![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Olağan
rahat dur çağla niye şakırdıyorsun ekim ben miyim cici barış ekin hepiniz yalan söylüyorsunuz biliyorum karnınız aç ve biliyorum ki doyduğunuzda hepiniz köşenize çekilip susacaksınız arkadaşlarım dostlarım sevgilim gibi çağla ekim ekin seviyorum sizleri alın yiyeceklerinizi sizde arkadaºlar alın yiyin sömürün alın (çağla köpeğim,ekim papağanım) |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Olmadı
belki de sen değilsin paylaşımda bulunacak sevecek sevilecek işte insan deyip uğruna can feda edecek belki de sen değilsin hayallerimin kızı beklentilerimin güzeli aradığım gerçek sevgi belki de sen değilsin seni seviyorum diyeceğim sevgili belki de sen değilsin belki de sen |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğrendim
çocukluğum sokaklarda geçti oyuncağım sokaklar oldu hep yavaş yavaş çaldı hayatımı o sokaklar kendimi tanıdım yaşamı tanıttılar arkadaşlığı yaşadım tehlikeyi gördüm polisleri öğrendim üniversiteyi kazanamadım sigarayı tattım birayı sevdim *******i eve gitmedim adliyeyle tanıştım kız arkadaşım oldu sevgilimle yaşadım insanların nankörlüklerini gördüm yine de sevdim insanları işe girdim çalışamadım patronlar gördüm haksızlıklar gördüm karşısına geçtim ezildim bir çok şey gördüm bir çok şey öğrendim en ********ce olan ise bir yanda açlıktan ölenler bir yanda yapılan seks partileri bir yanda yok edilen doğa bir yanda fabrika atıkları bir yanda barış ve barışı sevenler bir yanda kimyasal silahlar bir yanda ezenler bir yanda ezilenin olmasıydı veba verem kanser aıds derken multıpl skleroz’u öğrendim umutlarla yaşıyorum ms belasını desteğim tıp bilim inanıyorum doktorlarıma ve seviyorum dostlarımı umut ediyorum insanın insanca yaşayacağını dünyanın dünya olacağını seviyorum sizi insanlar çok seviyorum seviyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölü
yaklaşmayın bana ölüyorum tutma elimden nalan demet ölü insanın eli tutulur mu üzgünüm kuzen sevil bırakmak istemezdim seni yaşamın adi kavgasında yalnız kalmanı güç kaybetmeni istemezdim hülyacığım canım göremedim doktor oluşunu anlayamadım sevginin sen olduğunu paylaşamadım güzel günleri ne olur son kez yalnızca sen güzelim sıcacık ellerinle ellerimden tutup yanağıma bir buse kondurarak yumuşacık tenini hissettir ne olur son kez seviyorum seni barış de bak donuk gözlerime seni seviyorum hülyacığım diyor seni seviyorum ya sen betül ilk sen bıraktın beni attın carolınein kucağına yanımda olmadın babam teyzem dayımın ölümlerinde elimden tutmadın burçin can ersanın ölümlerinde selahattin ayhan engin için bir telgraf başın sağ olsun destek olmadın ms ataklarında gittin ulviş yazgülü güldiken carolıne ezda julıa kiminiz kabul bile etmedi multıpl sklerozlu oluşumdan özürlü oluşumdan kiminizde aşk macerası yatak arkadaşı olarak gördünüz hepiniz yalan söylediniz sensiz şiir olur mu seyhan seni de ulviş kadar çok ulviş kadar candan sevmiştim sekiz yıl sevdim olmadı onun için ikinci yıla uzamadı sana olan sevgim aşkım erdoğan dostum göremiyorsun acı gerçekleri yine de korkmuyorum senin için inanıyorum sana güveniyorum doğruyu bulacaksın dostum üzülme benim için geçmişi anımsa ve gül gül dostum ne olur üzülme ve binlerce arkadaşım param yok artık betül carolıne barış yok unutun beni ölüden fayda gelmez işte son şiirimde yirmi bir yılda sevdiğim insanlara son duyumsamalarım iki şiarımsa son cümlelerim olsun ı love all the people hayat sevdikçe ve umut ettikçe güzeldir hoşça kalın |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm
