![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çıkıp Alanlarda Seni Anlatsam
.................................................İ brahim Coşar Dostuma Bir mektup aldım Coşar’i dosttan Yazmış ki savunma olmaz uzaktan Bir tokat yemişse can cananından Mutlak hak etmiştir kime savunsam. Uslanmadın aşktan yılların gitti Gözün yaşlar doldu silmedin gitti Dinlemedin beni aşkların bitti Yasak aşklarını nasıl savunsam. Bu yazdıklarıma gücenme sakın Sen benim dostumsun canımdan yakın Benimde bir aşka düşmem çok yakın Her zaman haklısın neyi savunsam. Sevdaya düşmeyen aşktan anlasa Dünya barış olsa aşklar çoğalsa Düşmanlıklar bitse Metin olunsa Çıkıp alanlarda aşkın savunsam Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çıkıp Gelmiş
Geçmişini silip atmış Benim için çıkıp gelmiş Sevdasını bohça yapmış Benim için çıkıp gelmiş Kim demişse beni hasta Yalın ayak pür telaşla Gözünde bir sürü yaşla Sabah sabah çıkıp gelmiş Yüreğini sevdam sarmış Gül kokulu teni varmış Dudakları bal satarmış Tatmam için çıkıp gelmiş İhaneti affetmezmiş Yalan yanlış hiç bilmezmiş Özü doğru sözü birmiş Sevmem için çıkıp gelmiş Işık oymuş gözlerimde Sevda oymuş yüreğimde Yazdığım tüm şiirlerde Varmış diye çıkıp gelmiş. Şiirlerin benim diyor Başkasına vermem diyor Öldürürüm seni diyor Bunun için çıkıp gelmiş. Her dizede çözmüş beni Şiir şiir sevmiş beni Önümdeki engelleri Aşmam için çıkıp gelmiş Gözlerimde hüzün varmış İçerimde bir giz varmış Suskunluğum da ondanmış Çözmek için çıkıp gelmiş. Yeni açmış gonca sanki Susamışa pınar sanki Bir görseniz bebek sanki Sürmüş koku çıkıp gelmiş Herkes demiş allah için Layığı bu aşkın Metin Öyle alem ki bu kadın Benim için çıkıp gelmiş 26/2/06 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıplaklığım Gözlerinde Gülünce
Çıplaklığım Gözlerinde Gülünce… Çıplaklığımı giyinip Uzun otururken yatakta Kapı açıldı birden Toparlanmama fırsat kalmadan… Gün doldu içeriye Utandım Çıplaklığım gözlerinde gülünce… …………… Sonrası? Sonrasını sormayın Ben Aşka hazırım Her daim. 25 / 9 / 2005 İst. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçekler
Pencerem önünde menekşeler var Biri mor, bir pembe beyazı da var Sevdiğim gözlerde ışıklısı var Bana yüzündeki gülüşün yeter Mor menekşem demiş beni çok sever Sevdiği gözlerde benim rengim var Ortalık karışmış bense bihaber Olmaz böyle dedim barışın yeter Pembe içerlemiş gördüm üzüldüm. Birazcık konuşup gönlünü aldım Baktım beyaz mahzun ona yaklaştım Asma yüzün dedim duruşun yeter Çiçekli kadınlı yaşam bambaşka Baktıkça onlara gelirim aşka Metin'in onlarla havası başka Bana çiçek gibi kokuşun yeter 12/12/05 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çile
Bir gün Çektiğimiz çileyi ölçercesine Yaşamı Yumak yapacağız seninle.. Korkma! Dayanacağım İp bittiğinde düşecek Kollarım iki yanıma. Bursa/ 2000-03-20 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk
Her şey güzel sanmayasın dünyada Acımasız savaşlar var yaşamda Şiddet korku hakim olmuş dört yanda Yeneceksen sakın durma gel çocuk. Kimse burda birbirine dost değil Hoşgörü yok selamlaşma çok değil İnan dünya öyle güzel hoş değil Sevgin varsa vereceksen gel çocuk Senin karnın benim gözüm aç çocuk Sömürende, ezilende çok çocuk Hak adalet bu düzende yok çocuk ben sağlarım diyor isen gel çocuk Bütün dünya benim diyen çok cocuk Kimi haklı çokda haksız var çocuk Bu gidişe dur diyecek kim çocuk? Biliyorsan ona yoldaş gel çocuk. Metin derse biliyorum çareyi Haset eder kimse sormaz çareyi Eğer dersen söyle artık çareyi beni dinle sen orada kal çocuk. 30112005 Sadabat Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukça
