![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Canımı Yakıyor
Bilirmisin fırtınalar nasıl eser, Gönlümden umutları sürükler gider, Acıtıyor kalbimi bu haksızlıklar, Sevdiklerim içimi pek çok yaralar. Yanıyorken yüreğim gülemez affet, Affetmezsen istersen edelim sohbet, O sohbeti dostluğa ulaştıralım, Gönlümdeki kırıklığı konuşmayalım. Yanlızlığım inan benle mükemmel bir dost, İçimdeki benliğimse giymiyor hiç post, Karmaşasız çok yalın bir kişiliği var, Sorunlarım benle kalsın olsun bahtiyar. Sevdalarda üşüten bir hafif bir meltem, Geçmişimden el sallar da eder hep sitem. Kırıklığı bıraktım ben barıştım günle, Boşverdim hep kederlere dostum neşeyle. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cennet Türkiyem
Cennet Türkiye'mizin bilelim kıymetini, Gezelim güzelliklerle dolu yüreklerini. Görelim insanların sevgi dolu yüreklerini, Gençlerimizin açalım gönül gözlerini. Kavgaları hırçınlıkları bırakalım artık, Bu güzelim ülkemizi yok etme yazık. Topraklarımız için ne şehitler bıraktık, Ne şiirler yazdık da nice besteler yaptık. Gelin birlik olalım hep verelim el ele, Doğu batı birlikte gel gülelim neşeyle. Güzelliğe güzellik katıp Türkiye'mize, Gelişmişliği gelin getirelim sevgiyle. Mutluluklar içinde çözümler arayalım, Vatanımıza sahip çıkarak koruyalım. Doğa güzelliğine ruhumuzu katalım, Ülkeyi kalkındırıp böyle mutlu olalım. Her bir şehri inanın pek güzel birbirinden, Her yer bir başka özel türlü geleneklerden. Her bölgenin yerseniz leziz yemeklerinden, Misafirpelverdirler sevgileri gönülden. Hamarattır insanlar her yer huzur doludur, Türkiye'nin her yeri mutluluklar yoludur. Avrupa özentisi bilelim tek sorundur, Oysa kendimiz olsak Avrupa bizi bulur. Türkiyem'in inanın parçasını değişmem, Sevgi dolu yürekler selâm ey güzel ülkem! Dilerim mutluluklar hüzünleri istemem, Ümit saçsın her yürek vatansız ben gülemem! Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cennettir Türkiyem
Atatürk portresini canlandırmış dağların, Mehtaba şarkı söyler gül kokan akşamların. Türkiyem bir cennettir dağı taşı ovası, Sandal sefalarında tabiat sevdalısı. Dostluk umut sevgiyle yaşasın bu güzellik, Kavgalar bitsin artık son bulsun sevgisizlik. Çare arar dururum dürüstlük arıyorum, Kan ağlıyor Türkiyem huzur bulamıyorum. Ekonomik krizler bir de kapkaç furyası, Yok olmasın insanlık bunlar neyin kavgası. Bu emanet dünyanın hepimiz zinciriyiz, Zinciri koparmadan dostlukla gülmeliyiz. Yurt dışı yatırımlar artık bir son bulmalı, Fabrika iş sahası mutlaka açılmalı, Bu vatan işsizine sahip çıkmalı Devlet, Mutlulukla umuda ulaşmalı Bu Millet! Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cevher Varsa İçinde
Kaderimin zihninde, Kıpırdıyor gönlümde. Mutluluğun izinde, Huzur çağlar özümde. Susturun içinizde, Düşmanlık kâbusunu, Her dem yok et çevrende, Sevgiyle bul yolunu. Cevher varsa içinde, Sorunlar uçuverir. Kanat çırpan gönlünde, Dertler tükeniverir. Şiir ses ver kalemde, Yaşlarını dökerken. Gezinirken hislerde, Sözler ürer sözlerden. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet Bayram'ı
Yirmidokuz Ekim'de devlet idare şekli, İsmet İnönü ile Atatürk karar verdi. Resmedilmeli ismi devlet idaresinin, İsmi konulmalıydı bu idare şeklinin! Dokuzyüzyirmiyedi geldi Millet Meclis'i, O günden yirmiüçe yapıldı idaresi. Karar yirmisekizde bindokuzyüzyirmiüç, Zaman yirmidokuzda yaşanmalıydı sevinç! Ekim yirmidokuzda sene yirmiüçünde, Kapımıza gelmişti yasanın tasarısı, İdare CUMHURİYET tasarının yasası, MUSTAFA KEMAL o gün oldu Cumhurbaşkan'ı! CUMHURİYET ilanı yirmidokuz Ekim'de, Uzlaşmayla kuruldu dokuzyüzyirmiüçde, Meclis toplantısında saat yirmiüç otuz, Hazırlanan tasarı bu günkü onurumuz! Ulusal bir gün oldu CUMHURİYET BAYRAM'ı, Rüyalar gerçekleşti mutlandırdı Ata'mı. İçimizde heyecan sevgi mutluluk günü, Yaşatmalıyız mutlak bize verilmiş dünü! Elimize sunulmuş CUMHURİYET sevgiyle, Talan etmeyin gelin sahip çıkın ilgiyle. Bırakın kavgaları yaşasın CUMHURİYET, Aşalım kendimizi gösterelim dirayet! Yarınları aydınlık içinde yaşatalım, Resmi nice günlerde barışa yol açalım. Atalım düşmanlığı dostluğu yaşatalım, Işık saçsın her sene CUMHURİYET şenlensin! Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çare Bulayım