sokaklarda ölüm kol geziyor bizleri de yakaladı attı kolunu omzumuza ama öldürmüyor kahpe ölüm bizleri tanıdı tanıdı |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Önsöz
düzgün çizgidir aşkım silinmeyen büyüyen sınır tanımayan kıskanılan ve ********ce çizilmeye çalışılan bir helis seni seviyorum aşkım şiir olsun istedim sen de sevmezsen beni seni sevdiğim gibi at bu yazılanları |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Önsöz2
Yazmak güzel. Okumak güzel. Güzel yazmak için, okumak kuşku getirmez gerçek Güzel yazılar yazmak için, güzel kitaplar okumak Çok güzel yazı için, çok güzel kitap okumak İyi insan için, iyi insan olmak gerek İyi insan olmak için Yazmak Okumak Dön başa Yazmak güzel. Okumak güzel |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öz Yaşam Öyküsü -düz yazı-
MS’in Barış’ta Doğuşu Sizlere birini anlatacağım. Babası günde bir paket sigarayı bitirirken bir kitabı okuyan çocuğu; adı Barış. Bin dokuz yüz doksan bir yılının on beş şubatına kadar hareketli, spor yapan lisanslı bir basketbolcü. Analar, okuyun bu yazıyı ne olur. Bir sabah on altı yaşındaki çocuğunuz odasından bir inleme geliyor, Anne... Oğlunuzun hastalandığı aklınıza bile gelmiyor. Dün çok iyiydi. Erken diyorsunuz, yat uyu oğlum. Ağlamalı inleme durmuyor: Anne... Kalkıp bakıyorsunuz oğlunuza. Barış zavallı çocuk, anne diyor yalnızca. Aile fertleri uyanıyor, heyecanlanıyor. Barış’a bir sürü sorular soruluyor, alınan yanıt hep aynı; anne... Barış’ın ateşi kırka dayanmış, yarı ölü yatıyor. Hastaneye kaldırılıyor hemen. Günler, haftalar, aylar geçi yor hastanede. Barış ayakta duramıyor, yürüyemiyor, neler oluyor bilemiyordu. İki ay sonra bir haber geliyor: “Barış, baban öldü! ” Barış şaşkın, Barış aciz, Barış zavallı. Ağlayamıyor bile. Bir filmi dondurmuşsunuz ve bir karesinde donuk Barış, çaresiz. Üzülemiyor yirmi sekiz yıllık öğretmen babasına. Ayağa kalkmak, son yolculuğunda babasının yanında olmak, mezarına kapanıp saatlerce ağlamak istiyor, yapamıyor. Hastanede yatağa tutsak sekiz ay geçi yor ve kesin teşhis söyleniyor: Multiple Sclerosis (MS) . Sakat damgası vuruluyor Barış’ın alnına. Doktor Barış’a yanaşıp anlatıyor hastalığını: Kimi zaman olacak yürüyemeyeceksin, yürüdüğünde de topallayarak diyor. Barış, boynundan çıkarmadığı madalyasına bakıyor hüzünle. Doktor dolan gözlerle “koşamazsın kardeşim” diyor. Barış gözyaşlarını silip: “Bitsin bu rüya, bitsin” diye bağırıyor... Evine geliyor Barış. Basketbol sahasında oynayan arkadaşlarına bakıyor. Arkadaşları bisikletle geziyor. Bir güzel kız cilve yapıyor, delikanlı havasını atıyor. Bir çığlık duyuluyor. Sevgilisi coşkuyla bağırıyor: “Barış seni çok özledim, sevgilim seni seviyorum, bu gece sabahlayalım, coşalım müzikle. Mutluluğun doruğuna ulaşalım.... Pencereden bakan donuk çehre yere yığılıyor, ağlıyor, ağlıyor... Başak sarısı saçları, deniz mavisi gözleriyle Barış’ın yanına geliyor sevgilisi. Barış’ın kendisine yazdığı şiiri okuyor ve “seni bırakmayacağım” diyerek ilk defa yalan söylüyor. Barış’ın sevgilisine yazdığı şiir: incecik kumlar