![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57966
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dört duvar arası
Ben dört duvar arasında değilim, Sizin yanınızdayım. Grevdeki işçinin, Boykottaki öğrencinin yanındayım. Ben dört duvar arasında değilim, Yanınızdayım, Köylünün imecesinde, Emeklinin banka kuyruğundayım. Ben dört duvar arasında değilim, Yanı başınızdayım, Yüreğim kabarmış sineye sığmaz, Dağdayım karabinam la sizinleyim. Ben dört duvar arasında değilim, Yüreğinizdeyim, Gücünüze güç katan, Elimde kelepçe, ayağımda pranga,sizinleyim. 20.06.1981 (‘ŞİİR HARMANI’ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ecel kapımızda
Bir kanadı kırık güvercinsin sen Yüreğime doğru uçar konarsın Güzel gözlerinle çöl ortasından Gözlerimi içer içer kanarsın. Serçe yüreğine şahin olurum Aşar karlı dağlar seni bulurum İflah olmam ben bu dertten ölürüm Yüreğime konar göçer yanarsın. Kıskançlığın bu sevgimi bitirir Kara bulutlardan yağmur getirir Yüreğimde mola verip oturur Hasadımı vurup düşer dönersin. Güzelliğin dilden dile dolaşır Nefesimle siyah saçın uçuşur Gözlerimiz orta yerde buluşur Vaden yetip bir gün düşer sönersin. Yüreğimde kalıp olmuş buzlar var Siyah saçlarıma yağıyor karlar Mazlum’un sevdası yüreğine dar Ecel kapımızda yiter gidersin. 10.07.2006
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eski bir gazete
Güneşten ılımış suyu kaldırdı başına Göz ucuyla da babasına baktı Elinde orak, Güneş tam tepelerinde Ve Ali henüz on dört yaşında Göz ucuyla bir kez daha baktı babasına Yırtılmış pantolonun cebinden, Eski bir gazete yaprağı çıkardı Rengi Güneş’ten solmuş Büyük bir gazeteydi aslında ama, Ali sadece yarım sayfasını almıştı Ve en az yüz sefer bakmıştı gazetedeki resme Resimdeki, İzmir’li bir mankendi Hiç görmemişti böyle birini Ve baktı, baktı bir kez daha baktı Babasının gür sesiyle irkildi Çarçabuk cebine koydu gazeteyi. Ali şehre hiç gitmemişti Ve televizyon da görmemişti Gazeteyi de kamyon şoförü vermişti. Güneş tepelerinden kurşun gibi vuruyor Çatlayan dudakları, kulakları soyuluyor Ve birkaç yerinden delinen, Gıslawed lastikler Görmek istediği İzmir, Ve cebindeki hayaliyle yaşıyor Ali. 29.05.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey yar
Ey sevgili, ne zaman aklıma düşsen Bir hüzün çöker yüreğimin orta yerine Sonbaharda düşen yapraklar, Kanadı kırık bir beyaz güvercin gelir aklıma Ellerimin ellerinden sürüklenmesi Ne zaman, Boncuk-boncuk terle uyansam yatağımda Yudum-yudum içtiğim gözlerin gelir aklıma ey yar. Ne zaman sesin çınlasa kulaklarımda Bir türküye yol verir dudaklarım Fırat kadar hırçın, Bir ceylan gibi narin ve kıvrak, Mısralar dökülür kalemimden ak kağıtlara Ne zaman, Sesime ses versen, nefesime nefes, Adım-adım geçtiğim bağın bahçen gelir aklıma ey yar. Ne zaman bir çocuğun ağlamasını görsem Binip giderken minübüse, Ben boynu bükük bakarken arkandan, Senin el sallaman gelir aklıma Gözlerinin gözlerimden kaybolması Ne zaman, Ne zaman yağmurlara gebe kara bulutlar görsem Başak-başak biçtiğim hasadın gelir aklıma ey yar. 12.12.2007 saat 01:20 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eylül
Saksılarımızdaki Kasımpatılar, menekşeler, Nedense Eylül’de bükerler boyunlarını. Açmazlar çiçeklerini. Yüreğimde bir sızı inceden, Başlar Eylül’ün ortalarına doğru, Yüreğim kelepçeli ellerim değil, Sürgündeyim, Anadolu’dayım geceden. Bir fırtına kopar her yıl Eylül’de, Talan eder, gönül bağımızı bahçemizi, Toplar,doldururlar, statlara yürekleri Zincirlerden morarmış bileklerimizi. Her yıl on iki Eylül’de devamlı, Vapurlar, trenler bir başka çalar, Düdüklerini,sirenlerini hüzünlü Eller ayaklar zincirli olsa da, beyinler özgür. 29.06.1984 (‘ŞİİR HARMANI’ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eylül gibi
