![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sensizlik Zormuş
Gelirsin diye , Çatlaşmış toprağa kirpiklerimin ıslaklığını bezedim Ayrılıklardan bizar olmuş gönlüme Sadece senin gelmeni diledim Omuzlarımdaki acılarımı bir hamlede seninle silkeledim Avuçlarımda sensizlikte akan gözyaşları Dilimde ise gidişinde bestelenen ah u figan Yarınımı unuttum, sensiz bugünümü bildim hep ziyan Ayrılık ateşi yanarken avuçlarımda Kader terazisinde kalmamış ince mizan Sensizliğin karanlığında kaybettiğim güneşimi ararken İpi kopmuş uçurumlarda sensiz dolaşan ruhumu seyrettim Sen yokken hep büyük günahlara yoldaşlık ettim Uğruna, bu canımı çoktan heba ettim Sen geleceksin diye gülüşlerimi yarınlarıma tutsak ettim Nemli duvarlara bir de sensizlik eklenince Geceden sabaha gözyaşımla kaç kez intihara meylettim Çok gördün bana, mutlulukla birkaç sıcak tebessümü Gidişinle kuruttun seninle açan yüzümdeki taze terennümü Oysa seninle ne çabuk unutmuştum katmerleşmiş hüznümü Gelmedikçe büyüyen yalnızlığında lal oldu bu dilim Düşündükçe sensiz beni, sensizlikte ben sanki bir hiçtim Ham yüreğimle ayrılığın ateşinde hep sana piştim Umutlarım seninle gurbete düştü düşeli Anlamı nedir diye sorgulamıyorum bu uzun sükutun Belki de yüreğim hep sensizliğe meftun Tomurcuğunu yitirmiş gelincik gibi Gidişinle yüreğimdeki umut çiçeklerini çoktan kuruttun Bensiz ne yapıyorsun diye sorarsan Kalbimde sensizlikte biten yediverenleri ayıklıyorum Sanma ki sensiz buralarda yasıyorum Sensizlik zormuş meğer yavaş yavas ona alışıyorum.
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sensizlikte Üşüyorum
Sensiz şehrimde fırtınalar kopuyor sanki. Ölümün hırçın dalgaları kıyısız ömrümde Her vuruşta bir parçamı alıyor Üşüyorum işte .. Gözlerim, gözlerini arıyor gökyüzünde... Ama gökyüzü kapalı göstermiyor bana yüzünü bile.. Şehre yağmur yağıyordu Bereket dağıtan yağmurlar bile acımasızdı sensizlikte... Her damlasında saçlarıma kor ateşler düşüyordu Tüm şehri dolaşıyorum çıplak ayaklarımla Önümde seni bulma umutlarım... Arkamda beni kovalayan zifiri yalnızlık. Saatler geçmek bilmiyor Gözlerim bir an saate dalsa Yelkovan cellatlığa, Akrep ise karanlığa bürünüyordu. Umutlarıma akbabalar üşüşürken Dikenler batıyor sensiz yüreğime Hançerler med-cezir gibi giriyor içime Sensizlikte üşüyorum Yaşayamıyorum sensiz Susuyorum Rüzgâr bile sessiz Ayaklarım yoruluyordu Çukurları dolduran su birikintilerine çarpa çarpa Soluk almam zorlaşıyor her adımımda Arsız dikenler yetişiyor yüreğimin toprağında Ayazlar kapı eşiğinde beni beklerken Sensizlikte üşüyorum... Üşüyorum ya Bedenimi, hasretinin kıvılcıma atıp ısınmak istiyorum Hayır... hayır Isıtmıyor hücrelerimi hiçbir şey Denizlerde yansam, ateşlerde sönsem de Sensizlikte üşüyorum Bir sokak lambası görsem Sen diye seviniyorum işte Hayal olduğunu anlatınca köşe başına yılıyor yüreğim Ağlamak geliyor içimden Ağlayamıyorum bile . Sensizlikte üşüyorum Sanki sensiz duygularım bölük pörçük Yıldızlar varsa da gökyüzünde, sanki bana sönük Ölümü ensemde hisseder gibiyim Kimsenin olmadığı sokaklara girmiyordu ayaklarım Korkuyordum işte Karanlıktan değil ; Sensizlikte ölümün kalbimi esir almasından Korkuyordum. Kılcal damarlarımdan canımı çekiyorlar sanki Her yerde seni ararken Sensizlikte üşüyorum.
