![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tükettik
“Mustafa Kemaller tükenmez” der şair Tükettik nasıl tükenmezler? Bedende ruhu tükettik Ruhta inancı, Sevdaları, Ülküleri, Mustafa Kemal’i Mustafa Kemal’i tükettik Mustafa Kemal’i Dilimizde kaldı ne varsa ona dair. Ezberledik sözlerini, Devrimlerini, İlkelerini.... Dudaklardan içeri geçmedi sözcük Ağzımız da sakız oldu “Atatürk” Tadına eren hani! “Ne mutlu Türk’üm” dedi, Türklüğümüzden utandık. Hep “ İleri” dedi, Biz daha yön bulmadık. Taklitçilik, Batıya özen, Yitirdik ne varsa kendimizden Eser yok demokrasiden Cumhuriyetten Krallar seçiyoruz bizi yöneten Nerede ilim,nerede irfan, nerede fen! .. Hepsine birer birer giydiriyoruz kefen Yobazlaşan karanlıklarda kaldı ruhumuz Aydınlığa perde çekti kızımız oğulumuz Çanakkale’den,Kocatepe’den yükseliyor veballer. “Ver oğul...! Akıttığım kanın bedelini ver...” Nerede yedi düvele baş kaldıracak kişi Var mıdır doğuracak bir münevver dişi Hengameden hengameye koşuyoruz durmadan Kurtaracak bir güneş doğmuyor hiç Samsun’dan
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ülkemin Mümtazları
Çal sazını tıngır mıngır, Üç nota bil üç de satır, Göbek çevir, gerdan kıvır, Sahnelerin sultanısın Sür sefanı, gör cefamı. Belden aşşa ise fıkra Sahne, perde, oda fora Olsak ta hep alabora Starların starısın Dök içini, sök içimi. Yalan dolan sana mahsus Sen konuş dur, millet sus pus Dolar marklar sende mahpus Politika ustasısın Çal cebine, dal cebime. Kaleminle kara kara, Yazsan, çizsen gözü kara. Türkü ellere maskara Eder isen edebisin Gir tarihe,vah atiye. İlimden irfandan çömez Kafalardan ışık gelmez. Hep sizlerden yedik tökez. Bu milletin günahısın. Hay ilmine, vay halime.
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlığım Büyüdü
İflah olmaz bir yalnızlıktı benimkisi, Yağmur sonrası gül kokusu gibi sardın gönlümü, Kokladıkça yalnızlığım büyüdü. Karanlıklarımda salındın kandiller gibi. Pervane oldum, Seyyare oldum da etrafında Cezbinden pey vermedin bir nebze bana. Gururum kılıfından soyunup diz çöktü. Okyanusta bir incisin erişemediğim, Kurşuni göklerin güneşi. Kara ettin günlerimi sevdan gibi. Yüksekten dökülen suya döndüm. Dağıldım...Savruldum... Aşkın seline saldın ömrümü.
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanı Başında
Evvel zaman içinde Kalbur saman içinde Bir prenses yaşarmış Sırça saray içinde Ah o kaşlar o gözler Dili; balınan, şeker Bu güzellik önünde Eğilirmiş tüm beşer Ama O, hep üzgünmüş Al yanağı süzgünmüş Düşüncesi hayatla Ters düştükçe,döğünmüş Kralsa deli,divane Olmuş ama ne çare Şifa can de, bulurmuş Kızının bu haline Kız dermiş “Atacığım” Sanki bir boşluktayım Kafamda bin bir soru Çözülmez telaştayım” Kral sonunda; bu işi Çözer demiş,bir kişi Hemen ferman çıkarmış Çağırmış bilge kişi Kız sormuş“Bilgeciğim Bir kısır döngüdeyim Bu çağda bu düzende Ben nasıl güleceğim? Sevgi Anka sırtında Dostluk Kaf’ın ardında İman hiç görünmüyor Barış devin ağzında” Bilge söylemiş kıza “Sorunun cevabına Kavuşursun kolayca Erişirsen imana Kaldır o göz perdeni Tanı güzel dinini Göreceksin her derdin Odur ancak hekimi” Kız alim, ulemayı Nice bilgin dehayı Toplamış etrafına Sormuş arz-ı semayı Kur’an dan dersin almış Huzura aşka dalmış Kralsa sevincinden Ülkeye muştu salmış Kız demiş babasına “Geç tanıştım islamla Aradığım huzura Erdim onun nuruyla Hasretse eğer dünya Sevgi barış dostluğa Kaf Dağı’nda arama O,hep yanı başında Öğrenince doğruyu Kral çizmiş yolunu Halkıyla bütünleşip Açmış sağı solunu Açılınca perdeler Aydınlığı görmüşler İnsanlar birer birer Sevgiye yürümüşler
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yedi Kat Mahfuz İçinde
YEDİ KAT MAHFUZ İÇİNDE Kızıl bir alev düştü bağrımıza Bükük kaldı boynu üç günlük yetimin Mahzun oldu şehidim onu öyle görünce Ruhlar dirildi Melekler katında yüce Siper oldular serhata, Siper oldular canlara Dar ettiler yolları Benzettiler sırata Kan düşürdüler toprağa Canlar dirilsin diye Kan saçtılar göğe Ufuklar belirsin diye Ay yıldızla bezediler her yeri Yetimler umutla gülsün diye “Bu can sizin, Bu ufuk sizin, Bu umut sizin, Ve Bunlar benim. Ben bayrağım” Diyerek sundular; yedi kat mahfuz içinde Şimdi ben; Sağdıramazken onu gönlüme incitirim diye, Şimdi ben, ant içmişsem; 'Taşıyacağım onu ezelden ebede' Sana hiç ezdirir miyim? Be kahpe...! ! ! Ezdirir miyim.? ....
