![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalbimde Bir Anafor
Güneş gitti ve gün bitti, Yüzüne ay doğdu, Kalbimi ateş boğdu, Gün bitmeseydi, Güneş gitmeseydi, Ölüm Allah'tan gelir, Ayrılık etmeseydi... Gündüzle birliktelik hoş amma, ******* gitmeseydi, Akşamsız olaydı günler, Ne olurdu ki... Nereden bileyim, Senle devamdır dileğim, Sonsuzluklar gibi... Aman tanrım! Onsuzluk ne kadarda zor, Kalbimde bir anafor, Yüreğimin içinde, Bir kor, Ne kadarda acı... Evrim Evrensel
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalbime Yuva Kurmuş Bir Dişi Yılan.
Aaaah ah. Kalbime kök salmış bir dişi ayrık, Bir filizini verse dışarı, Kökünden sökeceğim. Gizlice derinden yayılıp gider,, Tutup çeksem, Kendi kalbimi sökeceğim.. Gelde söktür... Aaaah ah. Kalbime oturmuş bir dişi nakkaş, Minkari'sini vuruyor adın yazarak, Elinden kapıversem, dışa atmaya.. Kendi Kalbimi kıracağım. Gelde kırdır. Aaaah ah Kalbime çöreklenmiş bir dişi akrep, İndirse kuyruğunu, O'nu öldüreceğim, Kaldırmış Kıvrık kuyruğunu dolanır, Ensesine kusturursam, Kendi kalbimi zehirleteceğim... Gelde zehirlet... Aaaaah ah. Kalbime yuva kurmuş bir dişi yılan, Ah bir çıksa dışarı, O'nu öldüreceğim... Ama çıkmıyor içimden, Öldürmek için onu, hançeri saplasam Kendi kalbimi deleceğim, Gelde deldir....
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaplumbağa Üstüne Bindim Gezdirdim.
Ey erenler işim gücüm zor halim, Deveyi karıncaya yüke bindirdim, Canı yolculadım ekvator yolum, Kaplumbağa üstüne bindim gezdirdim. Kurdu çoban ettim allı kuzuya, Ceylanı aslanla sürdüm yazıya, Turna ile yoldaş çıktım geziye, İdris eşgalini bildim sezdirdim. Meryem'le buluştum kaldı hamile, Doğurdu bir oğlan insan(ı) kamile, Eyüp'e kurt oldum,çektirdim çile, Sabır sınavına soktum ezdirdim. Süleyman'a öğrettim türlü lisanı, Mahluk dillendirdim sürdü devranı, Yer yüzünü sele boğdum gördü tufanı, Nuh nebiye gemi verdim yüzdürdüm. Davut yumruğuyla vurdu demire, Yakup'un Yusuf'unu sürdüm esire, İnsandan nebi'ler verdim ha bire, İblis dolaştırdım hayli azdırdım. Muhamedi yolculadım erim menzile, İsa'yı sakladım girdi incile, Musa'yı tur'umda beklettim bile, Elde kitap çok adresler gezdirdim. Güneşin önüne koydum al ay'ı, Bulutlar üstüne kurdum yuvayı, Gördüm yağmurlar yere yağayı, Seller üzerinde gemi yüzdürdüm. Beden kafesinde besledim canı, Gögün en üstünde tuttum mekanı, Tilki ile kardeş ettim yılanı, Yavruların asker nöbet dizdirdim. Ay'a görev verdim yıldıza çoban, Hak-ı adaleti kıldım egemen, Ezilenle ezen bir oldu düzen, Mizan terazisin kurdum yazdırdım. Girdim samanyoluna yürüyüp gittim, Sonuna ulaştığımda başına çıktım, Kainat yatağım,üstünde yattım, Hesapsız zamanda uyku kestirdim. Güneşi koynuma aldım mum oldu, Yıldızlar sahilimde seril(i) kum oldu, Ay gölge yaptı bir şemsiye oldu, Göklerin içinde kulaç yüzdürdüm. Karıştım her işe burnumu soktum, Tırmandım merdivensiz arşa çıktım, Meyletim hak'a gördüm ki hak'tım, Cebrail'i ol canından bezdirdim. Bulut yaptım ummanın suyundan, Ummanlar kurudu kaldım kuyumda, Kainat haberini aldım duyumdan, Evren çemberini buldum çizdirdim. Huri meleklerle başladım işe, İnsan hizmetine verdim ki koşa, Yaradana sözüm olamaz haşa, Kul fikrine karar ceza yazdırdım. Deryadan mey aldım koydum kadehe, İçip ayılamadım asla bir daha, Daldım