belini sonsuz deniz gibi sevgileri ufukta doğan güneş umutları masmavi gökyüzü geleceğimizi anlatırdı oysa göremediğimiz şeyler vardı kumlar çamura deniz sona güneş batışa gökyüzü buluta ve ben karanlığa önce o kötü dörtlük bekle beni caroline bekle beni ışık bekle beni ölüm hoşça kalın sonra aynı cümle yaşam sevdikçe ve umut ettikçe güzeldir sürekli ikilem bir boşluk bir karanlık oysa bunların hepsi deniz kenarındaki yalnızlık özlemler umutlar sevgiler bir anda ağlattı yine de yıkamadı kahpe yalnızlı seni seviyorum çünkü Yaz ayı bitiyor, okullar açılıyor. Barış okula gidemiyor, Barış ağlayamıyor! Günler birbirini kovalıyor. Sekiz ekim sabahı bir telefon geliyor. Tek dostu, takım arkadaşı Burçin’in babası. Seviniyor, heyecanlanıyor Barış. - Burçin nerede, diye soruyor. Telefonun diğer ucundaki titrek ses: - Burçin intihar etti, başımız sağ olsun, diyor. Neler oluyor? İki hafta sonra da takımdaki diğer arkadaşları Can ve Ersan aynı son, öldüler. Birbirlerine söz vermiş, ölürsek beraber ölürüz demişlerdi. Sıra Barış’a geliyor. En son yapmak istediği her şeyi yapıyor ve Kızıltoprak-Feneryolu arasındaki raylara oturuyor Barış. Trenle gelecek ölümü ve sonrasını anlatan şiir: kazanamam hani belki dedim heyecanlandım umutlarla girdim sınava okudum soruyu yapamadım normal dedim okudum soruyu yapamadım olur böyle şeyler dedim okudum soruyu yapamadım anladım gerçeği bu yıl da kazanamayacağım bu yıl ve hiçbir yıl kararımı vermiştim aylar önce ölmeliydim kazanamazsam bu sene bir bardak su içtim önce sevgilimi dün görmüştüm en çok sevdiğim yer kalamıştı gezdim onun için yoğurtçu parkını zaman acımasız durmuyordu ve zamanı gelmişti oturdum raylara sırtı dönük kapattım gözlerimi korkuyordum uzaklardan sesler geliyordu sevinmiştim tren sesi kurtuluyorum diye ama bir gerçek vardı ben adiydim ben yalancıydım ben korkaktım üniversiteyi yaşamayı sevmeyi başaramadığım gibi başaramadım ölmeyi attım kendimi rayların dışına ağladım ağladım boğuldum göz yaşlarımla ölemedim Olaylar sürüyor. Çok sevdiği otuz yaşındaki teyzesi, zararsız, konuşamayan dayısı, üç can arkadaşı daha çeşitli olaylarla yaşama gözlerini kapattılar. Son olarak sevgilisi Hülya’sını sorularla dolu bir trafik kazasında yitiriyor Barış. Üç yıl gibi kısa zamanda babasını, teyzesini, dayısını, altı can dostunu ve sevgilisini yitiriyor ama; Barış için kötü olan, nefes alan ama Barış için ölen insanlar oluyor. Barış şu an çok iyi yaşıyor. Ölüm acısını her zaman hissettiği babasının sözünü unutamıyor: “Yaşam sevdikçe ve umut ettikçe güzeldir”. Ve inanıyor, dün olduğu gibi bugünde gelecekte, kardeşçe, insanca, sevgi, umut ve barış dolu bir dünyanın hep beraber kurulacağına. Barış insanların hepsini seviyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özür
bakıyorum insanlara göremiyorlar yine de mutlular bakıyorum insanlara duyamıyorlar yine de sevinçliler bakıyorum insanlara hastalar yine de umutlular bakıyorum kendime yürüyemiyorum yine de seviyorum çok seviyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Paylaşım
ıssız bir adada yapayalnızım bir güvercin gibi özgür bakıyorum dünyaya halepçeler bosnalar filistinler kahrolası özgürlük paylaşılamayınca en büyük tutsaklık acizlik paylaşılabilince seviyorum özgürlüğü paylaşalım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|