![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne ki dünya malı
Ne ki dünya malı mihnet edeyim Sonuç, üç-beş metre kefen değil mi? Son adres mezarlık,başka ne deyim Evin penceresiz bir dam değil mi Toprak olan bir bedene girersin Doğarsın,yaşarsın,sonra ölürsün İğneden ipliğe hesap verirsin Kötü belasını bulur değil mi? Yaşayanla, ölenleri bir saysak Hangisi fazladır bir hesaplasak Söz sende,sen konuş ey kara toprak Ölenler kat be kat fazla değil mi? Zevk sefa içinde geçse de ömür Her can fani bir gün muhakkak ölür Kişi yaptığına karşılık görür Dünya ahirete tarla değil mi? Bak kendine,adım atan ayağın Saçın,başın,dişin,gözün,kulağın Her biri bir dünya değer bunların İnkar eden canlar nankör değil mi? Yakınların gidişine ağlarlar Ak kefeni bedenine sararlar Ömür defterinde biter sayfalar Son nefeste iman gerek değil mi? Ebedi kalan yok,gelen gidiyor Cansız beden iki günde çürüyor Abdulhadi bunu herkes biliyor İbret almıyoruz,hayret değil mi? Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neye yarar
Hancı sen bu handa boşa bekleme Yolcu gelmez ise han neye yarar Bir muhtaca dokunmazsa yardımın Makam neye yarar,mal neye yarar Hancı sen bu handa bekleyip durdun Nice insanlarla tanışmış oldun Kimliğini alıp ne soru sordun Hak'kı tanımazsa kul neye yarar Doğrular doğmazsa insan beyninde Çirkefe dalınır günün birinde Alınacak bir şey yoksa sözünde Ağız neye yarar,dil neye yarar Şu kahpe düzenin kahpelerine Üç-beş kemik için fır dönenlere Haram sofrasında yal yiyenlere Ekmek neye yarar,su neye yarar Her devirde deviren var,döken var Gönüllere kin tohumu eken var Fitneliğe marifettir diyen var Merhametsiz yürek,can neye yarar Yığarız,yığarız,yığın ederiz Haramı,günahı harman ederiz Eninde sonunda çekip gideriz İmansız,ihlassız kalp neye yarar Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neyime benim
Güneşin ışığı yol göstermezse Ha doğmuş ha batmış neyime benim Bakan gözler baktıranı görmezse Ha mavi,ha yeşil neyime benim Kuğu yüzüşünün hikmeti Haktan Yemyeşil yapraklar çıkar topraktan Meyve var ağaçta,farksızdır baldan Şükürsüz yenirse neyime benim Su yüksekten enginlere akmakta Buharlaşıp gök yüzüne çıkmakta Sonra yağmur olup yere yağmakta Sel rahmet olmazsa neyime benim Delikanlılığı vatan uğruna Halka hizmetini,Hak rızasına Kara topraktaki kan yazısına Hak mühür basmazsa neyime benim Abdulhadi hiçten mutlaka doğru Eğri hayatında aradı doğru Bir ömür yürüyüp gittiği yolu Hakka varmaz ise neyime benim Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olmadı
İlk görüşte aşık oldum ben sana Söylemeye uygun zaman olmadı Aşkın alev alev sardı içimi Yandım yandım ama külüm olmadı Sudan bahaneyle seni aradım Sesini duydukça sana bağlandım Sevdiğimi söylemeyi denedim Öyle yaptım böyle yaptım olmadı Aylara yıllara oldu sitemim Keşke seni yıllar evvel görseydim Seni koklamadım seni dermedim Ele nasip oldun bana olmadı Kaşını,gözünü,sözünü sevdim Selvi fidan gibi boyunu sevdim Elini,yurdunu,soyunu sevdim Sana benim gibi yanan olmadı Aşık usandırır, fazla ise naz Gül bülbüle eder,bülbül güle naz Ne kadar söylesem, inan canım az Sana bir tek sözüm yalan olmadı Senin aşkın akıl koymadı başta Günüm başka oldu, yılım bir başka Seni sevmenin de tadı bambaşka Aşkın sarhoş etti aymak olmadı Kimler görmüş rüzgarların rengini Bazen deli gönül bulmaz dengini Hadi Suya yazma boşa sevgini Dalgalandı gönül,durgun olmadı Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Osmanlı'ya Ulu Kağan Olanlar
