![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Derdim bulaşsa şehre hastaneler iflas eder
İlaç olmaz öyle derde eczaneler iflas eder Bir de güzelliğin yazsam allak bullak ya alem Sen bir sarhoş eyler isen meyhaneler iflas eder Yanıbaşındayken gurbete varır aşığın Sonra ulaşmaz arzuhal postaneler iflas eder Akıl mantık kar etmez bilmek bilmemek nafile Hem alim hem muallimler dershaneler iflas eder Zehir zıkkım olur dünya tatlı dilin bir sözüyle Şeker taşan dükkanlar pastaneler iflas eder
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir ateşböceği İstanbul'da aşık olmuş,
Pencereden gördüğü muma vurulmuş. Mum serenatı duyarmış duymasına ama Herkesi aydınlatırmış, bir kendi dibine âmâ! Sokak lambasına tutkunmuş ki mum sormayın... Bir sevdaymış ki bu, hiç sönmeyen mayın... Lambanın burnu yükseklerde, sanki Sultanahmet'te altın minare... Mumsa yanıp erirmiş aşkından, ne yapsın garibim biçare? Ahı zaten yerde kalmamış ki o zavallı mumun, Deniz fenerine sevdalıymış lamba, hayda buyrun! Fenere uzaktan bakar heyecandan kımıldayamazmış, Kendine kızıp parlaması da hiçbir işe yaramazmış. Bir yanar bir söner fener, o da mı sevdalı yoksa? Görmez bile lambayı, açın halinden ne bilsin toksa! Her ışığı bir çığlıkmış zavallı fenerin meğer, Kutup Yıldızı onun için zaten dünyalara değer. Miskin fener aşkından bir yanar bir söner, Kumkapı'daki sarhoşlar gibi, başı habire döner! Kimseler sesini duymaz nice bin yıldız içinde 'Gelin' görün aşkı nasıl parlar onca baldız içinde! İkna etmek için yıldızı gemiler hep donanırmış Zavallı fener de herkesi Vefalı sanırmış! Ne bu ısrar, kimseler bilmezmiş deniz fenerinde, Elçi gönderdiği gemilerin çırpınırmış peşlerinde! Hilale aşıkmış Kutup Yıldızı, yahu bu ne biçim iş... Ne sevmek mümkün hilali ne de ondan vazgeçiş! En hazin gelen neymiş bir de zavallı yıldıza, Yüz verirmiş hilal sonra kaybolurmuş baksanıza.. Hilal sevildikçe şımarır onca yıldız içinde vay vay! Güya İstanbul'un Yıldız'ında lalelerle süslü saray! Aslolan başkaymış kim ne bilsin meğer aşıkmış güneşe Şaraba yakın renge bürünür özü hüzün olan neşe... Güneş bu, tüm alem onun ezelden beri sadık aşığı Hilalden, İstanbul'dan ve şairden mahrum etmez ışığı! Ama sevdalıymış mavi gezegenin masmavi şehrine Dayanmak mümkün değil imkansızlığın zehrine! İsyan edip yanarmış kendi kaderine ya, nafile... Feleğin yola geleceği yokmuş laf ile! Top güllesi olur güneş, feleği helak edermiş, Akşama kadar parlayıp garpta infilak edermiş! Gündüz aslanlar gibi güneş İstanbul için savaşır, Gece yıldız ordusu geldi mi bizimki Avcılar'dan sıvışır. İşte çekildi yıldızlar ey güneş, gecenin rengi soldu! Savaş İstanbul uğruna, Üsküdar'da sabah oldu!
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bunca çırpınmam boşa
Beni anlamıyorsun İmkansızca konuşuyorum Dilimi bilmiyorsun Dilini bilmediği bir ülkede idam mahkumu sevgim Saniyeler ayak sesleri yaklaşan celladın Kana susamış vampirin kanadı gece Suçüstü basılmışım hayallerimle Kuşlar şahit ağaçlar Sonum felaket acıklı Nehirler ağlar halime Mecburum yani seni unutacağım Bilmiyorsun dilimi Anlamıyorsun Bitirmeliyim işi Fişi ben çekmeliyim Ve güzel dünyandan çekip gitmeliyim Teker teker sökmeliyim gözlerinin ışıltısını Gecenin binlerce yıldızından Eser kalmamalı kirpiklerinden Martıların kanatlarında Rüzgarı nasıl es geçeceğimi bilmiyorum Uykularımdan kaçamam rüyalarımdasın Nasıl nasıl atlatılır bu buhran bilmiyorum İşim zor Ama tamam karar verdim Zor olan buydu zaten Seni untmalıyım
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalan yanlış bir ömür sürmeyi biz seçmedik
O zalim feleğin defterini dürmeyi biz seçmedik Biz istedik doğrudur bir defa tebessümü ama Elalemi bize gülerken görmeyi biz seçmedik Masmavi semada yakalanmışız hüznün ağına Dert çözdükçe başımıza çorap örmeyi biz seçmedik Boy posumuz soy sopumuz biz cümleten masumuz Paramparça kalple kadeh kırmayı biz seçmedik Akıl sır erdirmek zor sevgiliye benzer hayat Acı dinsin diye hayal kurmayı biz seçmedik İzmir'deki Hatay başka bizim Hatay bambaşka Senle başımızı Hisar'a vurmayı biz seçmedik
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne kadar benziyor kalbime sazım
