![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() eli kalbine uzanan
kalbi aşk niyazında bir çocuktum yoncalar arasında uyudum içimden bir ömür geçti yelkovan akrebin peşi sıra yorgun bir evhamla koştu durdu... Güneş`in yerine Ay gelip tepemde oturdu üstümde ayaz serinliği üşüyen bedenim titreyen lisanıyla konuştu bu bir düş bu bir aşk sonuydu yoncalar yüzüme vurdu korktum kalkıp Ay`a doğru koştum hayat peşim sıra karanlık gölgem dalgın dalgın ardım sıra koştu durdu nefes nefese kalıp yoruldum yosun karartılı bir taşa oturdum kimseler yoktu esen rüzgârla konuştum eli rüzgâra uzanan kalbi aşk niyazında bir çocuktum ışığın gölgesinde uyudum içimden bir ömür geçti...
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Silahı mermisiz,
Yüreği sevgisiz, Bir yiğit ölüyordu. İçimde ecelsiz... Gözleri açıktı. Avuçları kapalı, Bir yiğit ölüyordu. İçimde manalı... İhanetin adı yok. Umutlar sancılanmış, Yiğitler vurulunca..! İçten içe ağlarmış..
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ne kadar yaşatmaya çalışsan da
yabanıl otlar bitmiştir aşk toprağında gül eğer, kara yazgılı başını dökülür; humma yemiş gibi ateş kırmızısı saçları yaprak, yaprak etek uçlarına bülbül gülün yasında düşer kolları iki yana başlar ağıt karışımı yakarışlar hüseyni tınısıyla duyulmaz ne fayda… hep boşa gayri ihtiyari gösterilen / eylemsel çaba ölür; ihanet vebasına tutulmuş kara sevda! 03/Ocak/2007
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bu kez benden bilmeyin
evet, belki şairim *******i; alfabeyle tehlikeliyim ama ben değildim; tanığım sadece geceydi; aylardan Eylül ayraçsız bir kitabın gizinde öykünüyordum kendimce hece, hece dalgınlığıma gelmiş kulağım dikkat kesilmiş sessizce militarist radyodan/ yükselen duygusuz sese anlatıldığına göre iki harfi uygunsuz basmışlar ak kâğıt üstüne yasaklı bir kitabın ayracı ellerinde birinin eli diğerine uzanmış kardeşçesine tenleri değince bir birine gayri ihtiyâri sesleşmişler işte biri daha varmış dediler faili meçhullerin üçüncü sınıf karakter(siz) oyuncusu rol kesmiş bütün gece şiir içmiştim; kendimde değildim işkillenip taammüden üstlerini/ kara kalemle kalınca çizdim isterseniz re füze edin geceydi; yasaklı kitabımın ayracını istedim sadece aşk miladım bozulmasın diye nede olsa yirmili yaşlarımdı bir kalp taşıyordum sol göğsümde/ eylemsel ifadelerle ilk eylemim değilse bile Ay bu gece; tam tutulacak gözlerimde!
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() onu ilk gördüğümde
yüzü güleçti neşeliydi, güzeldi sevdim habersiz! sevdim ama yalansız ve günahsız... o sevdi mi bilmem çok istedim son arzumdu yanaklarından/ ah! bir kere öpsem kokusunu ta ciğerlerime çeksem! en son gördüğümde evleniyor gibiydi beyazlar içindeydi çok tuhaf yüzü solgun gözleri kapalı neşesizdi. ama her şeye rağmen her zaman ki gibi güzeldi... onu sevdiğimi asla bilmedi onu ilk gördüğümde sevdim son gördüğümde kendimden geçtim bir yolculuğa çıkıyor gibiydi neşesizdi ama her şeye rağmen güzeldi dünyada; -eşine az rastlanır türdendi! sevdiğimdi...
