![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Küçüğüm
Mutlu olmak basitti eskiden. Şimdi mutlu olmuyorsun degilmi? Bebeklerden. Taçtan,tokadan,rujdan,elbiseden Küçüklüğün mutluluk demekti, Bilemedin sen.. Büyümek istedin ve muradına erdin. Dertlerinde seninle büyüyeceğini bilemedin. Agladın; Oysa çoktan geçmişti güzel günlerin. Hayatın içinde yanlız ve kederliydin. Dostlara sıgındın. Aslında dost bile degildi. Senin dost sandıkların. Yaşamadıgın şeyleri hep aradın. Dönmek istedin. Ama artık ne bebeklerin,ne elbiselerin; Nede sen eski sen değildin. Artık tatmıştın birkere; Aşk denen zehri... İçmiştin bile bile sevmiştin o haini. Hayat boştu. Gelen elbet göçerdi. Sen erkenden istiyordun gitmeyi. Tıpkı hayatında yaptıgın en büyük yanlışı. Büyümeyi istedigin gibi. Yaşam bu değilse ne? Büyümek. Aşık olmak. Hasret çekmek. Özlemek. Aglamak. Ve son noktada Ölmek... Küçüğüm.... Ama ben anneyim ne senin acı çekmeni. Ne senin üzülmeni. Nede hayatı bu kadar küçük yaşta tanımanı istedim. Sen ne kadar büyüdüm desende Hala benim. Küçüğümsün.. Sen bende büyümüyecek bebeğimsin. .Seni Çok Çokk seviyorum. KÜÇÜĞÜMMMMMMMMM |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Küçük kuşum
Seni nasıl sevdigimi nasıl korudugumu bilemiyorsun canımsın. Bana isyan ediyorsun,varsın bana isyan et Küçük güvercinim,sana acı yaşatmadım. Sana özgür lügü en güzel şekilde verdim. Sen ne yaptın biliyonmu güvercinim,bilmiyorsun bilemezsin Başında sevda yelleri esiyor,ama yalan sevda yelleri. Sen bunu bilmiyorsun,küçük güvercinim. Özgürlük böyle har vurup amaçsızca kullanılırsa seni boğar, Bir gün gelir. Özgürlük uğruna canını feda eden yoldaşlar sana hayatı zindan eder. Küçük kuşum. Unutma dağlarda can veren leriii Unutma ana bağrına hasret kalanları. An her zaman senden daha kötü durumda olanları Küçük kuşum. Özgürlük türküleri okuman seni özgür yapmaz. Hayat o kadar acıdırki. Puştluklar yakanı bırakmaz küçük kuşum. İnsanlar senin kadar insaflı degil.. Dost dedigin bir pula satar seni. Bunu bile bilemezsin küçük kuşum. Ben ne dersem diyeyim küçük kuşum. Sen beni dinlemiyecek sin. Yolun açık bahtın güzel olsun küçük kuşum. Herzaman yanındayım. Yeterki anne de küçük kuşum. Bağrım yanık yüreğim harap hep senleyim küçük kuşum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Memleketim
Dalar bazen düşünürüm memleketi; O yılları,yaşadığım şehri, Havasını,suyunu,insanlarımı; Nede mutluydum ve mutluyduk. Komşularımız vardı içten. Lokmasını bölüşen. Hastanı hastası belleyip didinen. Seninle ağlayan,seninle gülen... Fato,emo ayşo zelha; Ne güzel analarımızdılar Bacımızdılar,kızlarımızdılar Saflıgın temizligin simgesiydi bunlar. Esnaflıgın en güzelli o yıllarda vardı Dostluğun bedeli bedevaydı. Kışın toprakdamlarda karları Hep beraber atarlardı. Elbirliğiyle damları loglar lardı. Hiç unutmam gece geç saatlere kadar Erkekli kızlı Arpa çarpa oynadığım oyunları. Saflık vardı,kimse kimseye bacıdan; Başka gözle bakmazdı... Sevmek, Uğruna ölünmekti. Sesi çıkmayan komşunun; Ne oldu acaba deyip kapısını çalmaları. Ve geldik kocaman şehre; Evinde ölsen,kapını çalan olmaz Aç kalsan sana bakan çıkmaz. Menfaatsiz dostluk olmaz. Güzellikleri çok olsa ne olur ki İnsanlığı kalmadıktan sonra... Neye yarar ki; Benim diyarımın kışı boran Yazı bayram... Sonbaharı hazan. İlkbaharı buram buram aşık olunan Aşk kokardı....... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mezopotamya sancısı
Biz Anadolu un güneydoğunun bağrından koptuk. Acıları yaşadık,kimi zaman aç kaldık. İtildik kalkıldık,küro denildik. Batının oyuncağı olduk,türkülerimizle onurlandırılıdık. Biz özümüze el birliğiyle sahip çıkamadık. Gömdük kendimizi acılara,kaderimize razı olduk. Kader kendi elimizde bunu bilemedik. Teknolojinin verdiği en güzel şeylerde kullanıldık. Sesliler dedik sanal dedik yaşadık. Biz bir Mezopotamya ya sahip çıkamadık. Sadece kendi kendimizi yiyip bitirdik. Biz hep kendimize zarar verdik. Özümüzü unuttuk. Ama hiçbir zaman düşünemedik ki. Her zaman en büyük yenilgiye uğrayan,ülke devlet. Geçmişini unutan ülkedir toplumdur. Atasına saygısı olmayan toplum her zaman; Kaybetmeye mahkumdur. Biz ne şairleri büyütük mezopatamyada. Ne ozanlar yetişti bu topraklarda. mezopotamya sancısı her zaman bizim karnımızda... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Miras
