www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:20 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 90 dkKaç Kişilik 8Yöntem 3 Su bardağı baldo pirinç
Yarım kilo havuç
1 Kilo parça koyun eti
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz ve kimyon
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
3 Su bardağı su

Hazırlanışı
  • Sıvıyağı kızdırın
  • İçine doğradığınız soğanı ilave edin
  • Soğan pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin
  • Eti suyunu çekinceye kadar kavurun
  • Kibrit çöpü uzunluğunda kestiğiniz havuçları ilave edin
  • Havuçları diriliğini kaybedene kadar kavurun
  • Salçayı ilave ettikten sonra malzemenin üzerini örtecek kadar su koyun ve etler yumuşayana dek pişirin
  • Ayrı bir tencereye 3 çorba kaşığı margarini koyun
  • Bir saat öncesinden ıslatılmış pirinci tencereye alın
  • 5 Su bardağı su ve tuz ilave edip, kimyon serpin
  • Pilavı ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  • Kapağını kapatarak 20 dakika demlendirin
  • Eti pilava ilave ederek servis yapın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:30 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.