![]() |
![]() |
#91 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1870
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kim olduğunu hiç bilmeden ve en çok bilerek....
Aşk sana seslenmekten bıkmayacağım, Senin aslında ne olduğunu hiç bilmeden bedenim ayrılıncaya dek nefesimden Sana sesleneceğim.. Bilmediğim bir yerde, bilmediğim bir zaman diliminde, bilmediğim birileri yaşıyor olacak seni. ve sen onları da terkedeceksin doğan gereği.... Aşk sana sesleneceğim... Seni en çok tanıyarak ve en az bilerek bir yerde işte bu, bu aşk diyeceğim... unutmadım senin yüreğimde çok sesli bir orkestranın tınılarıyla çınladığını ve dimağımı bir bakışa, bir söze, bir sevişe nasıl bağladığını... Aşk sana geleceğim... Beni beklemediğini bilerek ve sana gelirken bir yandan seni bekleyerek... dokundukça çoğaltacağım seni, bir bebek gibi büyüteceğim.. Senin gücün bilirim ki eşit kılar herkesi... ve yine senin gücünle yakar güneş battığı yerden geceyi... Sen seversin aniden tüm gerçekleri değiştirmeyi... Aşk, yok olmandan bu yana gerçekler acıtıyor içimi yakıyor.... ama üşüyorum da aynı zamanda, mutluluk,.............. bakınca aynaya vurmuyor.... Bulacağım seni ve sana sarılacağım kim olduğunu hiç bilmeyeceğim kim olduğunu en çok ben bileceğim... gel yerleş yüreğime sana söz, gitmek istersen 'kal' demeyeceğim... Ne verirsen onunla yetineceğim... doya doya... Bir kez daha yaşamak istiyorum şimdi seni... sonra, sen gidince; adını değiştireceğim.. AŞK demeyeceğim sana o vakit ANI diyeceğim... Canımı acıtma diye... gülüp de geçeceğim... kim olduğunu hiç bilmeyeceğim, ne olduğunu da seni olduğun gibi, öylece, yine bekleyeceğim... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#92 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kimdi O Kimdi?
Kimdi Gördüğüm gözlerinde Tanımadığım bir yabancı Ağırsıyordu beni sözlerinde... Bilmediğim bir bakıştı İklimi değişmişti bedeninin Kırağılar oturmuştu saç tellerine Soğuktu buzdu ellerin... Kimdi Gördüğüm dudaklarında Yabancılaştırdı beni En çok bildiğimi sandığım sana Başım döndü, bilemezsin Bir yandan yanıyordum, üşürken Ama yabancıydın, hissedemedin... Kimdi işgal eden gözlerini O bilmediğim eşgal Yordu beni, hissizdi, Sanki tenimde gezen o değildi... Başka bambaşka biriydi O değildi, dudaklarımın bıkamadığımı O değildi kokusuna doyamadığım Başka bambaşka biriydi Gözlerindeydi Kimdi o bilmediğim, kimdi? ölürken ben gözlerindeydi... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#93 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Kurşun-Çingene Kadın
Tanışıklığımız eski Bir tavan arası yıllanmışlığının Kokusu sinmiş üstümüze Ne zamandı al rengi alevlerin Tutuşmuşluğu Yıldırımların peşpeşe yüreğimize vurmuşluğu O zaman da aynıydı rengi gözlerinin Sisli İstanbul sabahlarıydı çok zaman Güneş okşardı gözlerini hafifçe sokulup Kirpik aralarından Bir çingene kurşun dökerdi o vakit gözlerinde Her bir parçası yüreğimde Saplanırdın içime Kapardın gözlerini Uzanırdık Bir değişim nefes nefese Sen ben kalmazdı yeryüzünde Güneş su olup akardı tenimizde... Şimdi bir göçük altında kalmış bakışların Kim bilir nerede kurşun döken o çingene kadın Oysa tanışıklığımız eski İçimde erimeye hazır kurşunlar ta o günlerden kalma Kapa gözlerini duyuyor musun çingene kadının ayak seslerini.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#94 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Kül*****ve ÇIĞLIK*****