Bazen çekip gitmek yetmezmiş insana. Bırakıp kaçmak, Ardına dönüp bakmamak Ama doğruyu istersen Her giden gitmeden Son kez bakmak ister arkasına. Son defa. Ben gidemedim. Çünkü! Ben asla ardımda yaralı birini görmedim. Hep onlar baktılar. Dönüp dönüp arkalarına. Oysa anlayamadılar. Son bakış hep miras kaldı. Bana... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Munzur
Ben seni özledim munzurr. Yüksek tepelerinde yoldaşlarımla yürümeyi. Karlı yollarında susadıkca karlarını yemeyi. Yökyüzüne baktıgım zaman sayısız yıldızlarını. Benim yüregimde senin bagrında sakladıgın kadar. Sayısız yıldızlarımı. Hepsini sana yolladım Munzur.. Senin cigerinde ölümsüzlüge. Yoldaşlarımı.kardaşlarımı.. Ben bunların yıldızını yüregimde taşıyorum. Sense içinde özünde Munzur hepsini sakladın,yitiklerimi. Kaybetiklerimi hep sende aradım sende buluyorum. Bir yitti.bini geldi… Sen özümsün,sen benim iki gözümsün Munzurumsun.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mücevherini kaybediyorsun
Seni aradım hep nette. bulamadım. çünkü ben seni o nette tanıdım. ben geldigimde acaba sen varmısın diye bakardım Ama gördümki sen geldin bana bakmadın; Vede aramadan bizim sevgimiz,herne kadar kazanılsada nette Gitmedeen söylediklerimi aklına al erkegim. Sen benim için; çok degerlisin gitmeden şunu kalbine yaz erkegim. sen benim her şeyim sin.. kimseyi sevemem artık. Çatlak da olsam,cadı vede sevimsizde olsam sen benim birtanemsin. Seni ne çok sevdigimi. Ne çatlakNe gamzelim nede gencvolkanım bilir. Sadece sen bilirsin. Sende bir şeyi bilmek istiyorum diyorsan eger... Oda senin bilecegin. Ama çok degerli olmazsada. Topraktan daha degerli olan mücevherini kaybediyorsun |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O gün
Dağlar yol vermez bana. Tuzak kurmuş felek yollarıma. Ağlama Aşkım gelirim sana Görürsün karşında beni karanlıklarda... Maralın gezdigi,dagbaşlarında. Ayagın tırnagı olurum o gün.. Asma suratını,zorda dostuna; Bahçende bir kul olurum o gün... Bekle beni birtanem....... Gelirim sana. Ekili buğdayın olurum o gün... Karların içinde açan kardelenin; Olurum o gün.. Gökte gelin olunca yağmurla bulut. Sofranda sağanın olurum o gün. Geleceğim sana. Akıt gözündeki yaşları bağrıma; Hadi durma haykır suratıma. İçindeki isyan,benimki kadar olamaz.. Ağlayalım beraber.. Geldiğim o gün... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öldürmesinide bildin
Deli bir yağmur olsam. Seni yagdıgım yerler kadar severdim. Deli bir rüzgar olsam. Seni estigim yerler kadar severdim. Ama ben sadece deliyim. Seni aldıgım her nefes kadar çok seviyorum. Yaşamanın sebebi deseler seni gösteriridim. Çünkü; Beni yaşatmasını bildigin gibi; Öldürmesinide bildin..... Kalbimde üç çiçek yetiştirdim. Sevmek.Sevilmek ve Beklemek. Sen bunlardan ikisini kopardın. Bana kalansa sadece? Beklemek. Elimde denizden buldugum bir midye ver. Denizden o kadar uzakki. Tıpkı seninle benim gibi. Ama aradaki tek fark var. O denize bense sana ait. Bir gün zaman kayar elimden tutamazsın. Sel gibi akan gözyaşlarımı kurutamazsın. Öylesine sendeyim,öylesine bendesinki! Üzgünüm sevdigim unutmak istesende unutamazsın. Duyuyorum sana dokunamamnın ezikligini. Ve düşünüyorum aşık olmanın rezilligini. İnan sana bu kadar yakınken çekiyorum; Hasretini. Umarım sevgime layık olmayan sen. Ahıma kurban olmaya alışırsın |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölmek bile yetmiyorki sensizlige
Sensiz kalınca yaşadım en büyük acıyı; Anladımki her şey yalandı. Keşke şimdi yanımda kalsaydın.. Ama olmuyor anne.. Hayat sadece kalandı. Ecelin önüne geçemiyorsunki. Kimsenin ömründen çalınmıyorki Azraile hesap sorulmuyorki. En acısı giden geri gelmiyor ki.. Anne üzülme sakın aglama.. Sen hiç gitmedinki. Bak hala oturuyorsun kapı önünde. Hala duaların yanımda. Sen olmazsan ne yapardım oysa.. Bak ellerin yine avucumda. Biliyorum yine agrıyor ayakların.. Sıkıyorum sıkıca bak anne ağlama... Neren agrıyorsa getir bana... Alırım acını anne sen yeterki rahatla.. Merak etme... En kısa zamanda bende gelirim yanına... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|