Osmanlıya ulu kağan olanlar Adaletle hükmettiler erenler Üç kıtaya at üstünde girdiler Meydanlarda cenk ettiler erenler İslamın mührünü vurdular çağa Avrupa’ya,Afrika’ya,Asya’ya Üç hilali üç kıtaya,semaya Onlar astı yüz yıllarca erenler Otuz altı ulu kağan var idi Hepisi de Yaratana yar idi Kimisine koca cihan dar idi Yeri göğü titrettiler erenler Haçlı orduları geldi peş peşe Osmanlıyla tutuştular güreşe Osmanlı onları çevirdi leşe Yerden yere sürüdüler erenler Tarih şahit yaptığımız cenklerden Ne üçünden korktuk ne de beşinden Savaştılar yer oynadı yerinden Oluk oluk kanlar aktı erenler Kimi Yıldırım’dı kimi Yavuz’du Şahince saldırır pençe vururdu Dur deyince akan sular dururdu Yiğitlerin piriydiler erenler Kartal bakışlıydı adı Fatih’ti Bütün Avrupa’yı dize getirdi Bizans’ı tarihten sildi süpürdü Çağ kapayıp çağ açtılar erenler İnsanlığa huzur için vardılar Çağı delip çağı iki yardılar Gürlediler,şakıdılar,yağdılar Zalimlerin üzerine erenler. Dördüncü Murat’ın Bağdat seferi Gerilmiş yay gibi bütün neferi Genç Osman denilen ermiş bir erdi Kelle koltuğunda gezdi erenler Birinci Murat ki Hüdavendigar Ben deyim fırtına,sen deki rüzgar Kosova’da Sırp’ı etti tarumar Oda şehit oldu göçtü erenler Kanuni Süleyman sanki bir rüya Baş eğdi önünde koskoca dünya Hem karaya hakim hem de deryaya Ömrü seferdeyken bitti erenler Bir ulu hakandır Yavuz Selim Han Ona baş kaldıran oldu perişan Örnek alınacak ne güzel bir can Devlet adamıydı devlet erenler. Abdulhadi saymaya ne gerek var Allah bilir hepsi yaratana yar Bizden ululara hayır dualar Hakka yürüdüler Hakka erenler Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oyuncak mı sandın
Oyuncak mı sandın aşık olmayı Köz düşer yüreğe,yanarsın güzel Bırak sevda denizine dalmayı Gözyaşın sel olur,çağlarsın güzel Dakikan,saatin,günün karışır Saniyeler asırlarla yarışır Gönlünde kocaman çöller oluşur Yürüdükçe kum’a batarsın güzel Atarsın tekmeyi makama,mala Yarin peşine düş, ara ha ara Bir o yana koştur, bir de bu yana Pervane misali dönersin güzel Güneşteki patlamalar az kalır Ah çekersin bütün feza sallanır Bu acıyla ya Rab nasıl yaşanır Hasret dolu yaşlar dökersin güzel Aşkı sen beslersin,sen büyütürsün Varını yoğunu ona verirsin Ellerin gözünde bir serserisin Yardan başkasını görmezsin güzel Beynin kelepçeli,yüreğin tutsak Yare yürüyorsun,menzilin uzak Gönül yollarına kurarlar tuzak Bile bile faka basarsın güzel Yar yoksa bu canı Hadi neylesin Yüreğini söküp pap pas eylesin Talibi var ise söyleyin gelsin Köle pazarında satarsın güzel Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ozan Arif'e