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Çiceğimsin
Yağmur suları yıkarken ruhumu Ceylan yürekli atışlarıma sevda damlalarını düşüren Gün be-gün içimdeki umutla büyüttüğüm Avuçlarımda biriktirip umutlarımı tohumuna verdiğim Sevda çiçeğimsin sen yalnızlığın çölünde açan Gözbebeklerimin ıslaklığıyla bezediğim Kalbimdeki nefesimle yeşerttik baharlardan kıskandığım Yalnızlığın ayazında Tomurcuklarındaki sevda ateşiyle ısındığım Sevda çiçeğimsin sen mutluluklarıma serpilen Çaresizliğin ruhumda dalga dalga büyüyüp Umutsuzluk fırtınasına dönüştüğünde Benliğimdeki mutluluklarımla sevdana kaçtığın Renk renk çiçeklerin sevda motifi gibi İşlenmiş kalbine sığındığım Sevda çiçeğimsin yaprağında Cenneti hayal ettiren Sevda çiçeğimsin sen sevgiye dair Karakışların dört mevsim soğuğunda Senin sevginde hep ilkbaharı yasadığım Canımda her nefesini geleceğime umut bildiğim Kalbimde hiç solmayacak sevda çiçeğimsin sen..
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Severken Unutmayı Öğrenemedim
Hayat mektebinde, Kabuk bağlamış yaraya inat nefes almayı, Karanlığa inat, Bir mum ışığında yaşamayı öğrendim . Öğrenemediğim tek bir şey vardı; Unutulduğumu bile bile Ölümüne severken unutmayı öğrenemedim. Kuru ekmekle, Tuza banıp karın doyurmayı, Sırtındaki kamburuna inat Hayatla her an savaşmayı öğrendim. Öğrenemediğim tek bir şey vardı ; Gelmeyeceğini bile bile Yetim yüreğimle sensiz yaşamayı öğrenemedim. Her karanlık geceden sonra Aydınlık bir sabaha uyanacağımı, Nehir olup aksa da gözlerimin Bir gün güneşle kuruyacağını öğrendim. Öğrenemediğim tek bir şey vardı; Dönmeyeceğini bile bile Mavilere sensiz kanatlanmayı öğrenemedim. Severken unutmayı Bir türlü öğrenemedim.. Tek kusurum buysa; özür dilerim
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Kez Gel
Gözlerim akıyor kurumuş çöllere Yüreğim karanlığın şahikasında ölüme pervane Kelimeler düğümleniyor boğazımda Bulutlar ise gözlerimde 3- 5 nöbetinde Sen uyurken gece yarısı Bulutlarla ağlıyoruz hasretinin ateşinde Senden sonra satırlar suskun Yüreğim ise yorgun Eteklerimde çiçeklerin yanıyor Avuçlarımda ise Benden bihaber yaşadığın şehrin günahları.... Kapımda sabahlıyor fırtınalar Gözlerimde yanıyor sensiz anılar Dün gece Mızrakları sapladım yüreğime acımasızca Sehpalar kurdum gittiğin o güne Kaçıncı şehir sensizlikte ruhumu astığım Kaçıncı nehir gözyaşlarımı boşattığım Bilemiyorum.... İnadına yalnızlık İnadına karanlık. Ve kapı eşiğinde ayazlar İntihar kokuyor pervazlar Sensizlikte meze yapıyorum ayrılıkları İsyanın sofrasında harcıyorum son kuruşuna kadar Meteliksiz ve sensiz yarınları Ve aynalar kırılıyor içimde Yüreğimi parçalıyor hüzün kokan parçaları Yıkık bir kentin gözyaşları Yetim ceylanların feryatları Bir de sensizliğin acıları Dayanamıyorum artık Tarihler durmuş sanki ayrılığında Saatler susmuş sanki yalnızlığında Ölümler kurulmuş yollarıma sensizliğin karanlığında Son kez gel ey Sevgili Gelmediğin her gün Ölümü gözlerinden / dudaklarından Gülümü dikenlerinden / yanağından Öpüyorum Son kez gel ey Sevgili Yaşatamadın bari beni gülen gözlerinde Geleceksen ölümümle gel.
