![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Şeyler Olsun Artık
İsyanın mevsimi Takvimle bilinmez Gönlümün kıyamı Hayallerle dinmez Gözlerdeki yaşlar Silmekle kurumaz Umut dolu sözler Her dem işe yaramaz Elle tutulur Gözle görülür Bir şeyler olsun artık Gönlümü kandıracak İsyanım dindirecek Bir şeyler olsun artık Ömrüme çöken Bu karanlık gece Aydınlansın artık..! Mustafa Acıoğlu
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Şiir Yazdım Sana
Bir şiir yazdım sana Bulunmaz hecelerden Bir buse sağdım sana Yıldızlı *******den Kanlı gözleri seyrettim Dert tüter bacalardan Ölüm bildim sensizliği Ağıtlarım nicelerden Sen ne bildin bensizliği Ne saydın acılardan Mustafa Acıoğlu
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biri geliyormuş
Biri geliyormuş Böyük adammış İlkokul çocukları dizilmiş Ellerinde bayraklar Biri geliyormuş Hükümet reisimi neymiş Çöpçüler erkenden gelmiş Yolları süpürüyorlar Biri geliyormuş Bir başka oynak bu gün şehir Bando yola dizilmiş Prova yapıyorlar Biri geliyormuş Bugün büyük günmüş Hangi biri gelmiş de Talih yüzümüze gülmüş Biri geliyormuş Gelse de ne ki Alacağın alınca Her zaman gidiyormuş Biri geliyormuş Kürsüsü kurulmuş İki nutuk atıp gidiyormuş… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biyografim
Yetmişdokuz yılında ben mart ayının Doğmuşum ondördüncü soğuk sabahında Alleben mahallesi Şair Baki sokağının Dünyaya gelmişim kış gibi bir ilk baharında Oğuz demiş dayım adım için önce Oğuz da çok çirkin olurdu bence Anam demiş dedesinin adı olsun Adı bundan böyle Mustafa kalsın Antep ilinin yerlisi Acıoğlulardan Ben Mehmet Ali oğlu Refik Ustanın Oğluyum Arıcalardan Özay sultanın Ailemiz meşhurdur lokantacılıkta Sayılı kimsedir babam aşçılıkta Anam ev hanımıdır hamarattır epey Dört kardeşiz içimizde yoktur üvey Bir ablam var Özcan Filizdir adı Mehmet abimdir Salihtir göbek adı Ali Sinan var bide küçük kardeşim Evlendim ben daha küçükken yaşım Siz sanmayın ben pişmanım buna Eşim emsalsiz her gün aşık olurum ona Üç de yavrum var biri zeyneb kız İki de oğlan hele küçük çok arsız Büyüğü Ubeydullah Tarıktır sakin Küçük Ataullah Musa yanaşman sakın Allahın verdiğince kazanırım çalışarak Severim kazandığımı yemeyi bölüşerek İlk orta liseyi memlekette bitirdim Evlenince ailemi İstanbula getirdim Halen istanbulda ikamet etmekteyim Boş kaldıkça şiir kitabet etmekteytim Söylenemez şiirde usta olduğum Yazarım o zaman boşta kaldığım Ölüm ne zaman gelir bilemiyorum Daha da diyecek şey bulamıyorum İşte Mustafa Acıoğlu denilen er kişi Hali böylecedir inşallah hayır olur işi Mustafa Acıoğlu
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Bizler Hepimiz
Biz bizler Hepimiz Fert fert birer insanız Kimimiz ufak tefek yaşlarda Sapanlarız tankları Kimimiz soğuk kara iklimlerde Savaşırız düşmanla Kimimiz mazlum ezik Sömürü tezgahında Kullanılırız kol gücüyüz Kimimiz zenginiz Asıl davayı O asıl kavgayı Unutmuş olsak da Kimilerimiz de Anarşistiz teröristiz Beşikte bebelere Sakallı bir öcüyüz… Biz bizler hepimiz Birer birer Hepimiz müslümanız Dört bir yanında Muhtelif mescidlerde Aynı davete koşar Aynı namazı kılarız Türkçe Farsça Rusça Fark etmez bize Aynı anda Aynı lugat kullanırız Biz bizler hepimiz Teker teker birbirimizle Bizler kardeşiz Rengarenk bir aileyiz Mustafa Acıoğlu