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() tut ki; sevmedik ikimizde
aşk nedir, sevda nedir? hiç bilmedik! yalın yaşadık hayatı soframızda; yavan ekmek paylaştık, arkadaştık! aşktan da, sevdadan da uzaktık! hiç mi hiç ayrılmadık, umutlarımızı; kapkara bir sandığa kapattık, safran tadındaydı; bayatladık! oysa ki; kimi zaman ellerimiz kavuşsa birbirine, Şubat soğuğunda; cayır,cayır yanardık. kör bir inat uğruna; birbirimize yasaklıydık. aslında; ikimizde farkındaydık, biz; birbirimize yazılıydık. sadece; manasız bir gururla aldanmıştık .......................arkadaştık sevgi yolunda yapayalnızdık.
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() vakittir gülüm;
sana usulca veda etmenin bil ki; muallak bir hayatın/ Araf’ına sığınmış bedenimi son kez senin için sürüyorum. gitmeli; lakin habersiz seni uykundan uyandırmadan alın ortana bir buse kondurup koynuna; tüm sevilerimi bırakıp ölümün üstüne, üstüne tek tabanca yürümeliyim… buğulu gözlerine; bakamama cüretimi bağışla dayanamam bilirsin; yanaklarında kaderine terkedilmiş; gayri meşru doğmuş/ su perilerini görmeye… vakittir gülüm; ayrılığın beyin zonklatan acısını/ dindirmenin saatler tersine işlemeden… vakittir gülüm; günlerdir ajitasyon çekiyorum sensizliğin kızılcık şerbetini/ meyhane köşelerinde tüketerek. unutulmuşluğumun kanayan yanını/ zil halde yaşıyorum... gecenin sessizliğinde gündüzün şehvetinde yüreğim ve ciğerlerim sana ağlıyor/ her daim kan kusuyorum… naçar bir maraz var üzerimde; Eylüllerden kalma. ölümcül diyiyorlar; sebebi sensin! senden bulaşmış bana seni öperken, içime yürümüş/ yüreğimin her yanını bürümüş! vakittir gülüm; sana usulca veda etmenin seni; en insancıl yanından kahve gözlerinden öpüyorum... hoşça kal yüreğim; bil ki yüreğinden taşınıyorum en acı işkencelere katlanarak. kederimden habersiz; yanağımdan süzülen su perilerini acımasızca katlederek gidiyorum… vakittir gülüm; sana usulca veda etmenin bil ki sana; sağ ve sol ayrımlara sapmadan uyduruk aşk dinletileriyle/ aklını yormadan. veda ediyorum… hoşça kal. 11 Mart 1998
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ey deli hoyrat
benim emaneti kara sandığa kapat! ne kadar mey varsa doldur saki birazda ondan kat... onu unutmaya çalıştıkça; zaten kafam kıyak ne vakit bu kokuyu duysam derinden/ yarı baygın, afrodizyak bir saatli bomba hışmıyla içim parçalanacak... ölüm kusan kılıcıyla içimde ki cellat uyandı, uyanacak kopan vaveylayla, genç bir ormana gebe/ bakır renkli topraklar kayacak... zelzele var diye, dağ başlarında kurtlar uluyacak! börttü böcek suya kanacak. acele et saki ne kadar mey varsa/ içelim içtiğimiz kadar! günahsız atları vurdular,günahsız ceylanlar yakındır kıyametler kopacak... birazda onu sevmek var ıpıslak birazda onu zil halde sendeleyerek/ yalınayak en bakir haliyle çırılçıplak, yaşamak işte o beklenen andır,sıyrılarak/ tepelerden inen kurşun-i gölge yarım beden,aksak... pepeleşir diller,olur olmaz adını sayıklayarak birazda onun hakkı var bu yürekte; sevgi duyguları da ederse infilâk... çatırdar gök, bulut - bulut kabarır hasret pespaye bir hayduttun ayak izini sürerek/ gidilen azap yanlışlarla örülü doğruları yakacak... her ne yana konsa; haddinden ağır çekecek/ yakındır firak... üç asırlık uykusundan yediler uyanacak hep bir