni anman için, Ve karanlık *******de odanı, Sevda ışıklarıyla doldurmak için, Vazoya,sürahiye de koyma, Yanı başında durayım,veya, Ellerinde tut,gece olunca, Sana ışıklar içinde, ******* boyu gökyüzünde bestelediğim, Aşk şarkılarımı söyleyeceğim.
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kapını Çaldım? Yoktun
Gel dedin, Geldim. Kapını çaldım, Evde yoktun sevdiğim. Kimbilir nerede? Kimlerleydin? Ben de sana inat, Başka kapıyı çalıp, Ve evdeyse heyhat! ! Merhaba gülüm, Merhaba ölüm, İşte ben, Sana geldim, Diyeceğim.
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kapıyı Çalmanı Bekliyorum
Aylardır, Uykusuzluğun sınırlarında, Dolanıyorum bitkin. Duyduğun sesler gecenin değil, Kim haykırıyor sanıyorsun? Çığlık çığlığa sokaklarda. Yine de yitirmedim umutlarımı, Odamda,camdan bakarken, Kapıdan bir ses bekliyorum, Döneceğin anı düşleyerek, Ha döndü,ha dönecek, Kulaklarım kirişte, Senin kapıyı çalmanı, Bekliyorum.
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kara Dinli Terörist’e
Size; hayvan bile demek istemem, Hayvanlara hakaret olmasın diye, Sizler olsanız,olsanız,Birer, İnsan siluetinde dolanan, Kara dinli,kara donlu ve insafsız, Allahsız,vicdansız katil robotlarsınız. Hangi ellerde,hangi ülkelerde, Hangi tanrı adına,ya da? Hangi din kitabına göre programlandınız? Kim sorsa haksızlığadır isyanınız, Emperyalizmdir en büyük düşmanınız, Herkes tarafında da bilinmektedir bugün, emperyalizme uşaklık etmektesiniz, Aslında büyütüldüğünüz bahçede, Uşaklığını ettiğiniz o aşağılık, Emperyalizm tarafından yetiştirildiniz. Hangi tanrı ister,masum insanların öldürülmesini? Ya da hangi din kitabın da okudunuz,söylermisiniz? Sizler; çirkin kara dinli,kara donlu,vicdansız, Masum insanları öldürmeye şartlandırılmış, Kara dinin tanrısı,cehalet dininin kölelerisiniz. Attığınız her bombada,bir bakın göreceksiniz, Ardınızda sevgi ve kardeşlik çiçeklerinin, Renk renk,başak başak açtığı dünyanın, Yeniden ve inançla kurulduğunu göreceksiniz, Şimdi attığınız o kendiniz gibi kalleş bombalarla, Anneler,çocuklar,sevgililer ve insanlık ağlayacak, Benim gibi şairler ve insanlar,türkülerinde, Kara dinli,kara donlu,vicdansız teröristlerin, El ele,gönül gönüle,siz ve sizi azmettirenlerin, Yüzlerine,kucaklar dolusu tükürükler atacağız.
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kara sevdalı Deli.
Herkes bana bakıyor, Bende herkese bakıyorum, Ve boşluğa doğru, Tekmeler atıyorum. Gülüyor insanlar bana, Bense öfkemi sallıyorum, Her tekmeyle sokakta. Ölüm haberini duyunca, Öyle bir öfke kapladı ki, Yüreğim duracaktı sanki. Çıktım sokaklara o halde, Önüme ne geldiyse, Başladım tekmelemeye, O yüzden bakıyor insanlar, Ve gülüyorlar bana. Sokağın köşesinde, Sabah simidi satan adam, Neden tekmeliyorsun boşluğu? Diye sorunca bana? Senin ölüm haberini söyledim. Senden kalan ve sensiz, Yaşadığım yıllarımı, Sana olan özlemimi, Sen olmadan geçecek günleri, Ve senden kalan acı dolu, Hatıraları tekmelediğimi söyledim, Köşedeki simit satan adama. O da güldü bana. Uzaklaşırken yanından, Deli mi ne? Diye söyendi ardımdan. Sahi: Delirdim mi acaba? Böyle sokaklarda, Boşluğu tekmeleyen, Bu adama,bana, Bu şehrin, Kara sevdalı delisi, Demezler mi?
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|