![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevgi
İki kardeşin el ele tutuşu, Uçan kelebegin kanadı, Öğrencisini seven öğretmen, Ninni söyleyen annenin dilidir sevgi. Hergün sulanarak büyüyen fidan, Oğlunu askere gönderen adam, Vicdanı özünde ağlayan yürek, Yerde giden karıncanın hareketidir sevgi. İnsanları sevmektir, Sabırdır,hoşgörüdür,kardeşliktir. Sevgi hayattır,hayatta kalmaktır. Sevgi yaşamak,sevgi yaşatmaktır. Sevgi verilebilen en güzel hediyedir. 26,05,2007 Hamza Bilge
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevgiye Sebil
Sarmaşık çengeli gözlerin Kristal aynalarda manolya. Eskimiş umutlarda birleşir tenin, Oysa hep dudak dudağa gönül. Sorsam kiraz dudaklı Burnu hızmalı Erguvan bakışlı herbiri. Herbiri sevgiye sebil Herbiri zümrüt çiçegi. Yok satan çok satan Belliki varsın, Hangisi sensin. Herkesin dilinden çıkan sözleri kendine yakışır. 16,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SoN OluŞ
Bu bendeki aşk öyküsü Belki bir hasretin türküsü Hayatı sevmekle geçen Sevdanın ta kendisi. Belki umutlu Bekleyiş Belki sevdalarda kayboluş Yada inadına direniş. Belki kavuşmamış aşk Belki sevdaya yasak Yasak koyanlara İnadına aşkı yaşayış Kimbilir belki Kavuşmadan Son oluş. Ne geçmişe bağlıyım ne geleceğe sınırlı şimdi şuanda burdayım. Hamza Bilge
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şehit ÖĞrEtMeN
Gece uzun gece karanlık Gece hayın gece mayın Gece tuzak ******* var sessiz. Ayaklarında kara bir ölüm Namlular soğuk, Namlular zalim. Bakımsız bir lojman odası İlk dersim düzköy Erikli Bitlis arası. Öğrencilerim gönlümün baş köşesi, Okulum bilgi yuvası. Mışıl mışıl uykuda kızım, Plan yapıyor yarına hoca hanım, Öğrencileri düşünüyor karı koca, Saat yirmi üçün yarısı. Kapıyı çalıyor namlular Kana bulanıyor plan defteri. Eğitimi kör kurşunlar vuruyor, Mertçe paylaşılıyor ölüm. Uykuda ölüyor çocuk, Bayraklara sarılıyor bedenler, Ve yüreğimizden, İki resim düşüyor sınıfa. Minik avuçlar gözyaşı topluyor, Kara tahta kararıyor, Ders değil lanet okunuyor. Yürekler daralıyor Yürekler kabarıyor. İki öğretmen gidiyor İki öğretmen geliyor. Hepsi vatan uğruna, Ölmeyi öğretiyor. Nice aileleri dağladın yaktın Nice çocukları öksüz bıraktın. Kimin için söyle kime çıraktın Sen kimin dölüsün bilmek istedim. Hamza Bilge
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şehitlikte Yatandır
Ey şehit ! Ebedi istiraatğahında Vatan için can veren Şehit. Baş ucunda dalğalanmakta Ay yıldızlı al bayrak Oşehit ki bayrağa Dalğalansın diye Vermiş kanını. Bayrağım renk seçmiş Şehidimin kanını Canını hiçe saymış Vatan için şehidim Hepsinin onuru Güzel yurdum vatandır Hepsi vatan evladı Şehitlikte yatandır. Şanlı Türk zaferini yazan yürekler burda. Haçlının oyununu bozan bilekler burda. Hamza Bilge
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şimdi Sevdalarda Yastayım
Sendin özlenen hep, Sendin gözlenen gelir diye. Üzülen ağlayandım, Küskün gönlümde. Şimdi hasretinle yasta, Hasret mektubu gözlerim. Anılar yüregimde param parça, Selamın gelir zehir zıkkınm. Şimdi hayalin soluk düşlerimde tutkun. Oysa sana başkaydı gönlüm, Artık bir tanem degilsin, Adını da bakışını da sildim gönlümden. Sana ağladığıma isyanım, Sevda öksüzü bırakıp gittin ya, Şimdi sevdalarda, Yastayım. Özlemin hep içimde Yüreğimde hala sevdan kördüğüm. 05,05,2005 Hamza Bilge
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şimdi Sana Geliyorum
