![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() SEN DOĞUYORDUN
Bir resmin olsun isterdim bende; ara sıra bakardım, özledikçe. Yerini tutmazdı biliyorum; seni getirmezdi, bakamazdı bana, gülemezdi benimle, ağlayamazdı, benimle konuşamazdı biliyorum. Sensiz kalmaktan nefret ediyorum. Bunca yıldır aradığım doğruyu gün batımında, sende buldum. Feleğin adaletine bak ki, ben batarken sen doğuyordun... Süleyman SAYLAN Ankara, 14.07.2000 saat: 16.26 Süleyman Saylan
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() SEBEP…
Sigarayi azaltmiştim, Unutmuştum içkiyi de… Şimdi tek tesellim onlar; Rakida beyazliğini, Sigarada inceliğini Buluyorum. Süleyman SAYLAN Denizli, 17 temmuz 1966 Süleyman Saylan
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SAHİPSİZ BİR KUŞ GİBİ...
Terkedilmiş, Sahipsiz bir kuş gibi bırakacaksın Yarın beni, Acımasızca, Ardına bakmadan... Ne, Nerede yem bulacağım, Ne de, Hangi dalda tüneyeceğim belli. Örümcek ağlarında, Çırpınışlarımın kanat izleri... Yaşayacağım; Çaresiz ve umutsuz, Kör karanlıklarda yıkanan, Karanlıklara gebe Kara *******i... Güneşi hapsedip, Ayı tutacak Ve yıldızları da alıp götüreceksin Beraberinde. Soluduğum nefes Yüreğimi aç bırakacak, Dünya; İçine bülbülün konduğu Altın kafes olacak, Biliyorum. “Ah vatan, vah vatan! ” demeyeceğim. Öleceğimi bilsem bile, Yalnızlığa Boyun eğmeyeceğim... Sahipsiz bir kuş gibi Bıraksan da beni. Süleyman SAYLAN İstanbul, 14.03.1990 saat: 01.15 Düzeltme: Ankara, 12.07.2000, saat: 02.22 Süleyman Saylan
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SENİ SEVDİM DİYE...
Seni sevdim diye Sakın bana gücenme, Elimde değil... Ben seni farkına varmadan sevdim, Apansız, Karşılıksız. Bu bir suçsa suç bende, Bu bir günahsa Günahkar benim. Bu bir hata, biliyorum; İnsana aç yüreğime, İnsan gördüğünde Söz geçiremiyorum. Karşılık beklemiyorum asla; Yüreğimin dört nala koşması, Bedenimden fırlarca atması, Duygularımın doyması yetiyor bana. Bir buseni bile istemiyorum... Sanki; Elini tutsam sihir kaçacak, Yangın çıkacak, Bu yangında dünyam yanacak, Kül olacak... Çiçek açan güleç yüzüne bakmak yetiyor, Çekiksi gözlerini görmek yetiyor, Sesini, yüreğini duymak yetiyor, Hep öyle oldu; Birleşen, buluşan kalplerde Sevgi bitiyor. İnsan, elinden oyuncağı alınmış, Üzgün çocuklara benziyor. Ağlamaklı... Süleyman SAYLAN Ankara, 15.07.2000 saat: 02.55 Süleyman Saylan
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SONBAHAR'IN SON DEMİ
Bir sonbahar daha can çekişti, Canhıraş seslerle Başkent’te bugün... Yağmur çiseledi önce Sersem sersem, Sonra koyverdi dizginlerini Azgın bir kısrak gibi Bardaktan boşanırca... Gök gümbürdedi, Gürledi Kükremiş aslan gibi. Bir yel karıştı başıboş damlalara; Şiddetlendi, Şiddetlendi, Fırtına oldu. Hiddetlendi, Önüne kattı tüm damlaları, Sürükledi Tüm sarı, kuru yaprakları Vee Silip süpürdü sonbaharı... Son demini yaşadı bugün, Bir kez daha öldü çaresizlik içinde Başkent’te son bahar. Uçuştu tüm yapraklar, Göklere sığmadı, Döküldü, Bir kez daha soyundu ağaçlar Anadan doğma... Yollar Bir deniz gibi, Sarı, Sapsarı Kuru yapraklara boyun eğdi. Örtündü. Eni boyu belirsiz, Sınırları sonsuz, Paha biçilmez bir tablo sanki... Vee Başkent’te sonbahar Bir kez daha öldü, Gömüldü. Süleyman SAYLAN Ankara, 13.11.1989, saat: 12.00 Süleyman Saylan
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SÖNDÜREMİYOR
Odamın camına bıçak gibi iniyor yağmur damlaları çıvgın çıvgın. Hıncını alıyor sanki çok sıcak geçen ağustos ayının aksam üstlerinden. Yüreğim gibi kararmış cam bıçak bıcak aydınlanıyor, temizleniyor bütün kirlerinden. Düşen her yağmur damlasıyla biçimsiz biçimler oluşuyor camlarda, bıçak gibi camlara vuran damlalar tutunamıyor, kayıyor aşağılara ipimsi ipimsi.... Bir serinlik sarıyor ortalığı ama, yüreğimin yangınını söndüremiyor. Süleyman SAYLAN Ankara 21.08.2001, saat: 16.25 Süleyman Saylan
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SÖNDÜRSÜN.
