![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hepsi birer yiğit hepsi birer candı
Her yer ateş her yer barut ve kan Hepsi birer yiğit hepsi birer can Mermiler üzerlerinde ıslık çalarken Görülmemiş bir savaştı yaşanan Ne aslanlar doğurmuştu analar Vatan için ölüme yürüyüp Döğüşüp hiç tereddüt etmeden Son nefeslerini verecek aslanlar Vatanı korumak için saldırmazlarsa Sütlerinin helal olmayacağını bilerekten İman dolu göğüsleriyle dünyaya bildirdiler Türkün gücünü çanakkalenin geçilmeyeceğini Türkü Kürdü Lazı Çerkesi oldular tek yürek Al sancağımızı teslim etmediler Üstelik su ve ekmek uzatarak düşmana Mermiler yağmur gibi yağarken Ortalık toz duman fırladılar siperden Yılmadan yorulmadan ölümle raks ettiler Siperden çıktıklarında birbirlerinin Kucaklarına düştüler yiğitliklerini anlatamadan Analar babalar onların başlarını kınalayıp Şehit olsunlar diye göndermişti cepheye Rabbimize yalvarmışlardı şehitlik mertebesini Evlatlarımızdan esirgeme diye Onlarda şehitlik rütbesini alırsak Cenabı hakkın sevdiği kullarıyız diye Mektuplar göndermiştiler analarına babalarına Onları anlatmaya yetmez kitaplar Altın sayfalarla yazdırdılar destanlarını tarihe
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her gün biraz daha öldürüyor beni
Koydun beni zindanının en karanlık köşesine Bütün acılarımı kuşanıp sessizce bekliyorum Orada son nefesimi vermeye Bildiğim bir tek şey var Senin için yaşıyorum İsyan bile edemiyor kesiyorum sesimi Ayrılacağımızı hiç düşünememiştim Bu bana çok koydu içim acıyarak Bekleyeceğim hep seni Rüyalarımdan ağlayarak uyanıyorum Seni öpemeyeceğim Büyük tutkularımla seni Hissedemiyeceğim biliyorum Her gün biraz daha öleceğim Gökyüzünden yağmur gibi Boşalacak tutsak ruhumun gözyaşları Yoksun diye *******imi bin yıldıza böleceğim Uykularımı kendime haram edeceğim Seni sevmekten kendimi alamazsam Yitip gidecek bu benliğim biliyorum Yüreğimdeki boşluğu dolduramayıp Sensiz yaşamaya alışamıyacağım Senle ıslanan gözlerimi kurutmayacağım Çünkü onlar ıslak kaldıkça Yaşayacaksın benim gözlerimde Eğer bir gün sensizlikle baş edemezsem Hiç duyamadığım kokunla beraber Gömüleceğim kara toprağa
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her yer sen oldun
Seni ben doğurdum sancılarımla Sevgimle büyütüp olgunlaştırdım yüreğimde Öylesine büyüttüm ki hapsettim kendimde Seni sevmeye ve aşkına hiç doyamadım Kimseleri yerine koyamadım Her yer sen olurdun hiç bir şey göremezdim Sana hep açtım özlemlerim dopdoluydu Günaha girmek bile sevaptı seninle hüzün bakışlım Kokunu bırakırdın *******ime Her zerresi mutluluk getirsin diye Sen tükenen bu hayatımın ilkbaharı sevdası oldun Benim bir parçamdın artık Seni söküp atamazdım Senden geriye kalacak acıya dayanamazdım Birbirimize uzak yerlerde tükettik bu aşkı Ben kahpe sensizliği Rezil beklemeleri öğrendim bu aşkta Olmayacak bir duaydı sanki seni istemek Sesini duyamasamda varlığını yaşamalıyım Hayır hayır sesini duymadan sevgin olmadan Yaşayamaz bu beden Sen olmadığın gün hayatımda Bil ki okuduğun bu mısralarla Veda edecek bu yürek yaşamaya
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hikaye bu söylediklerim
Birini sevmiştim ben ölesiye Aşkıma ihanet edip te gitti Giderken bana ümit verip öyle gitti Aniların da yaşıyıp hiç ölmeyeceğim dedi Pınarımı kuruttu bir damla aşk bırakmadı Giderken hepsini içip bitirip gitti Ömrümce dinmeyecek acıları Sırtıma yükleyip te gitti Üstelik bir dolu aşk tohumlarını Kalbime ekip te gitti Hikaye gibi bu benim yazdıklarım Ne başı belli ne sonu söylediklerimin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüznün adresi
Adını koydum senin hüzün Gülmüyor artık hiç yüzün Sen yaşarken ölmüştün Acını içine gömdüğün gün İstese ben veririm bu canımı Kaybettiğinin yerine koymasını Tertemiz bu saf duygularımı Ondan alıp götürmek kaygılarını Gözyaşlarım yagmur gibi akıyor Onu yakan ateş benide sarıyor Bu nasıl bir ateştir hiç sönmüyor Deştikçe yine tazeleniyor Allahım artık acı gösterme ona En güzel mutlulukları ver ona Hayat güldürmedi acı verdi ona Acıları bana mutlulukları ver ona Yoluna kurbanın olayım senin Üzülmene hiç kıyamam senin Senin acıların hep bana gelsin Aşığındım kölende olurum senin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hüzünlü bir akordeon sesi
