![]() |
![]() |
#91 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geceye Dargın Değilim
Sebepsiz değil Kuytularda kokladığım bu gizem Evveli savaş Ahiri savaş Bâtını yara Zâhiri telaş Yok saymakla yok olmayan Geçmişim Varsaymakla mümkün kılınabilir Yasım Ağlamam sebepsiz değil Yorgunluğumun bir anlamı var Geceye karşı Geceye karşı değilim Geceye dargın değilim Suskun bir akşam üstünden başka Görülecek bir hesabım da yok onunla O değil zaten zonklatan şakaklarımı O değil dünyayı talanıma sebep Neyse aklıma kızıl akınlar tertipleyip Pusuyu puslandıran bekleyişimi Tutuşturan her neyse Lokman'dan şifa umarcasına Aşkın giyotinine boynumu uzatmama Sebep olan da odur O yıkım Aklımı hayrete boyayan sarı 9 Mayıs 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geç Kalınmışlığa Methiye
Suretsiz düşler şavkır Ömrün aynalarınada Şimdi vakit son bulur Yengeç kıskaçlarında Lahzaları soluyan Dev bir ciğerdir zaman Eller ısırgan otu Yürek Naristanın başkenti Küller yalaza durur Rüzgarın karşısında Seller hep aynı debide Kudurur ve susar Eller ısırgan otu Kaşır tüm tarihini İnsanlığın Yamalı bir bohçadan Bir mızrak çıkar Gelir saplanır Kalbe Ve yalnız Dev ciğerler seyreder Resimsiz düşlerini ısırganın Ömrün aynalarında 1997 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Beyânı
Toparlan sevdiğim kalk gel yanıma Baharı solduran güz bana yeter Dirliğini boşalt donan kanıma Gel hadi istersen üz bana yeter Demirden damlalar kanar yaşımda Alıcı akbaba döner başımda Eşim de sen oldun arkadaşımda Sohbetin kelâmın söz bana yeter Sıkılırmı yürek yâr siteminden Muhabbet faslından sevgi deminden Gönlümü toparla hasret ceminden Öldürdüm bedeni öz bana yeter Işığı doğrulttun zifir geceme Periler doluştu ölmüş heceme Sorulmaz bilinmez şu bilmeceme Cevap ver.Tılsımı çöz bana yeter Sevdiğim maralım körpe fidanım Gözümde yaşımsın başta dumanım Sevincim coşkumsun bazen figânım Seyreyle halimi göz bana yeter Gecemi aydınlat âhım sendedir Esirim kalbine vâhım sendedir Vezirim yenildi şâhım sendedir Savur küllerimi köz bana yeter Yüreğimi koyma sakın ayaza Gel artık bahtımı döndür beyaza Nevbaharda gel sen olmadı yaza Ruhumun içinde gez bana yeter Devirdim putunu zulümün senle Kışkırdı kokusu gülümün senle Ömrüm senle geçsin ölümüm senle Bu ince manayı çöz bana yeter Aklımı bıraktım sözlerinde ben Eridim tükendim gözlerinde ben Yanarım tüterim közlerinde ben Kalbimin taşını ez bana yeter 23 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gerek Şart
Ahımı rüyaya giydireyimde Rüyalarım gerçek olmasın yalnız Hüznümü hayata bindireyimde Gitsin yarı yolda kalmasın yalnız Aksimi gördüğüm aynalar yalan Hayıra yorduğum rüyalar yalan Gerçektir sandığım dünyalar yalan Ruhum Arasatta solmasın yalnız Elverir hüznüme içtiğim tütün Parçayı anlatmaz gördüğüm bütün Gelmez hiç fikrine idraki küt'ün Kalbime şeytanlar dolmasın yalnız Şubat 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gez-Güz-Arpacık