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizler Eşek İsek (Fikret Oğuztürk'e Nazire)
İtin işidir babam ürüyüben gezinmek Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Bir başına fayda vermez isyan ile yazınmak Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Biz İslamlığımızla dine her dem hakaret Ederken bu tarafta elbet el oğlu nefret Kusacaktır yerli de değil bence şikayet Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Askeri bürokratı müslümanım diyor da Türbana ve Sakala düşmanım diyor da Bizde koca kelleler bu haltları yiyor da Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Papa papadır papalığını yapacaktır Biz adam olsak plan geriye tepecektir Ne kimse kanacak ne yoldan sapacaktır Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Biz sustuk senelerdir çıkarmadık hiçbir ses Diyalog dediler dedik ki bu fikir enfes Aramıza misyoner yayıldı nefes nefes Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Hak haklınındır diye savunuyor kimileri Hak kuvvetlinin diye dövünüyor kimileri Bence Hak hakkını bilenindir şimden geri Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Allah bize din vermiş yaymaya bir yol vermiş Demeyeceğiz amma biraz da zor yol vermiş Yolu tutmalıyız takmadan kim neler dermiş Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Yol tutacağız ki biz ilerleyelim gayrı Geride kalmanın yok tabi hiçbir hayrı Bu yolda biz hızlanıp sollamalıyız tayrı Bizler eşek isek semer vuran haksız değil El oğlu da nebiye elbet salat eylemez Bu koskoca papaz nasıl galat eylemez Suç bizde vallahi mümin icraat eylemez Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Mustafa der ki kızgınlık elbet gerektir Hakkın yolu hudud kapı nöbet gerektir İman İslam ve dahi samimiyet gerektir Bizler eşek isek semer vuran haksız değil Mustafa Acıoğlu
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boş Benim İçin
Gittin çekip de acımadın hiç Artık dönsen de boş benim için Hasret de vuslat da bence bir iş Her türlüsü de hoş benim için Ateşlerde cayır cayır yaktın Eman dedim de öylece baktın Sana güvendim sen beni yıktın Her nevi tahta yaş benim için Diyorsun ki söyle neden dargınsın Neden soğuksun sanki kırgınsın Hayallerimden bile sürgünsün Senli her gerçek düş benim için Alttan aldıkça ben çiğnedin ezdin Derdi kapıma her gece dizdin Ben yoğum gibi habersiz gezdin Birazcık da sen koş benim için Mustafa Acıoğlu
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bozulmuş
Bunların işi budur ekini bozarlar Ağacın fidanın kökünü bozarlar Bozguncu desem zorlu kızarlar Biz bizi bıraktık eller bozulmuş Edeb haya hürmet antik tavırlar Bunlar canımı cicimi severler Dillerinden demezsen kötü söverler İşte bu sebepten diller bozulmuş Ormana girdiler ormanlar gitti Ekini kalkmamış harmanlar gitti Hadi bunlar faydalı tükendi bitti Anlamadığım iş bu çöller bozulmuş Şehirleşirler böyle ister medeniyet Şehirleşmekle yükselir bu cemiyet Şehirli bilmiyor nerde gider hacet Kanalizasyon boşalmış göller bozulmuş Ateşli gençler namlı meydanda Poz keser dururlar hep bir yanda Delikanlı bunlar bunu anlasan da Anlayamazsın neden küller