derinime şaşırdım aha, Yıldızlar aş ettim kazan pişirdim. Erenler meclisinin daldım içine, Benizleri renk renk türlü biçime, Kainatı toplayıp dünya içine, Koydum,kapakladım ona sığdırdım. Atom ile oynadım oyun misketi, Hücrenin içine şifre disketi, Nötron prötonla döndü aşk etti, Rahmi mederine dölüm düşürttüm. Yaratan bildiğim meğer akılmış, O da hiçlik mak****** takılmış, Kainat varlığıyla öze dökülmüş, Canı kevgerine koydum süzdürdüm. Karanlığı buldum ışık içinde, Yaratan yarattığı özün içinde, Evrim Evrenseli derdi içinde, Dermanı arattım ama sezdirdim. Evrim Evrensel
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karşı Koyamadı Zamana
Uğruna öldüğüm,dönüp bakmıyor, Ektiğim güller de artık kokmuyor, Göz göz yaralarım merhem tutmuyor, Tabip,ilaç kar eylemez bu cana. Tüm aşkı sevdamı ben o na kattım, Dünyanın,malını,mülküyle, ittim, Bir doğdum dönerken baktım ki battım, Gayrı gelememki ben bu cihana. Doktor gelip bakmadan gitti, Anladımki vakit tamama yetti, Mekan-ı kafesi bu can terketti, Dönmez oldu gayrı mekan-ı hana. Yarenler kefasız küsülü dargın, Sevda yüküm ağır,gönül çok yorgun, O mah yüzlüm bana kırılmış,dargın, Gelip baktı geçti gitti o yana. Canım saklanmakta,tenim içinde, Ömür tükeniverdi dem de içimde, Böylesi varmı alemin kaçında, Gönülden sevdiğim gel söyle bana. Ömür ağacım yaprağın döktü, Tırmandım,yollarım zirveye çıktı, Bir nefesçik durup geriye baktı, Gönül karşı koyamadı zamana. Evrensel durduramazsın gidişi, Çırpınıp durursun boşa telaşın, Eritti can kafesim,o mah bakışı, Coşup karıştı Deryay-ı Ummana. Evrim Evrensel
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Katma Yalana (Türkü)
Dinin imanın varsa yalan söyleme, Gönül düştü sana oldu divane, Candan sevedim seni döndüm pervane, Bunca gerçekleri sayma yalana. Göverttik seninle nergis sümbülü, Dikeni yüzünden soldurtma gülü, Feryadı figana salma bülbülü, Gülistan mekanı koyma talana, Özgür iradede sevdik seviştik, Samın hışmı ile, savrulduk düştük, Ayrılık narıyla kavrulup piştik, Kemalet ehlini çalma yalana, Gel doğruyla dost ol, yanlışa düşman, Bikarar,biyönsüz olursun pişman, Sakla sözün,sıra geldiği zaman Sır-rı hakikatı,satma yalana. Yalan tarlasında eksilmez diken, Hakikat bağında ğöğeren gülken, Gerçeğe dön yüzün, gerçek ki Hak'ken, Hakikat otağından kalma yalana, Aktık ırmak ile,dolduk göl ile, Coşk ile çağladık taşdık sel ile, Erenler ceminde erdem yol ile, Yoldaşı ehlinden gitme yalana, Evrensel'li sevdim,sendeki o'nu, Sanmaki gelmez'dir,hayatın sonu, Vakit sayaç'tayken sev ki cananı, Bu gerçek sevgiyi katma yalana. Sözlerin bozulmuş gelmiyor ipe, İnsan meta değil atılmaz çöpe, Doğruları gör, yap kulağa küpe, Bir ömrü gel böyle serme yalana. Yokları var ettik,zoru kolaya, Biridik başımız girdi belaya, Yüreğimin sesi alma alaya, İnatlar uğruna durma yalana. Yüreğin üstüne örtme gel küller, Yapma,kapanmasın menzile yollar, Söz yürekte mahsur,tutsaklı diller, Ondan dildekini kurma yalana. Ömür biter,dünya bitmez bir handır, İnan sensiz gönül,harabe damdır, Az yaşa çoğ yaşa sonu virandır, Gönlümde gerçeksin dönme yalana. Sevgisin Evrimin Evrensel'inden, Diken yaşar mola ayrı gül'ünden, Mızrap ses verir iniler telinden, Sazım sedasını yayma yalana. Evrim Evrensel
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kavgalı Sevda..