Zemheriye güç yetiremeden Geçip gidecek mi mevsim-i gül Yalın zorbalık Sarıya acıkan zaman Nice el edip durur Kasasız kertesine atlasın Yalın bekleyiş Tümü tarif etmeyen yarım Parçayı anlamayan bütün Sese aşina,yola yabancı Kara teslim,iklime soğuk Kibirsiz kara kederli yağma Dolaşımsız paspal ve ucuz Reddiyeleri umursamaz Tek hipotez Kendini kusmuk gören telaş Yazı yargılayıp Güzün koca kıllı sertliğine oturtan aşk Desensizlikten donuk Akdeniz Yağmurdan cıvımış gökyüzü Suyla hapsedilmiş Dilimizi batırdığımız suyla Mora maviye yeşile çakılmış kazık Derecesiz ateşlerde yanan teftiş telaşı Kontrolleri yapılmış bir sızıya yaslayıp sırtını Leşine parmak attıran genel kadınlar Düzene intizam abazanları tarafından İçleri yoğun sularla yıkanan genel kadimler Loşseverliğini esmer bir akşama kaptıran ayaz Bahçeden elma ağacından müteessir Kediye yaprak ölüsüne Dal çıplaklığına yatkın yakınlıkta Hayatsız kalmış rengi Sığınak korkusunun Dillemeye devam emmeye devam özünü Boşaltılmalı boydan boya Başını boyun bağıyla örten Mavi fonlar önünde Ve sesiyle dalgaların Anı donduran “şlak” sesiyle bir de Göze giren filmografisi yârin Evvel zaman masallarıyla kandırılan her münkir Sonradan anlayabilir kesretin kehanetini Damgası mumu mührü yoksa da Resmi kayıtlara geçmemişse de aynanın zorbalığı Dinlemeli mi dinlememeli mi Demin sonra bugün dün denklemini Kafası kara batan karınca Yenilgiyi kabul et ve Ver cırcıra bekâretini Zeminler örtülsün Yıkanmamış her bir afetin üstüne Ki loşluğumuza devam filmi çekilebilsin artık Kadrajı kırlardan yarlara çevirebilsin Küçük kelimeleri yöneten şair Bana büyük Büsbüyük Terbiyesiz ve kibirli Zorlayıcı ve sabırsız Azaltılmamış ve çok Çok Çok Çok büyük bir kaç mısra yeter sanırım Ölüm yeter zulüm yeter güz yeter Derinliğime derinliğine sokulan bıçak yeter Ölüm yeter Güz yeter Sen içimde Gez yeter 20 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Giderken...
Giderken kalbime bir yıldız düşür Efkarımı bağla ışıltısına Salonlar beklemekten yorulmaz ama İçinden kapılar aç kollarıma Karasevdam hüznümü kurşunlayanım Yamaçları kırdırdın Dalgalara düşman oldu şiirim Yollar yollar hep yollar Uzaklar yakınlar ve yine yollar Nedir ruhumun uyanamadığı Bu deliksiz hasret uykusu Çırpınıp gözlerinin okyanusunda Kurtulmak istemeden tek bir dakika Boğulsaydım yeşillerinin dalgalarında Endişesiz neşesiz derinliksiz Bir kabus gibi Çökmeye hazırlanıyor üstüme dünya Giderken kalbime bir yıldız kaydır Ruhumu aydınlat hemen dönerek Tufanlar dalgalar boran fırtına Denize set vursaydı Atmasaydı seni benden uzağa Atsaydı bir tokat gibi yüzümün orta yerine Giderken içime bir lanet düşür Haksız çıkar bütün tezlerimi Düşür ki sevmeyeyim seni bukadar Düşür ki kurtar yaştan gözlerimi Beklemek salonlarda sana Ağlamak mısralarda bana yazgılı Sesinin uçurumundan bağlandığım hayata Savaş ilan ediyorum işte Anlaşmayı bozan o O, beni durultanı alıp uzağa atan İçine dışına zoruna kolayına Giderken içime Bir damla deniz tuzu ver Gözyaşıma yetecek kadar Yarama bastığım tuzlarda bitti Bitmesin gözlerim ağlamaklardan Hayat bu döngüsüyle yordukça beni Ben seni onun içinde bırakıp Yaklaşacağım ölüme Rengine kandığım kanyon çiçeklerini Fırlatıp dünyanın o pis yüzüne Yeşerteceğim gemilerin dumanında Çağırıp çağırıp getiremediğim Ölümü............... 28 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gök Ova
