![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nice Yıllar (Akrostiş)
Nasıl unutulur canından can veren İçinde büyüttüğün yedi veren gül Camdan bir kalbin buselik şarkısını En içten fısıldarken titreyen dil Yalan dolu dünyanın en gerçeği Işığımsın ay gibi güneş gibi aydınlık Layıksın övülmeye tatlı dilli dost Layıksın sevilmeye dost kokulu şakayık Arzun gerçek olsun umudun kanatlansın Rengin solmasın gök kuşağı kıskansın Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Öğrendik
Bir erik ağacına tırmanıp çocukluğumuzda Hep en tepedekilere ulaşmak istemedik mi? Narin bedenimizi yırtan dallara aldırmadan Gözlerimizi kapatıp nisan yağmurlarında Damlaları havada dondurmak istemedik mi? Bedenimizi saran ıslaklığa aldırmadan İğreti oltalarımızı salıp bulanık derelerde En güzel en büyük balığı tutmak istemedik mi? Üzerimize sinen bataklık kokusuna aldırmadan Kaç karınca yuvasını bozduk kim bilir Ceplerimizi doldururken haris bir arzuyla Kaç meyvenin dallarını kırdık aldırmadan Sevmeyi sahip olmak diye algıladık hep En güzel bisikleti istedik en güzel uçurtmayı Aldık gözlerdeki yaşın yalanına aldırmadan İşportacı yamaklarının ağız dolusu çığlıkları gibi Savurduk sözcükleri hoyrat bir dil peşreviyle Düşürüp sevgiyi bitpazarına sattık aldırmadan Bizler büyüdük, hayallerimizde büyüdü Yinede koştuk yola fırlayan topun ardından İçimizdeki çocuk korkmadı yoldaki arabalardan Mağrur kâşifler gibiydik; tanıştığımızda ilk aşkla Ama ilmek ilmek dokunuyordu kader; farkında olmadan Belki de kırılan camların intikamıydı alınan Ya sevdiğimiz bizi sevmedi ya da biz seveni sevemedik Ağlamayı öğrendik yüreğe akan gözyaşlarıyla Yaşamayı öğrendik sevginin acı veren dokunaçlarında Öğrendik ateşin yaktığını, dokununca buzun üşüttüğünü Sevginin sıcaklığını paylaşmanın mutluluğunu öğrendik Yaşayarak kırık bir kalbin burukluğunu Öğrendik yaşamak ama gerçekten yaşamak Sevmek ama gerçekten sevmek demek Abdurrahman güleç Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölürüm gidersen düşlerimden
Gece sinmişti sinsice gözlerime Bir yıldızlar uyanıktı bir ben Birde uzaklarda uluyan beyaz kurt Ve yanan gözlerindeki şehvet Köşe kapmaca oynuyordu karanlıkta Çığlık çığlığa gece kuşları Ben elimde umutsuz sevda meşalesi Yakmak isterken karanlıkları Kurdun soluk soluğa arzuyla batırışıydı Kurbanının etine dişlerini Usul usul salınan alev dillerinin: Aşk Harlamasıydı yürek yangınının Çılgınlık bu belki çaresizlikten; Neden? Neden gitmiyor resmin gözlerimden Sevmekten değil korkum yada sevilmekten Ölürüm bir gün gidersen düşlerimden... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öncesizim
Sonrasızdım... Yaban otlarıyla dolu yer yer Çorak topraklar gibiydi yüreğim Susuzluktan kurumuş, çatlak, taşlaşmış Ve sonra Sen geldin Bereketli ilk bahar yağmurları gibi Çatladı yüreğimdeki umut tohumları Filizlendi orman oldu duygularım İnanamadım! Çarptığım aynalardaki yansımaya Ve gözlerimden fışkıran ışığa İnanamazdımda! Benliğim yılgın biraz ürkek Öncesizim şimdi Senden sonrası diye Bir'e böldüm hayatı Atamadım üzerimden hala; Bende yarattığın ihtilalin sarsıntısını Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öylesine
Kendimi dinlemeyi sevmiyorum Sevmiyorum ince düşünceyi Sevilmediğimi bilip sevmeyide Risk almayı sevmiyorum Ne aşkta nede hayatta Çünkü kaybetmeyi sevmiyorum. Paylaşmayıda sevmiyorum Ama sadece sevdiklerimi İnsanı ayakta tutan nedir ki? Sabun köpüğünden şişirdiğimiz Küçük küçük baloncuklar değilmi? ! ! ! Korkuyorm ya onlarda biterse! ...... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öylesine imkansız seni unutmak