bozulmuş Ekmek taştan devşirilirmiş bir zaman Şimdiyi sorma şimdi haller yaman Ekmek diye diye bu medeni azman Uzanmış harama kollar bozulmuş Yeşiline bakar vay be derdim On dakka keyfine neler verirdim Önceleri ben de meyvesini yerdim Hormonu vermişler dallar bozulmuş Bir araba aldım ayağımı yerden Kessin de gideyim menzile erden Su katkılı benzin almışım nerden Benzini boş ver yollar bozulmuş Gıdalar artık kanserojen etkili Her birinde bilinmez neler katkılı Kimi deri döker kimisi de kılı İte dahi verilen yallar bozulmuş Mustafa sussa kendine dert olur Söylese hemen dediğine dert olur Belki biraz ağır biraz sert olur Çağdaşlık n****** yıllar bozulmuş Mustafa Acıoğlu
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu adam düşkünü dünya
Bu adam düşkünü dünyaya Veda edeceğim bir zaman El sallarken son kez ona Yarım kalmış nice işlerim olacak Ama gözüm arkada kalmayacak Sadece bir pişmanlığı Yutkunabilirim belki Hayatın gerçeğinde Göremediğim düşlerim vardı çünkü Umutlarım vardı çünkü Ve beklentilerim… Masamda yığılmış kaç defter Yığınla karalamalar Bir tabla dolusu izmarit Ve tükenmiş kaçyüz kalem Çöp tenekemde Yazmak kolay değil Öyle bir anda Her şeyi Tüm dilekleri Ümitleri ve hayalleri Lokanta vitrinlerine bakıp İç çeken çocuklarım var Poşetlerde nefeslenen Saadet arayanlarım var Etini butunu satarak İnsanca yaşamaya çalışanlarım var Öksüzlerim yetimlerim Öksüz ve yetim bir milletim var. Güç bende artık diyerek Ben de sallayabilsem Bir gün olsun kılıcımı Bir sihirli değnek gibi Kullanmaz mıyım onu Yazmak kolay değil Öyle bir anda Demek istediklerim Kalacak elbette geriye Ama diyemedeiklerimi Diyecekler bulunur Onlar elbette olacaklar Kaldığım yeren bir sayfa daha Karalayacaklar Göreyim sizi utandırmayın beni ha Göreyim sizi çocuklar… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Bir Suç Duyurusudur
Bu bir suç duyurusudur Edirne’den Kars’a diye Milli bir devlet anlayışına Sığdıramadığım bir Devlet hayaliyle Yaşıyorum her gün Kara *******in En zifir yerinde Okuduğum satırların Ebedi doğruluğuna Ak günlerin En aydınlık anında da İnanıyorum Ve biliyorum ki bu inanç Devletin temel niteliklerini Beğenmezlik gibi bir onuru Yüklemiştir bana Ve onursuz gördüğüm Kansız liderleri Ve dinsiz önderleri Ve de densiz rehberleri Reddediyorum..! Bu bir suç duyurusudur Ama indimde Suç bilmediğim Bir kara sevdanın Mahpusluğuna inad Tüm oklarıyla yasakların Kalbime gömdüğü cazibesiyle En sevdiğime İnandığıma taptığıma İhanet etmeyeceğim diye Verdiğim ifademdir Bu bir suç duyurusudur Ve biliyorum ki Bu ihbarla Gelebilecek en ağır ceza Ecelle hududları çizilmiş Bir hayatı ırgalar Suçsuzluğu suç sayan Bu dünyanın yargıçları Ancak bedenimi Ve cesedimi yargılayabilirler Ama ruhum Ama fikrim Beynim ve tüm fonksiyonları İnanmıştır ki Ebediyet uğrunda Terk edilebilirdir Her bir şeyim Bu bir suç duyurusudur Kendinizi önde saydıkça Ben geri sayılabilirim, evet… Ancak kendimin Önde olduğunu Biliyorum… Ve gerilerde sandığınız ötelerden Kara dünyanızı Kapkara hayatınızı Nura inkılab için geliyorum Geriden de olsa Ötelerden bir yerden de Bunun adı nedir? Elbetteki bu Herhalukarda Bir ilerlemedir..! Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|