Sergisi açıldı gök saraylarının Endişesiz melekler yokluyor Varlığın direncini Artık kırık zamanlar yok Leyla yorgun Mecnun yok Darağacından seyredilen manzara Uzak düşler ekiyor ruhun tarlalarına Rivayet odur ki kuşlardan GÖK güneşli olacak OVA aydınlık Umursayacağız artık denizin cıvıltısını Ne zaman görsek güneşli GÖKün aydınlattığı OVAyı 29 Ocak 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge Oyunu
Gölgelerde medet var Karganmış suretlerden öte İleri hep ileri Bir takvimsiz zamana Ruhum bu yolculuktan Hiç geri gelmeyecek Oysa sen Ne sakinsin böyle Ne kadar müşkülpesent Upuzun yataklarda Müreffeh bir zihin Endamsız ama düzgün cesedinle Uzun Upuzun yatıyorsun Kalbinde şairler yok Ruhunda ressamlar Resimsiz Gölgesiz Şiirsiz Bir hayata hapis Sahi sen Niye ölmüyorsun ki? Nefesi bırakıp da … EYLÜL 2005 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerin İçin (atışma)
Elimde aşkının şiir kurşunu Yüreğin silahı,aşkın kokusu Her savaşın en son yolcusu Olmaya razıyım gözlerin için.............E Savaşlar yarışlar bitsin seninle Derin haykırışlar bitsin seninle Bütün yakarışlar bitsin seninle Ölmeye razıyım gözlerin için.............Q Tenindir ruhumun tatlı tutkusu Sesinin rengidir aşkın coşkusu Derdime devadır kalbin buğusu Ölmeye razıyım gözlerin için.............E Sesin aşkın rengi deva derdime Tenin ipeklerden şifa tenime Kalbinin tılsımı beni kendime Getirsin.Razıyım gözlerin için...........Q Sevdanın rengidir hüznün sarısı Baharın ahengi,güzün sancısı Bülbülü del’eder gülün sanrısı Yanmaya razıyım gözlerin için..........E Güz sarısı bir anlam eker ruhuma Gönlün kızıl güller diker ruhuma Aşkın sancağını çeker ruhuma Uçmaya razıyım gözlerin için............Q Saçların gelincik, ipek dokusu Ellerin minicik pamuk lokumu Duruşun ceylan sülün duruşu Solmaya razıyım gül tenin için..........E Ellerin elimde serçe yavrusu Gözlerin yeşilin en buğulusu Hasretin kalbimin büyük korkusu Yanmaya razıyım gözlerin için..........Q Gülüşün açtırır gülü goncayı Bakışın daldırır eri meydanı Nazındır öldüren ahı cihanı Ölmeye razıyım ahların için...............E Çileye talibim aşk dergâhında Fikrinle dirildim,gönlüm ahında Derman et derdini nazargâhında Solmaya razıyım gözlerin için...........Q Şairim derim ki huzur bendedir Cihandır dergahım yolum sendedir Kalbi ile görmeyen yanlış yerdedir Kalbine razıyım sözlerin için.............E Muhalifim sensiz açan güllere Aşina değilim yaban ellere Adım düşse şu alemde dillere Gülmeye razıyım gözlerin için..........Q 18 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Gül-Yel-El-Yol-Sel
Ateşe bir gül değdi Taştı serin suları Derin ırmakların Yangına bir yel değdi Yalazlandı korları Cehennem tomruklarının Gönlüme bir el değdi Utandı bütün Nafile mısralarım Geceye bir yol değdi Apardı hüznünü Bütün azalarımın Yüzüme bir sel değdi Ağladım Ocak 2004 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|