![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hâlimiz - II
Taşımaz bu yükü deliler bile Hâlimi hayâlde görse çıldırır Söylemesi kolay gelse de dile Gizlice kanayan yâra yıldırır Eşitlik olmazsa acizler ağlar Örtülü kızınız karalar bağlar Gaspçı deri ile rantını sağlar İçince kubarıp halka saldırır Emeksiz işlevsiz toprak kazılmaz Tedbir almak ile takdir bozulmaz Kul murat etmezse amel yazılmaz Elden kaçan fırsat sakal yoldurur Hiç bitmez mi ezilmişin sorusu Bu güzelim vatan kimin korusu Nedense ötmüyor halkın borusu Doğru yanıt çözümünü buldurur Alınmış göreve aranmaz destek Olur mu âlemde müşterek istek Seninki kibarca vurulan köstek Boş kalan yerleri doğa doldurur Laf edilmez sapkın ile mürtede Bilesin ki bu gün sabır kertede Çözüm arayana hakem ortada Muhsin’e gidersen yolu bildirir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hatice
Söyle nolur güzelim neden yıktın kaşını Haram olsun hatice başkasına bakmadım Güvlüver bana canan sil gözünün yaşını Acunda hiçbir kıza ben abayı yakmadım Sana geldim haticem ister al ister öldür Öldürürsen haticem cenâzemi tez kaldır Hançer olup batıyor kalbime o kaşların Bensiz sona erer mi hayâllerin düşlerin Kız beni aldatırsan düşsün inci dişlerin Sakın ele inanma güle nişan takmadım Sana geldim haticem ister al ister öldür Öldürürsen haticem cenâzemi tez kaldır Haticem aramıza kara kediler girmiş Katıksız iftirayla kadife perde örmüş Arayıp sor aslını nerede beni görmüş İyice yap hesâbı kâvlimizi yıkmadım Sana geldim haticem ister al ister öldür Öldürürsen haticem cenâzemi tez kaldır Kanım akıp gidiyor kâlbimin yarasından Taşmış geliyor sanki deli çay deresinden Şuna bir em süreyim kaşların karasından Görüşelim güzelim inan ki hiç bıkmadım Sana geldim haticem ister al ister öldür Öldürürsen haticem cenâzemi tez kaldır Hatice kızıl giyip pencereden bakıyor Muhsin’i haticenin yan bakışı yakıyor Muhsin’in gönlü gözü haticeye akıyor Geliver buluşalım başkasına akmadım Sana geldim haticem ister al ister öldür Öldürürsen haticem cenâzemi tez kaldır |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Düşünmez Misiniz?
Kainat tüm beli der, çıkmaz çizgi dışına, “Hiç düşünmez misiniz? ” soru muhatap arar... Zerre menzile gider, buyruk değil başına; Düzen dışı mısınız? varılacak tek karar... Ayrı görür birliği, sezgi yoksa nazarda; Keyfi sayar dirliği, güneş ayla hazarda; Seçmiş gerçek körlüğü, gönlü gözü pazarda; Düşünecek misiniz, der misin boşa yorar? .. Misal ya, çıkamaz da, bir taş tesbihten çıksa; Hep kışta olamaz da, birkaç yıl kadar sıksa; Aklın iş yapamaz da, meylin bir yana aksa; Ateş mi istersiniz, gönül buzlu mu sarar? .. Nesin ki sen âlemde, verilmişe şişersin; Benim dersin şu demde, günü gelir dişersin! Bir an sonrası hem de, zavallı bir beşersin; Daha ister misiniz, sultanım(!) neler kurar? .. İdrak sahibi anlar, evren muazzam, zarif; Hotgamın hükmü zandır, beyin çatlatır tarif; İhtişamlı külhanlar(!) kubbeyi çakmaz arif(!) Sor nefsine kimsiniz, taassup neye yarar? .. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|