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeter Gayri
İçimize girmiş bir kurt, İman gitmiş, ilâhlar put. Cahil kişner, alimse dut, Şeytan bizi güder gayrı… Türksün sana haram uyku Silkin artık seher gayrı. Sen yazmalı,sen top sakal Bakar isen aptal aptal Nalı yitmiş üç beş postal Namusunu çiğner gayrı… Tükürürler sana, tu…tu… Rehaveti gönder gayrı. Yasa uymaz dine örfe, Haram doldu kantar küfe, Namusa da koy tarife, Bu iş böyle sürer gayrı… Hokkabazlar kapı tuttu Şu ipleri kopar gayrı. Kurulmuş bir dar ağacı, Asılan biz gardaş, bacı, Bu mülk sana kalmaz hancı Bir dil der ki yeter gayrı… Düşman cenkte kuytu kuytu Kalk yiğidim sefer gayrı.
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlarla Temaşa
Aydan sandal yapalım, İkizlerden kürek Dolaşalım yıldızları. Soralım Küçükayı’ya,Büyükayı’ya Nedir? Toplu yaşamanın sırları Yapalım gezegenler gibi O nur etrafında Semaları. İsteyelim Yay Burcu’ndan oklarını Yok edelim dünyadan Savaşları. Güneşten bir avuç ışık alıp Serpelim genç yüreklere Aydınlıkları. Umutlarımız kaybolmasın Sabah yıldızları gibi Sarsın ufukları.
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yoksun
Kol geziyor hicranın damarlarımda. Sukutun lal etti dudaklarımı. Açılmıyor *******im gibi Özledim sabahlarımı. Ne anılar kaldı bende, Ne bu günde bir dem. Saçıldı dört bir yana günlerim param parça Söndü arzularım toprağa düşerken tenin Kaldım acıların en koyusunda Nafile feryatların ortasında çaresiz Saldırdım kaderin tokatlarına Öptüm; sararmış gül benzi yanağından Yetmedi gücüm gamzeleri açmaya Yırtıyor boğazımı aldığım her nefes Acıtıyor göğsümü yumru yumru sancılar… Kaldım perişan, deli, divane… İksirini yitirmiş canım ile ortada…. Yoksun, Bunu kabullenebilir miyim? Bilmem… Dokunabilir miyim hatıralarına? Düşer mi bir nebze dilimden adın? Merhem olur mu gözyaşlarım acıma Bilmiyorum bir tanem… Bilmiyorum nur tanem… Yaşayabilir miyim?
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yoruldum
Kırk beş yıllık bir yoldu han aradım durmadan Boş odalar yok oldu intizardan yoruldum. Kral çoktu, kul boldu adil değildi nizam Kılavuzum tok oldu istismardan yoruldum. Ne kanattı ne koldu beni sardı durmadan Yar demiştim mar oldu aldanıştan yoruldum. Gün açıldı gün soldu bana uymadı devran Günüm dünden zor oldu karakıştan yoruldum. Erlik mertlik kayboldu doğruluğa vefa boş Hicap ettim zay oldu hakirlikten yoruldum. Haydan gelen hay oldu bezirgana hava hoş Pul göreli ay oldu fakirlikten yoruldum.
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürürüm
Aman demem tipilerde boralarda, Buz tutmam ayazlarda, Arınır ırmağında suyunda, Gönlüm dolu, Nefsim çıplak, Lütfuna ermek için. Yürürüm. Saçılırım volkanlarla, Depremlerde aşkınla dürülürüm. Kaybolsam karanlık dehlizlerde Tek ışık senin yolun, Yürürüm. Lâl olsa dilim konuşamasam, Yüreğim haykırır senin aşkını. Seni söyler, Seni sesler, Seni düşünürüm. Nuruna ermek için Yürürüm. İnmeler inse her bir yerime Yıldırımı yol ederim, Şimşeği binek Günden ebede zamanları geçerek, Yolunda ölmek için Yürürüm..
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|