'Sevme dediler, Eyletemedim ben beni. Yana, yana sevdim... 'Gitme' dediler, Durdurtamadım ben beni, Döne döne gittim... 'Çatma' dediler, Vurdurtamadım ben beni... Seke seke çattım... 'Yanma' dediler,, Söndürtemedim ben beni.. Alev alev yandım... Yaşama dönmeden ensemi,, Yaşamaktan kopmadan hemi,, Arkasını döneni neyleyim.... Selam yaşama,, Selam sana.. Ölüme karşı verdiğim kavgam,,, Kavgalı sevdam merhaba yine... Ve Sevdalı kavgam seninle..... Yine mi? Evet yine,,yine,,, Evrim Evrensel
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kerem eyle bana Haydar'ı aba.
Sevgiye dönerek girdim gönüle, O yar aldı beni gerdi çarmıh'a. Özü sözle birken erdim menzile, Yalana boğuldumişte hal aha. Kuru dal yeşermez boşadır çaba, Batmanla işleğim gelmez hesaba, İki gönül bir olmazsa vah baba, Fikirler buluşmaz ayrı kal daha. Gönül aşığıyım,öze girenim, Sevgi dinim benim inanç imanım, Aslolan sevgidir kalan yalanım Satanlar etini varsın kasba. Ser eyledim sırrım yoluna feda, Sen sultansın bense kapında geda, Alan aldığına doymaz dünyada, Sen ganisn bende mansuru baba. Bir gönül eri'yim, özüm ışıktır, Aşığa cefalar veren maşuktur, Bilgi ulu handa,özüm düşüktür, Kerem eyle bana Haydar'ı aba. Kimisine göre ben bir abdalım, Arzeylesem halim ile ahvalim, Gahi cahil oldum,gahide alim, Mizan'ı kuran'lar baksın hesaba. Evrim Evrensel'im daim umudum, Mey olup dem aldım yudum yudum, Erenler cem'ken özümü yu'dum, Akşamı bitirdim erdim sabaha. Evrim Evrensel
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırıldı Bana
Bugün mah yüzlü cananı gördüm, Hasretle uzun uzun sarıldı bana, Dağılmış zülüfler tellerin ördüm, Bilmem ne oldu ki kırıldı bana. Şad oldu gönül,şükür buluştuk, Dergahında sene yıllar çalıştık, Yandık piştik amma geliştik. Sarp yüce dağlar yarıldı bana. Sevgili cananla ettik muhabbet, Rahmeyle halime medet-ü mürvet, Sevdalar perisi ben kulun affet, Dönüp nazar etti darıldı bana. Bunlar birer gerçek inkar eyleme, Azlet ister öldür ama haylama, Cananın kozunu benle paylama, Nice demlerinde soruldu bana. Canımın içinde aradım buldum, Sen gibine ben ne kul köle oldum, Evrensel gölüne Evrimi saldın, Nice derya umman kuruldu bana. Evrim Evrensel
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kış Baharsız Yazlarım Var
Durun turnalar durun, Yare söylem sözlerim var, Biçareyim gönlüm yorun, Yola bakan gözlerim var. Alın beni de beraber, Gurbet elde oldum heder, Yorulmuş da yola gider, Çok takatsiz dizlerim var. Üç beyitlik namem alın, Uykusunda yare salın, Dosttan dosta haber olun, Tel düzensiz sazlarım var. Ben gibiye yardım edin, Yanık yanık ötüp gidin, Nazlı yare selam edin, Kış baharsız yazlarım var. Evrim Evrensel
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kirpiklerin Ok mu Bana.
Yar sevgine muktedirim, Gelsene yüzü ay bedirim, Eriyorum erim,erim, Merhametin yok mu bana. Okunursun bende kitap, Kapanmasın gönlünde bab, Kaldırsana yüzden nikap, Seyr-i cemal çok mu bana. Mecnun'unum sen Leylimsin, Selvimsin ince bellimsin, Sen boynumda vebalimsin, Cüda kalmak hak mı bana. Sen gelende aklım şaşar, Yanar dünyam,şaşar beşer, Saplanıp kalbime düşer, Kirpiklerin ok mu bana. Evrim Evrensel geda'ndır, Od değil yakan sevdandır, Cana can veren sedandır, Kavuşmak ırak mı bana. Evrim Evrensel
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|