![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Boşuna......
Gönlünce olmadı hiçbir zaman Geliş-gidişlerin.. Oysa sen, Hayattan başka şeyler dilerdin... Çoğalmak isterdin elinden alınan yarınlara Ve bir yürekte kök salmaktı hayalin... Olmadı.. Nereye gitsen yarım kaldın. Ne kadar kaçabildiysen, Kendini bir o kadar ardında bıraktın... Ortasında kaldın gel-gitlerin Ki orda ben vardım.. (Ve en az, Senin kadar yarım...) Bütün olmak istemez miydin? Gördün mü bak! Gözlerin bende kaldı Gamzelerin artık benim yanağımda... Aynaya bakıp güldüğümde, Hep sen çıkıyorsun karşıma... Ama *******i... Hiç sorma! Sensiz başımı koyduğum, Tüm yastıklar taş oldu bana.. Ve yorganlar, Hüzün bulutu gibi devrildi üstüme... Güleç yüzlü bir çocuk, Ağlar oldu içinde... Sen hala gel-gitlerin ortasında Kök salacak yürekler arıyorsun... Her yüreğin toprağı olmaz, Sen de yorganların içindeki çocuk gibi Boşuna ağlıyorsun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Böyle Değildi Sevdalar
Böyle değildi sevdalar Ne yalandı gezerdi dillerde Ne bedende ihanet Söz, namustu bir zamanlar Şimdi namus sözden ibaret... Böyle değildi sevdalar Bir güler yüz bağlardı bizi hayata Umut dolu inanç dolu şiirler yazılırdı Ömrümüzden çalmazdı şarkılar Kafi gelirdi bir ufak rakı... Böyle değildi sevdalar Asırlık hasretler bir güne indi Artık sevmeye üşeniyor insanlar İzmarit gibi ağızdan ağıza gezmekte şimdi En masum dudaklar... Böyle değildi sevdalar Kalpler günü birlik çarpmazdı kafesinde Ne varsa sevgiye dair uzun uzun yaşanırdı Yok olup gidiyor her şey birkaç nefeste Aşkı hiç ettiler, arsızlık oldu adı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle Gitmek mi Olur?
Bir yararı olacağına inansam Tutup ateşe vereceğim şu resimleri... Sonsuz karanlıkta dahi, Seni fark etmeyeceğimi bilsem Çoktan kör ederdim gözlerimi.... Ayrılığın hakkını ver... Anlamsız kıl tüm yaşanmışlığı. Kalmayı beceremedin, Bari gitmesini öğren! Ne bileyim vur sırtımdan mesala Ayrılık ayrılık olsun..... Gideşlerden gidiş beğen! Tufan olup öyle git, bir zerren kalmasın Tozu dumana kat ki giderken Hatırlanmayasın... Selam o zaman, ardında bıraktığın her derde! Yeter ki gitmeler senin olsun... Benim omzuma yükleme bunu. Ayrılık dert değil... Ne yapar ne eder, Gidişine eklerim yokluğunu... Uyumalara bile korkuyorum Çık artık fikrimden... Çok oluyorsun! Böyle gitmek mi olur? Her gidişinde, Kendini bende unutuyorsun..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Ayrılık Vuslatsız Kalmaz
Belki Baska bir sonbaharda yine bulusuruz...... Yağmur böylesine delice yağmaz Günes acar belki tepenin ardında İnan bana sevdiğim Bu ayrılık, vuslatsız kalmaz... Sen gelene kadar Saçlarımı kısaltmıs olurum... Merak etme azaltırım içkiyi İyi ama Yokluğunda delirdiğim *******de Senin verdiğin sarhosluğu Bana kim getirecek sevgili? Yolun acıksa eğer Durma git... Ama bana bir cümle bırak giderken Yankılansın kulağımda günler boyu! Ve döndüğünde korusun sıcaklığını.... Canım benim; Bir tek suna inan Varlığınla aldatacağım yokluğunu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Bulut Yağış Bırakmaz
sen üstümden geçen, bir ayrılık bulutu. kapadın gökyüzümü aniden biliyorum, şimdilik güneş doğmaz, ama sonra eser bir rüzgar gidersin sen... ağlarım sanma, bu bulut yağış bırakmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Evde Çok Şey Eksik
