![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gizli Sevdam
Yine hazan mevsimi geldi. Dertli başıma taç olmak için dökülen sararmış yapraklar, kaldırımlarda sürünüyor. Ağlayan bulutlar geliyor, karalara bürünmüş. Gözyaşlarını döküyor kırlara, sokaklara... Bir şarkı sesi geliyor, maziden. ''Yine hazan mevsimi geldi. Yine yapraklar rüzgarların peşi sıra gidecek. Yine deli gönlüm, yine bu mevsim de, hicranını yalnız çekecek...'' Ağlayan bulutların gölgesinde, kızaran ufukların ötesine bakarak, seni düşünmekmiş, kaderim. Bir garip yolcuyum. Sonsuzluğun ortasındayım. Bir elektromikroskopla görülebilen bir nokta kadar da büyük değilim. Sevda bahçelerimde, sonbahar mevsiminde, hüzünlü sevda şarkılarının eşliğinde seni arar, sana doğru gelirim. Gençliğimden yaşlılığıma, ezelden ebede doğru giden yolculuğumda, durmadan uzaklaşırsın benden. Unut diye haber gönderir, yaslara boğarsın. Bayram etmemi istediğinde selamlar yollarsın seher yelleriyle. Ayrı bir dünyadan, bilinmez bir boyuttan gelir, selamların. Anlarım. Beni unutmamışsın yıllardır. Seni ömrümce unutmayacağımı, hayalinle nikahlı kaldığımı bilirsin. Unutsan da, bilmesen de değişen bir şey yok. Ben kırık kalbimi kulaklarına küpe, yanan gönlümü saçlarına taç yapmışım bir kez. Onları geri alamam ki... Ciltler dolusu besteler yaptığım özlemlerimi, sevda ateşinin sıcağında içtiğim hüzünlerime meze yaparak, yaşamaktayım. ''Gâh çıkarım gökyüzüne, seyreylerim âlemi, Gâh inerim yeryüzüne, seyreyler âlem beni...'' Yine de, ne hallerde olduğumu kimseler göremez. Gizli sevdam yılların kasasında bugünlere kadar gizlilik ve saklılığını koruyarak geldi.. Bilemezler seni nasıl sevdiğimi. Her yerde çılgınca aradığımı. Bulamadığımı... Söyle. Neredesin sen? .. (Neredesin Sen'den) Mehmet Nacar
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gökkubbenin Altında
Kaç tane çiçeğin dalını kırdım, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. Her olur olmaza selama durdum, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. Safdışı bıraktım, onlarca dostu, Gönlüm senden başka herkese küstü. Bana vız gelirdi, feleğin kastı, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. İşimi gücümü askıya aldım, Bütün benliğimle büyünde kaldım. Gerçeği unuttum, düşlere daldım, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. Elimden düşmedi, teslim bayrağı, Özlem madeninden sevda bardağı, Yaparak içine doldurdum çağı, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. Koca gökkubbenin altında bir ben, Bir de tek sen vardın, halimden bilen. Yer yer kaçar oldum, elin dilinden, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. Rest çektim kadere, rest çektim aşka, Kader tanımadım, sevdamdan başka. Seni sultan yaptım en yüce köşke, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. Sevda hamurundan yoğrulmuş özüm, Sana son şiirim, sana son sözüm. Hüzün maskesini giyindi yüzüm, Kahve gözlerine sevgim yüzünden., Artık dayanamam, yaptıklarına, Özgürce dön ve git, taptıklarına. Çiçektin ömrümün sonbaharına, Kahve gözlerine sevgim yüzünden. Sevdadan yüceymiş, cüce inadın. Ya ben üşütmüşüm, ya sen bunadın. Gözümden hayalin, gönlümden adın, Silindi seninle kavgam yüzünden. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Göl
İkiz kalem olmuş, ela gözlerin, Gönül defterimi karalamakta. Sevda yollarıma dipsiz ve derin, Nice uçurumlar sıralamakta. Serinlik arayıp, koştuğum kucak, Beni buhar eden, eriten sıcak. Gözlerin bilenmiş, en keskin bıçak, Yüreğimi yarıp, paralamakta. Öyle bir kuyuya attın ki, beni, Yoktur, bu kuyudan daha derini. Sözlerin gönlümün sağlam yerini, Hergün yeni baştan yaralamakta. Bir sevda suruyum, sevdim seveli, Ardımda göl oldu, gamların seli. Bahtımla yan yana uzanan eli, Gönül duvarımı karalamakta.. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönlümde Saklanan
Ne zaman şaşırsam yolu, yanıp sevda çöllerinde, Hayaliyle el sallayan, bana yol gösterenim var. Bülbül olup ötemem ben, hasbahçenin güllerinde, Benim gönlümde saklanan, özel bir nesterenim var. Dağlar bizim, çöller bizim, sevdadaki yollar bizim, Sevdamıza karışmasın, kıskanmasın eller, bizim. Gönlümüzün dışındadır, tüm çiçekler, güller bizim, Benim gönlümde saklanan, özel bir nesterenim var. İpek kanatlı meleğim, gönlümün garsonu odur, Yaşamımın başı odur, yaşamımın sonu odur. Yanmış, yıkılmış dünyamın, bitmez bayram günü odur, Benim gönlümde saklanan, özel bir nesterenim var. Söylemem asla adını, kimseler bilmeyecektir. Yalnızca benim gördüğüm, en nadide bir çiçektir. Sevdamın her mevsiminde, hiç solmadan açacaktır, Benim gönlümde saklanan, özel bir nesterenim var. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönlüme Dokunma