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sustum
Yüreğini baharda beklerken; Sen, rüzgarı koynuna alarak gitmiştin. Ben bir ömre sığdırmazken aşkı; Yeminlerini ıslak yağmurda kurutup Anılarımızı kibritsiz yakarak gitmiştin. Giderken söyleyemediğim , Tek bir cümle için yollara düştüm. Hep seni aradım ıssız köşelerde. Yağan yağmura kafa tutacak, Yalnızlığımı nefesimde yakacak, Cüretkâr bir yangın aradım durdum içimde... Son cümlemi söylemek için, Uçurumlara düştüm sisli *******de. Umutlarımı duvarlara çarpacak , Seni seven kalbimi yakacak oldum. Ama. Ateşi saklayan dağ gibi sustum. Karanlığı besleyen bir çığ gibi, Yutkundum içimde kanayan çığlıkları. Çünkü, ömür boyu susacak kadar Seviyordum seni. Rüzgar ince ince okşardı terli sırtımı. Fırtınalar ise usul usul ovardı kanayan yaramı. Sabrımı sınıyordu kanlı pusular. Belki de bu sabrım yetmeyecekti Sana kavuşmama... Pes etmedim yalnızlığına. Ve kaybolsam bir an yollarında; Tanıdık bir ayaz aradım durdum. Güneşe mevzilenmiş sabahın koynunda. Dizlerimin feri kalmadı karanlıklarında. Tükettim yollarında çocuksu düşlerimi. Son nefesimde söylüyorum artık. Sana ıslanmış birkaç cümleyi..... “ Gökkuşağında yaşamak için, İliklerine kadar ıslanmak gerekirmiş.” Seni yaşamak, Her nefesine ölümü sığdırıp İki gülüşünle hayata bakabilmekmiş... Ve şimdi ben, ömür boyu susuyorum.
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uçurum Çiçeği
Biz seninle imkânsız sevdanın iki kuluyduk Ve iki yakası hiç kavuşmayacak Birbirine sevdalı uçurumduk Ayaklarımız yanarken karlarda Bir avuç güneşimizle Toprakta zamansız yeşermeyi umduk Zaman durmayacak elbette Yalnızlığı dolduracak yüreğimize Susacak umutlarımız, Ayrılık ket vuracak dilimize Yaşayacağız belki de ayrı kentlerin sabahında Ama....Ama aynı güneş doğmayacak gözlerimize Sırtlarımız yoklukta hep nemli duvarlara yaslanacak Boğazımızda düğümlenecek sevdaya yazılmış satırlar Belki de hep susacak.... Kim bilir belki de bir aksam Solgun uçurum çiçekleri düşecek ellerimize Güneş kamaştırsa da gözlerimizi Yüreklerimiz hep kuytularda içli içli ağlayacak Acılarımızı harmanlayacağız mevsimlerde Gözlerimizi arayacağız hep ıssız köşelerde Bihaber yaşasak ta yaban ellerde Hep şarkımız çalacak ayrı düşmüş dillerde Ayrı kentlerin soluğunu alsak da İnadına yaşatacağız sevgimizi ayrılsak da Takvimler düşerken asırlara Uçurum çiçekleriyle ayrılığımız yazılacak baharlara Ölüm gelene kadar yalnızlık çalacak kapımızı Unutmak için birbirimizi Kim bilir kaç gece yakacağız anılarımızı Ama... ama hiç unutulmayacak yeminlerimiz Sen unutsan da beni uçurum çiçeği Ben sonuna kadar yaşatacağım ölümsüz sevdamızı.