Ben de terkettim beni senden sonra Yaktım kendimi Yaktım Senden kalan son korla Tutuşturdum eteklerimi Saçlarımı Kirpiklerimi Önceleri bekledim su serinliğinde gelişini Bir damlan yeterdi Bir damla Söndürürdü ateşi Küllerim çığlık çığlık büyüdü önce... bir damla dokunuşken beklediğim sözlerin ayazı vurdu yüzüme... rüzgara karıştı küllerin de... Biriktiremedim göz yaşlarımı Ve çığlıklarımı Acının sesini tutamazsın ki elinde... Hani belki olmuştur seninde Kaçmıştır uykun gecenin bir yerinde Bir çığlık değip geçmiştir kulağına Belki bir çocuk sesinde Ya da rüzgar, uğultu eşliğinde Vurmuştur pencerene Ürpermiştir için Yalnızlığında ve karanlığında gecenin Kendi nefesin korkutmuştur seni Bir yumru bir anda boğazında Kül rengi... Bendim aslında ürperten seni... O sıra tutuşturmuştum kendimi... .............................................Anlam adın ki.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#95 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Maske
Salına salına dolaşıyorum belki ama Bir de sor bana Kimse görmüyor ya içimi Kandırıyorum aklımca Gelip geçeni... Görsen burnum bir karış havada Asmışım suratımı Küçük dağları ben yarattım diyerek bakıyorum Karşımdaki adama... Ne nemrut kadın diyordur içinden, Ve ne kadar da emin kendinden... Görmüyor ya içimi Haklı ne bilsin yüreğimi Ne bilsin kırılganlığımı, korkaklığımı Kendimi kendime sakladığımı... Oysa ne yangınları dindirdim ben yüreğimde Ve ne yangınları dirilttim küllerinden Dünya dar geldi yüreğime de Yine de hep güldüm ben... Boynumu bükmüyorum ya her şeye rağmen Korkuyorum ya hepinizden, kaçıyorum ya Aman! ! ! ! Yine de öyle bilsin o ve öyle bil sen... İnanıncaya kadar gözlerine bu maskeyle dolaşırım ben... İçinizden biri belki inandırır beni yeniden... Güvenirim, bakarsın bir an da severim. İşte o zaman düşer maske yüzümden... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#96 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Merdiven-Düşersem?
Anlatsam mı seni kendime bilmiyorum Bakıp da görmesem mi yüzünü, gözlerini Bakışların derinlerine gömülme isteği niye şimdi Anlamak isterken korkar mı insan sevgiden? Aşka tam dokunacakken yenilmişlikleri kavrar mı insanı belinden Dur gitme der gibi... Bir basamak önünde miyim yoksa? Çıkmalı mıyım merdivenleri? Oysa düşmüştüm tutarken aşkın ellerini Dökülmüştü yüreğim basamaklara Korkuyorum Korkuyorum şimdi... Kalbimin atışı, sesimin rengi, İçimde bir ses, onun da başka rengi... Bu çarpıntı sessiz bir ritim tutuyor... Yenileceksin der gibi.... Yenilmeli miyim sana, Ya da yenildiğim sen misin? Yoksa ben mi? Bahar şaka mı yapıyor bana? İçimdeki bu koku, şu tomurcuk Nisan ayları böyle midir hep? Söyle! ! ! Bir esinti çarpıyor mu senin de yüzüne! Sessiz bir ritim tutuyor mu çarpıntıların Yoksa başka bir baharda mısın? Söyle içimi titreten ses! Gözüme vuran gölge Söyle! ! ! Senin de bir korku yok mu içinde? Korkuyorum Ya düşersem, ya yine kayarsa Ayaklarım, Sevince seni kırılırsa yine diz kapaklarım Belimi kavrayan yenilmişliğim, tutamıyor musun beni? Vur durma yüzüme hadi, vur kendini bir tokat gibi, Yoksa tutup ellerini aşkın yine düşeceğim! ! Senin de yoksa bu mu? yenilmek mi yine istediğin... Yalnızlığım! ! ! ! düşersem tut beni... Sanırım çıkacağım merdivenleri.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#97 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Mevsim*ÖLESİM var***