Bir yağmur damlasının serinliğine hasretim, öyle bir serinlik istiyorum ki; buz gibi... Yüreğimin ateşini söndürsün... Süleyman SAYLAN Ankara, 27.07.2000 saat: 23.42 Süleyman Saylan
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SU OLMALIYIZ.
Bir dağ kulübesinde olmalıyız Seninle, Yaban ellerde, Yaban duygular içinde... Karlar yağmalı, Dümdüz, Uçsuz bucaksız, Alabildiğine... Yığılmalı, Beyazlıklar örtmeli kulübemizi, Sarmalı tüm çevremizi, Çıkamamalıyız kulübemizden. Güneş doğmamalı hiç, Işık, Ateş olmamalı. Biz birbirimizi ısıtmalıyız, Yakmalıyız Kenetlenince... Bir rüzgar, Bir fırtına çıkmalı ki; Yıkmalı tüm dağları, Kulübemizi Fakat bizi ayıramamalı. Öylece erimeliyiz aşkımızdan, Güneşe yakalanmış karlar gibi Su olmalıyız.... Süleyman SAYLAN Ankara, 01.02.1968 Süleyman Saylan
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() UÇARCASINA.
Özlemim bitecek, Bir haftada yüzyıl süren Sensizliğim dinecek; Sana geliyorum, Kanatsız bir kuşun koltuğunda. Eskiler kara tren derlerdi, Anarlardı peşi sıra Ayrılıkların, Ekspres olmuş şimdi adı, İşte onunla Sana geliyorum Uçar gibi, Kavuşmaya. Sinsice yağan Yağmurun ıslattığı raylarda Kayarcasına, Dışardaki deli rüzgara Göğsümü gere gere uçarcasına Sana geliyorum. Bir kadeh rakının Sarhoş edici kokusuyla dolan ciğerlerim Senin için soluk alıyor, Sana kavuşmak için daha bir hızlanıyor Yürek atışlarım. Sana kavuşmaya yaklaştıkça, Göklere fışkırıyor Sevinç pınarlarım. Bırak yağsın yağmur, Deli rüzgarlara aldırma Boşver... Hiçbir şey yıldıramaz beni Sana geliyorum Uçarcasına. Süleyman SAYLAN İstanbul-Ankara yataklı treni (Bostancı-İstanbul) 24.11.2001 saat: 23.11 Süleyman Saylan
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KANTAR TARTAR
Herkesin keyfine göre dünya yok, Olmadı, olmayacak... Her dünyada Ben varım, sen varsın, o var, Akıllı ol, Hepimize yeter bu dünya. Özgür olmak hakkınsa Özgürlüklerimi tanı, Sakın saygısızlık etme Saygı görmek istersen... Yığın yığın sevgim var; Sana yettikten, Bana yettikten, Ona yettikten sonra tükenmez, Artar... Sevgi istiyorsan Sevmeyi öğren. Dediğin dedik, Çaldığın düdük değildir, Gereksiz havlama Komşun incinir. Terazim sırat köprüsünden beterdir, Ben sarrafım seni tartamam, Seni ancak kantar tartar... Süleyman SAYLAN Ankara, 19.07.2000 saat: 02.20 Süleyman Saylan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|