![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaçak Sevdan
Hangi diyara sürgün olacağım bilmeden, Umutlar ülkesinin son sınır kapısından Çıkıyorum, elimde süresi dolmuş vizem, Bavulumda kullanımı yasak ve kaçak sevdan Buralarda sevmek suç, gönül vermek yasakmış Hele ki sana yanmak, verilemez hesapmış Ümit etmek, beklemek yürek avuntusuymuş Ve hayali cihana değen eski zamanmış İltica ediyorum artık başka bir yere, Sığınmacı kalbimde, sömürgeci acılar Umutlar ülkesinin adı varmış sadece... Kaçak sevdan, hayalin ve peşimde anılar... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kantar
İstasyondaki hassas kantar Her uğurlama sonrası Biraz daha eksik tartar Her uğurlayanı, Uğurladığının ağırlığı kadar... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karşısı-n
''Karşı sahil'' deriz hep, Bakarken bu yakadan Ama binip vapura, Geçince o tarafa Karşılıklar değişir; Karşı, bu taraf olur Bir yansımadır ''karşı'' Karşında bir şey yoksa, Sen karşı olamazsın Aynanın karşısında, Karşındadır yansıman Yansımana göreyse, Sen onun karşısında Sahiplenip bir yanı ''aslolan budur'' dersen, Mutlaka bir karşılık Bulacaksın karşında Değişkendir karşılık Durduğun yere göre Biraz dikkat edersen, Karşısındır kendine Bir yer vardır ne karşı, Ne karşısı bulunan... Önünde engin deniz Ufuklara açılan... Toplanmalı orada Karşılık beklemeden ''Sonsuz sevgi kumsalı'' Dünyayı kucaklayan Muhalif olma artık Sürekli bir şeylere Karşı diye bir yer yok! Aslında her yan, ''bu yan'' Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelebek Olmak
Yüz yıllık ömründe yapamaz karga, Kelebeğin yaptığını, bir kısacık haftada Çok yaşamak iş değil, işe yarayıp ölmek Meziyettir hayatta... Küçücük bir renk olmak ''evren'' adlı tabloda Ve bir kelebek olmak, Tanrı'nın ormanında... Attila Şanbay Attila |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendimden Öte
Çok uzun yıllar önce, Milyonları geçerek Vardım ana rahmine... O gün yapabildiysem, Elbet yine yaparım; Kendi koşu yolumda Kendimi geçtiğim gün, Yarışı kazanırım... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendime Nasihat
Gördüğün her ışığa Kanıp, pervane olma Her Nur ilahi değil, Boşa yanıp, kavrulma Kendini altın bilir, Tenekeyi çok ovma Kıymet güle verilir, Her otu gülden sanma Kurbağalar öpülmez, Bataklıktır yerleri Pis sularda yüzülmez, Gez billur dereleri Can'ın değerini bil, Can sevene verilir Seveni canından bil, Hakedene can denir Bilmezse kıymetini, Kendini küçük görme Vermişsen yüreğini, Yücesin, tasa etme Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırmızı Sonbahar
Batan güne rengini saçların mı veriyor? Böyle kızıl olmazdı ikindi vakitleri Belkide tüm bulutlar tenine özeniyor, Parlak yüzünde güneş seyrediyor kendini Kokusu duyulmayan bir tabiat tablosu, Tadını bilmediğim duru bir su gibisin Varılmayan yerlerin dayanılmaz arzusu, Çok sevdiğim kırmızı sonbaharlar gibisin İlkyazın gelgeç rengi başkalarının olsun, Ben bahçemde kırmızı bir sonbahar isterim Şikayet etmem inan varsın, ruhumu sarsın, Ben senin gözlerindeki geceyi beklerim. Attila Şanbay A' ya... 14. 06. 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıskanıyorum
Kıskanıyorum seni, herkes sana bakıyor O kadar güzelsin ki, gören aşık oluyor Vücudun ince, zarif, akılları çeliyor Parlak yüzünde güneş, kendini seyrediyor Gurup zamanı başka, seherde bir başkasın Gündüz ayrı güzelsin, gece ayrı büyülü... Meftun olmayıp sana, insan başka ne yapsın? Kıskanıyorum seni, bu şehrin nazlı gülü Sende de kabahat var; cilveler yapıyorsun Baktıkça gözler sana, belki haz alıyorsun... Seni kıskandığımı belki de biliyorsun, Dalgalı saçlarını rüzgara salıyorsun Elimde olsa, sana kimseyi yaklaştırmam Tenine dokunanın hazla doluyor içi... Bunca talibin varken, seni yalnız bırakmam; Kıskanıyorum seni, sevgilim Boğaziçi. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızkulesi
Oturduğum kayadan Denize fırlattığım Hiçbir zaman batmadan, Suyun üstünde duran Boş bir şarap şişesi Sensizliği içitiğim Günlerin nişanesi, Acı sarhoşluğumun Kanıtı Kızkulesi... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kirli Oyun
Satılık kalemlerin, Zehir saçan sözleri Bazı gazetelerin Köşe yazılarında... Yüzyılı aşkın zaman Kurgulanan tezgahın, Çığırtkan simsarları Geziyor içimizde... Kaset tanıtımları Haber bültenlerinde, Sarıkamış, Mehmet Akif Nerde yıldönümünde? Dizi filmler ise, Kitle imha silahı Uyuşturucu diye Veriyorlar millete; Ülkede olup, biten Gözlerden kaçsın diye, Düşünecek beyinler Körelip, gitsin diye Bir ülkeyi kuşatmak Silahla değil artık, Değer yargılarını Yıkmakla sağlanıyor Soruyorum, köpekler! Sahipleriniz kimler, Sizlerin tasmasını Tutuyor hangi eller? Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|