![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Deliceye Vasiyetim
Aşıladım bir deliceye tüm umutları Ya nasip diyerek bir deliceye Tez filiznenip inşaallah meyveye tutar diyerek Kökledim mazimdeki Umutsuz, hedefsiz, mesnetsiz, meyvesiz Tüm agaçları yeter diyerek Saydım birer, birer hep deliceye İyi tanı iyi bil bunları Bunlar benim için. Yar. diyerek Önce yegane sahibülmülk olan Allah C.C. kainat’ı Yaratan Sonra Kelimetullah rehber Kur’anı Azim’üşan, Ve alemlere rahmet kainatın efendisi sevgililer sevgilisi Resulullah…S.A.S. Kainattaki her şey Onun yüzü suyu hürmetine yaratılan Sonra uğrunda ölünen toprak,. Vatan, Ayyıldızlı Allı Hilal, Şeref, Namus,Bayrak Mukaddestir mukades bil bunları Böyle bildi Ecdat Ben böyle bildim Sende böyle bil Evlat diyerek deliceye Bunları edinmeyene. Yar Ne bu Alemde nede ötekinde yer var Önce bunlar sonra başka Yar’lar Bunlar olmadan başkalarının ne önemi var Her şey sonunda aslına rücu edektir Herkes hak ettiğince yaşar Fark etmez rızk için dolaştığın diyar’lar Rızk Yaratan’dan geri kalan sebeptir Sıkı sarıl sebebine ağyar ol sen Yar’ına Bel bağlayıp güvenme Dünya Küllivar’ına Vefasızlık etme hiç ahde vefa güzeldir Vefalı ol dostuna şahin ol düşman`ına Budur bırakabileceğim yegane servet sana Ona göre kök sal, filizlen, dallan ve budaklan Diyerek vedalaşıp ayrıldım yanından deliceye
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dil Yarası
Böbürlenip, kibirlenip övünme Bir sevdaya düşmedinse ey gönül Zannetme yiğitsin sanma efesin Sultanları köle etti Mısır’a Nice yiğitleri sardı hasıra Bir aşk maskarası bir dil yarası Yiğitim ne çare söz sende değil Gönül düştü ise bir vefasıza Eksilmez başından sisin dumanın Sor inanmazsan yüzlerce asır’a Nice yiğitleri sardı hasıra Bir aşk maskarası bir dil yarası İnletirken dağı taşı narası Söz dinlemez gönül denen belası Çökünce sineye kara sevdası Yiğitler belini büken edası Nice yiğitleri sardı hasıra Bir aşk maskarası bir dil yarası Sevda odur aşk odur Hak ka ola Olmaya maskara düşmeye dile Şeref’im deysin ki çektiğin çile Sevdanın peşinden git ardı sıra Nice yiğitleri sardı hasıra Bir aşk maskarası bir dil yarası
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Divane Gönül
Ne hayıflanırsın divane gönül Dünyamı senindi ay mı senindi Boş gelen ellerin yine boş gider Hani nerde ben sultanım diyenler Ne vurdum duymazsın niye aymazsın Alemi beşerin hür'ü müsün sen Neden takıldın kaldın maziye Bunca ileriden geri misin sen Yakışır mı sana böyle atalet Ümmeti Resul’ün ümmetisin sen Ne kadar şükretsen azdır hü’daya Her iki cihanda zimmetisin sen Güller diyarının gülüsün işte Lal olan dillerin dilisin işte Bundan büyük servet var mı alemde O sahib-ül mülk’ün kulusun işte Şeref’im bu şeref yetmez mi sana Şereflimsin dedi saldı cihana Ta ka alu bela da geldik imana Binlerce hamdü senalar olsun Mevla’ma
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Donayım Sevdanın Doruklarında
Hayat denen şu Alem’i devranda Demleneyim Aşk’ın koruklarında Vefasız koynunda ısınmaktansa Donayım sevdanın doruklarında Vaz geçerim can’dan hem’de canan’dan Yere batsın onun Şanı Ülfet’i Namert’ler Yurduna Şah olmaktansa Tozayım bir Merdin çarıklarında Yaran olmayayım bir İmansıza Kölesi olayım ehli İman’ın İster ise benim Kerbela’m olsun Kalayım çöllerin yarıklarında Şeref’im sevdamız Hak’ça olmalı Cümle Alem bunu böyle bilmeli Eksik olsun Muhannet’in gölgesi Yanayım sevdamın körüklerinde
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dost Bildiğin
Nasihat’ım gönül sana Bulaşma yalan dolana Her dost diye dolanana Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin Gözlerine baka, baka Cakasını sata, sata İkramını yuta, yuta Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin Can görünür candan öte Mekandır mekandan öte Salyasını döke, döke Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin Alçaldıkça alçak uçar Yanar görse teğet geçer Doğru anı bulur seçer Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin Dener Sabrını Şükrünü Boşa yorar her Zikrini Zaptı rap eder fikrini Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin Uyan artık uyan derim Gerçek dosta dayan derim Gaflet akla ziyan derim Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin Sözüm size değil asla Candan öte can dostlarım Böyle söylüyor hislerim Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin Şeref’im ne oldu sana Sarıl sen gerçek dostuna Bürünür kuzu postuna Söker alır ciğerini Dost bildiğin, dost bildiğin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dost Dediğin
Haftada bir on günde bir Arar sorar dost dediğin Hiç değilse ayda yılda Değil ise de bin günde bir Arar sorar dost dediğin Kırılmasın dostlar bana Çabaladıkça aramaya Bazen gaflet bazen engel Girdiler dost ile araya Sığınamam bahaneye Bekliyorsam hala niye Vakit bulurken her naneye Dost dönmeden divaneye Arar sorar dost dediğin Şeref’ime şeref katar Arar isem dostta arar Aramazsan niye yarar Dostlukta kılmışsak karar Dost dediğin arar sorar
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dostlarım
İleteyim son arzumu sizlere Hayırla yad edin yeter dostlarım İliştirin gönlünüzde bir yere Hayırla yad edin yeter dostlarım Gönlümde ki sevdam yüceden yüce İçimde ki sızım inceden ince Ağlamayın öldüğümü duyunca Hayırla yad edin yeter dostlarım Geldik gideceğiz şüphe getirmez Kimsecikler han apartman götürmez Yanlış diyen orda rahat oturmaz Hayırla yad edin yeter dostlarım Ameliydi doğruluktan şaşmamak Dedi kodu riya ya bulaşmamak Beşerdi elbette oda diyerek Hayırla yad edin yeter dostlarım Bir Fatiha üç İhlas la yad edin Arada bir yad ile abat edin Şeref’lice yaşadı gitti deyin Hayırla yad edin yeter dostlarım
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Döner Dünya
Döner dünya güler dünya Parsel, parsel oluşuna Döner dünya ağlar dünya Yarından habersiz insanın gülüşüne
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dönersin Felek
Her gelen gidenden aldın hırsını Bir muamma olmuş dönersin felek Sanma ki ettiğin kalır yanına Sıran gelir sende yanarsın felek Yaşlı demez genç demezsin alırsın Var gücünle gücün sınarsın felek Bir gün sende başı kabak kalırsın Sıran gelir sende yanarsın felek Şeref’im çekerim başa geleni Ne olmuşta bizi kınarsın felek Aldık başa koyduk Haktan geleni Sıran gelir sende yanarsın felek
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Duacıyım Geçmişi
Duacıyım geçmişime Ümitvarım geleceğe Kul binmeden salacağa Dilerim tetbirin ala Ol takdiri bozar gelir
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|