![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bahçedeki Salak Mimoza Ağacı,
Yaşlı ama Salak bir mimoza ağacı var bahçede. Bana benziyor. Dün, bayram çocuğu gibi, çiçeklerini giyinmişti üzerine. Belli ki inanmış garip. Karlı kış günlerinin aldatan güneşine. Oysa... tabii ki kar yağdı bu sabah Ve bizimkinin, bütün sarı umutları döküldü yere. Köklerinin toprakta olduğunu unutmuş, Unutmuş çiçekleri açtıranın güneş değil, Kendi öz suyu olduğunu. Farkında değil yeni çiçeklere gebe olduğunun. O şimdi ağlıyor. Boş yere. Giyinip dışarı çıkmalı. Yanına gitmeliyim. Dokunmalıyım öksüz sandığı dallarına. Ve yarınların sıcağını müjdelemeliyim Çaresiz sanıyor ya kendini, umutsuzca teselli bekliyor. Nereden bildiğimi bana sakın sormayın. O, yaşlı ve salak bir ağaç. Dedim ya, bana benziyor. 06/03/2004 bostancı. Mine Özdemirtaş
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bahtiyar
aynalarda duruyor gülümsemen küçük kızıl ve aydınlık yoksa! yine kendini mi öptün bu sabah? ne garip alışkanlık! saçında kat kat boyalara bile inatla direnirken ihtiyarlık bu nasıl bahtiyarlık? Mine Özdemirtaş
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BaHTiYaRıM
ben yüksek ökçelerin kadınıyım sakın benden sıfır taban şıpıtıklar giymemi isteme hele ki düz ve bağlı botlar sakın haa bağcıklarla uğraşamam kırılır tırnaklarım evde terliksiz gezmek mi daha neler pamuklu değil ki çoraplarım, üşür ayaklarım. yırtmacım, jartiyerim, fermuarım mırnav pisiyi çağrıştıran tarafım ama adım sarman değil.Aslında bir jaguarım istersen bir dene ormanımda ateş yakmayı anında ensendeyim hiç acımam parçalarım sonrasında.... iyi niyetimden olsa gerek kin tutmam.....ama unutmam / sadece yırtar atarım muhalefet değil a gülüm / iktidarım ucundan köşesinden durmadan tırmalarım kısacası yüksek ökçelerin saltanatında bahtiyarım ------------------------------------ bu sabah seni öpmüştüm ya aynalarda sende kalmış olmalı dudaklarım bir ara uğrayıp dağılmış öpüşleri toplarmısın canım? tabii........eğer hala.......yanındaysa anahtarın Mine Özdemirtaş
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BaNa Ne...?
Yeni bir sabah doğmalı üstüme Güneşi iğdiş edilmemiş Yeni bir yolculuk giyinmeli yüreğim Cepleri kirlenmemiş. Uzun bir yola çıkmalıyım. Bu yol ki yokuşsuz olmalı Sadece yemyeşil bir vadiye Tatlı bir iniş Bir de kale olmalı su kenarında Burçları işgal edilmemiş Ve bir prens olmalı Kocaman yüreği ellerinde Kırmızı halıda beni beklemiş. Evet biliyorum Yalnız değilim Hepinizin çantasında aynı düş. Bana ne …. İlk sıra benim Bütün biletleri ben kapatıyorum Hepsi nama yazılı olsun Ve lütfen … Sadece gidiş. Mine Özdemirtaş
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BaNa AşKıN MeZaRıNı GöSTeRiN
eğer yasayı yanlış belirlemediyse Lavosier biraderim o zaman: ya aşkın var olamayacağını kabul edin ya da bana aşkın mezarını gösterin ----------------------------------------------------- Şairin NOTU: 'hiç bir şey yoktan var edilemeyeceği gibi varken de yok edilemez miymiş neymiş gibi bir yasa işte' ne saçma değil mi? Oysa.Biz insanlar aşkı yoktan var edip sonra varken de yok edebiliyoruz.Demek ki hepimiz yasaları (en azından bu yasayı) ihlal ederek illegal olmaya bayılıyoruz.İçimizden kaçımız ben legalim diyebilir ki? pardon...! cevabınızı duyamadım...... Mine Özdemirtaş
