![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Korku
Ben deliden çok kurnazdan korkarım Cahilden ziyade yobazdan korkarım Bedenimdeki hastalıklardan değil, Adalete düşen marazdan korkarım |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Köroğlu'na Dair
Benden selâm olsun Koç Köroğlu’na, Şimdi devir başka, zaman değişti. Karga konar kır atların beline, Arpa bulunmuyor, saman değişti. Gayri ne Kenan var, ne Demircioğlu, Tarihe karıştı, Ayvaz’la Hoylu, Herkes Bolu Beyi, her taraf Bolu, Yiğitlik kalmadı, insan değişti. Sır tutmuyor suya giden testiler, Kılınçları müzelere astılar, Çamlıbel’in çamlarını kestiler, Dağlar çıplak kaldı, orman değişti. Kale yoktur, ok atılmaz burçlardan, İnsanoğlu yüksek uçar kuşlardan, Boz tavşanlar haraç alır kurtlardan, Erlik başkalaştı, meydan değişti. Kervan geçmez, uçurdular hanları, Hile satar asrın bezirgânları, Banka kurup biriktirdik kanları, Dertler yenilendi, derman değişti. Tad bozuldu, küp kokutur turşular, Haydutlara yatak oldu çarşılar, Şişkin cüzdan bin belâyı karşılar, Boynuzlar göz oldu, kalkan değişti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küçük Sınav
Ana, baba vesiledir ortada; Kim gönderdi? Nasıl geldin? De hele. Et, kemik, kan mevcut durur mevtada Eksilen ne? Niye öldün ? De hele |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Maya
"Sılaya dön" diye mektubun geldi; Sılayı sılada yitirdim anam. Biten takvimlere sattım gençliği, Uykuyu rüyada yitirdim anam. Özü bulmak için indim derine; Geç değdi ellerim dost ellerine. Salınca gönlümü mahşer yerine, Dünyayı dünyada yitirdim anam. Öteyi ötede, burayı burda, Güneşin nurunu bir başka nurda, İsa’yı çarmıhta, Musa’yı Tur’da, Adem’i Havva’da yitirdim anam. Kapattım kapımı "of" ile ah’a, Açtım penceremi sonsuz sabaha... Ağrımı, sızımı sorma bir daha, Onları orada yitirdim anam. Bu hiç, o herşeyden verince müjde, Silindi hayâller kalmadı gözde. Aşkım çiçek açtı yandığım közde, Aklımı, sevdada yitirdim anam. Ölçtüm ve düşündüm inceden ince; Sıyrıldı kılıftan "son" ile "önce" Mânâlar zihnimde şekillenince, Ben beni aynada yitirdim anam. Önce kökü dalda, dalı çiçekte; Çiçeği meyvede, meyveyi renkte; Var olan herşeyi bir çekirdekte, Onu da Mevla’da yitirdim anam |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Meclis Lügatı
"Hıyar, seviyesiz, sahtekar, alçak Demagog, satılmış, adi, dangalak Aşağılık, terbiyesiz, pis yalak" Mebus beyler yalan söylemez el hak |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mihriban
Sarı saçlarına deli gönlümü, Bağlamışım çözülmüyor Mihriban. Ayrılıktan zor belleme ölümü, Görmeyince sezilmiyor Mihriban. Yar deyince kalem elden düşüyor, Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor. Lambamda titreyen alev üşüyor, Aşk kâğıda yazılmıyor Mihriban. Önce naz sonra söz ve sonra hile Sevilen seveni düşürür dile Seneler asırlar değişse bile Eski töre bozulmuyor Mihriban Tabiplerde ilaç yoktur yarama, Aşk deyince ötesini arama. Her nesnenin bir bitimi var ama. Aşka hudut çizilmiyor Mihriban Boşa bağlanmamış bülbül gülüne Kar koysan köz olur aşkın külüne Saştım kara bahtım tahammülüme Taşa çalsam ezilmiyor Mihriban Tarife sığmıyor aşkın anlamı Ancak çeken bilir bu derdi gamı Bir kör düğüm baştan sona tamamı Çözemedim çözülmüyor Mihriban |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Milletvekili Marşi
Sormayin kim oldugumu Ben bilmem, liderim bilir Varligimi yoklugumu Ben bilmem, liderim bilir. Gözlerim hep ona bakar Kaldir der, ellerim kalkar Gül, menekşe nasil kokar Ben bilmem, liderim bilir... Ne için ne yiyecegim Sirtima ne giyecegim Nerede ne diyecegim Ben bilmem, liderim bilir... Içimdeki riyalari Sürecegim boyalari Görecegim rüyalari Ben bilmem, liderim bilir... Siki tutarim arami Ye derse, yerim harami Süt beyaz, kömür kara mi Ben bilmem, liderim bilir... Enim nasil, boyum nasil Fikrim nasil, huyum nasil Kullanacak oyum nasil Ben bilmem, liderim bilir... Hasta miyim, sihhatta mi Sadakatim ifratta mi Otuz gün ay mi, hafta mi Ben bilmem, liderim bilir... Hicap nedir, örtü nedir Kurt, kuş, böcek, börtü nedir Iyi nedir, kötü nedir Ben bilmem, liderim bilir... Hürmetim tamdir zatina Minder olurum altina Uyarim talimatina Ben bilmem, liderim bilir... Teslim ettim irademi Böyle yürür benim gemi Varsa beynimi, midemi Ben bilmem, liderim bilir... 25.12.2000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Misilleme