Sevindim Çocuklar gibi sevindim Buluşacağız diye Akşamı iple çekmiştim. Sevindim, Çocuklar gibi sevindim sevdiğim giysilerini giyinmiştin. Usul usul dolaşıyordu eteklerinde rüzgar. Sevindim Çocuklar gibi sevindim Yanaklarında gülüşler Gözlerinde yakomozlar vardı Çapkınca kırpışıyorlardı Sevindim Çocuklar gibi sevindim Öpüştük dünyanın dönüşü değişti bütün bunlara sevindim Çocuk gibiydim üstelik. 14/7/1999- Mecidiyeköy Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇOCUKLARA 23 NiSAN 79
I Açlık Savaşlar ve biz. Ölüyorlar dünyanın dört bir yanında Yaşamayı bilmeden Yaşamaya doymadan Öldürülüyorlar, ölüyorlar çocuklarınız. Çocuk Yılı bu yıl 23 Nisan Bugün Bizim bayramımız. Bir dakika sayın büyüklerimiz İzninizle bu koşullarda kutlmayacağız bu bayramı biz. Dün sizler çocuktunuz Bu günün büyüklerisiniz Bu koşulları sürdüreceksek Bizlarde olacaksak birer siz - Kararlıyız değil mi çocuklar? BÜYÜMEK İSTEMİYORUZ ............................. Sonra düşündük ki biz Büyümek görevimiz Kurtarmak için kendimizi Kurtarmak için sizi Kurmak için geleceğimizi Açlıktan ölümlere son vermek için Sona erdirmek için savaşları Görev biliyoruz artık Bir an evvel büyümeyi... Yepyeni bir dünya kurmak için O yeni dünya için Büyüyeceğiz Büyümek için... Ey her ulusun ATATÜRK'leri Siz onurumuz ve gücümüzsünüz. Sizlerden almaktayız hız. Ne diyorduk büyüklerimize? Açlıktan ölürken kardeşlerimiz Bayramları kutlamak yakışmaz bize... Sizler suçlusunuz büyüklerimiz. Bir zaman tutsak edip sattınız pazarlarda sanayinizin dişlileri arasında ezdiniz On sekizinci yüz yılınızda... Çok zaman terk ettiniz açlığa ...................................- devam ediyor da hala- nedeniymişiniz gibi savaşlarınızın Silahlarınız kan kustu, kusuyorlar üzerimize.. İnsancıllığınızı esirgesenizde biz çocuklarınıza Büyüyoruz Son vermek için sömürülerinize Bunlar ve daha niceleri suçlarınız Bunları bilerek yaptığınız için Beyler büyüdü suçlarınız. II Toplanıp tüm çocuklar hep beraber Yargıladık, tüm değerlerinizle ..................................-uygarlıklarınızla- sizi Kararımız şok oldu hepimize beraaat ettiniz baylar Evet, evet inanın kulaklarınıza Siz kendinizin tutsağısınız. Bu nedenle katılmıyoruz kutlamalarınıza... Yılınızı da geri alın, günlerinizi de Son verin savaşlara Son verin açlıklara Bu bayram yeter hepimize... Yaşamı yaşanılası kılarsak ve gözlerimiz gülerse bir gün sevgiyle Size söz veriyoruz. Yarın büyüdüğümüzde Sona erecek tutsaklığınız. Gayrettepe 23/4/79 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dargınım
Sana kırgındım dün. Soğuktu telefonda duruşun Düşüme girersin diye Uyumadım bile gece dün Desen ki şimdi Telefonun çaldığında Sen vardın baş başalığımda Onu bölmemek içindi sevgilim. Sana soğukluğumda… Mutluluğumda… Bazı kaptırdığımda Kendimi sana… Dudaklarını duyuyorum Dudaklarımda... Bunlar güzel hoş duygular da Sorun dargınlığımızda. 2,10.2006 İstanbul Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişik Bir Kadındı
DEĞİŞİK BİR KADINDI Değişik bir kadındı Yüreği sevgiye açtı Gene de sevmedi kimseyi Üstelik sevmek paylaşmaktır derdi Kendine özgüydü Biraz her kese açıktı Seveni öyle çoktu ki Sanırsınız İstanbul ona aşıktı. Şiiri sevmişse şairi de severdi Beni mi yoksa şiirimi mi sevdi? Sormadım oda söylemedi Dedim ya Değişik bir kadındı. Yaşama gülümseyerek bakardı En çok yalnızlıktan korkardı Bazen sık, bazı seyrek arardı Yaşamı Hep sevgi üstüne kurardı. Boyu uzun, endamı çok güzeldi. Gözlerinin içiyle gülerdi Anlamazdım. Bazı suskun bakardı Sorunu neydi? Ara sıra ağlardı. Sım sıcak bir dostluğu vardı Dünü anmaz, yarını düşünmezdi Günü dolu, dolu yaşamayı severdi Boş vermişti. Doğmak hata, yaşamak şaka derdi. Dedim ya çok değişik bir kadındı. 1,4,1994 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|