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutamadığımsın
Sen unutmuştun beni Bende seni unutabilir miyim diye Dün sabah mezarlar kazdım sevdama Nehirler aradım sensiz akan onca gözyaşıma Mezarlar kazdıkça sevdama Nehirlere aradıkça gözyaşıma Daha çok sevdim seni Ve anladım ki ; aşkıma mezar kazılsa da Sen benim unutamadığımsın.. Sen unutmuştun beni Bende seni unutabilir miyim diye Dün gece ayrılığının zehirini içirdim dudaklarıma Karanlığın yağlı ipini geçirdim boynuma İçtikçe ayrılığının zehirini Hissettikçe ölümün ipini Daha çok sevdim seni Ve anladım ki ; ölümler sunulsa da Sen benim unutamadığımsın.. Sen unutmuştun beni Bende seni unutabilir miyim diye Acımasızca hançerleri sapladım yüreğime Pusular kurup aç kurtları saldım gözlerime Hançerleri sapladıkça Kurtlara yem oldukça Daha çok sevdim seni Ve anladım ki ; pusular kurulsa da Sen benim unutamadığımsın..
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutmak Ölmekti
"Sen gittin ; Her nefesimde ben hala seni yaşıyorum Unut dedin; Sensizliğe inat ben hala seni seviyorum...” Sinemi hançerledin, içime akıttım zehirini. Sevdamı közledin, gözyaşımla ıslattım ateşini. Unut dedin, inadına yaşattım sevgini. Unutmak, ölmekti; ben unutmadım. Sensizliğe inat hep içimde “seni “yaşattım. Karanlıklarda boğdun, gözlerinde aydınlattım içimi. Dilimi susturdun, nefesimde yaşattım yetim sevgimi. Güneşimi kuruttun, gölgelerine bağladım yüreğimi. Unutmak, vazgeçmekti; ben vazgeçmedim. Zulmüne inat hep son nefesimde “ adını” diledim. Yollarıma pusu kurdun, kanımla yazdım gözlerini. Üçayaklı darağacı sundun, son nefesimde andım ismini. Unutmak, ölmekti; ben unutmadım. Hicranına inat yetim gönlümde hep seni sevdim. Unutmadım ve yaşıyorum.. Ya sen ?
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üşümesin Baharlarım
Gitme, Üşümesin baharlarım. Bırakma beni karanlıklara. Alışkın değilim sensiz uyanmaya. Dikenleri serme gülümseyen yüreğime. Gitme, bir gülüşün avutmaz beni.. Gitme, Ardından bakakalmasın gözlerim tozlu yollara. Simsiyah bulutlar çöreklenmesin gözlerime. Buğulu pencerelerimden, Kanatlanmasın düşlerim mavi gökyüzüne. Gitme, alınyazım. Gitme, dayanamaz bu can gidişine. Yalnızlık öpmesin sensiz dudaklarımı. Solmak istemiyorum, Kırık aynaların kirli suretlerinde. Hazanlar girmesin taze gelincik tarlalarıma. Göçmen kuşlarım gitmesin uzak diyarlara. Dur gitme... Islak şiirlerim kederimle, Yüreğim gidişinle ağlamasın. Gülen gözlerime hicranlar inmesin. Ne olur gitme canım, Uçurumlar büyümesin duvarlarda. Pencere önünde kurumasın. Sana büyüttüğüm kardelenler. Uyandırma beni ayrılıklarınla.. "Gitme " diyen dudaklarım, Senden sonra fırtınalarda delice kanamasın. Üşümesin gönül bahçem. Benek benek açan güllerim, Mevsimsiz avuçlarımda solmasın. Gitme, sol yanımdaki nefesim,sevdiğim. Gitme, ne olur. Üşümesin, gülüşlerinde açan baharlarım. Arsız rüzgarla kırılmasın kapılarım. Öksüz kalmasın şarkılarım. Gitme, ne olur sevdiğim. Senin gözlerinden, Senin yüreğinden başka Sevgi sığınağım yok Selenim....
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|