Gözlerin değiyor gözlerime Ne güzel eskisi gibi Ölesim var biliyor musun bu gece Hemen şimdi Alıp başımı gidesim var bu şehirden Çalasım var şu serseri kalbimi yerlere Söküp yerinden Az zaman kaldı gideceksin Bizi yine bize terkedeceksin Gözlerin nasıl özlem yüklü Yağdı yağacak bir bulut gibi Kirpiğine bir buğu çöktü... Ölesim var biliyor musun şimdi Katliam yapmak geliyor içimden Şeytana uyasım var, Vurasım var kendimi Geçesim var yaşanacak günlerden Boynunu büküp de çıkıyorsun ya şu evden Yalnızız biz Eksiğiz Bir sızı oturuyor içime Ayak seslerin uzaklaşırken... Baharın coşkusu bile yok gözümde sensiz O da öyle görsen Mutsuz, hırçın, keyifsiz Kimi zaman ağlıyorum sessiz... Bal gözleri uykuyu solurken... Bizi bıraktın bize, gittin kendince Ayakların seni götürürken Kalıyor yüreğin içimde Biliyorum özlediğini, sevdiğini Hatta eskisinden çok belki Dilersen dön Hazır bahar da geldi... Mevsim çiçek mevsimi... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#98 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Nar Kokulu Kadınım
Nasıl sevmem ki seni, Büyüsün sen, gülümsün, Ruhumda yaz esintisi, Bitmeyen bir ömürsün... Gözlerin birer damla, Okyanuslar ötesi, Ruhun ayaz, ruhun yaz Aşk hanımefendisi, Yoncam, bağım, bahçem, Ben sana bağlanmışım, Takılıp gönül teline, hep orada kalmışım. Güfteci sen, besteci sen, Ne dilersen çal, içinde çalgıyım ben... Kışım, yazım, baharım, solgun gülüm, Öksüz çiğdemim, Ben seni nasıl sevmem Sen ki burcu burcu aşksın... Sen ki göğün en derinini, okyanusun gizini Gözlerine almışsın... Kavurur bakışların, değmeye görsün... Sana böyle bir aşkla bakan her kim olursa! ! ! ! İsterim ki ölümü gözlerinde görsün... Sen nar kokulu kadınım, Bir benim ömrümsün... Sen benim, solgun gülümsün... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#99 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ne AŞK Ne Ben Ne de Sen
Tutunduğun ve tutulduğun Yalnızca kendinsin.. Tutundukların bir saç teli inceliğinde Ayaklarını kesince yerden kalıverir elinde.. Tutuldukların, yanılgıları yüreğinin Kırık bir aynanın yansımaları, Bir seyir defterinin limon suyuyla yazılmış yazıları Diliniz aynı olsa da yüreğiniz değil aynı, Sen bir kadın, o bir erkek Sen bir erkek, o bir kadın Kim demiş bir elmanın yarıları Oysa farklı algılarınız, düşleriniz, sevgiye direnişleriniz... Oysa birimiz elmaysak, belki üzüm, belki nar diğerimiz... Belki nahoş lezzetiniz, belki ekşi, ya da bayacak kadar tatlı... Ama olsun insanız hepimiz.... şart mı bir elma olmak, ikiye ayrılmak Aşk farklı bir ağaç, bir dalında büyürken elmalar, diğer dalında ekşili narlar... Bir dalı baharken belki, diğer dallarına tutulur karlar... Belki çürür, kurur ağacın bir dalı diğer yanında belki çağla zamanı... Aşk karmaşık bir durum ve karmaşık erkeğin ve kadının algıları Aşk,kadın, erkek, meyve derken unuttum işte.. Ne diyordum ben! Kısaca......................................... ... .. Anlaşılır gibi değiliz, NE AŞK, ne ben, ne de sen.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#100 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() O Koku
Dağınık zamanlarda Harcadık aşkı Hesapsız Şimdi ellerimizde Bir avuç anı Feryatsız... Kapatırdık gözlerimizi Kısraklar dolu dizgin geçerdi içimizden Çağıldayanlara vururdu gölgesi Tutuşurdu yeleleri kendiliğinden... Uçurum olurdu gece Bir boşlukta kaybolurduk aniden Yapışırdı çıplak tenimize alev Güneş doğmazdı utanırdı güneşliğinden.... Her iki elin tılsımdı senin, Çöl sıcağında, bahar yelinin Kumların arasında bir kardelenin Büyüsü vururdu nefesine... Çiyler akardı parmaklarından ılık ılık Yapışırdı yüreğin sımsıkı yüreğime Bir esinti olurdu kokun, Bergamottu biraz, biraz leylak, Çekerdim seni, dolardın hücrelerime Ne zaman düşse gözlerin gözlerime O koku..... bir kamçı olur iner göğsüme... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|