![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nasılsın Ankara?
Suskun göletlerin vardı eskiden Sulak yağmurların Uçsuz bucaksız temiz gökyüzün Dudaklarında bitmek bilmeyen hüzün Ellerinde bahar Tepelerinde kırlangıç kuşlar Eteklerinde can atan çocuklar Sözcüklerinde biraz efkar Ama yine de yaşama hevesin… Suskun *******in olurdu Sessiz sakin uçurum kenarlarında Var oluşlarım olurdu Çocuktum düşer kalkardım Ağlayışlarım olurdu sokaklarında Gözyaşlarım olurdu sessiz sakin Terk edilişlerden uzak olurdum Şimdi acılarının merkezi ben mi oldum… Sonra zaman geçmeye başladı Gökyüzünü kirlettiler Göletleri gürültülere gömdüler Sokakları değiştirdiler Bozacıları yolladılar *******de Davulcular kayboldu Düğünlerin yerine mahkemeler aldı Ben gittim sen kaldın geride Sonra sana döndüm Her şey değişti… Görmeyeli biraz hüzünleşmişsin Görmeyeli biraz suskunlaşmış Tuhaflaşmışsın bir hayli Ben yokken biri mi incitti seni yoksa Yoksa taşını toprağını alıp satan Seni yok sayıp hesaplara kalkışan Seni bir üzen mi oldu… Zamansız gittim biliyorum bağışla Zamansız öldü biraz da duygular Duyguları da öldürdüler biliyorum Ama seni yine eskisi gibi O çılgın çocukluğum gibi seviyorum… Haydi anlat sevgili Ankara Nasılsın? ? ? Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne Denir?
Kederli bir akşam gibi suskun Ağlamış bir çocuk gibi yorgun Tükenmiş bir nehir gibi durgun Yaralı bir ceylan gibi vurgun; Gözlerim… Salya sümük bir çocuk gibi baygın Her yerde bulunan bir gazete gibi yaygın Çokbilmiş bir yazar gibi saygın; Sözlerim… Zavallı bir ezgi gibi sesli Bir hüsran şarkısı gibi esli Yıllanmış bir zincir gibi paslı Hep üzülmüş bir şair gibi yaslı; Düşlerim… Hep sürülmüş bir yıldız gibi uzak Hep ağlatılmış bir ihtiyar gibi kurak Hep sömürülmüş bir tarla gibi çorak; Şiirlerim… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Yaptın...
Bilmiyorum ne yaptın seni bana bu kadar sevdirecek Belki sade bir güzellikti karşımda duran Birden bire hayatımın anlamı olmaya aday Birden içimde o dingin fırtınaları coşturan Birden bire her şeyi dünyayı yakmamı fısıldayan Neyse her neyse güzel bir o kadar şiddetli… Bilemiyorum ne yaptım seni bu kadar sevmek için Belki yalnızca bir hayal görme isteğimdi Birkaç saniyelik bir rüyanın ardından Bütün gün görmeye devam etmek istediğim Her neyse seni bana sevdiren o kadar güzel… Bilmiyorum ki ne yaptın beni sana aşık edecek Belki bir durgun göl misali dinginliğinde Belki de dağ havası hırçınlığında bir şey Belki yalandan sevişmelerle dolu bir yağmur Belki ıslak ayakla sevda romansı Ama her neyse sevdim yine de ağlamayı… Bilmiyorum ne zamandır girdin hayatıma Kim bilir ki ne zaman gideceksin Ama yine de ne yaptın ki bana Beni böyle delirtecek bu denli sevdirecek Bu kadar aşık edecek ve hayatıma yerleşecek Çığ düşüp söndürmeyecek yangınlara Sonu gelmeyen koridorlara Sonsuz çıkmazlara gömecek Yine de her şeyi hoş gösterecek Her neyse o yaptığın yine de çok güzel… Şimdi yarım yamalak kalmış bu sevdayı Kendi kendime çözmeye çalışıyorum Bütün bilmecelerini çözdüm ama Çözemiyorum bana ne yaptın Bu düğümü, bu soruyu, bu bilmeceyi Bu garip şekil şemali bir türlü Çok uğraşsam da çözemiyorum… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oğul Olmak; Şair Olmak...