bu evde şimdi cok sey eksik gülüşüm yok artık sesim kısık kapılar telefonlar oylesıne calıyor.. sarıya boyanmış duvarlarda ne bir cerceve var ne de bir gölge. O sevdiğin yastığa başımı koyup uyuyorum güneşten önce yokluğun gırıyor odama ve sensizliği nefes nefes içime çekiyorum tat vermiyor sabah kahvaltıları cayımı soğutuyor bulmacaları yarım bırakıyorum insan başucuna saati koyup yalnız başına uyanmayı da öğrenıyor artık kendim yapıyorum kahvemi yine şekerli içiyorum ama yokluğunda o da tat vermiyor... seni evde bırakıp gidemezdim bir türlü hatırlar mısın? şimdi kısa sürüyor giyinip de çıkmam sevdiğin adam artık okula geç kalmıyor... akşamları bildiğin gibi saz çalıp türküler söyluyoruz bazen -sel alıyor carsambayı- bazen -yukarı akıyor ordunun- dereleri kimi -selvi boylu yardan ayrılıyor- kimi -yele veriyor gönlünü...- yine bir bahane bulup içiyoruz rakıya paramız çıkmazsa en ucuzundan şarap alıyoruz. hafta sonları maç muhabbeti.. ev kirasını bilete verip beşiktaşın maçına gidiyoruz... yokluğunu yazıyorum kağıtlara bazı ******* biliyor musun? sensiz günlerim ne kadar da zor gecıyor... öfkemi kalemden çıkarıyorum. o kocaman kumbarana yazdığım şiirleri atıp sensizliği biriktiriyorum! bu şehre yolun düşmez artık olsun! ben yine de bekliyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Eylül de Sensiz Geçecek
Bu eylül de sensiz geçecek Ne penceremde uğuldayan lodos Ne de dağın eteğine inen Sarışın öğle saatleri... Getirmeyecek gülüşünü akşamlarıma... Mağrur adımlarından öte Bir şeyler daha var beklediğim. Güzün düşen her yaprağı Birikiyorken pusat gibi şakağımda.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gece Uyuyamazsın Sen
bu gece uyuyamazsın sen çetin bir sızı sarar odanı sen şimdi ağlarsın da... umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını radyonu açmış şiirler dinliyorsun elinde kalem.. kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek... bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak! üzüleceksin ısınmak için güneşi bekle bazı ******* soğuk eserim ben! bilirsin... gece sana emanet... bu şehri bir kez daha terk ediyorum gelemediğin bir yerdi vardı hani? İşte oraya! yine gurbete düştü yolum...... Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Sabah Doğma Ey Güneş!
Ne olur uyanma, Sen ne zaman uyansan ayrılık oluyor... Şu an rüyalardasın... Öpüp öpüp kokluyorum seni. Yine, eski bir eylül gecesinde olduğu gibi Gözlerini yumdun kollarımda. Kokunu işliyorum ciğerlerime kadar... Allah aşkına söyle, Var mıyım bu gece uykularında? Zaman dursun istiyorum. Sabah olmasın... Gözlerim resmini çekiyor şimdi, Donduruyor seni içinde! Hep bu halinle kalacaksın sevgili... Yağmur başladı az önce... Biraz daha kıstım gece lambasını İçkimi daha hızlı yudumluyorum, Çünkü sabah olmak üzere... Gün’aydın... ayrılık yakın... Uyanma sevgilim! Uyanma be! Birazdan “saat kaç” diye uyanacaksın..... Ve ben, İlk kez yalan söyleyeceğim sana. Sonra bir soru daha soracaksın “iyi uyudun mu bari” Seni seyretmekten, Gözlerimi yummaya vakit mi kaldı sevgili? ! Perdenin arasından sızan güneş, Çıkaracak yalanımı ortaya... Buruk bir şekilde güleceksin. Ne de olsa ayrılık var, Günaydın’ların arasında... Bu sabah doğma güneş! Yalanım oratya çıkıyor... Ve sen; Kollarımda uyuyan hasret’im! Ne olur uyanma, Sen ne zaman uyansan ayrılık oluyor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehre Gelme Bir Daha
Kaldırımlar, Duymak istemez ayak sesini... Yollar, yürütmez üzerinde..... Sinemalarda sana bilet yok.... Girdiğin her yerde yeni bitti çaylar Hangi otobüs taşır ki seni bundan böyle? Söyle, artık hangi durakta sana yer var? Bursadır bu şehir Sevdalar adam gibi yaşanır Özlemler, hasretler Alabildiğine derindir İkincisi olmaz, tadı yoktur yamalı sevdaların... Bu şehirde güzel dediğin; bir kez sevilir...... Her adamın bir koltuğu vardır meyhanede Şarkısı bilinir Sorulmaz ne alırsın diye, Hep aynı içki içilir... Hep aynı sevdaya içilir... Sevmeyenler giremez... Konuşmak ve ağlamak yasaklanmıştır! Ağızdan çıkan her söz ve gözden akan her yaş, Ölen aşkın kemiklerini sızlatacağından, Günah sayılmıştır... Senin yaşadığın gibi değil burda sevdalar, Yalan söylenmez..... Doğruların sırtı yere gelmez... Hüner sayılmaz aşk için ölmek Sevgiliyle yaşamak tercih edilmiştir, Ve yaşlanmak... Zordur... Yürek ister Bursa’da aşık olmak.... Bundan böyle benden uzaklarda yaşlan Duacı değilim artık adımlarına! Git başka yerde sevdalan, Bu şehre gelme bir daha... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|