Bekledim seni gelmedin, Ne çektigimi bilmedin. Bir selam bile salmadın, Şimdi sana geliyorum. Dayanamaz oldu özüm, Hep yollarda kaldı gözüm. Doldu taştı içim hüzün, Bitsin sana geliyorum. Sana gönül veren bendim, Ben seni görünce sevdim. Hiç olmadım sana kendim, Kendim olup geliyorum. Yar eyledim seni bana, Sevemedim kana kana. Canım kurban olsun sana, Kurban için geliyorum. Artık özlemin yetmiyor, Yıllardır benden gitmiyor. Hayal artık avutmuyor, Gerçek sana geliyorum. Bilge sevdi yar olmadın, Kal dedide sen kalmadın. Canına canan olmadın, Can olmaya geliyorum. Tam seni düşünürken sana dalmışken her yanıım sen olmuşken gel. 28,06,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şirin SULTAN Bilge
İnsan garip bir yarışta, Zerre zerre her karışta. Bu dünyada sen çalışta, Allah ı unutma kızım. Her şey bir şeyin peşinde, İnsanlar onun peşinde. Biraz olsun gel düşünde, Allah ı unutma kızım. Edepli ol düşme dile, İşlerine katma hile. Bu dünyayı bile bile, Allah ı unutma kızım. Sular deryasına akar, Hak yarattığığna bakar. Her şey bir gün boşa çıkar, Allah ı unutma kızım. Benim duam sana yetmez, Kul olan imansız gitmez. Bu dünyada işler bitmez, Allah ı unutma kızım. Birgün elbet kavuşuruz, Cennetinde buluşuruz. BİLGE gibi görüşürüz, Allan ı unutma kızım. Ve sevdiğin kadar sevilirsin. Hamza Bilge
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tufanbeyli
Ben senin dağında gezdim dolaştım, Küçük yaştan beri geldim ulaştım, Sevdana düşeli ben benden geçtim, Halâ sevdan ile gezmekteyim ben. Sen hep özlenensin,özleten sensin. Seni gören burda gitmesin kalsın, Tufanbeylim burda benimle birsin, Hep senin aşkınla yazmaktayım ben. Galadan çıkınca bana bakarsın, Gerdanına çiçekleri takarsın, Senden ayrılanı özler yakarsın, Özleminle artık yanmaktayım ben. Yaz ayında serin olur ovası, İnsanlar sıcaktır mutlu yuvası, Birbirini sever sayar burası, Düğün dernek birdir görmekteyim ben. Tufanbeylim ün salmışta duyulur, Garibanı sinesinde doyurur, Dostunu düşmanı çabuk ayırır, Seni dost bilenle gezmekteyim ben. Kürebeli yaylasının özüdür, Tufanbeyli Adana nın gözüdür, Her ferdinden çıkan erlik sözüdür, Sözünden dönmeyen özlerdeyim ben. Obruk yolu gümülegi ğalası, Gurbetelde özleyenin sılası, İsmini andıkça gözü dolası, Gözüm dolu sana gelmekteyim ben. Senin güzelligin bilen biliyor, Bilge sana gurbet elden geliyor, Sana gelen senin olup kalıyor, Senin olmak için gelmekteyim ben. Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz. Bilge henüz zerresini anlattı, Gurbetelde kulagını çınlattı, Şiir yazdı sevenlere dinletti, Şimdi görmek için yollardayım ben. Düşüncelerinizi kendi tercih kararınızla hareket haline sokunuz. Hamza Bilge
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
TuFaNBeYLiM Hasretim
Ben kürebeli yaylalarında, Arpa tarlalarında,sap kağnılarında, Kuzu oğlak arkasında büyüdüm, Çiğdemler sümbüller nevruzlar topladım. Akşam karanlığında kurbağa sesleri, Gecemi besteleyen cırcır böceği, Çocuk yüreğimi yakan, Anadolu türküleri dinledim. Bir baş soğan biraz tandır ekmegi, Bir tas tarhana biraz çökelek, Bir peygamber sofrasıydı soframız.. Yoksulluğumla bağlandım sana Mecnunlar gibi üstelik. Yağmurlar başlayınca damımız damlar, Dizlerini döve döve ağlardı anam, Babam loğ çeker ben saman atardım. Şimdi yağmur seli sokaklar, Bir damla düşmez damlardan, Ve o günler hiç çıkmaz aklımdan. Tufanbeylim hasretim, Sana meger ne sevdalar büyütmüşüm, İç içe güzellik uç uca kahır. Yüreğimi bin parçaya bölseler bile, Her parçası seni çağırır. 05,05,2008 Yanlızlığığm sana ayrı kalışımdandır.Biliyorum hergün seninle olmak imkansız ama sensizlikte imkansız. Hamza Bilge
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|