Bir Arif var bizde saz çalar söyler Başımız üstünde yeri var onun Tek başına küfre harp ilan eder Çataldır vallahi yüreği onun Ülkü İslam dedi,ben bir neferim Allah rızasına çalar söylerim Bu canı bu yola kurban eylerim Diye haykırmakta telleri onun Hak yol İslam diye çaldı söyledi Allah allah diye yağdı gürledi İslam düşmanına hücum eyledi Hilal-haç kavgası,gazası onun Bu milletin kuyusunu kazanlar Vurgun vurup devletimi soyanlar Döndüler vatana solcu ozanlar Gurbet elde kalmak kaderi onun Dinle arif dinle birazcık beni Çile hane olur doğrunun yeri Yunus gibi yanıp yanıp pişmeli Düyası zindana çevrildi onun Abdulhadi seni sever derinden O da geçti bedeninden serinden Hayır dua eksik olmaz dilinden Allah,yardımcısı dostudur onun Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ödlek Tavşanmışsın
Ödlek tavşanmışsın,bozkurt sanırdım O caka,o çalım ne idi öyle Sesin duyulmuyor,soluğun kesik Şimdi nerelere sakladın söyle Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğrenci defterdir Öğretmen Kalem
Öğrenci defterdir öğretmen kalem Onu sayfa sayfa yazar öğretmen Ana şefkatiyle bağrına basar Sevgi yumağıyla sarar öğretmen Öğretmenler bir ilim irfan ordusu Onlar canlı kitap bilgi deposu Destekler haklıyı söyler doğruyu Gerçeği haykıran dildir öğretmen İlim kokar irfan kokar okullar Sınıflarda mini mini yavrular Yarınımız,umudumuz bu canlılar Körpe bedenlere ruhtur öğretmen Karanlıktan aydınlığa yol açar Sönmez bir meşale yanar da yanar Bilgisiyle dört bir yana nur saçar İnsanlığın kurtuluşu öğretmen Öğretmendir aşık olan ilime Öğretmendir ışık saçan aleme Öğretmendir kuvvet veren kaleme Kalemin kılıçtan keskin öğretmen Öğretmenlik peygamberler mesleği Öğretmekse aklın,ilmin gereği İlim farzdır bize Allah’ın emri Hayatını ilme adar öğretmen Beşikten mezara kadar okumak Gaye okumaktan; hakkı tanımak İnsanları cehaletten kurtarmak Karanlığa doğan nurdur öğretmen O dur milletine rehberlik eden O dur halka doğruları öğreten O dur insanları alıp eğiten Huzur diyarına yoldur öğretmen Hakikatten sapmaz sürülse,ölse Zalimlerden zulüm,işkence görse Hak dava uğruna canını verse Haksızlığa boyun eğmez öğretmen Öğrenmek bir yoldur yoktur durağı Bu yolun yolcusu aşar her dağı Öğrenmenin yoktur zamanı, çağı Beşikten-mezara okur öğretmen Abdulhadi oku-okut durmadan Boş duranı sevmez seni yaradan Çalışırsak cennet olur bu vatan Geceyi gündüze katar öğretmen Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğrencilerim
Bilgi bir çiçektir,ilim bağında Koksun burcu burcu yurdumda benim Gonca güle benzer taze yaşında Gözlerimin nuru öğrencilerim Alın terim el emeğim göz nurum Hepsi öz çocuğum hepisi yavrum Onlarla güçlüyüm onlarla varım Biz bir aileyiz, öğrencilerim Vatana millete dine devlete Talip olacaklar yarın hizmete Türk’ün bayrağını en yükseklere Şerefle çekerler öğrencilerim Bu vatan ceddimin emanetidir Tarih oku,öğren sonra, düşün bir Dün mehter çalardı hep gümbür gümbür Bu gün sıra sizde öğrencilerim Vatan için çalışınız durmadan Öz görülmez kabukları kırmadan Çalışırsak cennet olur bu vatan Şimdi bayrak sizde öğrencilerim Atılan tohumdur sunulan bilgi Rahmet yağmurudur,şefkat ve ilgi Meyveli dal gibi beyinde bilgi Aklın yolundadır öğrencilerim. Abdulhadi öğrendi ve öğretti Nice beyinlerde fidan yeşertti Bunun hazzı dünyalara değirdi Bütün varlığımdır,öğrencilerim Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|