Yoruldum artık destan kokan Geçmişimle avunmaktan Gitmiştik yurdumuzdan yalınayak Ardımızda canlar ülkesi Abhasya’mızı bırakarak. Vatandan uzakta Sevda şarkıları söylerdik Hüzünlü bir akordeon sesine karışarak Bin bir ağıt yaşlılarımızın dilinde Abhasya’dan ve Çeçenya’dan, Acı feryatlar yükselirdi. Görülmemişti böyle bir vahşet Elleri toprak kokan Bir halkı yok etmekti amaç Benim ülkemin sabırlı insanları Ha gayret bir gün gelecek. Vatanımızdan yabanda gidecek yasta İnsanlığa isyan ediyorum Sessiz akan gözyaşlarımla Onurum adına ruhum adına isyanım Yiğitlerimin şehitlerimin adına. İnsanlara gözyaşlarımı armağan ediyorum İnsanlık onuru kurtulsun diye *Abreg’lerimize destanlar yazıldı Sürgünde analarının Kucağında ölen bebelerine Ninniler söylendi Karadeniz azgın dalgalarıyla aldı Analarının kucağından koparılarak Atılan bebelerin cesetlerini koynuna Ve akıttılar anaların gözyaşlarını Doğan çocukların yumrukları sıkılı Güneşi bekliyorlar karanlıklardan
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Işıksız kalma
Batan günün ardından kapanır gözkapaklarım Ağır ağır dalarım düşlerime Olmalıydık şimdi sevgi çiçeklerini büyüttüğüm aşk bahçesinde Kuruyan dudaklarımızla hayatı saçlarından öpmeye Ama şimdi senin olmadığın Bu yerde güller kurumuş bülbüller ötmez olmuş Bir pınarın akan sularının Sürükleyip götürdüğü aşkımızın buruk tadı Ve sana gitme dur Diyememenin acısı kaldı içimde Şimdi duygu üzgün yürek üzgün ben üzgün Artık gecenin mavisiyle değil zifiri karanlığıyla başbaşayım Gündüzleri görmeden Şimdi en az seni istediğim kadar ölümü istiyorum Varlığındı beni yaşatan Sevgindi mutluluğa götüren Sabah güneşi gibi beni koklayıp öperken İçime doğardın sıcacık Şimdi ne gözyaşım durur ne yanan yüreğim soğur Neydi gitmene sebep Gönlüme kurduğum tahtın rahat değilmiydi İstemiştim sonsuza kadar IŞIĞININ kalbinde kalmanı Bu can bende oldukça unutmam mümkün mü Koyma beni artık sensiz Sevgi yağmurlarıyla ıslanayım Yanaklarında aşkının solan rengiyle bırakma IŞIĞINI
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İmkansız
İmkansız birini seviyorum Onu bedenime nakış nakış İşliyorum İmkansız birini seviyorum Sanki gelecekmiş gibi bekliyorum İmkansız birine aşığım O benden çok uzaklarda Hasretine ağlıyorum Sanki beni sevecekmiş gibi Hayaller kuruyorum İmkansız birine aşığım Ona dokunamadan Onun kokusunu içime çekemeden Öleceğim bunu biliyorum Korkuyordum yeniden sevmekten Severken terkedilmekten Korkuyordum yine yalnızlığımla Başbaşa kalmaktan Ama bu deli yüreğe söz geçiremedim Bir hayal kırıklığı daha Kaldıramaz bu yürek diyemedim
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İstanbulum
Ben sana aşığım be istanbulum Koynunda nice aşıklar barındırdığın *******i saçlarından yıldızlar topladığım Mehtap sularında kadınca salınır heybelinin Güzel halicim altın boynuzum Piyer lotiden seyrine doyamadığım Anadolu hisarı tarihi yaşattığın Hani derler ya taşına toprağına istanbulum Canım istanbul senin kollarında sarhoşum Görmeyince özlem duyduğum toprağım Vapurla güzelim boğazda gezindiğim Çamlıcada demli çayımı yudumladığım İstanbula çok aşıklar şiir yazar Değerli şairler senin bağrından çıkar Köylünün kentlinin sende umutları var Sen beni de şair yaptın be istanbulum
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kafkasyam
Kafkaslı yiğitlerim siz özgürlük güneşleriydiniz Ta ki çarlık rusyası tepenize gelip çökünceye kadar Atlarınız savaşta can yoldaşınız sevdanızda sırdaşınızdı Yiğitlerimizin artık başlarında kalpakları yok Rüzgarlarla yarışan atlarını vurmuşlar Ama canlarımın güneş rengi saçları Vadi yeşili gözleri var Onurla taşıdıkları dağlı yürekleri var Yıllar yılı özleyip yüreğimde taşıdığım Şehy Şamiller diyarı kafkasyam benim Dağlarına aşık olduğum vatanım Çalınır mı acep özgürlük şarkılarımız dağlarda Işıldar mı yiğitlerimin gümüş kamaları gün ışığında Kızlarımız pantolon giyip Altın üzengili atlarla dolaşırlar mı Kaf dağının ardındaki masal ülkem Gizemli ata yurdum Seni hep düşleyeceğim umudumu yitirmeden Döneceğiz bir gün atalarımızın o çok kutsal Ülkesinin kucağına hep beraber
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|