Kim çalarsa hemencik titreyiverir Bilmez ona kimin ses verdiğini Sırlarını birden söyleyiverir Kucaktan kucağa gezinir durur Söyleyen güzelse bir anda tanır Herkes bir kenara onu fırlatır Kendini kenarda yaslı buluverir Çok ses çıkarırsa pek anlaşılmaz İnler durur kimse onu tınlamaz Odun kafalıdır bir söz anlamaz Halden bulunmazsa bazuluverir Anlata anlata için boşaltır İnceldikçe içi güzel anlatır Hem ağlar hem de eli ağlatır Yüreklerden bir tel koparıverir Hüzünlenir susar yalnız kalınca Etrafını siyah derya sarınca Şeytan tüyü vardır bir duyulunca Görenin duygusunu çalıverir
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarihi geçmiş yırtık bir afişim
Kimse dönüp bakmaz kirli duvarıma Bana yılın her vakti bir Ha hazan ha ilkbahar Yırtk pırtık bir kağıdım Yağmurlar yağdı üzerime Sessiz ağlayışlar dağıtmıyor sislerimi Kalabalık akıyor caddeler sırılsıklam Umrunda değilim kimsenin Vakti geçmiş bir ilandan Kim ne umar Sırtını dönüp taksilere biniyor insanlar Savrulur kaldırımların tozu yanı başımda Elleri cebinde üşür yanımdan geçenler Hayata ve bu şehre dargın Bazen dilenciler Bazen boyacılar bekler yanımda Bazen de yüreği yangın aşıklar Küllerime muhtaç değil komşularım Ömrü bitmiş bir fermanım en çok Takmaz kimse artık beni Bıyıklarına dokunuyor Önümden geçen kabadayılar Savrulan saçlara bakarken Ben eski bir afişim Vaktim geçmiş yıpranmışım Üstelik perperişanım Yarım yamalak kalmış bir ilanım İnsanların bana baktığı yok Şair de mi yok bu şehirde Zamanım geçse de varım daha ne Herkesin işe geç kalması bahane
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dertlenince insan yalnız kalınca
Daha da bir hızlı yazıyor kalem Salıyorum onu yazsın aklınca Bembeyaz sayfada geziyor kalem Yazıyor acıyı bitmez kederi İnanmayıp reddettiğim kaderi Zevk alıyor anlatırken beteri Alamıyor hızını azıyor kalem Bazen kararsızdır bazen harbidir Tüm mesele onun şu sahibidir Kalem kalem değil derviş gibidir Deli divanedir tozuyor kalem Hızlanıyor hüzünle yazı yazarken Rüzgarda hızlanır ya hani her yelken Pusulasız zamansız ne geç ne erken Derdin denizinde yüzüyor kalem Karalıyor tertemiz beyez sayfayı Kaçırıyor uykuyu zevki sefayı Uyandırıp sonsuz cevri cefayı Ali Yahya'ya mezar kazıyor kalem
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden hep bahtsızım bilir misiniz
Felekle aramda kan davası var Ezelden beridir kavgalıyız biz Felekle aramda kan davası var Bir hoş olsam ona bir şeyler batar Aşsız işsiz beni gurbete atar Aş bulsa önümde zehirin katar Felekle aramda kan davası var Bazen bir gamzenin kılığın giyer Parçalar sinemi kanar şu ciğer Kirpikten ok olup yüreğe değer Felekle aramda kan davası var Tertemiz alnıma çaldı karayı Ben iyi ettikçe açtı yarayı Eş ile dost ile açtı arayı Felekle aramızda kan davası var Bir dilber sözüyle aklımı çaldı İsmin Yahya deyip aleme saldı Bundan gayrı bir tek bidiğim kaldı Felekle aramda kan davası var
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört bir yan elin gavuru
İnatçı ve sabırlı tüccarlardan başka olan tek şey kardı Ve tüccarlardan daha inatçıydı kar Elleri cebinde yürürken görmüştü beni Buz kesmiş ayaklarımı titreten soğuktan çok başka bir güçtü Karın yağdığı Laleli'de neydi o sımsıcak tebessüm Kumral saçlarına musallat kar tanelerini kimse aklayamaz Ve tarihimin o anını kimse, kimse benden alıkoyamaz Kumrular baharı beklemedi Kalbim de Bir aralık sabahıydı Trakya'dan esen rüzgar kadar gerçek Silindi şimdi ayağının izi Kalbimden silinmedi Asla silinmez tebessüme eşlik eden merhaba Karın yağdığı ilk sabah koşacağım Laleli'ye Kim bilir Bulurum belki aynı ayak izini Ya da ne bileyim çözerim bu sevdanın gizini
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Türkü söylemeyi derhal keserdi
Bir görseydi seni Karacaoğlan Su ile taşardı yelle eserdi Bir görseydi seni Karacaoğlan Ya bir çeşme ya bir kuyu başında Bir de olacaktın bu genç yaşında Deliceoğlan yazardı mezar taşında Bir görseydi seni Karacaoğlan Elinden atardı mızrabı sazı Tutulurdu bülbül gibi avazı O an öğrenirdi işveyi nazı Bir görseydi seni Karacaoğlan Delirir giderdi çöller aşardı Mor dağları kaşık ile deşerdi Kızıl ateşlerde yanar pişerdi Bir görseydi seni Karacaoğlan Bahar bakışını yaz gülüşünü Ezberler süslerdi gece düşünü Tutamazdı kanlı gözün yaşını Bir görseydi seni Karacaoğlan Zülfünden öğrenip tekrar elifi Unuturdu halef ile selefi Gamzenle işlerdi aşktan gergefi Bir görseydi seni Karacaoğlan Yahya değilim der şansa söverdi Saz yerine dizlerini döverdi Allah korusun ya seni severdi Bir görseydi seni Karacaoğlan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|