Susmayın gözyaşlarım akıp çağlayın, İsyan edin haksızlıklara ağlayın, Çekinmeyin bağırları dağlayın, Ağlayan gariplerin haklarını arayın. Parça parça oldu sırça sarayım, O parçalar arasında neden kalayım. İstiyorum mutsuzlukları uzaklaştırayım, Çaresizliklere umutla çare olayım. Bir huzursuzluk var ki içimde anlatamadığım, Her olaydan etkilenmiş kişi ben mi olacağım? Doğrudur arkadaş hayatta mutlu olamadığım, Şu dünyada tek ben mi anlatacağım. Dolsa da gözlerim inan ki ağlamayacağım, Hayat bıraksa da beni ben bırakmayacağım. Acımasızlıklar içersinde yokolmayacağım, Doğruluk dürüstlük için hep çarpışacağım |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çerçevelerde Resim
Boşa geçmiş zamanların içinden çıktın karşıma, Bomboş çerçevelerdeki kaybolmuş resim gibi. Umuda koşan çocukluk ve gençlik yıllarıma, Dalınca hatıralara sorarım nedir hüznün sebebi. Boş çerçevelerden gülerek karşıma çıktığında, Sevgiyle çerçeve dolsun canlansın resimlerin. Çocukluk gençliğimi hatırladığım bu anda, Hatıralardan umuda sessizce süzülüverirsin. Kederlerinden yıkarsın gönlümdeki hüzünleri, Nakış nakış işlersin geçmişin boşluğundan. Çerçeveye yerleştirdim hayalimden resimleri, Anılardan el salladın silinmedin yaşantımdan. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çırpınsın Gönlün Teli
Gülümse dünya gülsün, Mutluluk hep süzülsün. Umuda gel yelken aç, Umutsuz olmaktan kaç! Gözlerin parıldasın, Sevgiyi fısıldasın. Dostluklar gönle dolsun, Düşmanlık daim solsun! Kâinat misk-i amber, Kokar da sevda tüter. Sahip çık benliğine, Dostluk çiz defterine! Çizginde renkler parlar, Işıldar o dalgalar. Yüzünde güller açsın, Dostluğun huzur saçsın! Parlarken yakamozlar, Rakseder yorulmazlar. Sözlerin bittiği yerde, Gülümse umut gör de! Çırpınsın gönlün teli, Eserken dostluk yeli. Çağlarken pınarların, Ses versin duyguların! Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğumdaki Evim
Karşısında oturdum saf çocukluğumdaki, Bir saray yavrusuydu hayalimde o evim. Çocuk gönlümden bana huzur fısıldar sanki, Geçmişi anımsadım yaşla doldu gözlerim. Ne mutluydum orada okul yıllarım geçti, Sıkıntılar da olsa bir sükunet kokardı. Nerdesin o yıllarım ruhum kederler içti, Gel dönelim geriye benzim soldu sarardı. Erikler yemişler ve o tesbih ağacını, Annem her gün sulardı sevgi dolu gönlüyle. Ne kadar çok severdim akşam sefalarını, Ulaşmak mümkün değil bu gün andım hüzünle. Bir üst odası vardı sinema görünürdü, Seyrederdik oradan her bir konulan filmi. Her değişen filme de babam alıp götürdü, O sinemaların bile bu gün kalmadı cismi. Canım babam kardeşim şu an yok aramızda, Acımasızsın dünya aldın bizden onları. İçimizde yaşıyor yoksa da yanımızda, Şad olsun da ruhları olmasın sorunları. Ne olmuş şimdi bu ev gönlümü yaraladı, Bana o mutluluğu hakkıyla yaşatmıştı. Bu gördüğüm manzara içimi paraladı, Kalktım o an yürüdüm yüreğim daralmıştı. Çığlıklar yüreğimden o virane önünde, Arşa yükseldi yine dönüp geldi yanıma. Ne kadar yalancısın bak durmadın sözünde, Dünya beni kahrettin acımadın canıma. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çözüm Bulun
Bırakın parti kavgalarını artık yeter! Kavgalardan büyük işler var dünyada. Ne zaman zam yapılıyorsa kaşıkla ücretlere, Kepçeyle geri alınıyor kiralar zirvelerde! Bir çalım satıyor ki giyecekler vitrinlerde, Sorarım ki huzur ve sükûnetler nerelerde! Yok geçit bulamıyor mutluluklar günlerimizde, Parti kavgalarıyla uçuyorlar bak hep göklerde! Vazgeçin sen git ben geleyim politikalarından, Kurtulun artık bencilliğin uçurumundan. Birlik olun kurtarın milleti pahallılık uçurumdan, Bir yolunu bulup pahallılığı durdurun geç kalmadan! . Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|