Saçları kirli darmadağınık Suratı tanınmaz halde Gözlerinde var bir sağanak Üstünden Eylül geçmiş gibi Ayaklarını basamıyor yere Belli ki işkenceden geçmiş Her tarafı olmuş yara bere On iki Eylül’ü içmiş gibi. İki kolu havada duruyor Koltukaltında karpuz var gibi Her gelen tekme tokat vuruyor Kollarına, tüp asılmış gibi. Çömelmiş dört kat yerde duruyor Belli ki acıdan kıvranıyor Vücudunda yara bere yok Kum torbasıyla dövülmüş gibi. Çözülmemiş yiğit yoldaş belli ki Sol elini kaldırıyor havaya Zafer işareti yapıyor zoraki Güneş yakında doğacak gibi 01.10.1983 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fener gibisin
Güneşli, mavi bir gökyüzünden Saçlarıma düşen yağmur gibisin İlkbaharda karnı büyük toprakta, İçinden çıkılmaz çamur gibisin. Kutsalsın sen benim gözümde Avuçlarımdaki nimetsin Annemin akşamdan mayaladığı Teknedeki hamur gibisin. Sen Güneşimsin benim Kalbime düşen cemresin Karanlık, kapkaranlık bir gecede Yolumu aydınlatan fener gibisin. 30.10.2005 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fırat
Ah Fırat, Fırat Zalim Fırat Boz bulanık akarsın Fırat Azgın mı azgın Durduracak babayiğit yok Köprü yok, sal işlemez Telli gelin, yatar dört omuzda Sancıları çekilmez Telli gelin iki canlı Bu ilk gebeliği Telli gelinin kocası asker Otuz üç gün sonra tezkere bekler Omuzlarda, bir o yana bir bu yana gidip gelinir Fırat boyu Geçmek ne mümkün Bura insanı yiğittir, gözü karadır Bura insanı dertlidir, fukaradır. Ne canlar verilmiş Fırat’a Ne yiğitler, ne gelinler verilmiş Çaresi yok, mümkünatı yok vurup geçecekler, suyu yayvan olan yerden. Telli gelin dört omuzda Telli gelin, dört baş sekiz ayakta. Adımladılar suyu, kaplumbağa adımıyla ortalara kadar Su soğuk can dayanmaz Beş kişi altı can gömüldü azgın sulara. Çığlıklar yankılandı kayalıklarda Gözyaşları döküldü Vurunmalar, yakınmalar boşuna Bu ilk değil, son da olmayacak Bura insanının yazgısıdır bu Bura yiğidinin kaderidir bu Her zaman suçlu Fırat’tır Her can düşümünde suçludur Fırat Her suya gidişlerinde ağıtlar yakılır “Ah Fırat Fırat Ocakları söndüren Fırat Sen kanlı Fıratsın Bura insanına SIRATsın” 29.06.2005 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fırat halı dezgahında
Fıratı, germişler halı dezgâhına, İlmek-ilmek dokuyorlar, dağdaki sümbül ve çiçeklerin renklerini işliyorlar sabırla. Bu kadar, büyük, görkemli ve heybetli bir halıyı, ne yapacaksınız diye sordum cahilce. Bir ucundan binlerce genç kız tutup kaldırdılar rengârenk halıyı Ve hep birlikte haykırdılar. “Tüm işçinin, emekçinin ve, tüm dünya devrimcilerinin ayakları altına serecegiz. Ki Fırat ve Diclenin bütün kolları ile derelerini de halı dezgâhına gereceğiz Ve tüm dünya emekçilerinin haklarını, misli-misli verecegiz” Ve az kaldı, Az kaldı, halımızın bitmesine Az kaldı, kara bulutların gitmesine. 19.09.2005 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Filistin nişangâhta
Neden gözlerimiz kapalı? Kulaklarımız sağır on yıllardır, neden? Yanı başımızda yitirilen canlar, Umutları sönen insanlar Eze eze bitiremediler Filistin’i Ve Filistin, baskıda. Silaha sapanla karşı duran Babasından erk,le kuduran, Ağızlarından kanlı salyalar akıtan Susun efendiler susun, görmeyin sıra bizde Yüze yüze bitiremediler Filistin’i Ve Filistin, falakada, askıda. İşbaşında emperyalistler Doymadılar kanlarımıza Senelerdir çocuk, kadın, erkek demeden, Ağızlarından kan damlayan cani ve coniler, İçe içe bitiremediler Filistin’i Ve Filistin, işkencede. Artık açık bir saldırıda Hedefte siviller, Hedefte çocuk ve kadınlar Ne zaman bitecek bu zulüm, nereye kadar? Vura vura bitiremediler Filistin’i Ve Filistin, nişangâhta. 15.07 2006 Mazlum Zengin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|