ağızdan lânetler okuyacak... hele bu in oğlu cin işinde varsa; aldanıp aldatmak işte o vakit, tutup kolları iki yana sallayarak... çatlamış ar damarlarına dinamitler konacak! maske suratlar da; narin bedenler hırpalanacak... Mecnun'a, Ferhat'a, Kerem'e inat; yüreklice sevenler değil,nefsi sevenler bir yastıkta kocayacak... Cibril yeryüzüne inmeye korkacak hâyasızlık özgürce,kasık aralarında İblisle koklaşacak... adı-sanı duyulmamış günahlar doğacak! acele edin, yüreğimin sol gözünde çırpınan/ bana yalnız o kalacak asır oldu murdardır, rezilce yaşanan aşklar topraklarda gözyaşı var, aşk gülleri kan kokacak... acele edin yoksa,ölüm kusan kılıcıyla/ kıta - kıta yayılan... içimde ki o yarı baygın cellat, uyandı uyanacak günahsız, günahkâr ayırmayacak! satır,satır yazılıp, yakılarak edep sathında katliamlar yaşanacak! ne kadar mey varsa doldur saki/ bak neredeyse gün ışıyıp sabah olacak... her ne acele ise arka kapıdan meyhanene/ zaptiyeler doluşacak ahretlik sorgular başlayacak! vakittir; ey deli hoyrat benim emaneti kara sandığa kapat! sandığın da küf yerine afrodizyak kokacak şayet bulurlarsa; çek vur alnımdan beni ben gibi nice şairler öldü sanılacak işte o vakit; ölümsüzlüğün sırrına varılacak edep yoksunu da olsa; aşkı yazanlar hep yaşayacak... vakittir; ey deli hoyrat benim emaneti kara sandığa kapat! 22 Kasım 2006 —Engin Badem’e isim için teşekkürler-
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() dil teşbihten uzak
kifâyet aranmaz ne kalem yazar ne kelâm azar... menşe-i belirsiz gayri tabi isnat! ancak; telakkiyi bozar. tekâmül ise mevcut lafız neden peyda olur nahiv denilen şiir? hülasa; yazdıklarında yoksa tesir nokta-i nazarım; cümrü kadardır şair!
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul'a kar yağar bir Eylül akşamı
gözlerimden utancım damlar kar yağar, karnı aç bir çocuk ağlar sotasında karanlığın... karnı burnunda bir kadın yeniden doğar yeniden doğar, anne olacak yeni can İstanbul'a kar yağar sancılı hezeyan sotasında aydınlığın... bir Eylül akşamı İstanbul'a kar yağar İstanbul'a kar yağar başımda deli rüzgâr erketede ihanet, altı ateşli silahlar patlar patlar lale tomurcukları, galibarda açar açar yediveren gülleri, rengi maviye çalar çalar ahşap kapıyı, soğuk elleriyle bahar ocakta meşe pirpirimleri cayır,cayır yanar yanar gök kubbe İstanbul'a kar yağar bir Eylül akşamı kar yağar, esmer tenlerden kan akar akar boylu boyunca yoldaş ırmaklar ırmaklar maviye özgürce kanar... kanar evhamlı, kabuk bağlamış yaralar yaralar, uykusunda yitirilen canlar. canlar al içinde, kör bıçak sırtından kayar kayar geceye küskün yıldızlar yıldızlar, hilali şavksız kamçılar kamçılar iner, loş ışıkta sancılar başlar başlar kör odada ayaklara inen sopalar sopalar yaşlı bir adamı, hain gardiyanlar gardiyanlar usturadan tene yansırlar yansırlar taş duvarlara gölge oyunları başlar İstanbul'a kar yağar bir Eylül pazarı koşuşur sokaklardan fistanı mavi kızlar kızlar yitik yarini karanlığın içinde arar arar deli divâne baygın kokulu kadınlar yavrusuna can verecek sert lokmalar bir Eylül akşamı İstanbul'a kar yağar yüreği avuçlarında bir deli sevdalı donar donar maviye çalan yalancı sevdalar bir Eylül akşamı... İstanbul'a kar yağar... 20/10/2006
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|