Gönlüme dokunma bu gece. Bütün yaraları kanıyor. Gönlüme dokunma güzelim, Bütün dağları, denizleri, Bütün ovaları yanıyor... Gönlüme dokunma bu gece. Sevda sınavını ertele. Bir kere de sen de hele, Beni seviyor musun? .. Karşımda ihtişamla dikilip, Bana sınav soruları okuma. Bu kadar ince eleyip, Bu kadar sık dokuma. Ben iyi bir öğrenciyim ama, Kızgınım, gönül hocalarıma. Onların yüzünden hüzünlere daldım. Onların yüzünden sınıfta kaldım, Sen de onlardan olma... Gönlüme dokunma bu gece. Sevda sınavını ertele. Bir kere de sen de hele. Beni seviyor musun? Sevmiyorsan eğer, Gözlerin bende kalsın, Gönlümü geri ver. Bahtıma küser, Hayalini de alır, giderim. Gelmem bir daha... Mehmet Nacar
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönlümün Düşleri
Kısrak yelesi gibi dalgalanır saçların, Her telinin ucunda binlerce çiçek açar. Adımını attıkça eğilen ağaçların, Gövdesinde adın var, yaprağında kokun var. Gözlerinin resmini çizer sabır taşına, Sözüm geçmez gönlümün seninle uğraşına. Her görüşte kuş olur, kanat çırpar başına, Görenler de sanır ki, saçlarında tokan var. Adımını attıkça taştan silinen izler, İçimde yara olur, en derinde bulur yer. Karşıdan gelişinde parlar sevinçten gözler, Ardından göz ucuyla üzülerek bakan var. Geçeceğin yolların tüm köşe başlarını, Mesken tutmak süslerken ömrümün düşlerini, Sana hasret gözlerden içli gözyaşlarını, Hüznümün bulutundan gizli gizli döken var. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönlümün Kışı
Gönül kaynağından sevgi ırmağı, Çağlayıp, akarken, özlemin dağı, Bir ömür boyunca vuslat yasağı, Setleri dikmekte, sevgi yoluna. Hüzün yağmurları yağdıktan beri, Yatağına sığmaz, sevgi selleri. Onun o şefkatli, ak pak elleri, Çalılar dikmekte, sevgi yoluna. Sevgi hamurudur, ruhumun özü, Hamuru pişirir, özlemin közü. Sevda iplerini bağlamış gözü, Gönlümü çekmekte, sevgi yoluna. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönlümün Meleği
Göklerde süzülen bir meleksin, sen. Seni seyretmekle geçiyor, ömrüm. Bir kez olsun, bir kez, o yükseklerden, Dönerek bir anlık bakış, gördüğüm. Sevgilerim sana, özlemim sana. Talihim saydığım, senin sevdana, Kapılmış giderim, yardım et, bana, Çözülmüyor, gönlümdeki kördüğüm. Zavallı gönlümün dinsin, yaşları. Uzaklara uçsun, özlem kuşları. Yaralı bağrıma sivri taşları, Bitsin artık, sevdan ile vurduğum. Gönlümü uzattım, özlemden dağın, Üstünden uzanıp, tam alacağın, Anda düşürdüğün, bir yanardağın, İçinde yanmakta, zavallı gönlüm. Mehmet Nacar
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönlümün Sevda Gelini
Aldırma güzelim, ah ettiğime, Anımda duamla, yaşar gidersin. Kul köle olurum, şah ettiğime, Zavallı gönlümü boşar gidersin. Yaşarım yaptığın, gamdan şatoda, Hasret kapısını, açtığın oda, İçinde düştüğüm, dipsiz kuyuda, Hüzün tünelini eşer gidersin. Beddua edemem, kıyamam sana, Unut bu sevdayı, gül kana kana. Gözünün ucuyla bakma arkana, Perişan halime şaşar gidersin. Olur ya bir gün de, düşersen dara, Hızır'dan öndeyim, kaygısız ara. Belki kanamazdı, açtığın yara, Islak kirpiğinle deşer gidersin. Gönül nikahımız kalacak sende, Sevda gelinimsin, ebedi bende. Gönlümün yolunun zıddı bir yönde, Mutluluk eline koşar gidersin. Herkes kaderinde alır yerini, Bulursun benden de iyi birini. Gönül bahçemdeki sevgilerini, Dağıtan sel olur, taşar gidersin. Adını söylemez, saklar nefesim, Gönlüme dost kalsın, verdiğin resim. Ömründen silinsin, adım adresim, Yüce sevdamızı aşar gidersin Mehmet Nacar
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönül Çeşmesi
Hasretin elleri saçımı tarar, Gündüzler karanlık, ******* aydın. Böyle birden bire çökmezdi dağlar, Eğer sen de beni hatırlasaydın. Gözünün rengini yarama bastım. Gönül çeşmesinde kırıldı testim. Fırtına misali peşinden estim, Rüzgarın dilinde nakarat adın. İnatla baktığım yollar aşındı. Bahçemde çiçekler, güller başındı. En büyük kasırga bir gözyaşındı, Cennet bahçesini yıktı afadın. Neden aramazsın? Nedir sitemin? Aklına gelmez mi, ettiğin yemin? Göklere uzanan yorgun ellerin, Azmini kırmak mı, kadim muradın? Artık insafa gel, geriye dön de, Müeebbet hasretlik tükensin bende. Yaralı bir aslan bıraktın inde, Ne ilaç gönderdin, ne de aradın. Mehmet Nacar
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|