Gittiğim yerlerden selam ederim baba Ellerinden öper hasretle Evladın olmaktan vazgeçmeyeceğimi Sana arz ederim baba… Her gördüğümüz düş biter elbet Ve yeni yaşamlara açılır kapılarımız Tükendiğimiz an, işte o an Bir anka kuşu misali Yakıp bedenimizi yeniden küllerimizden Yeniden gözlerimizi açarız… Oğul olmak, her şeye rağmen Her yıkılmışlığa ve en acı türkülere Yerle bir olmuş tüm sevdalara Ve yitirilmiş duygulara rağmen Ayakta kalmak demektir… Uzak ve hatta dönülmeyecek yollara Terkedilmiş ve aslında her yolcunun Hayatından yalnızca bir kere geçen bir yerde Ayaklarım çırılçıplak Öylece sizleri düşünüyorum… Yitirdiğim her şey geçiyor gözlerimin önünden Ancak ben bir tek, ben bir tek… Gözlerim dolu dolu olmuştu Yumruklarımı sıkmıştım Sarılmak istiyordum içimden taşarcasına Sen arkanı dönmüştün Git demek istemiyordu dudakların Gereği yoktu Her şey yaşanmışlığıyla güzeldi zaten Ve işte o an İçimden gelmişti de sarılamamıştım sana… İşte bütün bu yolları aştıktan Ve bu kadar uzaklaştıktan sonra hala Yalnızca bunun acısını taşıyorum Bilir misin ben Bu koca yaşama yüreğimi Kavgamı, şiirlerimi ve sesimi Öyle kanattım ki Kanımla yazdım dünyanın üzerine Ellerimi, tırnaklarımı bastırdım toprağa Titredim En acılı anımda Yanında olamama duygusuyla her an Öyle tükendim De bu anlamsızlık beni öldürecek Soruyorum hala kendime Bu kadar, bu kadar uzak ne gerek… Oğul olmak, her şeye rağmen Her yıkılmışlığa ve en acı türkülere Yerle bir olmuş tüm sevdalara Ve yitirilmiş duygulara rağmen Ayakta kalmak demektir… Şair olmak, Bir ince yol olmak demektir… Gittiğim yerlerden selam ederim baba Ellerinden öper hasretle Evladın olmaktan vazgeçmeyeceğimi Sana arz ederim baba… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Onurumdur...
Güzel yüz Güzel dudaklar Çok güzel gözler Yumuşacık eller Hele o saçındaki örgüler… Ne kadar güzel yaratmış Allah seni Özenmiş bezenmiş Eksik bırakmamış hiçbir şeyini Düşündüm Belki şimdi sevmezsin beni… Ben elleri nasır tutmuş bir gençliğin Ahı dünyayı tutmuş garip bir neslin Sözcükleri yangın yerine çeviren Her düşte yeni düşünceler uyandıran şairliğin Belki ilk belki son esiriyim… Bir mısrayım gelip geçmekte olan Dünyaya kök salmayacak kadar hafif Kökleriyle toprağı incitemeyecek kadar zarif Biraz düşünceli hayata karşı biraz pasif Belki suskun biraz agresif… Belki istemezsin yanında olmamı Ama yine de bilmelisin Ben her an seni düşünüyor olacağım Gözlerine baktığımı Ellerini tuttuğumu Yürek atışını duyduğumu Sözcüklerini ağzım açık dinlediğimi Belki hep hayal ederek Belki uzaktan Tuttuğun başka elleri seyrederek… Ben bir şairim Yüreğim titrek Ellerim ürkek Yitik ve çaresiz belki ama Yine de onurundan vazgeçmeyen Ölümle dirilen dedelerim gibi İşte ben o kadar cesaret sahibi… Neyse daha fazla yormayım seni Hayat dar gelmesin üstüne Dikkat et kimse incitmesin seni Sen, kalbimin narin sevgilisi… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Onuruna Layık Olmak...
Onuruna layık olmak Layık olmak sevgine Layık olmak bilinen her şeye Sevdiğin her şeye layık olmak… İçimden taşıyor sevgin Gittiğin her yola Bastığın toprağa Söylediğin şarkıya belki Belki ettiğin sözlere hayran… Bildiğim her şeye yakınmak Tuttuğum dalları koparmak geliyor İçimden her şeye sövmek Dualara yakınmak Sana haykırmak… İçimden sana yalvarmak Yüreğimden sana sığınmak Dilimden sana okumak geliyor Bildiğim her şiiri Bilmediğim her cümleyi… Yine de bilmemek geliyor içimden Ölüm adına bir şeyi Ölüm adına yazmamak bir daha Bir daha hiç olmamak… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Orada Dur Bakalım...