''İki kere iki dört'' ediyorsa, Ben de seni seviyorum, darılma Bir de ''Her gecenin sabahı var'' sa Ben de seni seviyorum, darılma Demişler ki, ''Çivi, çiviyi söker'' Her eşek çamura bir defa çöker Madem ''Kar üşütür, ateş te yakar'' Ben de seni seviyorum, darılma ''Her yokuşun bir inişi olur'' sa, ''Aka aka, su çukuru bulur'' sa, İnsan doğar, yaşar, sonra ölürse, Ben de seni seviyorum, darılma Durup dinlenmeden akarsa pınar, Her yıl kıştan sonra gelirse bahar, Balıkların suyu sevdiği kadar Ben de seni seviyorum, darılma Dikkat eyle geçmiyorum sırayı; Bozar ise kader bozsun arayı Aç ekmeği sever, fakir parayı... Ben de seni seviyorum, darılma |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Müzelik Şiir
Yürüyen heykellerle aynı müzedeyim ben Konuşan mumyalara kimden söz edeyim ben Fikren işkencedeyim, ruhen cezadayım ben Korkaklığın sükûtu kol geziyor her yerde Sanki tek başımayım, tek kişilik mahşerde. Putların gölgesinde dans eder akbabalar Söz sokakta dolaşır, öz zindanda çabalar Atılan ucuz safra selâmlar, merhabalar En temiz topraklara gül eksem mantar biter Yollar sırat köprüsü, durmak düşmekten beter. Kaybettim mesafeyi, zamandan uzaklaştım Sevgi diye sarıldım, isyanla kucaklaştım Ne kendimden kurtuldum, ne kendime yaklaştım Toprağın üstü mezar, zevke dalmış ölüler Can sıkmaya yetiyor canlı kalmış ölüler. Fuhuş yuvası sanki en görkemli binalar Çamur evlât doğurur, taş yürekli analar Resmen hak tevzi eder hakkı boğan canavar Koşanlar, yarışanlar... dehşet ötesi dehşet Akıl karaya vurdu, gırtlağı geçti vahşet. Meydanlar tıklım tıklım, caddeler salkım-saçak Kölelik histerisi yayılmış köşe-bucak Elli tane hokkabaz, elli milyon oyuncak Müdür ve müdüriçe müzenin bekçileri Aferine çalışır düzenin bekçileri. Mülkü kazanan ayrı, tasarruf eden ayrı Hisseler neden farklı, hak, hukuk neden ayrı? Hasta yaşar deniyor, baş ile beden ayrı Mantık yürütmek yasak, itiraz eylemek suç Neşe-eğlence, cinnet... yatıp uyumak korkunç. Güvenmek aldanmaktır... ölçü-tartı izafî Mert-namert, güzel-çirkin, eksi-artı izafî Çoğunun cebindeki kimlik kartı izafî Kim kimdir? Kim kim değil? Anlamak ve bilmek zor Oynanan komediye gül diyorlar, gülmek zor. Figüran heykeller var kül tablası boyunda Yediyüz göbek atar dakikalık oyunda İşlenen her günaha kurt da ortak, koyun da Kalmışım ara yerde, tozdayım, dumandayım Kirli bir mekândayım, iğrenç bir zamandayım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden Sonra
O dedi ki: Bir gün bana gönül verdin; " Aşktır benim mayam!" derdin Sonsuz bir hisle severdin, Aklında mı? Ben dedim ki: Aşktan yana histen yana Gayri sual sorma bana Belki dün bilirdim ama, Unutmuşum! O dedi ki: Yüreğimde etkin bir köz Yaralarım oldu göz göz Yemin edip verdiğin söz Aklında mı? Ben dedim ki: Yanan yakar iyi bil ki, Ben de yaralıyım belki Unutmak ayıp değil ki, Unutmuşum! O dedi ki: Yalan söylemezdin hani?.. Unutmam derdin sen, beni Sormak suç olmasın yani, Aklında mı? Ben dedim ki: Hangi yalan hangi gerçek? Meyvesini yedi çiçek Soru sorma cevabım tek Unutmuşum! O dedi ki: Mühürledin dudaklarım; Düğümün kalpte saklarım Mektup yazan parmakların Aklında mı? Ben dedim ki: Ne mühür kaldı ne senet.. Ergeç kopar çürük kenet Uçmuş akıl denen meret, Unutmuşum! O dedi ki: Beni benden almıştın ya, Çıkla sen ben olmuştun ya Gerçek sevgi yalan dünya Aklında mı? Ben dedim ki: Vazgeç gayri iş yok bende, Yitirmişim seni sende Kimin nesisin, adın ne? Unutmuşum! Ve bilenler dediler ki: Aşk da, söz de yalan imiş; Akıl işi değil bu iş.. Ve sonra hatırladık ki, Sevenler hep boşa sevmiş... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|