Sen benim özlemim,sevincim,kederim, Sensin:Her kadehte yudum,yudum içtiğim Sen benim kara çalım,gülüm,dikenim, Sigaramın dumanıyla hayalini çizdiğim... Yaprak olurum bazen dalında; salınan Sen rüzgarım savuran; oradan oraya Ben bir denizim; sen benim tuzum sensin içimde herkesten gizlediğim... Ben bir sevgi çiçeği; boynu bükük Sen benim toprağım; can küpüm Bazen yağmur olurum bulutlarda, Dökülürüm kucağına tane, tane... Irmak olur akarım bazen ovalarından, Bazen coşar fışkırırım çağlayanlarından, Sen yaşatıp can verirken mısralarıma: Öylesine imkasız bir şey seni unutmak! Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rahat Uyu ATATÜRK
RAHAT UYU ATATÜRK Her yıl on kasımda bütün sokaklarda Sirenler çalıyor beynimize vururcasına Bayraklar yarıda ülke matem havasında İnan titriyoruz bronz büstün karşısında Sen Anadolu’ydun buram buram toprak kokan Sen seyit çavuş’tun Anadolu’yu sırtında taşıyan Ayşe hatunun kardeşi Kara Fatma’nın oğluydun Gâh patlayan mavzer oldun gâh kazma gâh orak Nusret’tin Çanakkale boğazının gece bekçisi Derme çatma istihkâmlarda istiklâlin habercisi Sendeydi vatan sevgisi ve Sakarya’nın öfkesi Karartamadı hiç bir şey Samsundan doğan güneşi Kutsaldı her karış toprağı bu vatanın çalıştın Asla kaderine terk edilemezdi ettirmedin Askerdin; çiftçi oldun, mühendis, başöğretmen Aman dilemedin dost, düşman kimseden Yedi düveli yendin dünyayı titreterek Bırakmadı yakanı hastalık denen illet Bir ülke bıraktın üç tarafı deniz sanki cennet Cumhuriyet bize senden kutsal emanet Bu gün on kasım emanetin himayesindeyiz Türk genciyiz kudretimizin bilincindeyiz Bu can bu ülkeye binlerce kere feda Rahat uyu atam cumhuriyetin bekçisiyiz Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Saklısın
Turuncu baharın hüzün şarkısı dilimde Bir resim bile yok hatıran olsun elimde Ruhuma dolan mehtabın ayın halesinde Rüzgârımla savrulan gazellerde saklısın Düşlerimi boyadım baştan başa maviye Hapsedip yalnızlığımla buzdan kaleye Eridi benliğim değince zümrüt buseye Sevda cennetinde düşlerimde saklısın Yüreğimin kuytusunda beyazlar içinde Buz mavisi kanatların serinliği tenimde Büyüleyen gözlerinin huzur denizinde Kaybedeceğim kendimi içimde saklısın Kaybolursam bir gün beni sen bulmalısın Etrafımı menekşelerle donatmalısın Bir demet papatya toprağıma koymalısın O gün ağlasın taşım gözyaşımda saklısın Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Ve Bana
Bazı sözler vardır, gizemli söylenmez Bazı izler vardır, derinde silinmez Bazı yollar vardır, geriye dönülmez Öyle bir ülke ki, ölsen de ölünmez Sözüm dilden akar, gerçek değil mecaz Yüreğimde mana, çıkamıyor avaz Sevgin mihrakımdır, istemem imtiyaz Varlığın ödüldür, gitmelerin infaz Yaşamın gerçeği, zihnimdeki düşsün İçimdeki hüzün, yüzümde gülüşsün Asi deli gönlüm, bırak ta sürünsün Benim değil ömür, sen bana ömürsün Dünya koca bir han, sen misin tek yanan Yalnız yaşamaktan, düştüğün su-i zan Sabret Abdurrahman, çıldırsa da zaman Huzura ermeden, terk etmez teni can Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni Sevdim Melek
Diyemedim: Seni sevdim melek; Gözlerindeki gülüşü, Yaşama sevincini sevdim. Diyemezdim diyemedim de… Diyemedim: Kalemime fısıldadım seni, Gizledi dizelerdeki kafiyeye, İçimi şiirlere döktüm, Yol olsun diye sevgiliye… Diyemedim: Diyebilseydim eğer; Tanrının yazdığı şiiri; her gün, Tekrar tekrar okumak yerine: Yeniden yazmaya çalışmak niye? Diyemedim: Diyemezdim de; bilme Sevmek: Sevdiğinin mutluluğunu istemektir Ve vermek olabildiğince Seni sevdim melek; Diyemedim, diyemezdim de… Bilme... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|