Orada dur bakalım Bu çıkmaz sokaklar benim Sakın girme yanlışlık da olsa Sen sevmeye ve sevilmeye doymalısın Daha çocuk olmalısın Daha genç olmalısın Daha insan olmayı öğrenmeli Ve pişmelisin daha… Orada dur bakalım O bitiklik bana ait Sen daha bir fidansın Önce öğrenci olacaksın Öğreneceksin Öğreteceksin daha sonra Senin zamanın gelmedi… Orada da dur bakalım Ölümcü sözcükleri yazmak bizim işimiz Sen daha tırnaklarını kanatmak Şiirlere ağlamak için çok incesin Biraz daha pişmelisin hayatın kollarında Hele daha çok gülmelisin Görmelisin hayatın renklerini… Haydi şimdi dön yatağına Ananın babanın kucağına Sen daha çok gençsin Dur hele biz senin için kavga edelim Biz senin için önce kurşun saçalım Önce biz senin için kurşun saçalım Biz başaramazsak Sen küçüklerin için savaşırsın Şimdilik kendini tüketme… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm Sahnesi
Kırılmış bir öfke kadar saydam Delirmiş bir yağmur kadar kara Dokunulmuş bir göz kadar ıslak Eritilmiş bir yürek kadar sahte… Dilencinin ağzından çıkan sözler Bir bilinmezin son haritası gibi Karmaşık duygularla iliştirilmiş Saçmalanmış bir dua kadar yalan… Her şey seni benden alıp götürdüğünde İçimde kopan fırtına kadar gerçek sevgimse Oysa her şey bittiği yerden bir adım ötede Gözlerime dökülmüş bir damla kurşun gibi… Her şey seni andırır gece yarısı Gidenler bilmezler ama Yine de sen varsın içimde Gitmenin gidebilmenin eşliğinde… Susar her şeyi o dilenci kadın Susar elinden geldiğince çabasıyla Susar boş bakışlarının buğusunda Her şey gider o kalır geride Boynu bükük yağmur misali… Her şey biter bir gün Bir gün ben de giderim Bu aşk da biter O zaman anlayacak mısın sanki… Sanki anlayacakmış gibi bakarsın Dinleyecekmiş gibisindir can kulağıyla Canatarmışçasına bu deli sevdaya Her kılığa girermişsin sanki… Sanki deliliğin eşiğindesin sende Benim gibi ıslatılmış gözlerle Benim gibi yüreğin acırken Sanki gelecek misin peşimden… Bitti artık oyun haydi Haydi perde kapandı artık Sen de çek git evine Buradan sonrası benim sahnem… Bu benim ölüme davetiyem Sizlere yer yok artık bu sahnede Perde kapandı artık Çekin gidin evinize… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümün Bile...
Ölümün bile renkleri vardı Karanfiller gibi ve güller Sessizce ayrılırlardı Önce gözler sonra eller Ne zaman, ne de aşklar çare olamazdı… Ölümün bile haykırışı vardı Sessizlik gibi ölümcül Zamansız yaralardan geçen Ölü kervanlar gibi susuz Ne yollar, ne sürgünler çare olamazdı… Ölümün bile bir şekli vardı Sağanak gibi yakardı Sustururdu tüm kuşları Ve haykırışlarla beslenirdi Ne anlayış, ne bekleyiş farketmezdi… Ölümün bile bir duruşu vardı Önce ağırdan yaklaşırdı Sonra sessizliği ile boğardı geceyi Ve ******* karanfil kokusuna boyanır Ne bahçeler, ne ormanlar son bulamazdı… Ölümün bile bir anlayışı vardı Öyle nedensiz yaklaşmadı Zamansız gelirdi acıtır sansan da Acıtmadan canını alırdı Ne yoksulluk, ne zenginlik farketmezdi… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüya...
Her şey bir yalanla biter günün birinde Yüzüne bakacak cesareti bulamazsın Ne dağların ne de kuşların denizlerin Susan yalnız bir zaman dilimidir Diller susmayı öğrenememiş Sözler bitmek tükenmek bilememiş Her şey her zaman her yer değişmiş… Zaman değişmeyi değil de alışmayı Hayat sevmeyi değil de özlemeyi Her şey susmayı değil de Gevezeliği öğretirmiş insana… Bildiğim her şey bir masal belki Ve biraz sonra hepsi susacak Susacak çiçekler ve böcekler Bildiklerim unutulacak Tüm dostlar ayrılacak az sonra Bir sigara daha yakıp İnadına ulan inadına inadına… Sustuklarım karşıma çıkacak Söylemediklerim o konuşmada Her şey birer yalan olacak Bir gün rüzgar esecek Kulaklarımda o sözler yankılanacak Sustuğum ve söylemediğim her şey… O zaman utanacak kalbim her şeyden Mutlu olmayı bilemez asla kalbim Her şey bir yangın işte Sustuklarım dile gelecek O zaman anlayacağım Seni çok sevdiğim bir masalı Bu masal da susacak Perdeler kapandığında ben de gideceğim… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|