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BaNa BiÇiLMiŞ BiR AşK,
Soyunduğumda, aslında soyunamadığımdan; çıkıyor ortaya çıplaklığımın daimi olduğu. Ten rengi bir çaresizliğe sakladığım için utancı; uzaktan pek anlaşılmıyor pigmentlerin giderek solduğu. Zaman mı geçiyor? geçsin. dur diyebileniniz var mı? bırakın aksın köprülerin altından zaten! hiç görüldü mü durduğu? bir gün bende, her neyse! elbette çıplak ölmeyeceğim. Yeter ki; ayılmasın kalbimde, “Bir gün giyineceğime dair kök salan” umudun sarhoşluğu. Sadece, beklenen için/ içimde; sımsıcak tutarak soluğumu, “bana biçilmiş bir aşk “ ................gelene kadar, çıplak yürüyeceğim yolu. (bakmayın yumun gözlerinizi) Ayıp mı bu? Mine Özdemirtaş
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Kendini Göster
Bana kendini göster. İçinde dışın kadar etkileyici mi? Öyle ise; neden devre dışı kalmış Seni betimleyen göstergeler.? Aşk, Sekse yenik düşeli beri; Leyla’lar-Mecnun’lar, Aslı’lar-Kerem’ler Yusuf ile Züleyha neredeler. Mavi boncuk dağıtım pazarının profili İflas etmiş bir müflis kibarı gibi Sadece eğlendiriyor mu seni? Bu dönemde depo kirası ödemek Ağırına gitmiyorsa eğer; Seni ben bile kurtaramam. Sana iyi eğlenceler. Mine Özdemirtaş
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BaNa Ne Ki...?
Eyy..! beyazı söküp esmer göğün koynundan katran karası *******e salan kadın zenci sabahlara uyanmaktan hiç mi usanmadın..? siyah beyaz bakan bu şaşı resim.sinirime dokunuyor bilesin bir yanı gülen bir yanı ağlayan şu şaşkın sahiden sen misin..? gel sökelim çiviyi çakıldığı yerden... olsun bitsin. duvarı evi bahçeyi bu sokağı hatta bütün mahalleyi koyalım topal bir atın terkisine komşu köye gelin verelim ne dersin? haydi gel.... deli akan bir su kenarına taşıyalım bu semti / suda boğalım ya da yırtalım baştan başa. bir ucundan sen tut bir ucundan ben / silkeleyelim dökülsün tüyleri sonra da adına kel aynak kuşu diyelim / gülelim hatta taşlayalım / dövelim / lanetleyelim çoktan hak etti. Ne o.... ne oldu..sen neden açtın ki şemsiyeni..? kimi koruyorsun ıslanmaktan deli..? zaten sırılsıklam görmüyor musun kucağında ki kedi. tamam.... tamam.... ağlama..vazgeçtim... bunları diyen çoktan gitti. yırtıklarını yamaman için tamamen sana bırakıyorum bu kenti ister siyah beyaz resimlerin şaşılığına göm kendini. istersen lacilerinde öl şafaksızlığının bana ne ki...? Mine Özdemirtaş
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana sevgiyi Anlat,
bana sevgiyi anlat! Aşk yaşayabilir mi hiç; dimyata pirince giderken evdeki bulguru kaybetmekten korkarak? elekten süzülüp, dökülmüş olanları; dev aynasında bırak. elindekilere ise; boy aynasında bir bak. ve sonra... gücün kaldıysa haykırarak bana sevgiyi anlat! 06/08/2004 Mine Özdemirtaş
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Basamak
Bir yerlerde / adımı bile hatırlamayan, / eski sevdalarım yaşıyor olmalı. Alaca bulaca bir karanlık içinde / Kaybolmadan çok önce Sanırım sevdim./ Evet sevdim./ Sevdim, hem de delicesine. Ağrısız bir sünnet gibi, / Kopmayı başarabilsem - sessizce anılardan Mor bir karanfil ekeceğim yüreğime. – Aşkın yerine. Arsız bir sarmaşık misali, / geçmiş kemirip dururken içimi Kapatamıyorum. – / Kapatamıyorum ki pencereyi. Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|